Dodaj do ulubionych

Arcybiskup Kamiński rezygnuje?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 23:40
Nie od dziś wiadmo, że Arp. Kamiński ciepri po wypadku w USA. Wiek też już
powoli sędziwy i żaden wsytd zrzec się obowiązków, którym nie daje się rady.
Ale kościół jak zwykle ma swoją politykę a gazety i tak wcześniej rozdmuchują
sprawę.
Obserwuj wątek
    • Gość: JS Re: Arcybiskup Kamiński rezygnuje? IP: *.chello.pl 01.12.06, 02:35
      Trochę racji, troche nie...
      Wszystko dla wtajemniczonych jasne;
      1) dla administrowania całością - sprawa jasna..., bo, życie nie znosi
      próżni...
      2) dla wpływania na życie WEWNĘTRZNE wiernych..., to, dla DUCHA NASZEGO :
      ważna jest kontynuacja...
      Ojcze Zygmuncie! Trzymaj się !!!
      • Gość: czarna żaba Re: Arcybiskup Kamiński rezygnuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 07:41
        Szacunek dla księdza arcybiskupa i modlitwa oczywiście się należy. I odpoczynek. A diecezji potrzeba młodszego pasterza z energią i wizją rozwoju. O to także się módlmy.
      • Gość: opopo Re: Arcybiskup Kamiński rezygnuje? IP: *.futuro.pl 04.12.06, 07:38
        Płock pozdrawia!
    • absztyfikant Arcybiskup Kamiński rezygnuje? 01.12.06, 17:00
      Mialem przyjemnosc poznac Jego Ekscelencje i uwazam, ze jest to jeden z
      najbardziej otwartych hierarchow katolickich, jakich ziemia szczecinska miala
      zaszczyt goscic. Zycze duzo zdrowia!
    • absztyfikant Gorka! 01.12.06, 17:01
      Gowin ma na imie Jaroslaw, a nie Jan.
    • Gość: max Arcybiskup Kamiński rezygnuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 19:20
      Skąd ten były kleryczyna M. Górka czerpie te swoje rewelacje? Pewnie od swoich -
      -pożal się Boże- zgorzkniałych kolegów.
      • Gość: cxi uważam, że już dawno powinien odejść IP: *.szczecin.mm.pl 01.12.06, 23:06
        W moim domu dawno już mówiłem, że wygląda jak mumia, która tylko porusza ustami.

Wygląd kostyczny, oschły, co oczywiscie wynika ze stanu zdrowia. Ale trzeba
        patrzeć realnie na swoją pozycję i spokojnie odejść, skoro zdrowie nie dopisuje.

Po co narażać się na nieprzychylne komentarze i pytania - czy mimo stanu
        zdrowia musi trzymać się stolca.

Nie wypowiadam tej opinii z pozycji komucha, a poza tym mam niewiele lat mniej
        od arcypasterza.
        • absztyfikant Re: uważam, że już dawno powinien odejść 03.12.06, 19:25
          Bez przesady.

target="_blank">absztyfikant@gazeta.pl</a>
          Służyłem w kawalerii, a więc jestem prawie Polakiem i umiem pić jak Polak.
          Jacques Chirac
          • perhonen Re: uważam, że już dawno powinien odejść 04.12.06, 18:06
            nie jestem zwolenniczką nurtu 'obsadźmy wszystkie możliwe stanowiska młodymi'...
            ale zaawansowany wiek niektórych księży powoduje, że Kościół nie dość, że nie
            rozwija się, stoi w miejscu... to jeszcze dzięki temu stwarza sobie dokładnie
            taką opinię. Instytucji, która wpada w stagnację.
            • absztyfikant Re: uważam, że już dawno powinien odejść 04.12.06, 18:08
              Kociol katolicki to nie jest partia polityczna. Znasz srednia wieku kolegium
              kardynalskiego?:))))))

Przypomnij sobie ile lat mial Ratzinger, gdy stal sie Benedyktem szesnastym...:)
              • perhonen Re: uważam, że już dawno powinien odejść 04.12.06, 22:31
                Teraz należy sobie postawić pytanie, czy wybór człowieka nie najnowszej daty na
                papieża, przywódcę Kościoła katolickiego, wyszedł tej organizacji na dobre.
                • absztyfikant Re: uważam, że już dawno powinien odejść 04.12.06, 22:33
                  Nie moja sprawa. Nie moj cyrk...
                  • absztyfikant Re: uważam, że już dawno powinien odejść 04.12.06, 22:37
                    Przepisz sie do baptystow - maja mlodych pastorow, fantastyczna muzyke i
                    rodzinna atmosfere. Kk juz wyczerpal limit zmian na te tysiaclecie. Benek chce
                    nawet niektore reformy Vaticanum II cofnac:)))))
                    • perhonen Re: uważam, że już dawno powinien odejść 07.12.06, 21:39
                      Wiesz Ab. Trudno mi będzie się gdziekolwiek 'przepisać', bo jestem Żydówką.

Druga rzecz... obserwuję Kościół biernie, nie biorę w nim udziału. Odbieram go
                      tak, jak jest przedstawiany. Tylko na tym kreuję swoją opinię. Może instytucja
                      ta powinna coś zmienić w swoim wizerunku?
    • Gość: Sromotnik bezwstyd Re: Arcybiskup Kaiński rezygnuje? IP: 83.168.124.* 04.12.06, 23:38
    • Gość: Sromotnik bezwstyd Re: A. ...ński rezygnuje z powodu wścieklizny ??? IP: 83.168.124.* 04.12.06, 23:42
      Zaczęła się ta wścieklizna dwa lata temu w KATEDRZE przy ul.Wielkiej.
      Teraz rozlała się po całym mieście...
      A może już i diecezj wściekła się ????
    • Gość: Płocki Re: Arcybiskup Kamiński rezygnuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 20:49
      żaden wsytd zrzec się obowiązków, którym nie daje się rady
      To samo mówiłem juz przed laty w Płocku. Nikt mnie nie słuchał :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka