dyrgosia 22.12.06, 10:55 Czytam niektóre wypowiedzi na forum i zastanawiam się nad sensem wiary, miłosierdzia i wybaczania... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kitajec Re: Wybaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 11:06 Masz dużo czasu na myślenie jezt. No to myśl. Szczególnie czy ludzie, którym wyrządziłaś krzywdę Ci wybaczyli. Zresztą kiedys również miałaś czas za wyjątkiem wizyt kolesi za załatwianiem czegoś w ratuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Wybaczenie 22.12.06, 11:10 Ja z czystym sumieniem mogę spojrzeć w lustro..., czego innym życzę, żyję tak ,aby nikt przeze mnie nie płakał, nie karmię się nienawiścią dla tych, którzy mnie skrzywdzili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrjur Re: Wybaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 11:13 Stworzyłaś swój wirtualny obraz i jest Ci z tym dobrze. To naturalna psychologiczna obrona. Rozumiem. Ucieczka w wirtual jest kojąca. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Wybaczenie 22.12.06, 11:14 dai spokój dyrgosiu, widzisz ,ze tu pełno rynsztokowych trolli,krórych celem życiowym jest podkładanie świń ,a potem udawanie gorliwych katolików,takie ososbniki maja klapy na oczach i głęboką schizofrenię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrjur Re: Wybaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 11:18 Dawaj następne nicki. Pójdż w ilość a będzie to ładnie wyglądało. Sam jesteś trollem Meganickowcu i to rekordowym Odpowiedz Link Zgłoś
kakq Re: Wybaczenie 22.12.06, 11:18 dyrgosiu nie odpowiadaj ludzie dajcie spokój z tymi kłótniami , zaczepkami polityką, nienawiścia zacznijcie patrzec na to wszytsko z dystansem, czasami z pokorą popatrzcie najpierw jacy jesteście przez pare dni takiej małej zadumy i spokoju przyda się Nam wszystkim pzd Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Wybaczenie 22.12.06, 11:27 beatrix13 napisała: > nie karmmy trolla! > Amen. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrjur Re: Wybaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 11:32 Masz rację kakq. Popieram kakq. Reczywiście nie będę karmił trolla i wyczytywał frustracje byłej urzędniczki Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Wybaczenie 22.12.06, 11:24 Bae, masz rację, może się lepiej poczuje , kiedy na pasterce będzie klepać :"pokój nam wszystkim"..., a myśleć: "żeby cię pokręciło"... Nie ma jak prawdziwa, głęboka WIARA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrjur Re: Wybaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 11:33 Jeżli chodzi o mnie to jestem ateistą jak Ty :)) ale kakq ma rację i przestaję Cię karmić Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Wybaczenie 22.12.06, 11:29 Nikomu niczego nie wybaczę.Kocham nienawidzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EA Re: Wybaczenie IP: 85.219.206.* 22.12.06, 11:53 Zgadzam się z prof. Bartoszewskim: "Do wybaczenia jest potrzebne wyznanie winy, próba naprawienia zła, pokuta i mocne postanowienie poprawy. To winny powinien wystąpić z wolą i inicjatywą, żeby mu wybaczono. Tymczasem sprawcy stanu wojennego do dziś czują się z siebie bardzo zadowoleni. Nie ma żadnych deklaracji z ich strony, że od swoich ofiar - a przecież ofiarą stanu wojennego padł cały naród i konsekwencje tego czynu odczuwaliśmy bardzo długo - jakiegokolwiek wybaczenia oczekują. W tej sytuacji nie można biegać po ulicy i krzyczeć „ja wybaczam”!" Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Wybaczenie 22.12.06, 11:55 Jest dwóch adminów, jeden udaje uprzejmego niczym dobry policjant na przesłuchaniu. A drugi wali pałą do nieprzytomności, kasuje wątki i pyta czy jeszcze? A na koniec ten pierwszy policjant (admin) częstuje papierosem, prosi o wybaczenie i podsuwa protokół do podpisania. Przywróćcie chamy wszystkie pokasowane wątki - to Wam wybaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Wybaczenie 22.12.06, 14:55 > Przywróćcie chamy wszystkie pokasowane wątki - to Wam wybaczę. Cud są, ale nie na zawołanie... Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Wybaczenie 22.12.06, 14:59 dyrgosia napisała: > > Przywróćcie chamy wszystkie pokasowane wątki - to Wam wybaczę. > > Cud są, ale nie na zawołanie... > > My tylko rzeczy niemozliwe robimy natychmiast , na cuda to jakąś godzinę potrzeba, ale pereł miedzy wieprze rzucać nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Wybaczenie 22.12.06, 16:14 dyrgosia napisała: > > Przywróćcie chamy wszystkie pokasowane wątki - to Wam wybaczę. > > Cud są, ale nie na zawołanie... Mam swój pijacki honor, żadnego protokołu nie podpiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ość Re: Lepiej dobić niz wybaczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 16:52 Tak jest. Mosad dobrze szkoli. Ale my się nie damy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sorki Re: Wybaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 13:09 przeczytaj sobie swoje całoroczne "plwociny" to może przyjdzie na ciebie czas opamiętania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poloneZ Re: Wybaczenie IP: 83.168.104.* 22.12.06, 15:46 dyrgosia pisze: "...Nie ma jak prawdziwa, głęboka WIARA... " Masz rację tylko, że na przykład taki Lepper na Jasnej Górze też wyznaje wiarę, napewno też głęboką. I co z tego wynika ? A no to, że "kto się modli pod figurą ten ma diabła za skórą" Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 wszyscysmy winni 22.12.06, 15:56 wszyscysmy grzeszni, nie ma nikogo bez winy... gdyby bowiem takim powszechne było bycie bez winy, to pozycja Świetego by sie bardzo spauperyzowała!!! Winnismy i grzeszni, a kto czuje sie bez winy niechaj rzuci kamieniem... Lustro akurat chyba bywa bardzo subiektywne, ukrywa nasze zmarszczki i nie ograniczajmy sie do spojrzen w lustro, patrzmy w oczy innym ludziom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: total mów za siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 16:08 mów za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Święty.....? IP: 217.116.110.* 22.12.06, 16:31 doprawdy Świety Ty ześ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: total nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 16:35 Nie. Ale mam silne poczucie jestestwa i nie lubię jak ktoś mói za mnie: MY. Ja cię do wypiwiadania się w moim imieniu nie upoważniłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: nie IP: 217.116.110.* 22.12.06, 20:41 a przepraszam, jak nasi wgrywali w Japonii, siatkarze znaczy, to mówiłes, ze wygralismy... albo jak oceniasz druzyne piłkarska, to pewnie tez nie mowisz, ze słabo gramy! bardzo fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: total Re: nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 22:19 Nie. Mówię, że Polska wygrała, bo to taki skrót myślowy. Bo oni są reprezentacją Polski w określonej dziedzinie. A ty nie jesteś żadną reprezentacją ani Polski ani moją Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: nie 23.12.06, 01:35 tak nie jestem zadna reprezentacja... ale nie pomyslałeś, że to tez taki - jak piszesz - skrót myslowy! Zamiast pisać, ze raczej nie ma człowieka, bez winy czy grzechu... ale najsmiesniejsze, ze to nie ja ten skrót myślowy wymyśliłem, on funkcjonuje troche dłuzej... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy polak Re: wszyscysmy winni IP: 195.28.182.* 22.12.06, 20:24 andreas.007 napisał: > wszyscysmy grzeszni, nie ma nikogo bez winy... oczywiście poza prawdziwymi polakami katolikami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: wszyscysmy winni IP: 217.116.110.* 22.12.06, 20:32 prawdziwy Polak jest tym bardziej podejrzany, że prawdy sie zmieniaja u nas bardzo szybko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas to ni chodzi o sens jakowyś ale o wartości IP: 217.116.110.* 23.12.06, 12:08 stwierdzono, że człowiek, który ma jakies wartości, ideały czy to religijne czy świeckie lepiej radza sobie z problemami w życiu! I pmietaj miłosierdzie, wiara czy wybaczenie jest przede wszystkim dla Ciebie a nie dla innych! To najważniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: Wybaczcie, albo i nie 23.12.06, 12:37 Za to, że mam własne poglądy na wiele spraw tutaj omawianych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas ja nie wybaczam IP: 217.116.110.* 23.12.06, 12:55 ja Tobie nie wybacze, że masz inne poglady.... ja Tobie dziekuje, ze chcesz nimi sie dzielić i spierać! Natomiast wybaczam Tobie jezeli w nerwach uzyłes jakiego niegodnego słowa wobec mnie.... i o to samo Ciebie proszę Odpowiedz Link Zgłoś