Dodaj do ulubionych

Listonoszom za ciężko przed wyborami

IP: 195.205.63.* 24.10.06, 20:12
W odniesieniu do informacji dot. drugiego numeru tygodnika "MM Moje Miasto"
chcę sprostować, że drugie wydanie nie mogło trafić do wszystkich gdyż jego
nakład wynosił 104110 egz., a mieszkań w Szczecinie jest więcej. Pierwszy
numer trafił do wszystkich, gdyż jego nakład był promocyjny i wynosił 170000
egz., dodatkowo trafiał też do większości firm w mieście. Wszystkie
ezgemplarze drugiego wydania pomimo kłopotów z listonoszami w urzędzie
pocztowym UP 2 Szczecin przy ul. Dworcowej, dotarły do odbiorców wg klucza
doręczeń wydawcy, zbuntowanych listonoszy zastąpiły służby zastępcze
zorganizowane przez Pocztę Polską. Prosimy zatem o sprostowanie informacji.
Piotr Grudziecki koordynator ds. dystrybucji "MM Moje Miasto".
Obserwuj wątek
    • Gość: zmęczony wielkość sprzedaży IP: *.system.szczecin.pl 24.10.06, 23:43
      Pan Piotr dba, żeby reklamodawcy nie złożyli reklamacji, co? Hi hi hi
      • Gość: Doradca Re: wielkość sprzedaży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 09:18
        Życzę Wam sukcesu jak każdemu nowemu , lokalnemu pismu czy medium. Wygrajcie !
    • Gość: S Niech Pan Piotr zatrudni się jako listonosz :-P IP: 82.177.9.* 25.10.06, 10:40
      A może by Pan Piotr zamienił się miejscami z listonoszem i za tysiąc złotych
      brutto roznosił kolejną badziewną gazetkę ?
      A czy gazetka jest z głatkiego papieru ? Zawsze można się nią podetrzeć .... :P
      • Gość: Leo Re: Niech Pan Piotr zatrudni się jako listonosz : IP: 195.205.63.* 25.10.06, 10:54
        Lepiej ją sobie poczytaj. Albo poczytaj cokolwiek. Tylko wtedy pojawi się
        szansa, że za jakiś czas przestaniesz walić kompromitujące byki ortograficzne.
      • Gość: gosia do prostaka s IP: 217.96.3.* 25.10.06, 23:48
        dla takich jak ty, to w ogóle nie warto niczego pisać. takim jak ty zawsze
        będzie źle, wszystko będzie badziewne... wracaj do swojej vivy i pani domu, a
        tu nie zaśmiecaj cyberprzestrzeni propozycjami zamienników papieru toaletowego,
        ok?
        > A może by Pan Piotr zamienił się miejscami z listonoszem i za tysiąc złotych
        > brutto roznosił kolejną badziewną gazetkę?
        kto tu w ogóle ganił listonoszy, że nie chcą roznosić dodatkowych papierów?
        ktoś coś takiego mówił? twój komentarz jest totalnie bez sensu...
    • beatrix13 Re: Listonoszom za ciężko przed wyborami 25.10.06, 11:13
      "Od kilku dni roznoszę tylko bieżącą pocztę - potwierdza jeden z tamtejszych
      doręczycieli. - Nie boję się, że stracę posadę. Mam wyższe wykształcenie.
      Najwyżej wyjadę za granice."

................................................
      chory kraj,gdzie na listonoszy absolwentów wyższych uczelni zatrudniaja za
      1000 zł brutto,
      praca i kariera w JVRP - kraju możliwości
      • Gość: arti Re: Listonoszom za ciężko przed wyborami IP: 83.168.96.* 25.10.06, 15:13
        a ja po 2 latach mam 1050 zl brutto, oczywiscie jako listonosz, i w tym roku
        robie magisterke zaocznie, chyba wyjade stąd...
    • dudzina Re: Listonoszom za ciężko przed wyborami 25.10.06, 11:25
      "Pierwszy numer trafił do wszystkich"
      a nieprawda, do mnie nie :-(
      A chętnie bym zobaczyła, co to jest
    • Gość: zmęczony Dyrekcja a listonosze... IP: *.system.szczecin.pl 25.10.06, 14:53
      Cała ta sytuacja świadczy o tym tylko, że jakiś urzędnik poczty podpisując kolejną umowę i odnosząc sukces w statystyce nie potrafił sprawdzić, ile obowiązków już nałożył na swoich podwładnych...
    • ktos210 Listonoszom za ciężko przed wyborami 25.10.06, 15:51
      Cóż ktoś im taką prace dał tylkonie pomyślał,że nie jest w stanie wywiązać się
      z umowy! Poczta nie jest w stanie dostarczyć do wszystkich adresatów przesyłki!
      To nie jest wykonalne! Poczta po prostu oszukuje! Po oierwsze nie ma reklamacji
      na taką usługę!Reklamacje sa tylko na listy polecone! Wieć oni mogą to do odry
      wywalić i skasować kasę , którą zresztą chcą mieć przed wykonaniem zadania. I
      co - kto im udowodni, że nie dostarczyli? Zawsze mogą powiedzieć, że ktoś ze
      skrzynki wyciągnął bo to takie cenne pismo! Poza tym sprawdziłbym ilość tych
      mieszkań, bo ich wcale tyle nie musi być! Np policzcie liczniki gazu albo
      elektryczne.
    • Gość: Listonosz 20KG.? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 21:22
      „Z prawa pracy wynika, że torba Pani listonosz nie może być cięższa niż 20 kg, a
      listonosza - niż 30. Do okręgowego inspektoratu pracy w Szczecinie nie wpłynęła
      na razie żadna skarga na złe warunki pracy od pracownika poczty.”
      Może to gazeta.pl powinna zgłosić skargę do Okręgowego Inspektoratu Pracy? TORBA
      PANI LISTONOSZ NIE MA PRAWA TYLE WAŻYĆ!!! Nie wiem skąd Autorka tego artykułu ma
      takie informacje, podane cyfry są niezgodne z obowiązującymi przepisami BHP..
      Jednej pracownicy wolno podnosić ciężary do 12kg i przy pracy stałej przenosić
      je na odległość maksymalną do 25m i wysokość 4m.
    • Gość: Listonosz ODMOWA PRACY??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 21:42
      "Eugenia Bragin, rzeczniczka szczecińskiej poczty: - Bunt to zbyt mocne słowo.
      Dla mnie kojarzy się ono z odmową wykonywania pracy. A takich przypadków nie
      mieliśmy"
      A dla mnie bardziej kojarzy się z odmową pracy ponad nasze siły i w godzinach
      nadliczbowych. Większość listonoszy na UP2 Szczecin przekroczyło magiczne
      150godzin nadliczbowych już w sierpniu. Średnia waga gazet Moje Miasto
      przypadająca na jedną osobę do wyniesienia w jednym dniu przekraczała 40kg. Do
      tego należy dodać listy i inne reklamy.
    • Gość: Listonosz Główny Postulat??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 21:50
      Sprawę znają związki zawodowe. - Listonosze są zbyt obciążeni - mówi Teresa
      Piekonka ze ZZ Pracowników Poczty w Szczecinie. - Ich głównym postulatem jest
      podniesienie płac w związku z dodatkowymi obowiązkami. Przekazaliśmy dyrekcji
      ich żądania, czekamy na odpowiedź.
      Ta Pani nie powinna zabierać głosu.
      1.Głównym postulatem jest zaprzestanie roznoszenia wszystkich druków
      bezadresowych przez listonoszy.
      2.Sami przekazaliśmy swoje żądania.
      3.Pani Teresa Piekonka nie rozmawiała o problemie z listonoszami UP-2
    • Gość: Listonosz Główny Postulat?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:05
      "Sprawę znają związki zawodowe. - Listonosze są zbyt obciążeni - mówi Teresa
      Piekonka ze ZZ Pracowników Poczty w Szczecinie. - Ich głównym postulatem jest
      podniesienie płac w związku z dodatkowymi obowiązkami. Przekazaliśmy dyrekcji
      ich żądania, czekamy na odpowiedź."
      Ta Pani nie powinna zabierać głosu.
      1.Głównym postulatem jest zaprzestanie roznoszenia wszystkich druków
      bezadresowych przez listonoszy.
      2.Sami przekazaliśmy swoje żądania.
      3.Pani Teresa Piekonka nie rozmawiała o problemie z listonoszami UP-2

• Gość: gosia współczuję IP: 217.96.3.* 25.10.06, 23:51
      boże, latać z kilkunasto- czy nawet 20-kilogramową torbą za podstawową pensję
      niewiele ponad 1000 brutto... wyzysk w tym chorym kraju...
    • Gość: BOBI Listonoszom za ciężko przed wyborami IP: *.e-wro.net.pl 29.10.06, 17:31
      najwyższa pora aby wszyscy listonosze z całego kraju za to się wzieli.Gro ludzi
      wyjechało zagranicę a ci co zostali traktowani są jak niewolnicy,czyżby w
      Polsce zaczęto tworzyć obozy pracy jak np.we Włoszech ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka