dyrgosia 22.12.06, 08:43 Pełnych ciepła, spokoju i radości Świąt Bożego Narodzenia oraz pomyślności i sukcesów w nowym 2007 roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rumburak Re: Życzenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 08:45 Tobie i tatusiowi również Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Ciekawe czy Swar swiętuje Boże Narodzenie? 22.12.06, 09:45 Bo jako bezrobotny, na prezenty podchoinkowe na pewno go nie stać. A słysząc słowo Gwiazdka - dostaje torsji. Sprobuje złozyc mu zyczenia. A wiec zycze Ci ufności w Boga i napisz nam, co chciałbys dostac pod nowobozonarodzeniową choinkę? Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Ciekawe czy Swar swiętuje Boże Narodzenie? 22.12.06, 10:16 zona.pijaka napisała: > Bo jako bezrobotny, na prezenty podchoinkowe na pewno go nie stać. A słysząc > słowo Gwiazdka - dostaje torsji. Sprobuje złozyc mu zyczenia. A wiec zycze Ci > ufności w Boga i napisz nam, co chciałbys dostac pod nowobozonarodzeniową > choinkę? Nowa aparaturę do pędzenia bimbru z podwójna chłodnicą, kiedyś takie w CEZASIE sprzedawali do destylacji wody.Mankament,że szklane robili.Ja potem miałem taką z kanki na mleko z wężownicą miedzianą, bardzo zyskałem na popularnosci towarzyskiej bo sprzęt był bardzo profesjonalnie wykonany. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Życzenia. 22.12.06, 10:13 Gość portalu: Rumburak napisał(a): > Tobie i tatusiowi również Wesołych Świąt Zapomniałeś o mojej mamusi, mężu, dzieciach, wujkach, ciociach, przyjacielach, znajomych, sąsiadach... Ja sobie życzę, aby juz nigdy pewne persony nie zmąciły mojej wiary,że w KAŻDYM człowieku jest cząstka DOBRA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Życzenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 10:24 święta by banalne były. trochę jadła swojskiego, śledzik, karp i grzyby, troche dobrego wina, prezent miły. piernik z miodem lukrowany, pierogi czyli naleśniczki faszerowane, opłatek i kompot z suszonych śliwek i z jabłek, gruszek, z cytryną. i mak w wielu postaciach, i zupa - z czerwonego buraka. i co tam kto jeszcze ma i chce. byle było światecznie, ciepło przy rodzinnym piecu, w którym ogień buczy, by przymrużone oczy w gwiazdki zmieniały światełka, i pomarańcze (potarte pachną zapachem wigilii). święta by banalne były, jak marzenia - byśmy w nich choć przez chwilę żyli. Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
milseog zaspokojenia potrzeb 22.12.06, 10:32 ja Wam zycze zbiorowo: 1. zaspokojenia potrzeby uznania i afiliacji, na ktorej chroniczna deprywacje cierpi kilkoro z tu obecnych:) 2. zebyscie czuli sie potrzebni i jednoczesnie potrzebowali jak najmniej; 3. zebyscie nie byli statystycznymi Polakami: slowem zebyscie pozbyli sie kompleksow, zawisci, nienawisci i otworzyli sie na swiat; 4. zebyscie mieli co robic i zeby ta robota miala sens; 5. zebyscie jak najwiecej kochali i kochali sie;) 6. zebyscie czasem mowili mniej niz za duzo i co najwazniejsze wiedzieli kiedy; etc. etc. etc...... oby nam sie! Milseog Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: zaspokojenia potrzeb 22.12.06, 11:05 piękne życzenia spełnienia piramidy Masłowa, sobie,Tobie i wszystkicm również pożyczę tego na najbliższy rok, a na święta miłości ,nadziei i wiary dla was Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: zaspokojenia potrzeb 22.12.06, 11:52 Piramida Masłowa: Potrzeby fizjologiczne potrzeba jedzenia, potrzeba odpoczynku, potrzeba przyjemnych doznań zmysłowych, potrzeby seksualne Potrzeby bezpieczeństwa wyrażają się unikaniem, tego, co może przynieść śmierć lub cierpienie; potrzeba zależności, potrzeba opieki i oparcia, potrzeba braku lęku, potrzeba ładu, Potrzeby przynależności i miłości (akceptacji, afirmacji); ich zaspokojenie rzutuje na sposób widzenia świata, występują w dążeniach przezwyciężenia osamotnienia, alienacji, Potrzeby szacunku i uznania potrzeba potęgi, potrzeba wyczynu, potrzeba wolności, potrzeba respektu i uznania innych, potrzeba dobrego statusu społecznego, potrzeba sławy, potrzeba dominacji, Potrzeby samorealizacji dążenie do rozwoju możliwości potrzeba religijna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrjur Re: Życzenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 10:48 > Ja sobie życzę, Czy w innych rzeczach również jestes samowystarczalna :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: preemption Re: Życzenia. IP: *.ipt.aol.com 22.12.06, 11:28 Dzieki za cieple zyczenia. Zycze Wam radosnych, spokojnych i rodzinnych Swiat Bozego Narodzenia oraz szczesliwego Nowego Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Życzenia. 22.12.06, 12:31 aby Chrystus od święta i na co dzien dawał pokój, radość i wiarę. tego samego zycze niewierzącym pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: Życzenia. IP: 212.14.13.* 22.12.06, 14:10 Zostaw Ty Chrystusa w spokoju a przynajmniej nie wymieniaj jego imienia w obecności tego bolszewika w wielu postaciach na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Życzenia. 22.12.06, 15:15 Gość portalu: Renata napisał(a): > Zostaw Ty Chrystusa w spokoju a przynajmniej nie wymieniaj jego imienia w > obecności tego bolszewika w wielu postaciach na tym forum Renato, piekna Renato ,gdy piecioramienna gwiazdka da sygnał ,że czas siadać to tradycyjnego jedzenia zamordowanego młotkiem karpia nich Ci przyjdzie na myśl jaka by to była wspaniała chwila takim młotkiem walnąc w łeb jakiegoś komunistę, np w drodze na pasterkę. Nie zapomnij wiec młotka, a jak masz sierp to też weż ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 milosci, 22.12.06, 14:12 radosci, zdrowia, spokoju, oraz wszelkiej pomyslnosci z glebi serca wszystkim forumowiczom oraz ich rodzinom zycze. k. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikaafryka Re: życzenia... 22.12.06, 15:42 życze wzsystkim razem i każdemu z osobna, abyście zawsze byli sobą, i żeby to bycie sobą zawsze dawało radość innym !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: milosci, 22.12.06, 18:34 Mam nadzieje ze zyczenia sa tak szczere jak twoj inicjal.. kiciara11 napisała: radosci, > zdrowia, > spokoju, > oraz wszelkiej pomyslnosci > z glebi serca wszystkim forumowiczom oraz ich rodzinom zycze. > k. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: milosci, 22.12.06, 22:37 niezaspokojone potrzeby, innymi slowy.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: Wszystkim, bez wyjątku życzę... 23.12.06, 12:29 Wierzącym, wątpiącym, błądzącym, ateistom, poganom, oraz byłym i obecnym forumom. W szczególności Absztyfikantowi, prawdziwemu guru tego przedziwnego forum. Abyście w te nadchodzące Święta Bożego Narodzenia, mieli co, ca co i z kim. Sobiepan Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 wszystkiego... 22.12.06, 16:02 ...czego Wam brakuje, a po dwakroć tego co juz spełnione! Zdrowia i miłosci... wszystko inne to imitacja! Odpowiedz Link Zgłoś
galoty Re: Życzenia. 22.12.06, 17:05 Również życzę wszystkim bez wyjątku, refleksyjnych i bajecznych Świąt Bożego Narodzenia, łez wzruszenia przy wigilijnym stole i lepszego 2007 roku. PS Może by tak trochę sniegu spadło ? Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Re: Życzenia. 22.12.06, 19:49 Szanowni Adwersarze, Ci, którzy mnie lubicie, Ci, którym jestem najzupełniej obojętny, Niebawem, być może,zauważymy,że: *** ...Nareszcie chwila ciszy uroczystej Stało się - między ludzi wszedł Mistrz - Wiekuisty i do historii, która wszystkich zdarzeń czeka, dołączył biografię każdego człowieka. Do epoki - dzień każdy, każdego dnia przyczynę. A do słów umiejętnych - wewnętrzną słów przyczynę, to jest - intencję serca… *** Wraz ze słowami Cypriana Kamila Norwida, ku Wam, Drodzy, bez względu na przekonania i tradycje - kieruję w te nadchodzące dni świąteczne - życzenia miłości chroniącej od zimna ludzkie wnętrze. Felek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: Życzenia. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.06, 20:36 Dobra i spokoju - zycze i oczekuje...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llka Re: Życzenia. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 01:19 Wesołych Świąt! Świętujmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigniews1934 Re: Życzenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 15:12 Bardzo sympatycznemu Panu Felkowi życze dużo szczęścia i radości za miłe życzenia oraz wiersz Norwida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orkiestra Re: Życzenia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 15:41 Nasza okiestra dancingowa również życzy bardzo sympatycznemu Panu Felkowi z turnusu drugiego sanatorium psychiatrycznego. Pucio, pucio Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Życzenia. 24.12.06, 11:39 Gwiozdko Betlejymsko Ech ty Gwiozdko Betlejymsko Dusza grzejesz blaskym swojim Dyć żeś przeca jest niyziymsko A nos wszyskich jakby strojisz Durś nadzieji nom dokłodosz Siył do tego by być lepszym Do sumiynio tako godosz -Niy chciyj tego nigdy spieprzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Życzenia. 25.12.06, 00:35 Niy miała leko Świynto Rodzina leko niy miała Jak we Betlejym ańcli szukała Maryjo przeca brzymiynno była Zdo sie Ponboczek dowoł jyj siyła By tu we cichy stajynny grocie Dzieciontko rodzić w bolu i pocie. Odpowiedz Link Zgłoś