Dodaj do ulubionych

opinie o stargardzkim szpitalu

21.11.06, 08:41
proszę o opinie o stargardzkim szpitalu, o oddziale położniczym i
noworodkowym. Podobno kiedys były opinie że to "rzeźnia". Ale teraz po
remoncie, jest podobno nowy oddział i dziewczyny chwalą sobie. Zamierzałm
rodzić w zdrojach, ale jestem ze stargardu i nie wiem, czy zdążyłabym
dojechać. Zastanawiam się więc nad stargardzkim szpitalem. Myślalam tez o
prywatnej klinice, jesli tak byłaby w okolicy, ale juz sie dowiedzialam ze
nie ma prywatnej kliniki położniczej w okolicach.
Obserwuj wątek
    • kasiol81 Re: opinie o stargardzkim szpitalu 21.11.06, 16:13
      Witaj,
      ja tez jestem ze Stargardu a mimo to zamierzam rodzić w Zdrojach,ostatnio
      rozmawiałam z pielęgniarką pracującą w Zdrojach i powiedziała że nie ma tak że
      sie nie zdąży,że bardzo dużo kobiet ze Stargardu rodzi w Zdrojach, i te co chcą
      tam rodzić to napewno zdążą. Co do Stargardu,ja tez przez moment chcialam,bo na
      miejscu itd... ale we wrześniu przekonałam się że adny oddział to nie
      wszystko,niestety.

Ps.na kiedy masz termin??
      • arabela27 Re: opinie o stargardzkim szpitalu 22.11.06, 08:46
        witam - chciałam powiedzieć że od pierwszych oznak rozpoczęcie porodu będziesz
        miała spokojnie dużo czasu aby dotrzeć do szpitala. Pomyśl innaczej co maja
        powiedzieć ludzie mieszkający na wsich czy w małych miejscowościach którzy
        muszą obowiązkowo dojechać ok 40 km do najbliższego szpitala aty bedziesz miała
        raptem 15 min drogi
        • annah75 Re: opinie o stargardzkim szpitalu 22.11.06, 11:11
          Dobrze by było, gdybym miała tylko 15 minut. tak ajk napisałąm wyżej, najpierw
          mój mąż musiałby przyjechać z Dąbia do Stargardu, a potem jechalibysmy do
          Zdrojów dopiero. A wiadomo, że z dojazdami to jest tak że nie wszystko dzieje
          sięjak w zegarku. Oczywiście-tu masz rację - nie mam sie co porównywać z
          osobami, któredojeżdzają ze wsi lub z tymi co nie mają samochodu
      • annah75 Re: opinie o stargardzkim szpitalu 22.11.06, 10:57
        ja mam termin na 19 marca. szpital w zdrojach wybraąłm w pierwszej wersji
        dlatego, że mój mąż pracowałw stargardzie i w każej chwili mógł się wówczas
        zerwać z pracy i mnie zawieżć. A teraz pracuje w Szczecin-Dąbiu więc musiałby
        przyjechać ze Szczecina do Stargardu i potem jechalibyśmy z powrotem
        praktycznie-stąd moja obawa, że nie zdążę
        • kasiol81 Re: opinie o stargardzkim szpitalu 22.11.06, 11:51
          To ja rodze szybciej,mam nadzieję ze za dwa tygodnie bede tulic mojego
          malucha,mój mąż mimo że pracuje w Stargardzie, to ma taką prace że nie może się
          zerwać nawet gdyby coś się działo,wiec jeśli poród zacznie się w dzien wsiadam w
          taksówkę (60 zł) a on pozniej dojedzie.
          • guderianka Re: opinie o stargardzkim szpitalu 22.11.06, 13:14
            mieszkam w szczecinie-rodziłam w stargardzie i nie żałuje. warunki jak
            w "ostrym dyżurze"-lekarze sympatycznie-położne do rany przyłóż-prawie cały
            stary personel odszedł w odstawke i kobiety są fantastyczne. jesli chodzi o
            pielegniarki z noworodków załamka...

sale 2 osobowe z toaleta i prysznicem, dziecko razem w pokoju w specjalnym
            łóżeczku,porodówka świetna i nowoczesna
            nie żałuje
            • kasiol81 Re: opinie o stargardzkim szpitalu 22.11.06, 14:15
              Personel stary odszedl??Niemożliwe,moja siostra rodziła 9 lat temu i ciągle są
              te same osoby.A warunki może i dobre są,ale nie zastąpią niekompetencji lekarzy.
              • guderianka Re: opinie o stargardzkim szpitalu 22.11.06, 21:01
                personel położniczy został częsciowo wymieniony-rodziłam 6lat temu i 7,5 mc
                temu więc wiem co mówie. na niekompetencje lekarzy nie moge narzekac bo mnie
                to nie dotyczy. ja byłam zadowolona
        • agnieszka.kly annah75 24.01.07, 21:17
          ja mam termin na 19 kwietnia, zakmierzam rodzic w stargardzie, choc podobnie jak
          wiekszosc najpierw myslalam o zdrojach. Coraz wiecej jest jednak glosow
          przychylnych stargardowi wiec tak sobie mysle ze jak ma byc dobrze to bedzie
          dobrze :) A stad do domu w kapcisch mozna przejsc ;)
          • agnieszka.kly polecam stargard 07.05.07, 10:58
            po
    • hodos Re: opinie o stargardzkim szpitalu 23.11.06, 19:14
      ja rodziłam w Stargardzie, jestem ze Stargardu.. i ja też się bałam tego
      szpitala i chciałam w Zdrojach ale leżałam w Stargardzie na podtrzymaniu ciąży
      więc się trochę rozeznałam.. jak ktoś ma pytania to napiszcie na adres gazetowy
      a podam adres Tlen lub Skype i będziemy mogły porozmawiać.

pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka