Dodaj do ulubionych

Szukam pracy :)

IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.03.03, 13:59
Witam wszystkich!
Jestem strasznie zdesperowana, od ponad pol roku szukam pracy i nic.
skonczyly sie juz wszystkie oszczednosci i nie wiem co dalej robic... prosze
pomozcie. Najchetniej pracowalabym w sklepie. Mam 25 lat, prawie ukonczone
studia (brakuje funduszy na obrone), praktyke w prowadzeniu biura, jestem
osoba kontaktowa, lubie prace z ludzmi.
Pozdrawaim serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: vuj dobra rada Re: Szukam pracy :) IP: 216.127.82.* 31.03.03, 14:05
      polecam znalezienie bogatago męża - dwie pieczenie w jednej mikrofali...
      • Gość: Ewa Re: Szukam pracy :) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 11:47
        Niestety meza juz mam, pracuje w oswiacie, wiec nie zarabia zbyt wiele.
        Jakby ktos miala jeszcze jakis pomysl to bede wdzieczna.
        Milego dnia
        • menel1 Re: Szukam pracy :) 01.04.03, 15:12
          nie poddawaj sie, szukaj bogatego kochanka, jesli nie jestes szpetna paskuda!
          • Gość: Andrzej Bezwartosciowe porady, glupawe sugestie IP: *.rasserver.net 03.04.03, 02:43
            Witaj Ewo,
            Fora staly sie teraz uzytecznym medium wymiany opini, rzeczowej informacji
            i czasami, opartej na doswiadczeniu porady.
            Staly sie rowniez, niestety, jedynym anonimowym miejscem gdzie zakompleksieni
            mezczyzni moga wtracic swoje, zazwyczaj nie na temat, bezwartosciowe i zalosne,
            trzy grosze. Nie odwaza sie powtorzyc tych "bzdetow" w towarzystwie
            niezaleznych i ambitnych dziewczat/kobiet. Ozywiaja sie i "odpowiadaja" na
            wiekszosc pytan zadanych przez kobiety. W wiekszosci nie na temat i zawsze z
            glupawa sugestia. Vide pierdoly typu vuj dobra rada i menel(nomen omen).
            Zwroc na to uwage i nie przejmuj sie.
            Pozdrowienia i powodzenia w Twoich poszukiwaniach,
            Andrzej.
          • Gość: olo Re: Szukam pracy :) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.03, 10:31
            Myślę,że Pan będąc osobą wyjatkowo urodziwą takowego kochanka już posiada,
            dzięki czemu funkcjonuje Pan wyjątkowo ,,samodzielnie " na tym łez padole. Nie
            każdy(a) ma tyle szczęścia i urody, co PAN.

Jeśli nie zgadzasz się z powyższą opinią , to postaw sie w sytuacji wielu
            kobiet , na które przyszli pracodawcy patrzą z podejrzliwością ( bo moze ciąża,
            dziecko, zwolnienia), odbierajac im prawo od samodzielnej egzystencji. To
            smieszne ,że powielasz archaiczne przekonania nawet w żartach. Czy leczysz się
            u znachora a na gorączke mamusia ,,przystawia " ci pijawki? Wydaje mi sie ,ze
            to bardziej niż pewne...
            p.s. nic tak nie dodaje pewności siebie , jak dokopać słabszemu , cierpiącemu ,
            potrzebującemu...prawda menelku 001?
    • Gość: Ewa Re: Szukam pracy :) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.04.03, 12:28
      Wiecie co jak, czytam te wasze odpowiedzi to az nie wiem czy sie mam smiac czy
      plakac. dlaczego faceci uzaleznija dobry standard zycia wylacznie od siebie, ja
      chcialam tylko zeby ktos kto poszukuje pracownika, albo widzial gdzies na jakim
      sklepie ogloszenie odnosnie tego, dal "znak-sygnal" i to wszystko. Wcale nie
      potrzebuje mezczyzny ktory bedzie mnie utrzymywal, widze ze stereotypy odnosnie
      roli kobiet w zyciu nadal funkcjonuja .... przykro.
      Pozdrawiam
      • Gość: Zuzia Re: Szukam pracy :) IP: 80.51.8.* 02.04.03, 13:23
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Wiecie co jak, czytam te wasze odpowiedzi to az nie wiem czy sie mam smiac
        czy
        > plakac. dlaczego faceci uzaleznija dobry standard zycia wylacznie od siebie,
        ja
        >
        > chcialam tylko zeby ktos kto poszukuje pracownika, albo widzial gdzies na
        jakim
        >
        > sklepie ogloszenie odnosnie tego, dal "znak-sygnal" i to wszystko. Wcale nie
        > potrzebuje mezczyzny ktory bedzie mnie utrzymywal, widze ze stereotypy
        odnosnie
        >
        > roli kobiet w zyciu nadal funkcjonuja .... przykro.
        > Pozdrawiam

Nie jesteś Ewo w swych spostrzeżeniach odosobniona, my bez facetów umarłybyśmy
        w butach napewno i bez apelacyjnie.Takim facetom nie przyjdzie do głowy że może
        my same chcemy pracować my też mamy jakieś swoje aspiracje w życiu i chcemy
        zarabiać.
        • Gość: kloszard Re: Szukam pracy :) IP: *.teleton.pl 03.04.03, 06:15
          jestem facetem i pozostaje mi tylko przeprosić za zachowanie niektórych
          samców.Więcej niż tragiczne. Niestety nie mogę Ci pomóc jednak na pewno mogę
          trzymać kciuki.
          PS.Nieśmialo dodam , że jeszcze sie nie zdarzyło by moje trzymanie kciuków nie
          pomogło-pozdrawiam i życze powodzenia.
    • Gość: realo Re: Szukam pracy :) IP: *.xl.pl 03.04.03, 12:58
      Dziewczyno w Szczecinie otwierany jest niedlugo GALAXY-centrum (wyzwolenia),DOM
      KUPCA (krzywoustego )zainteresuj sie. Pofatyguj sie do dowodztwa tych
      inwestycji dowiedz sie o inwestorow ,sprobuj sie z nimi skontaktowac . Pokaz
      madra inicjatywe.Nie poddawaj sie tam napewno bedzie duzo miejsc pracy.Jezeli
      to nie do efektu to ponownie sie tu daj sygnal
    • Gość: Ewa Re: Szukam pracy :) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 13:52
      Witam.
      Z gory dziekuje za slowa otuchy i konstruktywna krytyke tych facetow ktorzy
      uwazaja sie za "dar z niebios" dla wszystkich kobiet. Przyznam ze sie troszke
      zdziwilam i zdolowalam tymi pierwszysmi postami mowiacymi ze powinnam szukac
      bogtego meza albo kochanka, bo jednak mimo wszystko wiekszosc moich znajomych
      plci meskiej namawia swoje kobiety do aktywnego zycia, pracy ktora daje
      poczucie wolnosci, uniezaleznienia. Ja naprawde nie potrzebuje jakiejs
      niewiadomo jakiej pracy, chce tylko zeby bylo mnie (a w sumie nas) stac na
      godne zycie. Jestesmy mlodzi, mamy po 26 lat i z jednej pensji naprawde ciezko
      jest nam przezyc, nie mowiac juz o odkladaniu na wyposazenie mieszkania (wiem
      wielu uzna to za luksus, ze mamy swoje mieszkanie. To dzieki rodzica. Ale
      przeciez nie mozna zyc do konca na ich "garnuszku"), kino, teatr odpada. Ja
      poprostu wpadam w depresje i jest ona zwiazana z poczuciem beznadziejnosci
      jakie towarzyszy mlodemu czlowiekowi, ktory uczyl sie przez 20 lat tylko po to
      zeby teraz modlic sie o prace sprzedwaczyni w sklepie albo sprzataczki. Wiem,
      wiem zadna praca nie przynosi wstydu, ale najpierw trzeba miec jakakolwiek.
      Apropo pracy w Domu kupca - to z tego co wiem jest juz pelna obsada we
      wszystkich sklepach ktore maja tam otworzyc. Galaxy Centrum otwieraja dopiero
      chyba w grudniu to jeszcze duzo czasu i nie prowadza tam jeszcze zednego
      naboru. Narazie wlaucze sie po miescie i skladam CV-ki w sklepach. Niestety
      nikt sie jeszcze nie odezwal. Noo troszke sie rozpisalam, sorry.
      Pozdrowienia dla wszystkich. :)
      • Gość: Karuzelowy Re: Szukam pracy :) IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 03.04.03, 14:42
        gadaj o poszukiwaniach wszystkim naokoło,im więcej osób będzie wieziało,tym
        lepiej.nie ustawaj w poszukiwaniu,zwłaszcza wśród znajomych.dobre plecy kolegi
        to teraz najlepszy cywik:)
        ja też będę trzymal kciuki,trzymaj się!
        • franekkk Re: Szukam pracy :) 03.04.03, 14:45

wracając do kupca to jeszcze 2 tygodnie temu widziałem ogłoszenie
          inna sprawa czy nie było tylko pro forma a swojaki już od dawna zaklepane
    • Gość: realo Re: Szukam pracy :) IP: *.xl.pl 03.04.03, 17:31
      Tak naprawde to myslalem ze ten twoj apel to tylko test na skutecznosc tej
      formy szukania pracy.Widze jednak ze naprawde ci zalezy. Do glupich tekstow nie
      przywiazuj znaczenia (ludzie szukaja zabawy w internecie).Prawda jest tez ze
      udzielac rad jest prostsze niz sie do nich stosowac. Galaxy pozostaje nadal
      dobrym rozwiazaniem .Dom Kupca tez nadal miej na wzgledzie poniewaz nigdy nie
      ma tak ze wszyscy zgadzaja sie z pracodawca i wystepuje , szczegulnie na
      poczatku pewna rotacja pracownikow.Nastepny aspekt sa tez ludzie ktorzy maja
      prace w innych centrach zklepali sobie prace z roznych wzgledow w nowych
      sklepach ktore dopiero powstana.Wniosek interesuj sie miejscami ktore na
      pierwszy rzut oka wydaja sie juz pelne.Wracajac do ciebie pomysl co sama umiesz
      i czy przypadkiem mozna byloby to sprzedac (np.domowe konfitury sloiki kupujesz
      w stosownych hurtowniach a naklejki w stosownych drukarniach) .Oczywiscie
      trajktuj to jak pewien kierunek i sposob myslenia .Ten "Sposob na konfitury"
      jest bardzo popularny w krajach o wiele bardziej nowoczesnych od Polski.
      Oczewiscie morzecie razem z twojm prtnerem zyciowym sprobowac sie zastanowic
      nad tym samym ("konfitury") wtedy bedzie juz mozna myslec o dzialalnosci
      rodzinnej a to mojm zdaniem jest jedynym kierunkiem ktory moze pomoc w Polsce
      cos zmienic .Wracajac do Glaxy to grudzien juz nie dlugo i w takiej sytuacji
      pozostaje ci praca sezonowa ( traktowana przjsciowo ) o ktora w sezonie letnim
      jest latwiej.Nie znam cie ale powiem ci tylko jedno ja zatrudnialbym tylko
      takich ktorzy mysla i wchodza przez okno gdy ich wyrzucono drzwiami. WNIOSEK
      pytaj, chodz , zostawiaj namiary ,zachowuj klase i ponawiaj te dzialania az do
      znudzenia.
    • Gość: kacperr4 Re: Szukam pracy :) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 20:10
      tu pracy nie znajdziesz, wstrzymaj się jeszcze trochę, jak wejdziemy do UE to
      będziesz mogła pojechać np. do Niemiec i podcierać tyłki straym zgrzybiałym
      esesmanom, a oni będą Ciebie lali po mordzie.
      • Gość: kloszard Re: Szukam pracy :) IP: *.teleton.pl 03.04.03, 21:44
        kacper-jak dobrze jest spotkać kogoś zaznajomionego w temacie .Podziwiam
        ludzi , którzy tak wiele potrafią znieść dla kilku euro-chyle czoła przed
        Twoja determinacją.
        Może tak wysilisz sie odrobinę i nie bedziesz smrodził tam gdzie nikt tego nie
        oczekuje.
    • Gość: kacperr4 Re: Szukam pracy :) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.04.03, 23:11
      kloszardzi rzeczywiście mają w Unii nieco lepsze peryspektywy, tam są bogatsze
      śmietniki i póki co nie ma takiej konkurencji, a wiesz to jest jakaś szansa
      dla nas Polaków.
    • Gość: edgarzyna Re: Szukam pracy :) IP: 217.153.5.* 04.04.03, 00:57
      haj! slabo sie robi jak czytam te wasze posty, ale ktos juz o tym pisal i
      powtarzac sie nie wypada.
      ewo polecam dokonczenie studiow za wszelka cene, obron prace i wal jak w dym do
      urzędu pracy i żądaj (poproś) skierowania na staż absolwencki, ewentualnie
      spróbuj u nich doweidzieć sie co należy zrobić aby dorwać się do jakiejś roboty
      nawet za darmo! wiem, ja tez mialem w dupie zasuwanie u jakiego kretyna za
      darmoche. ale juz w urzedzie polecalbym bardzo, z tego co pisza w gazetach moze
      w um bedzie miejsce tam jakies czystki są, wiendz może do sekretarza udzerz i
      złóż CV. wiesz w sumie to ja po stazu dostalem robote i w sumie jest to o tyle
      dobre ze po dajmy na to 3 miesiacach twoj szef wyrobi sobie przynajmnije opinie
      o tobie a to juz przynajmniej masz szanse pokazac co potrafisz.
      dół rozumiem, sam obecnie przechodzę podobny, ale olej fagasów, pomyśl sobie
      tak: oni, ci wszyscy pracodawcy, po prostu na Ciebie nie zasługują !:))))))
      zbyt dobra jesteś dla czereśniaków! to pomaga ;))))))))))))))))))
      no i głowa do góry, a na zakończenie coś co powiedział kiedyś 9-letni chłopiec
      poświęcaj więcej czasu na kochanie mniej pracuj.
      i chiba o to tak naprawdę chodzi w życiu ;-)
      pzdr. powodzenia.
    • Gość: edgarzyna Re: Szukam pracy :) IP: 217.153.5.* 04.04.03, 00:58
      trzeba było podać emil :)
      podaj emila do siebie, moze jakis pracodawca jest na tym forum?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka