Gość: robi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 20:26 a kto za to zapłacił? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.chello.pl 03.12.06, 21:06 Jak to kto? Ja, Ty i całe miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 21:11 Impreze zroganizowalo STMKM wspolnie z MZK - koszty pokryło MZK, ale zapewniam Was, ze to w tym przypadku wcale tak dużo nie kosztowało, ponieważ: - Podczas przejazdu szkolony był dodatkowo motorniczy - tak przy okazji; - ewentualne koszty to motorniczy + sprzatanie wagonow' Tak swoja droga było bardzo fajnie. Zachęcam wszystkich zainteresowanych tematyka KM do brania udziału w tego typu imprezach, a nie czesto sie takowe odbywają. MZK jest na tyle uprzejme w tym przypadku, że miłosnicy nie muszą nic za to płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 to musiala byc fajna zabawa. 03.12.06, 21:30 dla jednych organizuje sie koncerty, dla drugich zawody sportowe a jeszcze dla innych Szczecin by night z tramwaju:)) Nawet najdziwniejsze pomysly, ktore okazuja sie atrakcyjne warto realizowac. Tak trzymac! Niewielki koszt a duzo radosci a przy okzaji mala promocja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: to musiala byc fajna zabawa. IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 21:37 Eee, ja nie wiem czy to takie dziwne :P. Lubie tramwaje, autobusy i tyle. Co do promocji miasta to poki co niestety dla gosci z innych miast mozemy zrobic negatywne wrażenie - nasze fatalne torowiska lecz na szczęście nie pochwaliliśmy się torami na golęcinie, niemierzynie, bo tam nowe tramwaje nie mają wstępu. Jeszcze chce poruszyc cos co jest w artykule. Pan robert Ł. powiedział, że przywrócenie linii nocnych to kiepski pomysł, bo torowiska maja zly uklad czy cos w tym stylu. Ja uważam, że możnaby reanimowac linie nocne, w taki sposob: Wypuścmy w nocy jeden wagon ( 105N, solo ). Niech jeździ raz kółko na trasie osemki, a raz na siodemki, a nawet trzeci raz na trasie 9 w czasie remontów ul. Ku Słoncu czyli Basen Gorniczy - Glebokie. I w takim powtarzalnym cyklu, a więc: Zamiast trzech wagonów jeden, który obsłuży 3 linie. Jakby jeździł wkolko na jednej prawodopodbnie bylby na danym przystanku za czesto. No i warto by pomyslec o drugim wagonie - jeszcze na trasie linii 12,2,4 wg takiego schematu jak wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Nocka na torach z grillem IP: *.chello.pl 03.12.06, 21:33 Lexie, to nie bylo szkolenie motorowego, tylko ten co prowadził to instruktor, a ten drugi to kier. zajezdni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motorniczy Re: Nocka na torach z grillem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 21:40 Motorniczy pracowalem spolecznie byliście fajni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 21:45 Jeśli to Pan jest motorniczym to podziwiam :P. W takim hałasie nie idzie się skupić nad jazdą :P, a dodatkowo noc, zmęczenie, a mimo wszystko przyjemnie i bezpiecznie przejechalismy sobie po szczecinskiej sieci :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motorniczy Re: Nocka na torach z grillem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 21:56 Fajnie śpiewaliście slyszeliśmy przez interkom wróciliśmy z szefem myślami do naszych mlodych lat. To milo jest prowadzić tramwaj z taką wspanialą mlodzieżą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEO Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 21:26 Ja tam byłem i mi dokuczano! Przedziurarwli mi muj termos !!! ktory mam od dziadka a on z drugiej wojny swiatowej pochodzi :(. Ale nocka byla fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.chello.pl 03.12.06, 21:38 Aha szkolenie motorniczego? W nocy?! Według mnie jest to jakiś przekręt, dlaczego z moich pieniędzy są orgaznizowane imprezy dla jakiejś grupy fanatyków? Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: Nocka na torach z grillem 03.12.06, 21:43 > dlaczego z moich pieniędzy są orgaznizowane imprezy dla jakiejś grupy > fanatyków? z tego samego powodu co dofinansowywanie koncertow popowych, rockowych, rapowych czy techno z moich podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.chello.pl 03.12.06, 21:45 Temat koncertów był poruszany i wszyscy wiemy jaką aferą się to skończyło. Wg mnie nocna impreza tramwajowa nosi podobne znamiona. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: Nocka na torach z grillem 03.12.06, 21:46 no to dlaczego ja mam doplacac do miejskiego nocnego sylwestra na ktorym bedziesz sie bawic??? Odpowiedz Link Zgłoś
sedina Re: Nocka na torach z grillem 03.12.06, 21:45 > Aha szkolenie motorniczego? W nocy?! Według mnie jest to jakiś przekręt, > dlaczego z moich pieniędzy są orgaznizowane imprezy dla jakiejś grupy > fanatyków? Ech... Wrócę wtedy kiedy przestaniecie narzekac na wszystko i wszystkich... Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: Nocka na torach z grillem 03.12.06, 21:48 sedina - wybacz wiecznym malkontentom... im nalezy wspolczuc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 21:49 Skoro poszły na to pieniądze MZK dlaczego impreza nie była otwarta? Dlaczego nie było informacji o niej? Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: Nocka na torach z grillem 03.12.06, 21:52 z artykulu wynika, ze bylo wieksze zainteresowanie niz ilosc miejsc wiec gdzies ta informacja musiala krazyc. Zapisz sie juz dzisiaj bo to ponoc impreza cykliczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 21:54 Informacje były - lecz w gazetach nikt przed tym o tym nie pisał, dlatego, że jest to dla wielu osob malo wazna informacja. Zreszta jak ktos by sie zglosil, ze chce w tej imprezie brac udzial - jesli bylyby wolne miejsca bez problemow i za darmo moglby w tej imprezie uczestniczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSB Re: Nocka na torach z grillem IP: *.chello.pl 03.12.06, 21:45 A jak robią jakaś impreze masową dla ludzi a mnie na niej nie ma to czemu ja za to płace? A i pieniadze nie są twoje tylko MZK Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Nocka na torach z grillem 03.12.06, 21:49 Gość portalu: aaa napisał(a): > Aha szkolenie motorniczego? W nocy?! Według mnie jest to jakiś przekręt, > dlaczego z moich pieniędzy są orgaznizowane imprezy dla jakiejś grupy > fanatyków? ................................................... nie bądź sknerus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 21:52 Wyobraź sobie, że w dziedzinie komunikacji miejskiej w naszym mieście ta "grupa fantyków" ma duże zasługi. Dzięki nam ratowane są zabytki, promowane jest miasto, a nawet po czesci dzieki nam mimo ze w naszym miescie komunikacja tramwajowa jest bardzo zla jest lepiej. Nic Ci nie zaszkodzi gdy raz zapłacisz jakieś 2 zł !! Swoją drogą, czysta zazdrość - gdyby w naszym miescie zorganizowano koncert za moje, a raczej moich rodzicow pieniadze, na ktory ty byś poszedł(poszła) i świetnie się bawiła, to wtedy by było dobrze. Uszanujcie czyjeś hobby, jedni zbieraja znaczki pocztowe, a drugich cieszy widok tramwaju!!!, a zreszta w zorganizowanie roznych tego imprez poswiecamy duzo czasu. Promujemy przy tym czesto nasze miasto. Dzięki miłosnikom wlasnie w naszym miescie ma szanse powstac nowe Muzeum! weźcie czasem takie rzeczy pod uwage i nie wypominajcie komus tego, ze raz w roku pozwoli sobie troche sie pobawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 21:54 Tak, tylko jesli podobne imprezy orgazniowane są przez Miłośników Kolejowych to zawsze są bilety na przejazd, dlaczego u nas to miejska spółka ma sponsorować takie imprezy. Rozumiem gdyby była w wspaniałej sytuacji finansowej, ale niestety to już jest prawie bankrut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 22:04 Fakt faktem, ale jednak MZK chce docenić nasze działania - mimo, że STMKM jest czesto wspierane finansowo przez MZK to jednak MZK docenia nasze trudy. To jest impreza ktora odbywa sie raz na rok i akurat te jedna impreze MZK zawsze nam finansuje. Własciwie kazdy moze wziasc w niej udział. TO normalna impreza kulturalna jakich w naszym mieście wiele (? no nie wiem )- ta akurat zamknieta, bo kto inny poza milosnikami bylby zainteresowany jezdzeniem w nocy tramwajem, lecz tak jak mowie wlasciwie kazdy nieodplatnie mogl wziasc w niej udzial. PS: Niedlugo ma sie odbyć nocny przejazd wagonami zabytkowymi z rodziny N - nie wiem czy za darmo czy nie lecz ma byc to dalsza czesc imprezy wiec Ci ktorzy teraz marudza ze nie wzieli udzialu moga juz sie tym zaczac interesowac i tym razem wziasc udział i już nie narzekać :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 22:08 To skoro to jest impreza finansowana z budzetu miasta, dlaczego nie było o niej żadnej wzmianki, żadnego zaproszenia? Jak to w końcu jest? Czy przypadkiem nie jest tak że MZK finansuje "kółko wzajemnej adoracji tramwajowej"? I dlaczego MZK finansuje takie imprezy? Przecież ta spółka nie ma kasy, tramawaje się sypią a oni rozdają kasę na lewo i prawo na jakieś imprezy komunikacyjne? Trzeba ratować naszą komunikację, każda złotówka się liczy i każda przed wydaniem powinna być dwa razy obejrzana czy na pewno przyniesie korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 22:20 Za te pieniądze co te nocki - organizowane przez całe te 5 lat (?) można by co najwyżej kupić z 3 szyby okienne do jakiegoś wagonu... Moglibyscie byc troche mniej zazdrosni i wyrozumiali. Jeden przejazd tramwajowy gdzie nawet sam motrniczy jak mówił - jechał w czynie społecznym czyli nie płacono mu za to, nikomu zadnej krzywdy nie wyrzadzi. Gdy politycy za miejskie pieniądze jeżdzą co dzień z miasta do miasta pod pretekstem interesow jakos nic z tym nie mozna zrobic, a gdy grupka miłosnikow raz zajmie kilka godzin na szczecinskich torowiskach to zaraz wielki lamęt. Wyobraźcie sobie nawet ze ta impreza organizowana jest w nocy dlatego by pasazerowie linii tramwajowych mogli nimi swobodnie i bez opoznien podrozowac. Rozklad przejazdu jest tak dobierany by nawet nie zblizac sie do tramwajow liniowych... Ile to milosnicy zrobili dla KM i zabytkow dobrego, a jeden przejazd i odrazu wielki lamęt, prosze, przystopujcie troszke, zrozumcie nas :(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 22:26 Przy katastrofalnym stanie naszej komunikacji miejskiej to są to aż 3 szyby. Jest za imprezami, ale na Boga sponsorem nie może być miejska spółka która ledwo zipie finansowo. I ciekawe co na czyny społeczne motorniczego powiedziałaby Państwowa Inspekcja Pracy. Ciekawe, może ich to także zaineteresuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mareczek Re: Nocka na torach z grillem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 22:28 A czemu nie można w nocy? Szczególnie, gdy teraz o 16 jest już ciemno, a tramwaje jeżdżą do 23, trzeba też szkolić ich w innych warunkach niż tylko w dzień. Ale to osobny teramt, tutaj jak napisano, motornicczy był instruktorem no i pracował społecznie, co zawsze (STMKM) próbujemy tak organizować aby przedsiębiorstwo poniosło jak najmnijsze koszty. Armotyzacja wagonów - rozkładając ją na kilkadzisiąt lat (10-15) w stosunku do naszej 7 godzinnowej jazdy to grosze, więc pozostaje jedynie koszt zużycia energii, za które MZK zapewnie płaci ryczałtowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 22:33 Sam już wymieniłeś koszty. Amortyzacja, prąd (no to tutaj już na pewno trochę kasy poszło), motorniczy na lewo, sprzątanie. Wasze stowarzyszenie powinno tym bardziej zapłacić za tą imprezę. Oj piękne przekręty w MZK widzę i nie tylko ja. Jestem przekonany że ktoś się zajmie tą sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzorrzeta Re: Nocka na torach z grillem IP: 193.19.145.* 03.12.06, 22:41 A ja im jestem wdzieczny. Jak chyba ze 2 lata temu zorganizowali prawie calodzienną impreze z okazji 125 lecia komunikacji gdzie mozna bylo ZA DARMO przejechac sie tramwajem, pociągem do POLIC autobusami typu ogorek itp. I jak byla o tym informacja w prasie to bylo tylu chetnch ze brakowaloi miejsc. Ich imprezy są zawsze perfekcyjnie dopracowane. Jak ty drogi aaa zrobisz cos podobnego - albo nawet mniej zrób jedną mała impreze dla mieszkańców wtedy bedziesz mial prawo marudzic. A teraz wpisujesz sie w profil za przeproszeniem emeryta społecznika który nic nigdy nie zrobił ale do wszystkich i o wszystko ma prentensie BO MU SIE NALEŻY !!!! Zresztą po kazdej imprezie STMKM trafia sie zawsze jakis osiolek ktoremu nic nie pasuje. Choc w sumie masz racie moze jakby ich nie bulo zaoszczedzilibysmy pare zlotych ale nie mielibysmy w polsce chyba jednego z niewielu bremena nie mielibysmy jeszcze kilku zabytków o ktre nie raczyles sie zatroszczyc a oni to zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke_Police Re: Nocka na torach z grillem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 22:48 Żaden przekręt. Impreza kulturalna taka jak każda inna. Weźmy na przykłąd takie Dni Morza: są koncerty, wystawy, konkursy, parady żaglowców i fajerwerki. Oczywisćie niektórzy przesadzają z alkoholem, ale tak jest na iprezach masowych. Kto chce ten przychodzi, nie płaci ze to że bierze udział i kiedy chce idzie do domu. Organizuje to miasto po to by się wypromować i idą na ten cel dużo większe pieniądze niż na 1 7-godzinny przejazd tramwajem w nocy po mieście. Przypuszczam, że gdyby zsumować koszty nocki tramwajowej to nawet na 1/10 fajerwerków by nie starczyło. Powiem szczerze, byłem na nocce tramwajowej i przyjechało naprawde dużo ludzi z innych miast, wszyscy wspólnie się bawiliśmy fotografując tramwaj na postojach, śpiewając, rozmawiając i robiąc grila na pętli Głębokie. Oczywiście zaraz się ktoś przyczepi, że na grila poszło dużo pieniędzy, dlatego od razu powiem, że każdy przynosił swoje zaopatrzenie (mięso, chleb, napoje) nie było tu żadnej kiełbasy wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 22:49 Wiesz, co, za nim coś napiszesz to się raz a porządnie nad tym co piszesz zastanów... I co, kto się ma tą sprawą wg Ciebie zająć, sejmowa komisja śledcza? Przekręty w MZK?! Człowieku! To jest jawna, legalna impreza, a nie żaden przekręt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Nocka na torach z grillem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 22:59 Chciałem Ci powiedzieć, że członkowie STMKM od ponad 5 lat zapewniają obsługe konduktorską, to znaczy pracuja społecznie latem na liniach turystycznych to jest na linii tramwajowej "0" jak i autobusowej(ogórek).Ponadto pracują również w wolnych chwilach od pracy przy renowacji starych tramwajów, za to również nikt im nie płaci.Gdyby nie zaangażowanie miłosników nie było by Bremena, Ogórka, Sana i wreszczie gdyby nie zaangażowanie miłośników powstanie Muzeum Techniki i Komunikacji nie doszło by do skutku.Ratowanie starych pojazdów tramwajowych i autobusowych kosztuje nas sporo wysiłku, poświecenia mnóstwo czasu.Impreza z organizowana wspólnie przez MZK jest swego rodzaju ukłonem tej firmy dla naszych starań jakie prowadzimy na rzecz ratowania pojazdów zabytkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 23:03 Pracują społecznie? Ok, ich wybór. Ale nie może być tak że moje pieniadze z podatków i opłat za bilety idą na jakieś imprezy okolicznościowe a nie na ogrzewanie w tramwajach, na nowsze modele wozów, na poprawę torowiska które jest w tragicznym stanie itp. ta firma to wrak, rozumiesz? I priorytetem dla niej powinno być podnoszenie jakości jazdy pasażera, a nie wspieranie grupy zapaleńców. Ok, fajne rzeczy robią ale na Boga nie powodujmy chorych sytuacji w tym mieście. A może ktoś odpowie też na moje pytania z poprzedniego komentarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 23:07 Spoko, jak chcesz to się złożymy i oddamy Tobie te 20gr., ktore na te impreze poszło z twojego podatku, bedziesz zadowolony? Bo juz nie wiem jak mamy Ci to wytluamczyc by Cie uszczesliwic - chyba tylko pieniedzmi. Wiec jesli chcesz moge Ci z wlasnych pieniędzu oddać ok. 20 gr., a nawet nie iwem czy aż tyle Ciebie to kosztowało :/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 23:11 No to czekaj kolego. W jaki sposób obliczyłeś te 20 gr? Jeśli jest ono prawdą no to wasza imprezka jest droższa niż parę tygodni w Hiltonie na Hawajach. No no, nieżle. Bardzo bym prosił o poważne potraktowanie sprawy i poważne odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 23:22 No tak 20 groszy? No co chcesz, żebym robił tutaj poważne obliczenia z których wyjdzie mi to, że jestem Ci winien jedną miliardową czy nawet jeszcze mniej - jednego polskiego grosza? Oj oj, straszny przekret, czegos takiego jeszcze swiat nie widział, podsumowując: Grupa fanatyków tramwajowych należących do towarszystwa wzajemnej adoracji tramwajowej zorganizowała sobie nocny przejazd tramwajowy, ktory narazi MZK na bankructwo. Ty straciłeś przez nas 1/1000000000000000000000000 grosza polskiego - to tylko czesc z tego co wynika z twoich opowiastek Swoja droga ( pisze powaznie ) sprawa trzeba zainteresować Pana ministra Ziobro, ktory powinien zająć się olbrzymim przekrętem jaki w ostatnich godzinach miał miejsce w MZK. Pan Manduk powinien być skazany za to na krzesło elektryczne ! Pan Tamm dożywocie, miłośnicy po 25 lat więzienia. Ty zaś honorowe obywatelstwo Szczecina i dozywotnie darmowe przejazdy KM za wyratowanie MZK z bankructwa i ujawnienie przekrętu stulecia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 23:24 Oj kolego kolego. Widzę że nie da się z Tobą normalnie porozmawiać. Na szczęście są inni którzy lepiej rozumieją poruszany problem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 23:31 Da, zreszta inni juz Ci rowniez przedstawili i wyjasnili to, że twój problem jest na prawde mało istotny i nieważny. To co piszesz jest po prostu smieszne. Zazwyczaj traktuje ludzi poważnie i na początku Ciebie rowniez potraktowałem, ale po tym co zacząłeś tu wypisywać wybacz nie mogę. Zresztą gdybyś ty zrobił tyle dla KM w mieście co przecietny jej miłośnik, na pewno mowilbys inaczej. Twoje gadanie to czysta zazdrość, a przede wszystkim GŁUPOTA ludzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke_Police Re: Nocka na torach z grillem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 23:29 Jeden z kolegów, który był na nocce po przeczytaniu twoich komentarzy stwierdził, że szkoda mu klawiatury zużywać na tłumaczenie tobie w jakim błędzie jesteś. Miał racje, siejesz zamęt spowodowany tym, że budżet MZK stracił jakieś kilkanaście zł na tej imprezie. A te 20 groszy to po to byś dostał rekompensatę za koszt jaki ponieśli wszyscy mieszkańcy twojego osiedla i dał sobie spokój z robieniem afery z niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Nocka na torach z grillem IP: *.teleton.pl 04.12.06, 11:23 Podaj numer konta, to z własnych pieniędzy wpłacę ci te 20 groszy. Ale za przelew mi zwrócisz, tak więc proponuję, abyś od razu przelał na moje konto 3,30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaroslaw K. Re: Nocka na torach z grillem -Spieprzaj dziadu IP: 213.155.191.* 04.12.06, 01:31 Wez sie za robote i nie przeszkadzac !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mareczek Re: Nocka na torach z grillem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 23:01 > Sam już wymieniłeś koszty. Amortyzacja Jak napisałem - groszowe sprawy. Widze że się zbyt dobrze nie wczytałes. > prąd Poczytaj co to jest ryczałt. > motorniczy na lewo Poczytaj też o czynie społecznym. > sprzątanie Policzmy. Czas sprzątania - ok. 30 minut. Czas pracy osoby sprzątającej powiedzmy ok. 4 zł, środki czyszczące, 5 zł, jakiś procent dla właściciela firmy, zamykamy się w koszcie ok. 10-15 zł. Kurcze, bez komisji śledczej się nie obejdzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Nocka na torach z grillem IP: *.chello.pl 04.12.06, 01:20 ale z ciebie gnida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muł Re: Nocka na torach z grillem IP: *.chello.pl 04.12.06, 07:24 łajno jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Nocka na torach z grillem IP: *.teleton.pl 04.12.06, 11:18 Jesteś na pewno jednym z tych, którzy najgłośniej krzyczą, że w tym mieście nic się nie dzieje. Współczuję. Brak radości życia to też w pewnym stopniu kalectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X-ik Nocka na torach z grillem IP: *.torun.mm.pl 03.12.06, 22:49 Imprezka była przednia. Po prostu bomba. W kwesti płacenia to MZK dało tramwaj, STMKM dało sprzęt grilowy i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 22:56 Zrozum, nie normalne jest sposnorowanie imprezy przez miejską spółkę która nie ma pieniędzy. To jest chore. Wypominacie Dni Morza, jatakże uważam że to jest chore, ale zauważcie że sami też robicie nie tak jak trzeba. dlaczego wzorem Miłośników Kolejowych nie mozecie sami opłacać tej imprezy. Dlaczego była ona imprezą zamkniętą? Co to za dziwne czyny społeczne motorniczych, przecież tego zabrania prawo. Według mnie są to przekręty i jak najbardziej powinnien się tym zająć Urząd Miasta który jest właścicielem MZK, matko jak dobrze że prezes MZK nie został wybrany prezydentem miasta - wtedy to dopiero by były przekręty że hej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke_Police Re: Nocka na torach z grillem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 23:03 Zamknięcie tej imprezy polegało głównie na tym, że każdy, kto chciał wziąć w niej udział musiał wcześniej wysłać maila do STMKM ze zgłoszeniem, aby zostać wpisany na listę. I na dzień imprezy lista była zamknięta czyli nie można już było się dopisać i tyle. Na liście było rzeczywiście około 80 nazwisk. Podkreślmy, że takich imprez jest więcej i w przypadku pozostałych uczestnicy PŁACĄ za wzięcie w nich udziału. Natomiast odnośnie kosztów była już mowa wyżej, więc nie chcę się powtarzać. Powiedz na czym według Ciebie owe przekręty miałyby polegać i kto miałby na tym skorzystać? Bo jeżeli chodzi o przekęty to zawsze chodzi o kasę. Czy jeżeli idziesz do kina w dzień przomocji na nowy film i go oglądasz z miłośnikami kina to też jest jakiś przekręt ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 23:03 Nie mow mi, że motorniczy z uprawnieniami jeśli sam wyrazi na to zgode czy nawet odmowi wypłacenia mu za to wynagrodzenia ma być jeszcze za to ukarany. Dni morza chore - wszystko dla Ciebie chore. Ciekawe jak się odniesiesz do przyszłorocznych regat organizowanych w mieście, na któych okoliczność miasto wydaje ponad 10mln z budżetu miejskiego na organizacje tej imprezy. Weź człowieku, daj sobie spokoj, tylko sie kompromitujesz, każdy ma prawo sobie zorganizować impreze i się na niej bawić, a to, że ty jesteś o to zazdorsny... Zresztą co ja sie bede tutaj wysilał, idź sobie do UM, zgłoś sprawę to Ci powiedzą... dobrze wiemy co... Skoro Ci sie tak bardzo nie podoba to skoroś taki cwaniak to idź, zgłaszaj i tyle, uprzedzam Ciebie, że nic nie wskorasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzorrzeta Re: Nocka na torach z grillem IP: 193.19.145.* 03.12.06, 23:31 > dlaczego wzorem > Miłośników Kolejowych nie mozecie sami opłacać tej imprezy. Dlaczego była ona > imprezą zamkniętą? Co to za dziwne czyny społeczne motorniczych, przecież tego > zabrania prawo. Według mnie są to przekręty i jak najbardziej powinnien się tym Zgłoś to swojemu radnemu a wczesniej laryngologowi wzglednie okuliścei bo nie rozumiesz co sie do ciebie pisze mowi. A moze ty jestes legendarny Jerzy Rogas z ktorego sie smiano przez dlugi czas i przeszedl do legendy jako przyklad megamalkontetna ktory podejrzani tak jak ty uczepil sie jednej rzeczy bedąc odporny na wszelkie argumenty. Drogi misiu. Jesli uwazasz ze cos jest przekrecane to przyjmij do wiadomowsci ze mapisali ci wyraznie ze spolecznie pracują - (czytaj odpracowują) tę imprezę poprzez współptowrzenie lini turystycznej do której ty sie ani groszem pewnie nie dołożyłeś ale z checia bys sie przejechał. I dla mnie to jest wystarczające "odpracowanie" tego wielkiego przekrętu. Ale jak czytam nie masz bladego pojecia na temat tego co to jest praca społeczna i co to sa organizacje pozarządowe i jaka jest ich rola. Zegnam bo nie moge namierzyc partnera do dyskusji po Twojej stronie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fragile Proszę nie karmić trola... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 09:52 jak w temacie... Odpowiedz Link Zgłoś