Dodaj do ulubionych

Nocka na torach z grillem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 20:26
a kto za to zapłacił?
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.chello.pl 03.12.06, 21:06
      Jak to kto? Ja, Ty i całe miasto.
      • Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 21:11
        Impreze zroganizowalo STMKM wspolnie z MZK - koszty pokryło MZK, ale zapewniam
        Was, ze to w tym przypadku wcale tak dużo nie kosztowało, ponieważ:
        - Podczas przejazdu szkolony był dodatkowo motorniczy - tak przy okazji;
        - ewentualne koszty to motorniczy + sprzatanie wagonow'

Tak swoja droga było bardzo fajnie. Zachęcam wszystkich zainteresowanych
        tematyka KM do brania udziału w tego typu imprezach, a nie czesto sie takowe
        odbywają.
        MZK jest na tyle uprzejme w tym przypadku, że miłosnicy nie muszą nic za to płacić.
        • kiciara11 to musiala byc fajna zabawa. 03.12.06, 21:30
          dla jednych organizuje sie koncerty, dla drugich zawody sportowe a jeszcze dla
          innych Szczecin by night z tramwaju:)) Nawet najdziwniejsze pomysly, ktore
          okazuja sie atrakcyjne warto realizowac. Tak trzymac! Niewielki koszt a duzo
          radosci a przy okzaji mala promocja.
          • Gość: lex Re: to musiala byc fajna zabawa. IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 21:37
            Eee, ja nie wiem czy to takie dziwne :P. Lubie tramwaje, autobusy i tyle.
            Co do promocji miasta to poki co niestety dla gosci z innych miast mozemy zrobic
            negatywne wrażenie - nasze fatalne torowiska lecz na szczęście nie pochwaliliśmy
            się torami na golęcinie, niemierzynie, bo tam nowe tramwaje nie mają wstępu.

Jeszcze chce poruszyc cos co jest w artykule. Pan robert Ł. powiedział, że
            przywrócenie linii nocnych to kiepski pomysł, bo torowiska maja zly uklad czy
            cos w tym stylu.
            Ja uważam, że możnaby reanimowac linie nocne, w taki sposob:
            Wypuścmy w nocy jeden wagon ( 105N, solo ).
            Niech jeździ raz kółko na trasie osemki, a raz na siodemki, a nawet trzeci raz
            na trasie 9 w czasie remontów ul. Ku Słoncu czyli Basen Gorniczy - Glebokie.
            I w takim powtarzalnym cyklu, a więc:
            Zamiast trzech wagonów jeden, który obsłuży 3 linie. Jakby jeździł wkolko na
            jednej prawodopodbnie bylby na danym przystanku za czesto.
            No i warto by pomyslec o drugim wagonie - jeszcze na trasie linii 12,2,4 wg
            takiego schematu jak wyzej.
        • Gość: Mateusz Re: Nocka na torach z grillem IP: *.chello.pl 03.12.06, 21:33
          Lexie, to nie bylo szkolenie motorowego, tylko ten co prowadził to instruktor, a
          ten drugi to kier. zajezdni
        • Gość: Motorniczy Re: Nocka na torach z grillem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 21:40
          Motorniczy pracowalem spolecznie byliście fajni.
          • Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 21:45
            Jeśli to Pan jest motorniczym to podziwiam :P. W takim hałasie nie idzie się
            skupić nad jazdą :P, a dodatkowo noc, zmęczenie, a mimo wszystko przyjemnie i
            bezpiecznie przejechalismy sobie po szczecinskiej sieci :).
          • Gość: Motorniczy Re: Nocka na torach z grillem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 21:56
            Fajnie śpiewaliście slyszeliśmy przez interkom wróciliśmy z szefem myślami do
            naszych mlodych lat. To milo jest prowadzić tramwaj z taką wspanialą mlodzieżą.
    • Gość: NEO Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 21:26
      Ja tam byłem i mi dokuczano!
      Przedziurarwli mi muj termos !!! ktory mam od dziadka a on z drugiej wojny
      swiatowej pochodzi :(. Ale nocka byla fajna.
      • Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.chello.pl 03.12.06, 21:38
        Aha szkolenie motorniczego? W nocy?! Według mnie jest to jakiś przekręt,
        dlaczego z moich pieniędzy są orgaznizowane imprezy dla jakiejś grupy
        fanatyków?
        • kiciara11 Re: Nocka na torach z grillem 03.12.06, 21:43
          > dlaczego z moich pieniędzy są orgaznizowane imprezy dla jakiejś grupy
          > fanatyków?

z tego samego powodu co dofinansowywanie koncertow popowych, rockowych,
          rapowych czy techno z moich podatkow.
          • Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.chello.pl 03.12.06, 21:45
            Temat koncertów był poruszany i wszyscy wiemy jaką aferą się to skończyło. Wg
            mnie nocna impreza tramwajowa nosi podobne znamiona.
            • kiciara11 Re: Nocka na torach z grillem 03.12.06, 21:46
              no to dlaczego ja mam doplacac do miejskiego nocnego sylwestra na ktorym
              bedziesz sie bawic???
        • sedina Re: Nocka na torach z grillem 03.12.06, 21:45
          > Aha szkolenie motorniczego? W nocy?! Według mnie jest to jakiś przekręt,
          > fanatyków?

Ech...
          Wrócę wtedy kiedy przestaniecie narzekac na wszystko i wszystkich...
          • kiciara11 Re: Nocka na torach z grillem 03.12.06, 21:48
            sedina - wybacz wiecznym malkontentom... im nalezy wspolczuc
            • Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 21:49
              Skoro poszły na to pieniądze MZK dlaczego impreza nie była otwarta? Dlaczego
              nie było informacji o niej?
              • kiciara11 Re: Nocka na torach z grillem 03.12.06, 21:52
                z artykulu wynika, ze bylo wieksze zainteresowanie niz ilosc miejsc wiec gdzies
                ta informacja musiala krazyc. Zapisz sie juz dzisiaj bo to ponoc impreza
                cykliczna.
              • Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 21:54
                Informacje były - lecz w gazetach nikt przed tym o tym nie pisał, dlatego, że
                jest to dla wielu osob malo wazna informacja. Zreszta jak ktos by sie zglosil,
                ze chce w tej imprezie brac udzial - jesli bylyby wolne miejsca bez problemow i
                za darmo moglby w tej imprezie uczestniczyc.
        • Gość: DSB Re: Nocka na torach z grillem IP: *.chello.pl 03.12.06, 21:45
          A jak robią jakaś impreze masową dla ludzi a mnie na niej nie ma to czemu ja za
          to płace? A i pieniadze nie są twoje tylko MZK
        • beatrix13 Re: Nocka na torach z grillem 03.12.06, 21:49
          Gość portalu: aaa napisał(a):

> Aha szkolenie motorniczego? W nocy?! Według mnie jest to jakiś przekręt,
          > fanatyków?

...................................................
          nie bądź sknerus
        • Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 21:52
          Wyobraź sobie, że w dziedzinie komunikacji miejskiej w naszym mieście ta "grupa
          fantyków" ma duże zasługi. Dzięki nam ratowane są zabytki, promowane jest
          miasto, a nawet po czesci dzieki nam mimo ze w naszym miescie komunikacja
          tramwajowa jest bardzo zla jest lepiej. Nic Ci nie zaszkodzi gdy raz zapłacisz
          jakieś 2 zł !!

Swoją drogą, czysta zazdrość - gdyby w naszym miescie zorganizowano koncert za
          moje, a raczej moich rodzicow pieniadze, na ktory ty byś poszedł(poszła) i
          świetnie się bawiła, to wtedy by było dobrze.
          Uszanujcie czyjeś hobby, jedni zbieraja znaczki pocztowe, a drugich cieszy widok
          tramwaju!!!, a zreszta w zorganizowanie roznych tego imprez poswiecamy duzo
          czasu. Promujemy przy tym czesto nasze miasto.
          Dzięki miłosnikom wlasnie w naszym miescie ma szanse powstac nowe Muzeum! weźcie
          czasem takie rzeczy pod uwage i nie wypominajcie komus tego, ze raz w roku
          pozwoli sobie troche sie pobawić.
          • Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 21:54
            Tak, tylko jesli podobne imprezy orgazniowane są przez Miłośników Kolejowych to
            zawsze są bilety na przejazd, dlaczego u nas to miejska spółka ma sponsorować
            takie imprezy. Rozumiem gdyby była w wspaniałej sytuacji finansowej, ale
            niestety to już jest prawie bankrut.
            • Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 22:04
              Fakt faktem, ale jednak MZK chce docenić nasze działania - mimo, że STMKM jest
              czesto wspierane finansowo przez MZK to jednak MZK docenia nasze trudy.
              To jest impreza ktora odbywa sie raz na rok i akurat te jedna impreze MZK zawsze
              nam finansuje. Własciwie kazdy moze wziasc w niej udział.
              TO normalna impreza kulturalna jakich w naszym mieście wiele (? no nie wiem )-
              ta akurat zamknieta, bo kto inny poza milosnikami bylby zainteresowany
              jezdzeniem w nocy tramwajem, lecz tak jak mowie wlasciwie kazdy nieodplatnie
              mogl wziasc w niej udzial.

PS: Niedlugo ma sie odbyć nocny przejazd wagonami zabytkowymi z rodziny N - nie
              wiem czy za darmo czy nie lecz ma byc to dalsza czesc imprezy wiec Ci ktorzy
              teraz marudza ze nie wzieli udzialu moga juz sie tym zaczac interesowac i tym
              razem wziasc udział i już nie narzekać :).
              • Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 22:08
                To skoro to jest impreza finansowana z budzetu miasta, dlaczego nie było o niej
                żadnej wzmianki, żadnego zaproszenia? Jak to w końcu jest? Czy przypadkiem nie
                jest tak że MZK finansuje "kółko wzajemnej adoracji tramwajowej"? I dlaczego
                MZK finansuje takie imprezy? Przecież ta spółka nie ma kasy, tramawaje się
                sypią a oni rozdają kasę na lewo i prawo na jakieś imprezy komunikacyjne?
                Trzeba ratować naszą komunikację, każda złotówka się liczy i każda przed
                wydaniem powinna być dwa razy obejrzana czy na pewno przyniesie korzyść.
                • Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 22:20
                  Za te pieniądze co te nocki - organizowane przez całe te 5 lat (?) można by co
                  najwyżej kupić z 3 szyby okienne do jakiegoś wagonu...
                  Moglibyscie byc troche mniej zazdrosni i wyrozumiali.
                  Jeden przejazd tramwajowy gdzie nawet sam motrniczy jak mówił - jechał w czynie
                  społecznym czyli nie płacono mu za to, nikomu zadnej krzywdy nie wyrzadzi.
                  Gdy politycy za miejskie pieniądze jeżdzą co dzień z miasta do miasta pod
                  pretekstem interesow jakos nic z tym nie mozna zrobic, a gdy grupka miłosnikow
                  raz zajmie kilka godzin na szczecinskich torowiskach to zaraz wielki lamęt.
                  Wyobraźcie sobie nawet ze ta impreza organizowana jest w nocy dlatego by
                  pasazerowie linii tramwajowych mogli nimi swobodnie i bez opoznien podrozowac.
                  Rozklad przejazdu jest tak dobierany by nawet nie zblizac sie do tramwajow
                  liniowych...
                  Ile to milosnicy zrobili dla KM i zabytkow dobrego, a jeden przejazd i odrazu
                  wielki lamęt, prosze, przystopujcie troszke, zrozumcie nas :(.
                  • Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 22:26
                    Przy katastrofalnym stanie naszej komunikacji miejskiej to są to aż 3 szyby.
                    Jest za imprezami, ale na Boga sponsorem nie może być miejska spółka która
                    ledwo zipie finansowo. I ciekawe co na czyny społeczne motorniczego
                    powiedziałaby Państwowa Inspekcja Pracy. Ciekawe, może ich to także
                    zaineteresuje...
        • Gość: Mareczek Re: Nocka na torach z grillem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 22:28
          A czemu nie można w nocy? Szczególnie, gdy teraz o 16 jest już ciemno, a
          tramwaje jeżdżą do 23, trzeba też szkolić ich w innych warunkach niż tylko w
          dzień. Ale to osobny teramt, tutaj jak napisano, motornicczy był instruktorem
          no i pracował społecznie, co zawsze (STMKM) próbujemy tak organizować aby
          przedsiębiorstwo poniosło jak najmnijsze koszty. Armotyzacja wagonów -
          rozkładając ją na kilkadzisiąt lat (10-15) w stosunku do naszej 7 godzinnowej
          jazdy to grosze, więc pozostaje jedynie koszt zużycia energii, za które MZK
          zapewnie płaci ryczałtowo.
          • Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 22:33
            Sam już wymieniłeś koszty. Amortyzacja, prąd (no to tutaj już na pewno trochę
            kasy poszło), motorniczy na lewo, sprzątanie. Wasze stowarzyszenie powinno tym
            bardziej zapłacić za tą imprezę. Oj piękne przekręty w MZK widzę i nie tylko
            ja. Jestem przekonany że ktoś się zajmie tą sprawą.
            • Gość: rzorrzeta Re: Nocka na torach z grillem IP: 193.19.145.* 03.12.06, 22:41
              A ja im jestem wdzieczny.
              Jak chyba ze 2 lata temu zorganizowali prawie calodzienną impreze z okazji 125
              lecia komunikacji gdzie mozna bylo ZA DARMO przejechac sie tramwajem, pociągem
              do POLIC autobusami typu ogorek itp. I jak byla o tym informacja w prasie to
              bylo tylu chetnch ze brakowaloi miejsc.

Ich imprezy są zawsze perfekcyjnie dopracowane.

Jak ty drogi aaa zrobisz cos podobnego - albo nawet mniej zrób jedną mała
              impreze dla mieszkańców wtedy bedziesz mial prawo marudzic. A teraz wpisujesz
              sie w profil za przeproszeniem emeryta społecznika który nic nigdy nie zrobił
              ale do wszystkich i o wszystko ma prentensie BO MU SIE NALEŻY !!!!

Zresztą po kazdej imprezie STMKM trafia sie zawsze jakis osiolek ktoremu nic
              nie pasuje.

Choc w sumie masz racie moze jakby ich nie bulo zaoszczedzilibysmy pare zlotych
              ale nie mielibysmy w polsce chyba jednego z niewielu bremena nie mielibysmy
              jeszcze kilku zabytków o ktre nie raczyles sie zatroszczyc a oni to zrobili.
            • Gość: Luke_Police Re: Nocka na torach z grillem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 22:48
              Żaden przekręt. Impreza kulturalna taka jak każda inna. Weźmy na przykłąd takie
              Dni Morza: są koncerty, wystawy, konkursy, parady żaglowców i fajerwerki.
              Oczywisćie niektórzy przesadzają z alkoholem, ale tak jest na iprezach
              masowych. Kto chce ten przychodzi, nie płaci ze to że bierze udział i kiedy
              chce idzie do domu. Organizuje to miasto po to by się wypromować i idą na ten
              cel dużo większe pieniądze niż na 1 7-godzinny przejazd tramwajem w nocy po
              mieście. Przypuszczam, że gdyby zsumować koszty nocki tramwajowej to nawet na
              1/10 fajerwerków by nie starczyło. Powiem szczerze, byłem na nocce tramwajowej
              i przyjechało naprawde dużo ludzi z innych miast, wszyscy wspólnie się
              bawiliśmy fotografując tramwaj na postojach, śpiewając, rozmawiając i robiąc
              grila na pętli Głębokie. Oczywiście zaraz się ktoś przyczepi, że na grila
              poszło dużo pieniędzy, dlatego od razu powiem, że każdy przynosił swoje
              zaopatrzenie (mięso, chleb, napoje) nie było tu żadnej kiełbasy wyborczej.
            • Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 22:49
              Wiesz, co, za nim coś napiszesz to się raz a porządnie nad tym co piszesz
              zastanów... I co, kto się ma tą sprawą wg Ciebie zająć, sejmowa komisja śledcza?
              Przekręty w MZK?! Człowieku! To jest jawna, legalna impreza, a nie żaden przekręt!
            • Gość: Piotrek Re: Nocka na torach z grillem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 22:59
              Chciałem Ci powiedzieć, że członkowie STMKM od ponad 5 lat zapewniają obsługe
              konduktorską, to znaczy pracuja społecznie latem na liniach turystycznych to
              jest na linii tramwajowej "0" jak i autobusowej(ogórek).Ponadto pracują
              również w wolnych chwilach od pracy przy renowacji starych tramwajów, za to
              również nikt im nie płaci.Gdyby nie zaangażowanie miłosników nie było by
              Bremena, Ogórka, Sana i wreszczie gdyby nie zaangażowanie miłośników powstanie
              Muzeum Techniki i Komunikacji nie doszło by do skutku.Ratowanie starych
              pojazdów tramwajowych i autobusowych kosztuje nas sporo wysiłku, poświecenia
              mnóstwo czasu.Impreza z organizowana wspólnie przez MZK jest swego rodzaju
              ukłonem tej firmy dla naszych starań jakie prowadzimy na rzecz ratowania
              pojazdów zabytkowych.
              • Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 23:03
                Pracują społecznie? Ok, ich wybór. Ale nie może być tak że moje pieniadze z
                podatków i opłat za bilety idą na jakieś imprezy okolicznościowe a nie na
                ogrzewanie w tramwajach, na nowsze modele wozów, na poprawę torowiska które
                jest w tragicznym stanie itp. ta firma to wrak, rozumiesz? I priorytetem dla
                niej powinno być podnoszenie jakości jazdy pasażera, a nie wspieranie grupy
                zapaleńców. Ok, fajne rzeczy robią ale na Boga nie powodujmy chorych sytuacji w
                tym mieście. A może ktoś odpowie też na moje pytania z poprzedniego komentarza?
                • Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 23:07
                  Spoko, jak chcesz to się złożymy i oddamy Tobie te 20gr., ktore na te impreze
                  poszło z twojego podatku, bedziesz zadowolony? Bo juz nie wiem jak mamy Ci to
                  wytluamczyc by Cie uszczesliwic - chyba tylko pieniedzmi.
                  Wiec jesli chcesz moge Ci z wlasnych pieniędzu oddać ok. 20 gr., a nawet nie
                  iwem czy aż tyle Ciebie to kosztowało :/.
                  • Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 23:11
                    No to czekaj kolego. W jaki sposób obliczyłeś te 20 gr? Jeśli jest ono prawdą
                    no to wasza imprezka jest droższa niż parę tygodni w Hiltonie na Hawajach. No
                    no, nieżle. Bardzo bym prosił o poważne potraktowanie sprawy i poważne
                    odpowiedzi.
                    • Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 23:22
                      No tak 20 groszy?
                      No co chcesz, żebym robił tutaj poważne obliczenia z których wyjdzie mi to, że
                      jestem Ci winien jedną miliardową czy nawet jeszcze mniej - jednego polskiego
                      grosza?
                      Oj oj, straszny przekret, czegos takiego jeszcze swiat nie widział, podsumowując:
                      Grupa fanatyków tramwajowych należących do towarszystwa wzajemnej adoracji
                      tramwajowej zorganizowała sobie nocny przejazd tramwajowy, ktory narazi MZK na
                      bankructwo. Ty straciłeś przez nas 1/1000000000000000000000000 grosza polskiego
                      - to tylko czesc z tego co wynika z twoich opowiastek

Swoja droga ( pisze powaznie ) sprawa trzeba zainteresować Pana ministra Ziobro,
                      ktory powinien zająć się olbrzymim przekrętem jaki w ostatnich godzinach miał
                      miejsce w MZK. Pan Manduk powinien być skazany za to na krzesło elektryczne !
                      Pan Tamm dożywocie, miłośnicy po 25 lat więzienia.
                      Ty zaś honorowe obywatelstwo Szczecina i dozywotnie darmowe przejazdy KM za
                      wyratowanie MZK z bankructwa i ujawnienie przekrętu stulecia !!!
                      • Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 23:24
                        Oj kolego kolego. Widzę że nie da się z Tobą normalnie porozmawiać. Na
                        szczęście są inni którzy lepiej rozumieją poruszany problem.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 23:31
                          Da, zreszta inni juz Ci rowniez przedstawili i wyjasnili to, że twój problem
                          jest na prawde mało istotny i nieważny. To co piszesz jest po prostu smieszne.
                          Zazwyczaj traktuje ludzi poważnie i na początku Ciebie rowniez potraktowałem,
                          ale po tym co zacząłeś tu wypisywać wybacz nie mogę.
                          Zresztą gdybyś ty zrobił tyle dla KM w mieście co przecietny jej miłośnik, na
                          pewno mowilbys inaczej. Twoje gadanie to czysta zazdrość, a przede wszystkim
                          GŁUPOTA ludzka.
                    • Gość: Luke_Police Re: Nocka na torach z grillem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 23:29
                      Jeden z kolegów, który był na nocce po przeczytaniu twoich komentarzy
                      stwierdził, że szkoda mu klawiatury zużywać na tłumaczenie tobie w jakim
                      błędzie jesteś. Miał racje, siejesz zamęt spowodowany tym, że budżet MZK
                      stracił jakieś kilkanaście zł na tej imprezie. A te 20 groszy to po to byś
                      dostał rekompensatę za koszt jaki ponieśli wszyscy mieszkańcy twojego osiedla i
                      dał sobie spokój z robieniem afery z niczego.
                    • Gość: Jaro Re: Nocka na torach z grillem IP: *.teleton.pl 04.12.06, 11:23
                      Podaj numer konta, to z własnych pieniędzy wpłacę ci te 20 groszy. Ale za
                      przelew mi zwrócisz, tak więc proponuję, abyś od razu przelał na moje konto 3,30 zł.
                • Gość: Jaroslaw K. Re: Nocka na torach z grillem -Spieprzaj dziadu IP: 213.155.191.* 04.12.06, 01:31
                  Wez sie za robote i nie przeszkadzac !!!!
            • Gość: Mareczek Re: Nocka na torach z grillem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 23:01
              > Sam już wymieniłeś koszty. Amortyzacja

Jak napisałem - groszowe sprawy. Widze że się zbyt dobrze nie wczytałes.

> prąd

Poczytaj co to jest ryczałt.

> motorniczy na lewo

Poczytaj też o czynie społecznym.

> sprzątanie

Policzmy. Czas sprzątania - ok. 30 minut. Czas pracy osoby sprzątającej
              powiedzmy ok. 4 zł, środki czyszczące, 5 zł, jakiś procent dla właściciela
              firmy, zamykamy się w koszcie ok. 10-15 zł. Kurcze, bez komisji śledczej się
              nie obejdzie!
            • Gość: e Re: Nocka na torach z grillem IP: *.chello.pl 04.12.06, 01:20
              ale z ciebie gnida
            • Gość: muł Re: Nocka na torach z grillem IP: *.chello.pl 04.12.06, 07:24
              łajno jesteś
        • Gość: Jaro Re: Nocka na torach z grillem IP: *.teleton.pl 04.12.06, 11:18
          Jesteś na pewno jednym z tych, którzy najgłośniej krzyczą, że w tym mieście nic
          się nie dzieje.

Współczuję. Brak radości życia to też w pewnym stopniu kalectwo.
    • Gość: X-ik Nocka na torach z grillem IP: *.torun.mm.pl 03.12.06, 22:49
      Imprezka była przednia. Po prostu bomba. W kwesti płacenia to MZK dało tramwaj,
      STMKM dało sprzęt grilowy i to wszystko.
      • Gość: aaa Re: Nocka na torach z grillem IP: *.jed.isu.net.sa 03.12.06, 22:56
        Zrozum, nie normalne jest sposnorowanie imprezy przez miejską spółkę która nie
        ma pieniędzy. To jest chore. Wypominacie Dni Morza, jatakże uważam że to jest
        chore, ale zauważcie że sami też robicie nie tak jak trzeba. dlaczego wzorem
        Miłośników Kolejowych nie mozecie sami opłacać tej imprezy. Dlaczego była ona
        imprezą zamkniętą? Co to za dziwne czyny społeczne motorniczych, przecież tego
        zabrania prawo. Według mnie są to przekręty i jak najbardziej powinnien się tym
        zająć Urząd Miasta który jest właścicielem MZK, matko jak dobrze że prezes MZK
        nie został wybrany prezydentem miasta - wtedy to dopiero by były przekręty że
        hej.
        • Gość: Luke_Police Re: Nocka na torach z grillem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 23:03
          Zamknięcie tej imprezy polegało głównie na tym, że każdy, kto chciał wziąć w
          niej udział musiał wcześniej wysłać maila do STMKM ze zgłoszeniem, aby zostać
          wpisany na listę. I na dzień imprezy lista była zamknięta czyli nie można już
          było się dopisać i tyle. Na liście było rzeczywiście około 80 nazwisk.
          Podkreślmy, że takich imprez jest więcej i w przypadku pozostałych uczestnicy
          PŁACĄ za wzięcie w nich udziału. Natomiast odnośnie kosztów była już mowa
          wyżej, więc nie chcę się powtarzać. Powiedz na czym według Ciebie owe przekręty
          miałyby polegać i kto miałby na tym skorzystać? Bo jeżeli chodzi o przekęty to
          zawsze chodzi o kasę. Czy jeżeli idziesz do kina w dzień przomocji na nowy film
          i go oglądasz z miłośnikami kina to też jest jakiś przekręt ?
        • Gość: lex Re: Nocka na torach z grillem IP: *.szczecin.mm.pl 03.12.06, 23:03
          Nie mow mi, że motorniczy z uprawnieniami jeśli sam wyrazi na to zgode czy nawet
          odmowi wypłacenia mu za to wynagrodzenia ma być jeszcze za to ukarany.
          Dni morza chore - wszystko dla Ciebie chore.
          Ciekawe jak się odniesiesz do przyszłorocznych regat organizowanych w mieście,
          na któych okoliczność miasto wydaje ponad 10mln z budżetu miejskiego na
          organizacje tej imprezy.
          Weź człowieku, daj sobie spokoj, tylko sie kompromitujesz, każdy ma prawo sobie
          zorganizować impreze i się na niej bawić, a to, że ty jesteś o to zazdorsny...
          Zresztą co ja sie bede tutaj wysilał, idź sobie do UM, zgłoś sprawę to Ci
          powiedzą... dobrze wiemy co... Skoro Ci sie tak bardzo nie podoba to skoroś taki
          cwaniak to idź, zgłaszaj i tyle, uprzedzam Ciebie, że nic nie wskorasz.
        • Gość: rzorrzeta Re: Nocka na torach z grillem IP: 193.19.145.* 03.12.06, 23:31
          > dlaczego wzorem
          > Miłośników Kolejowych nie mozecie sami opłacać tej imprezy. Dlaczego była ona
          > imprezą zamkniętą? Co to za dziwne czyny społeczne motorniczych, przecież
          tego
          > zabrania prawo. Według mnie są to przekręty i jak najbardziej powinnien się
          tym

Zgłoś to swojemu radnemu a wczesniej laryngologowi wzglednie okuliścei bo nie
          rozumiesz co sie do ciebie pisze mowi. A moze ty jestes legendarny Jerzy Rogas
          z ktorego sie smiano przez dlugi czas i przeszedl do legendy jako przyklad
          megamalkontetna ktory podejrzani tak jak ty uczepil sie jednej rzeczy bedąc
          odporny na wszelkie argumenty.

Drogi misiu. Jesli uwazasz ze cos jest przekrecane to przyjmij do wiadomowsci
          ze mapisali ci wyraznie ze spolecznie pracują - (czytaj odpracowują) tę imprezę
          poprzez współptowrzenie lini turystycznej do której ty sie ani groszem pewnie
          nie dołożyłeś ale z checia bys sie przejechał. I dla mnie to jest
          wystarczające "odpracowanie" tego wielkiego przekrętu.
          Ale jak czytam nie masz bladego pojecia na temat tego co to jest praca
          społeczna i co to sa organizacje pozarządowe i jaka jest ich rola.

Zegnam bo nie moge namierzyc partnera do dyskusji po Twojej stronie...

• Gość: fragile Proszę nie karmić trola... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 09:52
          jak w temacie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka