Gość: zenek IP: *.chello.pl 05.12.06, 21:35 Dobrze że pani ubłagała że przerwali ogień bo nie było by tego artykułu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felix_edmundowicz to ulubiony sport SLDmanów 05.12.06, 21:37 Jak można uprawiać takie bestialstwo i nazywać je sportem? Dla kasiory nie liczy się bezpieczeństwo ludzi,czas powiedzieć stop! No pasaran! Basta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Czyj by nie był, jest podłością. IP: 62.233.204.* 07.12.06, 14:42 Taaa, nie ma to jak zastrzelić sobie sarnę. Człowiek rządzi!!! Zapach krwi, przerażenie w oczach postrzelonego zwierzęcia, decydowanie o życiu i śmierci, dozowanie cierpienia, dominacja nad słabszym - to kręci prawdziwych mężczyzn!!! Żałośni życiowi impotenci. Tylko pogarda dla takich ćwoków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Czyj by nie był, jest podłością. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 15:12 ta lepiej walnąć browca i nic nie robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trompka Re: Czyj by nie był, jest podłością. IP: 62.233.214.* 07.12.06, 20:03 Browiec póżniej, ale najpierw trzeba iść do kościoła i wyjść jeszcze głupszym. Potem dopiero można zacząć znowu pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flame Re: Czyj by nie był, jest podłością. IP: *.teb.pl 07.12.06, 15:58 Nie bądź śmieszny człowieku. Impotentami życiowymi możesz nazywać "damskich boxerów", co po pijaku leją swoje żony i dzieci. Nie można przesadzać. Sam jestem przeciwny dręczeniu zwierząt, znęcaniu się nad nimi, głodzeniu, biciu itd. Ale polowanie to naturalna sprawa. Nie wilk to człowiek, nie kły to ołów. Osobiście gdybym był sarną, to wolałbym dostać kulę w łeb, niż na w pół martwym być szarpany przez wilki. Ale oczywiście po co patrzeć na rzeczywistość skoro można sobie kreować swoją. Taki upolowany dzik, to potem nad ognisku i rewelacja sprawa - obiad jak się patrzy. No chyba, że wolisz malowanego kurczaka z supermarketu, który całe swe życie przesiedział w klatce 20x20 (cm) i niebo widział może tylko w swoich "kurczaczych" snach. Ewentualnie istnieje jeszcze opcja, że jesteś jakimś rodzajem vegeto czy innym fanatyko-jaroszem - no to w takich przypadkach to ja nie dyskutuje, bo z urojeniami trudno polemizować :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM Re: Czyj by nie był, jest podłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:18 Wiesz co Baran jestes jadłes kiedyś samą dziczyznę ??? Myslę że się na tym znasz jak pies na gwiazdach. Nie masz pojęcia jak się to przygotowuje zazwyczaj do potrawki dodaje sie 20-30 % dziczyzny inaczej jest niejadalna (twarda jak doabli). Pieczonej z ogniska nikt by nie zjadł. A kity filmowe jak ludzie w dawnych czasach polują i jedzą to co złapali to sobie miedzy bajki można włozyć. Takie mięsokiedyś musiało kruszeć przez 2 tygodnie. Teraz można to załatwić specjalną solą - w dużej ilości ( po 3-4 godzinach miekknie. ale wolałbym zjeśc chyba najtańszą kiełbasę niż takie "wyszukane danie". Generalnie jestem przeciwny polowaniu. Mało zwierzyny już jest ludzie coraz bogatsi coraz więcej ludzi stać na to żeby sobie coś upolować ... a zwierząt coraz mniej. A poza tym tez ludzie chodzą po lasach i może się wydarzyć wypadek. W sumie las jest dla każdego dlaczego ja mam nie wchodzić bo ktoś poluje. (Podobnie jak z crosowcami jeżdżącymi po szlakach turystycznych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AW Re: Czyj by nie był, jest podłością. IP: 62.233.214.* 07.12.06, 20:05 A dlaczego ja mam nie polować jak jakieś cymbały włóczą się po lesie i śmiecą, albo jeżdżą motorami?. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Czyj by nie był, jest podłością. 08.12.06, 02:52 Uwazam,ze Dick Cheney powinien byc Ministrem od Polowan w PL. On nigdy nie pozwolilby na narazanie turystow: on po prostu strzela do swoich kolegow po fachu. Heheheh!~ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z kaczolandu Re: Dzis na obiad - mozdzek z mysliwego! IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 07.12.06, 18:40 "Osobiscie gdybym byl sarna, to wolalbym dostac kule w leb..." Bardzo watpie "Flame" czy wiesz co to jest empatia i czy potrafilbys zrozumiec jakiekolwiek zwierze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Czyj by nie był, jest podłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 21:57 Gość portalu: Flame napisał(a): Ewentualnie istnieje jeszcze > opcja, że jesteś jakimś rodzajem vegeto czy innym fanatyko-jaroszem - no to w > takich przypadkach to ja nie dyskutuje, bo z urojeniami trudno polemizować :) I cała w miarę racjonalna wypowiedź poszła się j...bać na drzewo z powodu doskonałego zakończenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek69 Flame - kretynku.. IP: *.zab.nat.hnet.pl 07.12.06, 22:41 skąd wiesz co wybralaby sarna? tozr ty kretynie wolisz kulkę itdt twoj wybor szmat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcy Re: Czyj by nie był, jest podłością. IP: 193.192.62.* 07.12.06, 23:17 Gość portalu: Flame napisał(a): > Ale polowanie to naturalna sprawa. Że co proszę?! Polecam bliżej zapoznać się z przymiotnikiem "naturalny", bo póki co nici z dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Czyj by nie był, jest podłością. IP: *.chello.pl 08.12.06, 07:39 zabijać dla przyjemności - tylko bydlę zwane człowiekiem lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Czyj by nie był, jest podłością. 07.12.06, 16:45 Łowiectwo jest koniecznością, ze względu na nienaturalnie małą ilość drapieżników w lasach. W normalnej, pierwotnej przyrodzie właśnie drapieżniki regulowały stan zwierzyny płowej i czarnej. Zarówno liczebność jak i selekcję najsłabszych osobników. Ponieważ w obecnych lasach drapieżników prawie nie ma (dopiero ludzie by protestowali, gdyby kogoś ugryzł wilk czy ryś!), stosuje się łowieckie metody selekcji zwierzyny. Dobry myśliwy strzela tak, aby zabić szybko. Ewentualnie tropi i dobija. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barton Re: Czyj by nie był, jest podłością. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 02:22 Co ty opowiadasz? myślisz może że strzla kulkę w łeb? Nic z tych rzeczy , przecież mu się trofeum roztrzaska... trzba tak strzelić by jak najmniejsze szkody dla zwłok były. Tak jak robią to z z kaczkami... jak jeszcze ustrzelona żyje to patykiem czy gwoździem od tyłu głowy mózg bełta... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: to ulubiony sport SLDmanów 07.12.06, 16:42 Raczej PSL, ubectwa, MO, LWP i Szambo-Obory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M i księży IP: *.chello.pl 07.12.06, 22:40 Sprawdź, moherowy berecie, ilu jest wśród myśliwych księży to się zdziwisz. tak przestrzegaja przykazania: nie zabijaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jka Re: to ulubiony sport SLDmanów IP: *.gddkia.gov.pl 08.12.06, 14:37 jestem mysliwym od 18 roku zycia mam 27 lat to znaczy je jestem czerwonym komuchem? Nigdy nie sympatyzowalem z SLD łowiectwo i lesnictwo to tradycja w mojej rodzinie od pokolen jeszcze przedwojennych. I jak mnie podsumujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.chello.pl 05.12.06, 21:39 zwłaszcza tych grzybiarzy 25 listopada było pełno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.chello.pl 05.12.06, 21:50 Esbekom nie chce się wozić tyłków w drawskie to walą w mieście, kto strzela ten rządzi. W tym towarzystwie nic się nie zmieniło, Co to za określenie dewizowe polowanie, stan wojenny się skończył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: 217.153.6.* 05.12.06, 22:16 Co za jelenie, Boshe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianin Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.wroc.zigzag.pl 07.12.06, 14:55 we wro buraczne sebctwo(?) poluje np w lesie mokrzankim za lesnica. Oczywysiwscie grzybiazre ,rowerzysci i spacerowicze wogóle imnie pzreszkadzają. Oczywiscie panowie z flintami sa pzoa prawem i wjeżdzja samochodami głeboko w las, za co każdemu normlanemu cłżowiekowi grozi mandat. Moim ulubionym wspomnieniem jest przypadkowo napotkana scenka oparwiania dzika. Oczywiscie kalzuza krwi, 1 "oprawiacz" i 3ch grubasów podajacych sobei piersiówkę. Obok chodizł sobei 7letni (!!!) chłopiec ze sztucerem tatusia. lufa skierowana pzoiomo. palec na spuscie(!). jedyna pociecha ze część z tych leśnych-terrorystów ginie przy czyszceniu broni. Odpowiedz Link Zgłoś
kssen Re: Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 15:08 zadna pociecha, oni naprawde rzadko gina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.chello.pl 08.12.06, 07:37 i zastrzelony niby przypadkiem przez kolegę... a gdyby tak zaczęli polować - na siebie? ha, jak świat światem, odkąd ludzie się na nim pojawili, nie powstał bardziej okrutny i skuteczny drapieżnik... zabijający dla przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexa Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 09:31 a wyobraż sobie, że jeszcze są w lesie grzyby. Sama widziałam pełne wiaderka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.L. Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.12.06, 23:48 Dwa tygodnie temu w sobotę było spore polowanie w sobotę na przedłużeniu ulicy Podbórzańskiej, obok panów z flintami jeździły sobie nawet samochody. W ostatnią niedzielę 3 grudnia około 15 było polwanie na czerwonym szlaku pod Dębem Bogusława. Stał tam też pickup z truchłem dzika na pace. Sporo ludzi jeździło i chodziło wtedy obok ustawionych wzdłóż drogi myśliwych o ogorzałych twarzach. Swoją drogą w niedzielę było dość ciepło, ciekawe skąd u nich te czerwone twarze - pewnie z emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rc Re: raczej zdrowo popili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 15:45 ależ skąd, myśliwi na polowaniu? w życiu, :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alo a na ilu polowaniach bylas ze wiesz?? IP: *.lublin.mm.pl 07.12.06, 16:12 Odpowiedz Link Zgłoś
asdf401 Re: a na ilu polowaniach bylas ze wiesz?? 07.12.06, 16:17 Aleluja i do przodu! Nasi myśliwi w fotosach: img374.imageshack.us/my.php?image=thfoto389um4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
asdf401 Re: a na ilu polowaniach bylas ze wiesz?? 07.12.06, 16:18 Lepsza jakość: i13.photobucket.com/albums/a266/ForzaP/foto389.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: a na ilu polowaniach bylas ze wiesz?? IP: 83.238.227.* 07.12.06, 16:20 no wyraźnie widać same chore i stare sztuki. te dokarmione zdrowe spokojnie biegają po lesie. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: a na ilu polowaniach bylas ze wiesz?? 07.12.06, 21:42 asdf401 napisał: > Aleluja i do przodu! > Nasi myśliwi w fotosach: > img374.imageshack.us/my.php?image=thfoto389um4.jpg ................................. a nazwiska zabójców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucjan Re: a na ilu polowaniach bylas ze wiesz?? IP: *.rfc822.org 07.12.06, 21:48 Zabójców? LOL Weź koło i .... się w czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: a na ilu polowaniach bylas ze wiesz?? 07.12.06, 22:12 Gość portalu: lucjan napisał(a): > Zabójców? LOL > > Weź koło i .... się w czoło. ......................... ktoś kto zabija jest zabójcą za trudna logika dla zabójcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diret Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: 82.145.77.* 08.12.06, 12:45 Ta, sam to widzialem. trzy malutkie dziczki na platwormie samochodu. Cale pokrwawione, zal patrzec. Musielismy czekac pol godziny na zakonczenie polowania, bo nie wolno bylo isc czerwonym szlakiem na Szczecinska Gubalowke. :< Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Polowanie wśród spacerowiczów 05.12.06, 23:54 Banda wykolejonych zwyrodnialcow mordujacych dla przyjemnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Polowanie wśród spacerowiczów 06.12.06, 07:19 a kiedy jest sezon polowań na myśliwych ? Odpowiedz Link Zgłoś
asdf401 Re: Polowanie wśród spacerowiczów 06.12.06, 09:16 Tak! Bardzo bym się ucieszył, gdyby ktoś dał tzw. wpier-dol myśliwym w lesie...Na to potrzeba chyba jakiś radykalnych zielonych z Kalifornii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alo Ta ciekawe kto by w zimie zwierzeta karmil IP: *.lublin.mm.pl 07.12.06, 16:21 bo ja jakos nigdy zadnego zielonego nie widzialem dokarmiajacego zwierzaki u nas lasach, Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Ta ciekawe kto by w zimie zwierzeta karmil 07.12.06, 20:07 za to ilu mysliwych mozna zobaczyc. A zime tego roku mamy wyjatkowo sroga. Argument adekwatny do ilorazu inteligencji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danuta Domańska Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: 217.153.6.* 06.12.06, 23:09 Fakt, co słabsze jednostki zgodnie z tym co mówią sami myśliwi wolno by było ustrzelić raz do roku. Słabsze, tzn. - pijanych ze strzelbami, - wykorzystujących szemrane znajomości z kółka łowieckiego do tego by straszyć i chuliganić, - „małe móżdżki” strzelające do rzekomo najsłabszych i chorych zwierząt, ale o dziwo mających np. najpokaźniejsze poroże, - tych co myślą, że są zajebiście kulturalni, zwłaszcza jak pochleją, etc. Moja koleżanka została kiedyś pobita przez takiego „kulturalnego”, zaskoczyła pana z flintą jak przelatywał jakąś łanię i zwróciła mu kulturalnie uwagę, żeby nie robił tego pod jej oknami, na jej własnej posiadłości. Ten ochlej wciągając spodnie wyciągnął flintę i czując się jako ten esesman pobił ja dotkliwie, strasząc przy tym, że jak piśnie słowo policji to przyjedzie zabawić się z nią razem z kolegami z kółka łowieckiego. Ja kiedyś jeżdżąc po lesie konno natrafiłam na kilku nastoletnich wyrostków, którzy obiecywali mi wiele atrakcji, rzucając przy tym kamieniami. Dobrze, że mój konik był mało strachliwy i udało mi się przez nich przedrzeć. Niestety łepcy gonili za mną na rowerach, a ja akurat nie zabrałam ze sobą telefonu. Wyjechałam wtedy na szosę i udało mi się zatrzymać desperacko jakiś wypasiony samochód terenowy, jak się okazało myśliwego jadącego z kolegą na polowanie. Poprosiłam żeby zawiadomili policję. Ten „kulturalny” inaczej pan, roześmiał mi się w twarz i odmówił, a na moje pytanie, co by zrobił, jakby to jego córka była w zagrożeniu odpowiedział, żebym siedziała w domu, a nie „włóczyła się” po lesie. Tak jak siedzą w domu jego baby. Chyba te baby co siedzą w jego nosie, który był faktycznie imponujących rozmiarów w kolorze wskazującym na „częste polowania”. Najdrastyczniejszym przykładem oddawania broni w ręce zakompleksionych facetów, jest dramatyczna historia naszej koleżanki, która starając się obronić swoją znajomą przed atakami pijanego konkubenta, została przez niego bestialsko zamordowana strzałem w twarz. Facet przyjechał do niej pijany, samochodem z całym bagażnikiem broni myśliwskiej. Do wydania pozwolenia na broń popierdzieleńcowi rekomendowali kolesie z kółka bynajmniej nie różańcowego. Co za cholerny i zwyrodniały półświatek. Czy faktycznie bezkarny? Czego jeszcze trzeba, jakiej tragedii, by kolesie z policji się opamiętali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.65.adsl.brightview.com 07.12.06, 20:18 Przykro mi Pani Danuto, że ma Pani tyle negatywnych doświadczeń, i że są osoby na forum które to chętnie bagatelizują. Zdarzyło mi się pracować na polowaniach "dewizowych" z mężem- oboje w charakterze tłumaczy. Kozły, do których strzelano miały najpokaźniejsze poroże, ale może to oznaka słabości, ja się przecież nie znam... Wódka wieczorami lała się strumieniem, wezwano panienki - nie dla wszystkich myśliwych, ale jednak.. A przy wycenie poroża-bo za wagę płaci się odpowiednie stawki, były spore ukłony w stronę gości... Co owocowało prezentami na ręce lokalnych myśliwych przy wyjeździe... Na szczęście etyka strzelania -z tego co ja widziałam-była nie najgorsza, niemalże jeden na jednego, tropienie samemu w lesie, bez reflektorów przy paśniku- jak to ktoś inny opisał na forum, ech... A obecnie pracuje od lat w Anglii w hotelu i jedyny raz, gdy jako menadżer wzywałam policje-to było do grupy pijanych myśliwych. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alo Zastanów sie co piszesz! Myślistwo to nie tylko po IP: *.lublin.mm.pl 07.12.06, 16:14 myśliwstwo to nie tylko polowanie to także obowiązki, Odpowiedz Link Zgłoś
akiika Re: Zastanów sie co piszesz! Myślistwo to nie tyl 07.12.06, 16:39 jak można lubić mordować! i proszę nie mydlić oczu dokarmianiem! chcesz dokarmiać, chwała ci za to. Ale nie uzurpuj sobie za to prawa to mordowania zwierząt. I żadne takie o odstrzeliwaniu słabych i chorych. Po prostu lubisz zabijać i miej odwagę to powiedzieć. Idziesz i strzelasz bo chcesz zabić a potem ci wstyd więc dorabiasz teorię. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zastanów sie co piszesz! Myślistwo to nie tyl 07.12.06, 16:51 A ty oczywiście jadasz mięsko ze zwierzątek, które zmarły śmiercią naturalną. Jakiego karpia zjesz na Wigilię? Zabitego czy śniętego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sydu Re: Zastanów sie co piszesz! Myślistwo to nie tyl IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 07.12.06, 23:43 a zeby ci tak kuraczak w gardle stanął Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Wróc sie do podstawówki IP: *.chello.pl 07.12.06, 22:51 Zamiast strzelać do zwierząt wróć do szkoły podstawowej i naucz się jak sie pisze "myślistwo", tłuczku niedouczony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.chello.pl 06.12.06, 09:38 Nie lubię myśliwych, jak chcą adrenaliny to niech sukinsyny do siebie strzelają na jakimś pustym poligonie,a nie do zwierząt a bajki o selekcji to sobie w du.e wsadźcie bo selekcja jest naturalna a może wśród was selekcję zrobić czerwone od wódy ryje. Odpowiedz Link Zgłoś
asdf401 Re: Polowanie wśród spacerowiczów 06.12.06, 09:49 Nasi myśliwi w fotografii: www.republika.pl/kolo_lowieckie_zubr/galeria_extra.html Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 16:54 No proszę, nawet jest zdjęcie z "ostatnim kęsem". Taki zwyczaj, że upolowanej zwierzynie wkłada się do pyska gałązkę. Znam przypadek karnego usunięcia myśliwego z koła łowieckiego tylko dlatego, że chciał zrobić sobie zdjęcie z upolowanym przez siebie dzikiem i na łbie dzika postawił nogę. Właśnie za to go wydalono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barton Cholerne psibrzuchy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 02:34 Jak ja bym tych ze zdjęć napierd..... żeby im w końcu z głowy powybijać te "zabawe" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stella.ott Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.dip.t-dialin.net 07.12.06, 16:08 Nie ma selekcji naturalnej. W lasach nie ma wilków. Jeśli myśliwi nie odstrzelą odpowiedniej ilości słabszych osobników, to potem te słabsze osobniki i tak wymrą z głodu zimą. Dziki niszczą uprawy, lisy zagryzają drób na wsiach. Trochę wyobraźni ludziom z miasta by się przydało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TM Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:28 Bo Mysliwi i ludzie ze wsi wytłukli wilki. Za zwierzęta dostajecie odszkodowanie. A najlepiej żeby nasz kraj wyglądał jak Wielka Brytania - same łąki i pola bez zwierząt bez ptaków i jak to powiedział by Pan Kononowicz "Bez niczego". Chłopie zastanów się dlaczego gostek z Niemiec płaci 1500 Euro za polowanie tutaj. Bo u nich nie wolno. Na południu zostało im jeszcze trochę miejsca gdzie żyją dziki sarny jelenie itd... ale tamtych nie wono a Polak za kasę wejdzie do dupy każdemu kto trzasnie mu na stół trochę dolarów czy Euro. Takim Głupim Narodem Jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 16:55 W Niemczech wolno. Tylko że jest drożej, obwody łowieckie ciasne, przeważnie górzyste i gęsto obstawione myśliwymi. Łowiectwem w Niemczech zajmuje się, oczywiście hobbystycznie, około 700 tysięcy ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marchewka Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 22:11 a w czasach II Wojny Światowej "łowiectwem" zajmowało się 50% populacji Niemców, więc chyba ich nie powinno się brać za wzór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minerwa Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: 62.233.214.* 07.12.06, 20:26 Tym cymbałom chodzi o jedno, czują się zagrożeni, że nie mogą z psami swobodnie po lesie gonić. Wiedzą, że takie zachcianki myśliwi szybko im ze łba wybiją a goniący swobodnie ich pupilek nie wróci a jak wróci to z ołowiem w d... Zrozumiałe zatem, że walczą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alo Tak tak same stereotypy na forum :( IP: *.lublin.mm.pl 07.12.06, 16:17 a użyć wlasnej glowy i dowiedzieć sie, coś więcej to nie, szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fenek [...] IP: 62.233.214.* 07.12.06, 20:18 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
xxi5 Re: Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 23:58 Gość portalu: zenek napisał(a): > Nie lubię myśliwych, jak chcą adrenaliny to niech sukinsyny do siebie strzelają > na jakimś pustym poligonie,a nie do zwierząt a bajki o selekcji to sobie w du. > e wsadźcie bo selekcja jest naturalna a może wśród was selekcję zrobić czerwone od wódy ryje. O I TO BYLO WŁASNIE INTELIGENTNE...takie madre i przemyslane- brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexa Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 09:59 Podobnie jak LL, miałam tę wątpliwą przyjemność znaleźć się w rejonie polowania i oglądać parującego jeszcze dzika na pace samochodu. Ze zgrozą przeczytałam, że nie ma obowiązku zabezpieczenia terenu i oznakowania go. Czy znów pogoń za kasą przesłania wszystko inne, czy musi dojść do tragedii by myśliwi poszli po rozum do głowy? Może wystarczyłoby ustawić duże tablice w rejonach uczęszczanych przez ludzi "Uwaga sezon polowań od do " i ciekawa jestem jak ten problem jest rozwiązany w innych państwach Odpowiedz Link Zgłoś
asdf401 Re: Polowanie wśród spacerowiczów 06.12.06, 10:47 Zimą to potrzeba myśliwych posprawdzać alkomatem ale do tego to chyba trzeba mieć znajomych w komendzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danuta Domańska Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: 217.153.6.* 06.12.06, 23:11 To oni maja znajomych w komendzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.L. Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.12.06, 11:07 Gość portalu: hexa napisał(a): > Podobnie jak LL, miałam tę wątpliwą przyjemność znaleźć się w rejonie polowania > i oglądać parującego jeszcze dzika na pace samochodu. Mieli bardzo malowniczy wygląd, jak to myśliwi. Takie skrzyżowanie sexposła Łyżwińskiego z odparzonym wieprzem. Mi najbardziej się jednak podobał taki młody karakan z filuterną pomarańczową wstążką na kapelusiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alo eh szkoda slow na takie komentarze IP: *.lublin.mm.pl 07.12.06, 16:18 dno i ciemnota, dalej powtarzaj co widzisz w tv zamiast zobaczyc jak jest, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menia Polowanie wśród spacerowiczów IP: 213.155.166.* 06.12.06, 18:21 Ha ha ha. Widzę, że ten czytelnik uważa iż ostrzelaliby Grażynkę jak kaczkę i to w dodatku dziką. Dzika to ona jest i szuka rozgłosu. Skoro jej nie wpuścili do miejsca zagrożonego to po co błagała o wstęp. Skoro dba o swoje i dzieci bezpieczeństwo to niech idzie spacerować do parku a nie do lasu gdzie są dzikie zwierzęta.Może na drugi raz pomyśli. Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemrod Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 18:27 O ile się nie mylę to tam są same dtare ubeki i Milicja (w tym kole). Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 16:57 Bo to jest pozostałość po PRL. W PRL myśliwstwem zajmowali się ci, którzy powinni chodzić w nagonce. Zresztą, większość z nich (albo ich ojcowie) przed rokiem 1939 faktycznie chodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klata A Trzeciaka Konserwarora Przyrody tam nie było..? IP: 217.153.73.* 07.12.06, 06:52 toż to Wojewódzki Konserwator Ochrony Przyrody też poluje....ludzie co za farsa...pogonić to towarzystwo........ Odpowiedz Link Zgłoś
olias Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 14:31 a co to dla Niemca - Polak, czy sarna? Przecież zapłacił. Gdy była okazja, trzeba było ich ... a nie "wyganiać" jak mawia Eryka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawisza ciemny Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.rochd3.qld.optusnet.com.au 07.12.06, 14:39 Jedyne sluszne polowanie, to polowanie na mysliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 14:55 coz... komuchy i "nowi" bogaci bawia sie... wystarczy przyjzec sie wladzom zarowno centrali, jak i okregowym zwiazkom i kolom lowieckim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 15:00 To jest normalna procedura w kołach łowieckich.W jedna z ubiegłorocznych sobót urzadzili sobie polowanie na terenie mojego gospodarstwa (ok.50 ha działka) w czasie kiedy ja z pracownikami prowadziłem trzebież w lesie.Po krótkiej pyskówce musieli grzecznie mnie poprosic abym na 30 minut przerwał prace bo oni sa w trakcie "pędzenia"-wyobrażacie sobie , naganka juz szła. Powiedziałem sobie że nastepnym razem tak ich pogonie ze swoimi gośćmi że długo to popamiętają.A wystarczy tylko kilka dni wcześniej zadzwonić że będa polować. Nie zdarzyło mi sie żeby wójt kiedykolwiek mnie poinformował o polowaniu na moim , a nie koła łowieckiego terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwap2 Re: Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 15:37 Gość portalu: Mirek napisał(a): > To jest normalna procedura w kołach łowieckich.W jedna z ubiegłorocznych sobót > urzadzili sobie polowanie na terenie mojego gospodarstwa (ok.50 ha działka) w c > zasie kiedy ja z pracownikami prowadziłem trzebież w lesie.Po krótkiej pyskówce > musieli grzecznie mnie poprosic abym na 30 minut przerwał prace bo oni sa w tr > akcie "pędzenia"-wyobrażacie sobie , naganka juz szła. Powiedziałem sobie że na > stepnym razem tak ich pogonie ze swoimi gośćmi że długo to popamiętają.A wystar > czy tylko kilka dni wcześniej zadzwonić że będa polować. > Nie zdarzyło mi sie żeby wójt kiedykolwiek mnie poinformował o polowaniu na moi > m , a nie koła łowieckiego terenie. Ale jak ci dziki albo sarny opitolą połowę uprawy to będziesz wiedział gdzie z wielkim krzykiem po odszkodowanie się zgłosić ? Jestem myśliwym i mierzi mnie poziom wypowiedzi dot. tego artykułu, i zastrzegam nie jestem ani ubekiem ani sldowcem ani nowobogackim nie należę także do tzw "elit". Skądinąd nie komentuję samej treści tego artykuło bo nie wiem jak było tam w rzeczywistości aczkolwiek sama relacja wskazuje że odbyła się tam regularna "bitwa" ;) Wiem że narażam się na falę obelg i krytyki ale jestem także głęboko przekonany że i ja i cała społeczność myśliwska (oczywiście z drobnymi wyjątkami jak w każdej grupie ludzi)robi znacznie więcej dla ochrony samych zwierząt jak i szeroko pojętego środowiska naturalnego, od większości szanownych forumowiczów i całego społeczeństwa. I jeszcze jedno, ja naprawdę jestem dosyć młodym 30- letnim człowiekiem a nie kimś ze sfery układów. Chętnie zapraszam do dyskusji. pzdr. i wyrazy szacunku wszystkim oponentom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:00 Skąd takie zacietrzewienie u Pana Myśliwego.Czyżby jakieś osobiste urazy.Od klikunastu lat jestem rolnikiem i nigdy jeszcze nie korzystałem z tzw odszkodowania ze strony kół łowieckich.A wiesz dla czego, bo te traktują rolników jak idiotów i proponują im jałmużny a nie odszkodowania za szkody łowieckie.A to nie myśliwi karmią zwierzynę tylko rolnicy na swoich polach a leśnicy w lesie. Tzw. dokarmianie w wykonaniu myśliwych to zabieg socjotechniczny. Tak,tak oprócz tego że jestem rolnikiem jestem także doradcą rolnym i znam temat od podszewki.Ze strony tych zadufanych w sobie panów(często tzw śmietanka towarzyska)wystarczyłaby odrobina kultury i taktu aby powiadomić właściciela, podkreślam to słowo że wtargną na jego teren. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 17:00 Bo rolnikowi zawsze mało. Nawet, gdyby za wieprzka i dwa kurczaki mógł kupić maybacha, to też będzie narzekał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.06, 17:04 kolejny miły młody uroczy myśliwy.macie dyżury w kole? wrzucie jeszcze argumenty o kontakcie z naturą Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 17:12 Nie jestem myśliwym, nie poluję. Ale znam łowiectwo. Poczytaj więcej moich postów na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor W głowie się nie mieści, że są możliwe polowania IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 07.12.06, 22:38 na PRYWATNYM terenie bez zgody właściciela. I to ma być państwo prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.chello.pl 07.12.06, 23:02 A ja widzę że nie masz o tym pojecia. Nie wiesz nawet czym sie różni łowiectwo od myślistwa (a nawet nie wiesz jak się pisze to słowo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z Kaczolandu Re: Rolnikowi zawsze malo? IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 07.12.06, 18:48 Kolejne mitomanskie bajeczki panie "Zigzaur"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: 83.238.227.* 07.12.06, 16:01 dlaczego milczycie na temat uregulowań prawnych?według zaleceń z waszych stron internetowych?siedźmy cicho bo nam obostrzą prawo. co jakiś czas wypala afera i wtedy pojawia się (dyżurny)młody uczciwy myśliwy(jak strzela to się wzrusza)który pisze: że zdarzają się zakały ale jest ich mało(myśliwy który dostaje pozwolenie na broń!!) znowu afera: trzeba będzie uszyć parę mundurów dla oficjeli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dickofgeorge Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:18 > [...] jestem także głęboko przekonany > że i ja i cała społeczność myśliwska [...]robi znacznie więcej dla ochrony > samych zwierząt jak i > szeroko pojętego środowiska naturalnego, od większości szanownych forumowiczów > i całego społeczeństwa. Co za retoryka... To rob dobrze dla srodowiska i nie zabijaj zwierzat. Przeciez to sie nie wyklucza. Co tu duzo gadac... Strzelanie do zwierzat to adrenalina i przygoda. Mysliwym zostaje sie dla przygody a nie dla honoru a juz z pewnoscia nie dla regulacji ilosci zwierzyny. W dzisiejszych czasach strzelanie do zwierzat chyba jest juz nieco czyms innym w ogolnym pojeciu. Bardziej uzasadnione nieraz jest strzelanie do ludzi... Tylko ze tam zamiast kłów przeciwnik ma karabin. A co do podjadania upraw... Jesli Ziemia potrafi poradzic sobie z tonami zanieczyszczen emitowanymi przez ludzi to z pewnoscia poradzi sobie z zachwianiem rownowagi ilosci dzikow czy innych saren na jakims tam trerenie. No jasne, one przeszkadzac beda bardziej czlowiekowi niz srodowisku, wiec w jego przekonaniu stana sie szkodnikami. Takie to sa kryteria okreslajace dobro i zlo w dzisiejszym swiecie. Skoro ludzie tak pazernie potrafia brnac do fortuny depczac wszystko co stanie im na drodze, nic dziwnego ze dla przyjemnosci strzelania rowniez nie poczuja specjalnych moralnych watpliwosci. Moze czas sie unowoczesnic i spojrzec na siebie nieco inaczej? W koncu bycie mysliwym wiaze sie z rozumieniem przyrody, co jak sadze powinno wprowadzac nieco inne myslenie, bardziej relatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawisza ciemny Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.rochd3.qld.optusnet.com.au 07.12.06, 23:41 "Spolecznosc mysliwska". Jestescie sadystami powinno sie was izolowac od normalnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
menel1 Re: Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 23:42 kielbasa mysliwska - to lubiem. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelandro Re: Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 15:45 Szczerze mówiąc wątpię w taki przebieg wypadków. Myśliwi to też ludzie i o bezpieczeństwo dbają w większości z należytą starannością. Szczególnie na polowaniach zbiorowych (dewizowych tym bardziej). Łowiectwo nie jest sportem a pasją. Nie krwawą a piękną. Jednym z jej elementów jest strzał i zabicie zwierzyny, ale zaręczam wam, że nie jedynie na tym to się opiera. Odpowiedz Link Zgłoś
akiika Re: Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 16:44 skoro tak dużo w tym piękna to może zrezygnować z mordowania i zostawić całą resztę? a może jednak właśnie to zabijanie jest dla was "najpiękniejsze"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotru$ Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.ds.pg.gda.pl 07.12.06, 22:32 Ajjj.. szkoda się rozpisywać, naprawę... już to u nas chyba będzie normą, że każdy zna się na wszystkim, m.in. na myślistwie... :/ Darujcie sobie. Jestem myśliwym, 23 letnim. Student, żadna elita, nie ustawiony, etc. niepijący na polowaniach i nie obnoszący się z bronią... Dziwne tylko, że 99% wypowiadająaych się to osoby mięsożerne... Tylko czemu nikt nie robi halo przy zabijaniu świni, albo co lepsze -nikt nie krytykuje wędkarzy!! Ile oni "mordują" zwierząt??!! szkoda gadać... opinie "powalają"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kino Tfuj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 02:52 Ja nie jem mięsa! i rybaków też opluwam! tfuj! i Ciebie razem z Twoją pasją także! Gardze takimi ludźmi jak Ty! jak pójdziesz niedługo na polowanie to życze Ci aby na pusty łeb drzewo spadło! tfuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotru$ Re: Tfuj! IP: *.ds.pg.gda.pl 08.12.06, 07:00 rotfl! i co chrześcijańska kultura przemawia przez Twoje usta?! :> ROTFL! sami mądrale... do tego kulturalni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kino Re: Tfuj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 17:27 jestem ateistą, morderco. Nie mieszaj w to boga. Tak samo jak ty studjuje i nawet pisz mgr. już. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 21:25 michaelandro napisał: > Szczerze mówiąc wątpię w taki przebieg wypadków. Myśliwi to też ludzie i o > bezpieczeństwo dbają w większości z należytą starannością. Szczególnie na > polowaniach zbiorowych (dewizowych tym bardziej). > Łowiectwo nie jest sportem a pasją. Nie krwawą a piękną. Jednym z jej elementów > jest strzał i zabicie zwierzyny, ale zaręczam wam, że nie jedynie na tym to się > opiera. > .............. pasja polegajaca na zabijaniu? pewnie jakby było dozwolone strzelanie do ludzi ,nic nie stałoby na przeszkodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 a na czym jeszcze to sie opiera ? 07.12.06, 23:13 W Australii polowano na Aborygenow, w Ameryce Polnocnej na Indian. Ilez w tym bylo pasji, nieprawdaz ? Na oprawianiu przez zapijaczonych psycholi nie zawsze niezywych zwierzat ? Na polowaniu w okresie ochronnym, jak to mialo nawet miejsce pod patronatem ministra ochrony srodowiska ? Bezkrwawe lowy? A toz to dopiero ciekawostka!! Sprawadzacie lowczych z Tajlandii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.06, 15:20 po prostu zlikwidować tą elitarną głupotę!!te zwierzęta wcale nie muszą być eliminowane za pomocą odstrzału(ale przecież dla myśliwych to fajna zabawa)!!!dokarmić i zastrzelić do hasło na sztandar myśliwych.kolejni ministrowie nie mogą(nie chcą?)wyprostować prawnych idiotyzmów?praktycznie nawet na polach prywatnych (które są w obrębie koła)mogą sobie hasać z bronią i dokonywać odstrzału! Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 15:28 > po prostu zlikwidować tą elitarną głupotę!!te zwierzęta wcale nie muszą być > eliminowane za pomocą odstrzału(a Oczywiście, znasz się najlepiej ze wszystkich na świecie. A za rok rolnicy z widłami będą latać pod urząd powiatowy czy inne nadleśnictwa bo im sarny i dziki uprawy tratują. Prawda jest okrutna, człowiek tak rozplenił się na świecie, że drapieżniki takie jak wilki pozostały tylko w głębokich puszczach. Kto ma kontrolować populację saren? Lisy czy Sowy? Widziałeś kiedyś lisa polującego na sarnę? Nie będzie kontroli, to się rozmnożą i zaczną się choroby, głód, cała populacja po kilku pokoleniach się zdegraduje. Nawet taki laik jak ja to wie. A zamiast siedzieć na forum GW i bluzgać na koła łowieckie, to ruszcie tyłki do lasu dokarmiać zwierzęta, szukać sideł itp. Ciekawe ilu tzw. Obrońców widziało kiedykolwiek las, a nie park od środka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: 83.238.227.* 07.12.06, 15:42 kontrolować za pomocą dubeltówki? to ciekawe. dokarmiamy żeby mogły się rozmnażać ponad normę- za dużo? to chłopcy będą mogli sobie odstrzelić.koła łowieckie- idealna forma ochrony zwierząt i rolników? >Nie będzie kontroli, to się rozmnożą i zaczną się choroby, głód, cała populacja >po kilku pokoleniach się zdegraduje. jaka kontrola chłopczyku z lasu?dokarmiacie żeby były nadwyżki - nadwyżki do odstrzału -logika profesora z flintą Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 15:44 Przeczytaj jeszcze raz, pomyśl i nie gadaj głupot. I nie nazywaj mnie chłopczykiem z lasu. Napisałem, że jestem laikiem, nie należę do żadnego koła łowieckiego, po prostu potrafię odstawić emocje na bok i ocenić logicznie. Biologii nigdy nie miałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
kwap2 Re: Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 15:43 wesoly_siewca_pesymizmu napisała: > > po prostu zlikwidować tą elitarną głupotę!!te zwierzęta wcale nie muszą b > yć > > eliminowane za pomocą odstrzału(a > > Oczywiście, znasz się najlepiej ze wszystkich na świecie. A za rok rolnicy z > widłami będą latać pod urząd powiatowy czy inne nadleśnictwa bo im sarny i dzik > i > uprawy tratują. Prawda jest okrutna, człowiek tak rozplenił się na świecie, że > drapieżniki takie jak wilki pozostały tylko w głębokich puszczach. Kto ma > kontrolować populację saren? Lisy czy Sowy? Widziałeś kiedyś lisa polującego na > sarnę? > Nie będzie kontroli, to się rozmnożą i zaczną się choroby, głód, cała populacja > po kilku pokoleniach się zdegraduje. > Nawet taki laik jak ja to wie. > A zamiast siedzieć na forum GW i bluzgać na koła łowieckie, to ruszcie tyłki do > lasu dokarmiać zwierzęta, szukać sideł itp. Ciekawe ilu tzw. Obrońców widziało > kiedykolwiek las, a nie park od środka. kłaniam się i dziękuję za mądre spostrzeżenia pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.unizeto.pl 07.12.06, 15:45 Ja także dziękuję za mądrą wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.chello.pl 07.12.06, 23:07 Myślę, ze przebywam w lesie wiecej czasu niz ty (ale z aparatem fotograficznym a nie strzelbą), że likwiduję więcej sideł od ciebie, a zwierząt nie dokarmiam bo to głupota i nie ma ic wspólnego z ochroną przyrody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sterben Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.chello.pl 08.12.06, 15:08 Ja biegam co wekend po lesie, od kiedy usłyszałem że polują to noszę ze sobą apteczke i generalnie nie zapuszczam się głęboko w las. A wnyków które usunąłem już nawet nie licze tyle tego jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Room Borrack O dokarmianiu słów kilka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 15:27 "Nie mamy wystarczającej ilości pieniędzy m.in. na dokarmianie zwierząt. Dlatego raz do roku organizujemy polowania dewizowe." Normalnie super! Porażająca logika - żeby zdobyć brakującą kasę na głodujące zwierzątka, panowie myśliwi muszą najpierw trochę ich pozabijać. Wtedy dokarmianie będzie, rzezc jasna, bardziej wydajne: primo - będzie mniej zwierzątek do karmienia, secundo - będzie więcej kasy na papu dla tych, które zostały przy życiu. Extra! Nasuwa mi się taka makabryczna parafraza tekstu pana myśliwego: "Nie mamy wystarczającej ilości pieniędzy na dożywianie bezdomnych. Dlatego raz do roku organizujemy polowania dewizowe z ich udziałem. Dodam, że nie w charakterze naganiaczy..." Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Stare wraca 07.12.06, 15:33 Znowu komuś strzeliło do łba _ Pies na kaczki Odpowiedz Link Zgłoś
leew1 Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 15:35 kiedyś też miałem wątpliwą przyjemność usłyszenia jak blisko pada śrut. na zwróconą uwagę,że to droga publiczna myśliwi bezczelnie mi naubliżali.powiedzieli,że im mogę...,bo wśród nich jest i prokurator i komendant powiatowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: struuś2 Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: 62.233.214.* 07.12.06, 20:43 Srut spadając z góry nie powoduje żadnego zagrożenia, spada swobodnie po utracie prędkości. To tak jakby spadały z góry ziarenka słonecznika. Srut ma wymiary średnio 3mm. Tobie w lesie na głowę spadają większe rzeczy z drzew i nie szalejesz. Zanim zaczniesz głupio filozofować to nabierz trochę wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
rafikzabki Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 15:49 to po co artykuł??? "dziecko zobaczyło oprawioną sarnę" i dobrze nich wie skąd się biorą kotlety!!! ale na pewno uraz na psychice tego dziecka spowoduje że nie poradzi sobie z tym obrazem przez wiele lat;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Polowanie wśród spacerowiczów 07.12.06, 15:52 Myśliwi to bezmyślne łobuzy i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek aka Wuj Re: Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.chello.pl 07.12.06, 15:52 O mój boże!!! Przez Gdańsk przejechał tramwaj! A gdyby na torach leżała matka z dziećmi!!!! O tak mogłoby dojść do tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z kaczolandu Re: mysliwi - czyli sadystyczna zaraza IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 07.12.06, 16:07 W wiekszosci cywilizowanych krajow jezeli jakis mysliwy wkroczy na prywatny teren to - mozna go spokojnie odstrzelic... P.S. Mysliwi nie zabijaja z glodu - zabijaja dla czystej PRZYJEMNOSCI i to jest patologiczne i wrecz odrazajace! Mysle, iz wiekszosc z nich to ludzie gleboko zakompleksieni, lub zwykli sadysci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: mysliwi - czyli sadystyczna zaraza 07.12.06, 21:33 Gość portalu: Bajki z kaczolandu napisał(a): > W wiekszosci cywilizowanych krajow jezeli jakis > mysliwy wkroczy na prywatny teren to - mozna > go spokojnie odstrzelic... > > P.S. Mysliwi nie zabijaja z glodu - zabijaja > dla czystej PRZYJEMNOSCI i to jest > patologiczne i wrecz odrazajace! > Mysle, iz wiekszosc z nich to > ludzie gleboko zakompleksieni, > lub zwykli sadysci!!! ........................... ale za to jak umocowani byli wojskowi,milicjanci,prokuratorzy,sędziowie,adwokaci, sprawdx w kołach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta Dlatego ja poluje na myszy z luneta IP: *.gs.com 07.12.06, 16:03 zasieg prawie 200 metrow wiec przez lunete widze gosci poruszajacych sie przy gospodarstwach. Troche sie boja jak mam przez moment wycelowany karabin (ni e to nie jest dubeltowka, ale pozwolenie mam) w nich. No w koncu jest ponad 100 metrow ;-) A takie pytanko: kto ma w Polsce dzis zdrowy rozsadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............. Polowanie wśród spacerowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 16:19 - Gdy wracaliśmy do ośrodka ok. godz. 15 drogę zagrodził mi myśliwy z krótkofalówką i powiedział, że nie mogę przejechać. Jeżeli nie bedzie interwencji prokuratora, oznaczać to będzie, że każda grupa pajaców mających pozwolenie na broń może uznać dany teren na pewien czas za własny i robić tam co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Słownictwo z PRL! 07.12.06, 16:39 Transakcje "dewizowe" to były, gdy złotówka nie była pieniądzem. Dzisiejsza złotówka jest pieniądzem nie gorszym od euro (a przynajmniej dopóki właściwa osoba jest Prezesem NBP), swobodnie wymienialnym. W dodatku, kurs PLN wobec EUR powoli ale stale rośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
moremoney Nikt,kto strzela do zwierzat dla przyjemnosci,NIE 07.12.06, 16:50 JEST CZLOWIEKIEM. Mamy za duzo zwierzat,sterylizujmy je.W najgorszym razie uspijmy srodkiem w paszy. Cale tzw.mysliwstwo powinno zostac zakazane i scigane bez litosci. Mamy 2007 rok. Hanba Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Nikt,kto strzela do zwierzat dla przyjemnosci 07.12.06, 17:14 Spróbuj osobiście schwytać odyńca (to samiec dzika, jakby ktoś nie wiedział) i wysterylizować. Albo lisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notmoremoney Re: Nikt,kto strzela do zwierzat dla przyjemnosci IP: 62.233.214.* 07.12.06, 20:48 W Tworkach są wolne miejsca, jak masz jeszcze trochę rozumu udaj się tam póki czas. Odpowiedz Link Zgłoś