Dodaj do ulubionych

Lichota miernota ?

08.01.07, 09:48
To artykuł w dzisiejszym kurierze

Co się dzieje w telewizji
Strach i zamordyzm?

- SŁYSZAŁAM o tym, że w telewizji szczecińskiej źle się dzieje. Czy to
prawda? Odchodzą z pracy ludzie, a informacji o mieście w Trójce jak na
lekarstwo - napisała do redakcji „Kuriera Szczecińskiego” nasza czytelniczka.
Podobne nieprzychylne opinie usłyszeliśmy od niektórych dziennikarzy i
pracowników telewizji, którzy nie zgodzili się na opublikowanie swoich
nazwisk.
- W telewizji panuje strach i zamordyzm – mówi proszący o anonimowość
dziennikarz TVP3 w Szczecinie. - Jedni ludzie dostają wypowiedzenia z pracy,
a inni żyją w ciągłym stresie, obawiając się zwolnień. – dodaje.
Plotka niesie, że ze 120 osób zatrudnionych do tej pory w telewizji, na
etatach, pozostać ma 80. Równocześnie pojawiło się sporo osób młodych,
zdaniem naszych rozmówców, niemających odpowiedniego doświadczenia zawodowego.
- A jakie oni mieli doświadczenia, kiedy przychodzili do telewizji, często
nawet bez studiów - irytuje się Piotr Lichota, od początku listopada dyrektor
TVP 3 w Szczecinie. - Uważam, że gdy uderzy się w zastały układ, to zawsze
znajdą się niezadowoleni.
Inni nasi informatorzy mówili o niekorzystnej zmianach pacowych dla
nieetatowych pracowników działu techniki i realizacji. - Jest to podyktowane
tym, że odświeżamy ramówkę, ograniczając powtórki i wprowadzając nowe
programy. Tak więc w naturalny sposób stawki nie mogą rosnąć.
Kolejną kością niezgody jest sposób, w jaki podobno dyrektor traktuje
niektórych pracowników.
- Tuż po przyjściu Lichota spotkał się z załogą. Na zebraniu z osobami z
telewizyjnej kroniki serdecznie potraktował swoich kumpli i zapowiedział
współpracę. Na spotkaniu z publicystami atmosfera nie była już tak miła.
Dyrektor powiedział, że nie zna ich programów i poprosił, aby każdy
przedstawił się oraz powiedział, czym się zajmuje. To było bulwersujące! –
zwierzają się nasi rozmówcy.
- Na spotkanie z publicystami przyszło 16 osób. Miałem prawo wszystkich nie
znać – tłumaczy Lichota. Na temat swoich późniejszych decyzji mówi zaś tak: -
Oglądałem telewizję w listopadzie i to mi wystarczyło do oceny jakości
programów. Mamy tylko trzy godziny programu lokalnego dziennie, a razem ze
współpracownikami w telewizji pracuje 218 osób. Czy to są właściwe
proporcje? – pyta dyrektor. - Do tej pory zwolniłem tylko 2 pracowników
etatowych.
Grono zawiedzionych zmianami w TVP3 w Szczecinie, powiększają niektórzy
telewidzowie. Ich zdaniem, Kronika jest w dalszym ciągu mało atrakcyjna,
tonie w zbędnej publicystyce oraz długich rozmowach z zaproszonymi do niej
gośćmi. (masz)

()
Obserwuj wątek
    • Gość: pracownik Re: Lichota miernota ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:49
      Powinni wystosować skargę do PIP o stosowanie mobbingu.
      • radiowiec2 Re: Lichota miernota ? 08.01.07, 10:05
        A myślicie, że u nas w szczecińskim radiu jest inaczej? To są ludzie tego
        samego pokroju. Lichota zatrudnił Dziunię na stanowisku szefa Kroniki bo to
        byli kolesie. Kim jest Dziuniek w środowisku każdy wie. Teraz podobno kieruje
        zespołem Kroniki choć wiadomo, że i tak klocki układa Lichota. Soska, też
        zatrudnił swojego kolegę na podobnym stanowisku. Jakie są wiadomości w radiu...
        słychać. Na chwilę zatrudniono na stanowiksu zastępcy człowieka poukładanego z
        Solidarnością. Nie sprawdził się - co było wiadomo od początku i wszyscy o tym
        głośno w redakcji mówili. Teraz prezio ściagnął na to stanowisko... rzecznika
        Izby Celnej. Stanowisko: zastępca szefa informacji i publicystki bieżącej...
        Parodia. No i dodatkowo, gwiazda programu Wszystko na Gorąco. To właśnie ta IV
        RP.
        • xyz-xyz Re: Lichota miernota ? 08.01.07, 10:10
          Galotku, jak tam odzyskiwanie?:)))))))))))))
          • Gość: morfeusz Re: Lichota miernota ? IP: *.chello.pl 08.01.07, 15:43
            Niestety musze dołączyć do krytyków TV. Widziałem program pod nazwą SONAR
            Człowiek z mikrofonem biega po ulicy rzuca sie na boki i zaczepia ludzi.
            Człowiek został ściągniety z Gryfa i muśli ,że tak samo może obrażać widzów
            jak tam. Wspiera się innym debilem , który trzymając kamere rzuca obrazem jakby
            był pijany i w ten sposób przeprowadzają rozmowę z Bruno Tode i Jackiem
            Bukowskim. Do chama z mikrofonem ,jak się wchodzi do kogoś do domu czy salonu
            to się sciąga czapkę i dba o osobisty wygląd ,bo to nie kampania buraczana.
            Właśnie o kulturze osobistej mówił pan Jacek Bukowski ale nowy redaktor TVP3
            nie zabardzo rozumiał tego co sie do niego mówi bo było to widać.
            Ręce opadły.
          • galoty Re: Lichota miernota ? 08.01.07, 16:42
            xyz-xyz napisał:

> Galotku, jak tam odzyskiwanie?:)))))))))))))
            wybacz bo może ja dziś nie jestem w formie ale kompletnie nie kojarze o co Ci
            może chodzić.
            • xyz-xyz Re: Lichota miernota ? 08.01.07, 20:03
              ale kompletnie nie kojarze o co Ci
              > może chodzić.

O odzyskiwanie mediów i co tam jeszcze... Sądząc po ich obecnym poziomie widać,
              że je odzyskaliście. Mam nadzieję, że UE szybko nas zmusi do €. Wtedy NBP
              przestanie istnieć. Bo jeśli ten Skrzypek to taka fachura, jak Lichota czy
              Wildstejn, to marnie widzę przyszłość.
    • Gość: HAAL Re: Lichota miernota ? IP: *.szczecin.mm.pl 08.01.07, 16:37
      Nie jest tajemnicą, że TV wstrząsają zmiany. Na początku wyglądało to
      obiecująco. Jeśli jest rotacja na stanowiskach, na których od nastu jak nie
      więcej lat zasiadają ci sami ludzie i Lichota ich zwalnia, to jest to sygnał,
      że idzie nowe niekoniecznie złe. ALE jeśli odchodzą fachowcy lub fachowców nie
      uwikłanych w układy zaczyna się zwalniać... Nie wróży to nic dobrego. Bo na
      fachowcach powinna się opierać każda firma. Tym bardziej, że przed zmianą
      dyrektora wielu z tych właśnie ludzi traktowało się źle, i Ci ludzie mieli
      nadzieję na poprawę. Niestety zawiedli się. I to srogo. Są zdesperowani.
      Odchodzą sami. Nie jest więc prawdą, że "jak się w stół uderzy nożyce się
      odezwą"!
    • Gość: ^^^ Re: Lichota miernota ? IP: 217.153.73.* 08.01.07, 17:38
      Artykuł z Kuriera mówi o niczym,
      że ktoś się poczuł obrażony, że nie ma dobrych wejść Lichoty, a miał u Matlaka,
      że nie wie co dalej z jego pracą, itp. gadanie w powietrze bez sensu
      nie dziwi mnie fakt, że to właśnie Kurier o tym napisał,
      stare rupcie - dzienniakzre, siedzące z TVP, poskarżyli się kolegom z redakcji -
      napiszcie coś ... a ci napisali,
      dziwne, że młodzi dziennikazre - w ferworze pracy, nie pierdzą w stołki i nie
      mają czasu sie zajmować plotami,
      dziwi tylko fakt, że temat podjęła młoda dziennkarka, :-(
      ja trzymam za Lichotę kciuki - Kronika jest coraz lepsza, jestem pewna, że
      będzie jeszcze lepsza,
      dzięki młodym ludziom, a Lichota fachowców nie zwolni ...
      o odświeżenei kadry się przyda,
      i talie larum, nawet forumowiczów, teksty typu lichota=miernota,
      są dowodem koneiczności zmian

-----------------------------------

Reform czas zacząć
      • gajossss Re: Lichota miernota ? 08.01.07, 17:58
        Pamiętaj, że TVP Szczecin to nie tylko Kronika i pseudo reporterzy, którzy
        przygotowują krótkiego newsa. Masz pusto w głowie skoro piszesz takie teksty.
        Są jeszcze Ci z kamerami, kierowcy - dziennikarz to nie wszystko. W takiej
        firmie liczy się zespół a tego Lichota zbudować nie potrafi. Jedyne co potrafi
        to naściągać małolatów, którym po pierwszym materiale palma odwala i myślą, że
        są dziennikarzami.
    • Gość: prawy Re: Lichota miernota ? IP: *.szczecin.mm.pl 08.01.07, 18:41
      Jest jeszcze jedno co Lichota potrafi. Zepsuć do reszty zaufanie pracowników i
      współpracowników do firmy. To prawda, że są tam tacy co wierzyli w zmiany na
      lepsze. Koleś widzi tylko kronikę. Kalpy na oczach i do przodu. Takiego zamętu
      i dezorientacji w tv jeszcze nie było. Nawet za czasów Matlaka. Ktoś twierdzi
      że to co napisał Kurier to plotki? Niech ten „Ktoś” wypowiada się lepiej na
      forum dla kucharek. Bez obrazy...
    • Gość: dog Re: Lichota miernota ? IP: 195.245.213.* 08.01.07, 20:58
      Bravo dla Kuriera za dziennikarski "kunszt". Nie można robić materiałów
      wyłacznie na podstawie anonimów -to przeczy dziennikarstwu.Każdy kto chociaż
      trochę się zna ,wie,że rzetelny materiał to taki w , którym mozna powołac się
      chociaz na jedno wiarygodne źródło.Jedno co pcha się na usta-WSTYD. Jeżeli w tą
      stronę zmierza wiarygodnośc i obiektywizm mediów- to dajmy sobie wszyscy
      spokój. Za chwilę powstanie materiał oparty na anonimowych wypowiedziach. O
      tym,że dwa dogi niemieckie urodziły cztery kury. No i dlaczego nie
      wierzyć ,przecież świat idzie do przodu. Mamy nowe technologie,
      klonowanie,wszczepianie zarodków.....OJOJOJ!!!!!!
      • gajossss Re: Lichota miernota ? 08.01.07, 22:23
        Kurier należy pochwalić za postawę. Napisali artykuł choć wiadomo, że w ten
        sposób narazili się telewizji ( w sensie marnemu dyrektorowi ), który może w
        różny sposób próbować odgryźć się na gazecie. Poszli z pomocą kolegom z innej
        redakcji. Wiesz dlaczego nie powłują się na źródła ? Bo źródło obawia się, że
        straci pracę. I poprosiło o anonimowość. Gratuluję redakcji, że nie milczy. Mam
        nadzieję, że o Radiu Szczecin też będzie artykuł.
        • Gość: wiadomo Re: Lichota miernota ? IP: *.centertel.pl 08.01.07, 22:43
          Czego oczekujecie od reportera radiowego? Jak ma sobie poradzić skoro nie jest
          menagerem i nigdy nie był - tylko ambicje takie ma ale wiedzy zero :))Lichota
          czy dotrze w końcu do ciebie, że siebie nie przeskoczysz - co ty wiesz o
          zarządzaniu chłopie - zejdź na ziemię. A swoja drogą to jak można było kogoś
          takiego dać na dyrektora TV - świat zwariował!
          • radiowiec2 Re: Lichota miernota ? 08.01.07, 22:49
            A jak można było dać Soskę na prezesa ( bez konkursu przypomnę ) jak można było
            dać Graba na wiceprezesa ( bez konkursu przypomnę, informatyk, bez radiowej
            praktyki, nie ma pojęcia o mediach ) jak można było dać Chacińskiego na szefa
            redakcji informacji ( bez studiów, po ogólniaku ) jak można było dać
            Wilczyńskiego na zastepcę szefa redakcji informacji ( do niedawna rzecznik
            prasowy izby celnej ) Starczy !!!! Tak, można powiedzieć. ŚWIAT ZWARIOWAŁ.
            • sylwek2222 Re: Lichota miernota ? 08.01.07, 23:06
              Nic dodać nic ująć. Mamy odpowiedź na to dlaczego radio upada...
            • Gość: lala ^^ Re: Lichota miernota ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:27
              Wilczyński wiele lat praacował w TVP3 Szczecin, dopiero teraz przeszedł do Izby
              Celnej. ;)
              • Gość: lala^^ Re: Lichota miernota ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 21:30
                przepraszam szybko pisałam i wtrąciłam "teraz", chodziło o "potem, następnnie",
                coś w tym stylu. pozdrawiam niesympatyków p. L.
                • radiowiec2 Re: Lichota miernota ? 09.01.07, 22:54
                  Ale pamiętaj, że przez jakieś 8 lat w mediach nie pracował. Nie ma pojęcia o
                  radiu - co słychać. I jak nazwiesz to, że facet nagle staje się szefem
                  redakcji, zaczyna prowadzić najważniejszy program w radiu oraz czyta serwisy
                  informacyjne ????? Twoim zdaniem to nie układ ????
            • Gość: zmęczony Wildstain też bez magistra IP: 195.28.182.* 10.01.07, 03:46
              No jeszcze do tej listy dodałbym Wildstaina, który z kolei konkurs wygrał i mu nie zaszkodził ani dogmatyzm ani odkrycie poniewczasie, że nie ma tytułu magistra, a inni mieli i wypad zrobili z PISopiaskownicy.
            • Gość: jakiś Re: Lichota miernota ? IP: *.chello.pl 10.01.07, 06:54
              i żuchowskiego po kolejówce, no jak?
              • Gość: Galoty Re: Lichota miernota ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 06:56
                Żuchowski ma bardzo wysokie kwalifikacje dla Soski. Pracował w katolickim Radio
                As.
                • gajossss Re: Lichota miernota ? 13.01.07, 12:38
                  > Żuchowski ma bardzo wysokie kwalifikacje dla Soski. Pracował w katolickim
                  Radio
                  >
                  > As.

Z tego co wiem to Żuchowski nie pracuje już w Radiu Szczecin. Podobno wyleciał
                  i w tej chwili szuka pracy.
            • Gość: czytelnik Re: Lichota miernota ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 13:13
              to Chaciński nie ma studiów???? A tak wymądrza się gdy odpytuje swoich gości na
              okoliczność ich kompetencji. Ale tak dzieje się teraz wszędzie nie tylko w TV i
              Radio. Prawie wszędzie nowi ludzie - bez doświadczenia, bez kompetencji, bez
              kultury osobistej - ....taka Gmina ....Szkoda. Obyśmy nie płakali ...Komuno wróć
    • Gość: Koala Re: Lichota miernota ? IP: *.szczecin.mm.pl 09.01.07, 23:04
      nie mniejszy uklad jak nowej smetnej panienki czytajacej kronike.
      • Gość: jajajajajaj Re: Lichota miernota ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 23:19
        Ulka, Gośka, Irek, Marek, Ela, Kinga- piszecie sami tutaj, czy cała ekipa
        kolesiów najęta? A może nie kolesiów ale i tych którym rura mięknie bo nigdy w
        życiu w tv nie wystąpią, bo się układ skończył???
        • radiowiec2 Re: Lichota miernota ? 09.01.07, 23:26
          Podajesz imiona osób z telewizji - ja pisałem o radiu. Właściwie o konkretnej
          osobie. Uważasz, że to normalne, że rzecznik dostaje tyle programów i
          stanowisko na dzień dobry ? Może jakieś przyuczenie do zawodu ??? Czy taki
          idealny ???
          • Gość: jajajajajaja Re: Lichota miernota ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 23:34
            Nie mam zamiaru z Toba polemizować!!!! Non stop ktoś odświeża celowo te posty,
            zeby temat żył własnym życiem. Robia to albo bezrobotni wywaleni z TV i PR albo
            po prostu zawistna szczecińska plaga pseudodziennikarzyn i innych aktywistów
            komuszych. Pogodzić się trzeba z faktem ze koryta sie oberwały i już. Stop to
            se ne wrati. Dość salonów, brania a często i kradziezy publicznych pieniędzy za
            leżenie i wzajmnego rajcowania szczecińskich lokalnych gazetek radyjek i
            telewizji. Do roboty nieroby.
            • radiowiec2 Re: Lichota miernota ? 09.01.07, 23:58
              Wiesz obrazasz wielu dziennikarzy. Napisz kto jest tym nierobem
              pseudodziennikarzyną czy aktywistą komuszym - to cytat z Ciebie. Napisz kto
              kradnie pieniądze. Tu ludzie piszą co im się nie podoba. Mi np nie podoba się,
              że takie prymitywy o których pisałem wyżej opanowały telewizję. Napisałem o
              Januszu, który spadł z sufitu i stał się czołowym dziennikarzem radia. Poddałem
              w wątpliwość - jak wielu - jego zdolności dziennikarskie. Stanąłem w obronie
              Mariusza Wałęgi. Ty piszesz na poziomie ogólności. Akurat w radiu kilka osób
              odeszło z pracy...szkoda. Kradli ??? Wywalili ich, czy sami odeszli ? Masz
              wiedzę na ten temat ? Bo ja mam i wydaje mi się, że było zupełnie inaczej.
              • Gość: edek Re: Lichota miernota ? IP: 62.69.214.* 10.01.07, 00:12
                Ludzie no co Wy przecież JAnusz W. przez wiele lat pracował w Polksim radiu,
                ale może WAs w tedy na swiecie nie było co?
              • Gość: ed Re: Lichota miernota ? IP: 62.69.214.* 10.01.07, 00:13
                Ludzie no co wy przecież JAnusz W. przez wiele lat pracował w PR czytał
                dzienniki itp itd, a z teleiwzja to miał raczej krótki epizod. JAk mozna takie
                głupoty pisać, ze spadł do radia z Izby Celnej, przecież on do niej poszedł po
                dłuuugim bycie w radiu a potemw TVP3
                • radiowiec2 Re: Lichota miernota ? 10.01.07, 00:21
                  A słuchałeś go ostatnio? Czy to jest ta nowa jakość czy stary komunistyczny
                  PR ? On się nie zmieni. Nie zmieni stylu i jakości pracy - nie ma takiej
                  możliwości. Poza tym skoro został kierownikiem to powinien nas uczyć ale czego
                  skoro on sam musi się uczyć :) co dla nas jest niezłym ubawem ale i szokiem.
                  Facet ostatnie lata spędził w służbach mundurowych. On już nie powinien mieć
                  prawa powrotu do mediów - zwłaszcza publicznych. On się sprzedał służbom.
                  Dokonał kiedyś wyboru. Dla mnie to koleś w zielonym mundurku. Nie
                  dziennikarz!!!
              • Gość: Arek Lichota miernota ? IP: 149.254.192.* 10.01.07, 11:21
                "Drodzy koledzy dziennikarze" opluwajacy sie anonimowo na tym forum od lat.Na
                korytarzach TV i Radia usmiechacie sie do siebie jakgdyby nigdy nic - a tu
                niszczycie regularnie - obnazajac najgorsze i najbardziej prymitywne cechy
                wlasnych charakterow.Ja odszedlem z Radia - nie chcac uczesniczyc w cyrku jaki
                ma tam miejsce - sam sie zwolnilem protestujac przeciwko "nowej polityce" jaka
                zapanowala w Radiu - a z tego co czytam rowniez w TV Szczecin - z perspektywy
                wolnego swiata wasze "wojenki" powoli wydaja mi sie smieszne a czasami i
                niedorzeczne - kazdy uklad ma swoj wyjatkowo dokladnie policzalny czas - uklad
                pana Soski - jeszcze jakies 3,5 roku - albo ktos sie mu podporzadkuje - albo
                niech ma na tyle odwagi zeby powiedziec DOSC.Nie mam zamiaru biegac do gazet i
                żalic sie jak to kiedys uczynili "koledzy" przedstawiajac sie jako "ofiary
                systemu" - po to zeby zbijac na tym kapital (zapewne ta informacja ucieszy
                prezesa).Powiedzialem DOSC - nowym ukladom ktore sprawily ze na antenie Radia
                zasiadaja ludzie bez przygotowania,z wada wymowy czy wogole niezwiazani z
                radiem - wspolczuje pozostalym dziennikarzom ktorzy takiej mozliwosci nie
                mieli.Moge tylko zalowac ze praca wielu osob i ich reputacja jest niszczona
                wraz z radiem - radiem ktore kiedys bylo calkiem niezle.Personalnych zarzutow
                nie mam zadnych - kazdy wie co ma na sumieniu- a jak powiedzial moj znajomy -
                "wyrzadzone zlo - powroci z podwojna sila".Zarzadowi i parti moge podziekowac -
                bo ich dzialania zmusily mnie do podjecia pewnych decyzji ktore odkladalem od
                lat ludzac sie ze jednak cos sie zmieni.

PS.KASKA,TOMEK,THIELE - miejcie odwage podpisywac sie wlasnymi imionami
                • rotunda3 Re: Lichota miernota ? 10.01.07, 11:37
                  Arek juz takiej szui jak ty to świat nie widział. Pozdrowienia dla Pawcia i Ani.
                  Ale jednym miałeś rację. Ile zła wyrządzisz tyle dostaniesz. Miłego życia.
            • Gość: M. Re: Lichota miernota ? IP: *.chello.pl 10.01.07, 00:22
              > po prostu zawistna szczecińska plaga pseudodziennikarzyn i innych aktywistów
              > komuszych. Pogodzić się trzeba z faktem ze koryta sie oberwały i już. Stop to
              > se ne wrati. Dość salonów, brania a często i kradziezy publicznych pieniędzy za
              >
              > leżenie i wzajmnego rajcowania szczecińskich lokalnych gazetek radyjek i
              > telewizji. Do roboty nieroby.

blablabla, typowe pisowskie pier..lenie o Szopenie. Komu się nie podoba, to
              pewnie jest:
              - komuchem
              - ma rodziców komuchów, ubeków, pijaków i złodziei
              - stracił robotę w tvp/pr
              - chce pracować w tvp/pr, ale mu nie dają.
              - jest z układu itepe, itede.

Tylko, że MIAŁO BYĆ INACZEJ, miało być czysto, kompetentnie, konkursy,
              uczciwość, nieumoczenie. Tymczasem...

Lichota i Soska jeszcze parę lat temu bardzo aktywnie współpracowali z
              poprzednim "układem". Soska biorący kasę z UM za czasów Rujnowicza, Lichota
              proszący o zatrudnienie w Enei (u TEGO Wieczorka!!!) "kolegi z seminarium,
              sekowanego niemiłosiernie przez prawicowców"... A to wierzchołek góry lodowej,
              powszechnie znane sprawy. Wystarczy odrobinę pogrzebać, niekoniecznie głęboko. I
              naprawdę nie trzeba mieć z tymi panami oobiście do czynienia, żeby wiedzieć kto
              zacz. A kreowany przez ich przydupasów wizerunek "czyścicieli układu" skłania
              jedynie do pustego śmiechu.

Co do samych instytucji:
              W tvp wypieprzono kilkoro ludzi. Część słusznie, część wg widzimisię pana
              Miernoty, bez jakiejkolwiek uczciwej oceny ich pracy.
              Z pr ludzie sami odchodzą, a ci, którzy zostali (nie licząc paru wazeliniarzy),
              z niecierpliwością oczekują nominacji trzeciego członka zarządu. Pewnie będzie
              jeszcze lepiej i taniej. A jest super, co zwłaszcza w wiadomościach i paśmie po
              g. 16 można usłyszeć :)

Problemem nie są tutaj pp Lichota i Soska. To tylko pacynki w rękach posła
              Joachima. Gdy "ten, który politycznym baronowaniem brzydzi się niepomiernie"
              kiwnie palcem, chłopcy podkulą ogonki, brzękną krótkim łańcuchem i wrócą do
              budy. Aż znowu pojawi się okazja pomerdania ogonkiem przed kolejnym Panem.
              Obojętnie z jakiej opcji.
              • Gość: Arek Lichota miernota ? IP: 149.254.192.* 12.01.07, 01:46
                Dobre,dobre - ale moj drogi M. to nie Pan Joahim trzesie wszystkimi mediami w
                regionie tylko nasz specjalista od mediow, kreowania PR poprzez radiowa antene,
                sluzb i mistrz nad fochmistrze (ci co z nim pracowali wiedza o co chodzi) -
                Robert - ulubieniec tlumow (kolegow dziennikarzy).Oj ostro sie
                dzieje...ostro...:)Swoja droga dziwi mnie taka szybka reakcja na moj pierwszy w
                zyciu post - choc zawsze bylem przekonany ze jest osoba (osoby) oddelegowane do
                czytania i komentowania tego forum przez 24 godziny na dobe i to juz od kilku
                ladnych lat... . Jak to musi byc zorganizowane - zwarte szeregi, plutony
                specjalne i kilka workow z piaskiem... .Zaczynam otwierac oczy ze zdumienia - z
                drugiej strony jestescie tchorzami - kurna - moglibyscie sie podpisywac z
                imienia chociaz - bylo by mniej zabawnie niz teraz, ale bardziej uczciwie.
                Pozdrawiam

PS.Skoro juz wywolano ten temat - bardzo serdecznie pozdrawiam Anie,Pawla,Adama
                a nawet Zbyszka - jak bylo tak bylo Panie doktorze, ale musze Panu oddac że
                zawsze z klasa - za to szacunek.

Pa smutasy....:):):)
              • Gość: telewidz Re: Lichota miernota ? IP: 83.168.68.* 14.01.07, 02:00
                przeglądam forum i zadaję sobie pytanie,ci ludzie mają tworzyć media
                szczecińskie???Nie znalazłam ani jednej propozycji zmian,ani jednej logicznej
                krytyki programów,ani co ktoś chciałby zobaczyć,a czego brak,wzajemne obrzucanie
                się błotem.No cóż,co za różnica kto siedzi na jakim stołku,wciąż brak
                kultury,konkretów,prawdy i rzetelności,bo ludzie mają czas tylko na sprawdzanie
                kto ile ma w kieszeni,kto z kim i w jakim związku,jednym słowem PLOTKARZE a nie
                dziennikarze:)ja proszę o następne zmiany,o zatrudnienie ludzi pragnących
                rzetelnie zająć się dziennikarstwem w encyklopedycznym tego słowa znaczeniu,może
                jednak znajdą się i tacy w naszej telewizjii,POZDRAWIAM
                • Gość: Nowak Re: Lichota miernota ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 02:05
                  Nie ma takich i być nie może. Mechanizm negatywnej selekcji działał. Jedyną
                  niezależną i bardzo etyczną dziennikarką jest Beata Mikołajewska Wieczorek ale
                  cóż nie z aktualnej opcji
                  • Gość: mikuś Re: Lichota miernota ? IP: *.globalconnect.pl 14.01.07, 02:26
                    Ludzie !!!! wy nigdy niczego w zyciu nie osiagneliscie i nie osiagniecie.
                    Jestescie cienkimi bolkami ze szczecina i juz. Pogodzic sie z tym stado
                    nieudacznikow. Papa. Zazdrosc, zawisc, frustracja i miernosc przez was
                    przemawia, a ci zwolnieni- koryto sie urwalo i koniec to juz nigdy sie nie
                    powtorzy- żadnej komuny i wlasnych interesikow, wycieczek, pieczonych baranow i
                    delegacji bez pokrycia. Wreszcie ktos wziął za morde to całe stado nierobów.
                    Wreszcie oszczedności za leżenie brakorobów.
                    • Gość: M. Re: Lichota miernota ? IP: *.chello.pl 14.01.07, 04:25
                      Mikuś, nie tak nerwowo, bo ci jakaś pierdząca żyłka pęknie. I zawał/udar gotowy.
                      A po co ci to?
                      Przeca jak już nowemu panu będzie trzeba służyć, to sprawny być musisz. Bo
                      Miernota wiecznie na stolcu siedzieć nie będzie. Co więcej, ptaszki ćwierkają,
                      że Derektor konca kadencji Kaczorów nie doczeka.
                      I zadne teksty o komunie, korytach i interesikach nie pomogą.

A o oszczędności spytaj się swojego ganznoje dyrektora marketingu. Toż to spec
                      nad spece, żaden brakorób :)
                      • Gość: koleś Re: Lichota miernota ? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 14.01.07, 20:05
                        A niby jakie ptaszki cwierkają ,bo lichy wcale wyprowadzać się nie
                        zamierza.Popyskuja i przejdzie - przecież nikt się z głosem takiego forum nie
                        liczy.W Rosji była tania wóda a wy macie forum
                    • Gość: Mac konkretnie proszę IP: *.chello.pl 14.01.07, 11:25
                      Konkretnie proszę. Kto jest nierobem - z imienia i nazwiska.

Ktoś kto pracuje rzetelnie może się poczuć urażony taką ogólną oceną.

Jednak ktoś ten program robi i nadaje.
            • Gość: Mac Lichota głupota IP: *.chello.pl 10.01.07, 11:52
              Jakoś tak się głupio składa dla ciebie Lichota, że ta jak to określasz "plaga
              pseudodziennikarzyn i innych aktywistów komuszych" robiła nienajgorszy program,
              a na pewno lepszy od tego co mamy okazję oglądać od paru tygodni za twoją sprawą.

Co więcej - widać byli to prawdziwi profesjonaliści bo swoją robotę wykonywali
              jak piszesz leżąc i nic nie robiąc.

Widać mieli jakiś układ z audycjami, że te realizowały się same z siebie :D A u
              ciebie ludzie ponoć uwijają się jak w ukropie a efekty tego są marne.

Widzisz więc co znaczy doświadczenie i profesjonalizm zdobywane latami.
    • Gość: jajajajaja Re: Lichota miernota ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 01:02
      zakodujcie sobie w tych pustych łbach- matlaki i kosiorowskie juz nigdy nie
      wrócą. Koryto urwało sie na wieki wieków amen a wam sfrustrowane ciecie zostaje
      tylko pisanie na tym, forum i koniec!
      • Gość: M. Re: Lichota miernota ? IP: *.chello.pl 10.01.07, 01:06
        Gość portalu: jajajajaja napisał(a):

> zakodujcie sobie w tych pustych łbach- matlaki i kosiorowskie juz nigdy nie
        > wrócą. Koryto urwało sie na wieki wieków amen a wam sfrustrowane ciecie zostaje
        >
        > tylko pisanie na tym, forum i koniec!

Powtarzasz się. Może coś od siebie, coś nt zarzutów przedstawionych tutaj?
        Zaklęcia nie wystarczą. A jak się władza zmieni, to sam być moze sfrustrowanym
        cieciem się staniesz. I co wtedy?
      • Gość: Mac Re: Lichota miernota ? IP: *.chello.pl 10.01.07, 11:54
        > zakodujcie sobie w tych pustych łbach- matlaki i kosiorowskie juz nigdy nie
        > wrócą. Koryto urwało sie na wieki wieków amen a wam sfrustrowane ciecie zostaje
        > tylko pisanie na tym, forum i koniec!

Widzę w twojej miłości do bliźniego solidną polsko-katolicką szkołę :)
    • Gość: HAAL Re: Lichota miernota ? IP: *.szczecin.mm.pl 10.01.07, 13:31
      Nie chodzi o to, jak to napisał kolejny przedstawiciel obiektywnego
      katolickiego społeczeństwa, że Matlaki nie wrócą. Tylko o to, co robią ich
      następcy. Miałem wrażenie, że nie można już bardziej zrazić ludzi do ludzi,
      zepsuć tego co i tak ledwo działa (działało). A tu proszę. Jednak się da. Nie
      chodzi o to, aby na tym forum opluwać się wzajemnie a o to, by KTOŚ WRESZCIE
      (!!!) spróbował wyciągnąć wnioski z postępowania osób nieprzygotowanych do
      pełnienia funkcji na jakie ich powołano. Chodzenie po korytarzach TV/PR i
      duszenie nienormalnych decyzji ludzi rządzących za publiczne pieniądze nic nie
      da. Dlatego być może OPINIE (nie opluwanie się) na forum upublicznią choć
      kroplę z oceanu bezsensu jaki otacza zarządzanie tymi instytucjami. Wystarczą
      fakty. Nic więcej. Nie potrzeba śliny. INNI, którzy czytają, a choć trochę
      wiedzą jak powinna wyglądać praca w PR/TV, jak powinna być zarządzana firma aby
      potrzeby zaspokajać w ramach dostępnych środków - SAMI OCENIĄ. To wystarczy.
      • Gość: Kudłaty Re: Lichota miernota ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 12:52
        Ja, mówiąc szczerze spodziewałem się pozytywnych zmian, a co Lichota nam
        zafundował?. Nudną jak flaki z olejem godzinną kronikę - przerywaną nudnymi
        rozmówkami. No i nową "prowadzącą" - o ile można wogóle użyc takiego
        sformułowania pisząc o pani S. Prowadząc program męczy i siebie i widza. No ale
        zatrudnianie kolesi i znajomków w miejsce "niewygodnych" nieazleżnych to
        normalka - nie tylko w TVP ale i wszędzie indziej - przecież w Polsce żyjemy.
        Dlaczego Lichota miałby sie różnić od typowego szefa z partyjnego(PiS-owego)
        nadania? Dajcie facetowi spokój - niech robi swoje...
        • Gość: Mac Re: Lichota miernota ? IP: *.chello.pl 11.01.07, 16:35

> No ale zatrudnianie kolesi i znajomków w miejsce "niewygodnych" nieazleżnych to
          > normalka - nie tylko w TVP ale i wszędzie indziej - przecież w Polsce żyjemy.

A szczególnie wywalanie osób które mogą zdemaskować niekompetencję Lichoty bo
          znają się na rzeczy :|
    • Gość: leszek Re: Lichota miernota ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:29
      ogolnie rzecz biorac, nie jest zle!!!
      Lichota to wysokiej klasy specjalista, Szczecin lezy w Himalajach a wczoraj
      malpa wyskoczyla z mojego rectum.
    • Gość: zorientowana Re: Lichota miernota ? IP: *.szczecin.mm.pl 11.01.07, 21:53
      Nie miacie wrażenia że facet niedługo wyleci?
    • Gość: mojemiasto Re: Lichota miernota ? IP: 195.245.213.* 11.01.07, 22:05
      oto lista "doświadczonych fachowców dziennikarzy" którzy wylecieli z TVP
      Dembińska Urszula, Ireneusz Paczkowski, Małgorzata Prokop. O co to całe
      larum??? O tych fachowców? I to jedyni dziennikarze którzy polecieli.
      • Gość: moje ciasto Re: Lichota miernota ? IP: *.chello.pl 11.01.07, 22:58
        A za co polecieli?
        • Gość: nielicho zeby nie bylo madrzejszych od lichoty IP: *.1blu.de 12.01.07, 11:07
          polecieli zeby nie bylo madrzejszych od lichoty
          nie mieli nic to zrobili restrukturyzacje zeby ich wyrzucic
      • Gość: Mac Re: Lichota miernota ? IP: *.chello.pl 11.01.07, 23:06
        A ty co? Z TVP jesteś, że wiesz?

Może sam wywalałeś?

To napisz za co ich wywaliłeś. I od razu napisz jaki był staż tych ludzi w TVP
        Szczecin.
        • Gość: morfeusz Re: Lichota miernota ? IP: *.chello.pl 11.01.07, 23:26
          Paczkowskiego przeszłość jest po części znana, trzeba przyznac ,że był dobrym
          fachowcem, a pani Małgosia ma szansę wrócić do swojego zawodu, pielęgniarek
          zawsze jest mało w szpitalach.
          • Gość: z pewnością nie ub Re: Lichota miernota ? IP: *.globalconnect.pl 12.01.07, 01:03
            Tak Paczkowski wsławił się tropieniem z milicją w stanie wojennym ludzi po
            godzinie milicyjnej (widzieliście?). A najlepsze pytanie jakie do tej pory
            zadał w TV brzmiało- Panie Kapitanie to co dzisiaj lizaki. Tak?
            • Gość: z pewnością nie ub Re: Lichota miernota ? IP: *.globalconnect.pl 12.01.07, 01:05
              I po Paczkowskim, Prokop i Dembińskiej telewidzowie mają płakać? Chyba ze
              śmiechu!
      • Gość: telewidz Re: Paczkowski wyleciał? ? IP: *.bazapartner.pl 12.01.07, 13:12
        o kurcze...., o cholera! to kto bedzie teraz o kulturze prawił? ;)
        swoją drogą była gwiazda Bryzy (taka tłustawa blondyneczka) jest masakrycznie
        nudna i tak zmanierowana jakby kluski jadła inna cześcią ciała. i kto wpadł na
        pomysł prowadzenia Kroniki przez 2 osoby? dno kompletne!
        • Gość: Optymista Re: Paczkowski wyleciał? ? IP: 195.245.213.* 12.01.07, 13:34
          Ci co kluski jedzą d..pami. Niezorientowana dyletantko.
          Szkoda,że na tym forum brakuje merytorycznej dyskusji. Jest tylko plucie i
          s.anie na innych. Najwięcej tu osobistych żali.
          W telewizji nie ma żadnych grupowych zwolnień. Kto pisze te bzdury. Zwykle tak
          się dzieje,ze ktoś odchodzi a ktoś przychodzi. Ludzie!!!! A nowi , którzy
          przyszli to świeża krew z dobrą praktyką w innych mediach. Ci młodzi na ,
          których plujecie pracowali już w mediach-wszyscy!!!!Nie można budować dobrej
          telewizji na starych skostniałych układach. A ci, którzy wpisują się na tym
          forum to nie telewidzowie ,szkoda. To 16 osób, które przestały wierzyć w
          siebie dlatego nie wierzą w innych. Warto czasami polubić świat:)Powodzenia.
          Stać was pewnie na więcej.A osobiste żale kierujcie do zainteresowanych.
          • Gość: Mac a kogo? IP: *.chello.pl 12.01.07, 16:40
            > A nowi , którzy
            > przyszli to świeża krew z dobrą praktyką w innych mediach. Ci młodzi na ,
            > których plujecie pracowali już w mediach-wszyscy!!!!

Nie żartuj sobie! A kogo to takiego doświadczonego (i gdzie doświadczonego)
            ściągnął Lichota?

Na razie widzę amatorów którzy co najwyżej liznęli mediów i to na niskim
            poziomie (TV Gryf).
            • Gość: Rysiek Re: a kogo? IP: 195.245.213.* 12.01.07, 19:07
              Małgorzata Gwiazda-Emerych-wieloletni producent TVN 24,wcześniej reporter Faktów
              (kilka fakultetów)Laureatka wielu nagród.
              Fabian Zając-cztery lata w TVN24 ( absolwent poznańskiej uczelni-
              prestiżowej!!!!)
              Joanna Fajfer- korespondent z Berlina TVN 24, biegle mówi w czterech językach
              (broni magisterki z produkcji telewizyjnej i filmowej w BERLINIE)
              Małgorzata Ochnicka- radio ABC, TV Gryf (Mgr)
              Magdalena Stankiewicz- TV Gryf, TVN 24 (kilka fakultetów, biegła znajomośc
              trzech języków)
              Daniel Żródlewski- kultura -dyrektor Festiwalu Teatralnego Karton, 3 lata
              rzecznik prasowy Kontrapunktu.
              To szczególowe dane. A wielu z Was nawet nie skończyło studiów. Nie macie
              prawa oceniac innych. Bez komentarza.
              • Gość: Galoty Rysiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 19:14
                Czy te osoby, które wymieniłeś to są osoby, które zostały teraz zatrudnione w
                local TVP ?
                • Gość: Rysiek Re: Rysiek IP: 195.245.213.* 12.01.07, 20:06
                  Tak.To są osoby zatrudnione w local TVP.(Wymieniłem wszystkie nowe osoby)
                  Biorąc pod uwagę fakt powstawania TVP INFO są niezwykle cenne.Z nowym
                  spojrzeniem i warsztatem telewizji informacyjnej.
                  • Gość: Galoty Re: Rysiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:58
                    Znam tylko częśc z tych osób ale uczciwie i szczerze przyznam, że to dobra i
                    wykształcona ekipa.
                    Wiesz co porabia pani redaktor BMW
                  • Gość: julia Re: Rysiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 00:50
                    i co z tego jak niektórzy z nich seplenią i wygladają jak maszkary. No sorrki.
                    Jedyna kompetentna z tego grona to pani Gwiazda.
              • Gość: M. Re: a kogo? IP: *.chello.pl 12.01.07, 19:15
                Hmmmm

• Re: Lichota miernota ? IP: 195.245.213.*
                Gość: dog 08.01.07, 20:58 + odpowiedz

• Re: Lichota miernota ? IP: 195.245.213.*
                Gość: mojemiasto 11.01.07, 22:05 + odpowiedz

• Re: Paczkowski wyleciał? ? IP: 195.245.213.*
                Gość: Optymista 12.01.07, 13:34 + odpowiedz

• Re: a kogo? IP: 195.245.213.*
                Gość: Rysiek 12.01.07, 19:07 + odpowiedz

Piotrek, jakieś notatki zacznij robić, bo niedługo się w swoich tożsamościach
                pogubisz. Wielu was :)
                • Gość: M. Re: a kogo? IP: *.chello.pl 12.01.07, 19:25
                  Aż żal patrzeć jak się zamęcza
                  Prezes naszego klubu
                  naszego klubu Tęcza

% Information related to '195.245.213.0 - 195.245.213.255'

inetnum: 195.245.213.0 - 195.245.213.255
                  netname: TVPPL-NET
                  descr: Telewizja Polska S.A.
                  descr: ul. Woronicza 17
                  descr: 00-999 Warszawa
                  country: PL
              • Gość: fuck Re: a kogo? IP: 195.136.112.* 18.01.07, 11:10
                Ha, ha, ha.
                Gwiazda ok, ale Zając, Fajfer i Stankiewicz to żenada.
                Zając nie robił żadnych matriałów, ma wade wymowy.
                Podobnie Fajfer. Nie była żadnym korepondentem, pare razy "porysiowała" Gawłowi
                w Berlinie. Poza tym niewyjściowa.
                Stankiewicz - żona kumpla Lichoty.
                • Gość: BUZIACZEK Re: a kogo? IP: 195.245.213.* 19.01.07, 17:04
                  I na 100% to mąż załatwił jej pracę w TVN24. Pewnie pisał za nią materiały i
                  pewnie robił wejścia "na żywo". Musiał się tylko zrobić plastykę,żeby nikt sie
                  nie kapnął.To On-jej mąż miał w TVN etat, chodził wtedy w masce jej twarzy i
                  spotykał się z szefami w Warszawie. To napewno dzięki temu,ze On jest kuplem
                  Lichoty a Ona-ta Stankiewicz jest jego żoną. Ale ta fatalna Stankiewicz ma
                  farta,ze ma takiego mężą- co w ubiegłym roku zdobył za dziennikarstwo śledcze
                  wszystkie ogólnopolskie nagrody.(i ma podobno zdaniem forumowiczów fajne buty
                  i fatalną dykcję ) Facet pracuje na to ponad 10 lat.Ale wy macie to gdzieś. Ale
                  to wszystko dlatego,ze jest kumplem Lichoty:)SZkoda,zę nikt nie napisze,ze ów
                  Lichota przez wiele lat był czołowym reporterem RMF FM i na dziennikarstwie
                  zjadł zęby,facet ma łeb i wiedzę . Puknijcie się w głowy. Bo argumentów wam
                  brakuje. I piszcie te obelgi dalej-tylko błagam obyście nie przekręcali NAZWISK.
                  • Gość: Mac ssij IP: *.chello.pl 20.01.07, 01:43
                    Litości Lichota - zamiast się tutaj usprawiedliwiać jak gó..arz pokaż że masz
                    jaja i zrób coś wreszcie porządnie i z pomyślunkiem w tej TVP Szczecin.

Zamiast porozpierdzielać pomyśl konstruktywnie, oczywiście jeśli wiesz jak to
                    się robi.
                  • albert_c Re: a kogo? 26.01.07, 23:36
                    Czlowieku zacznij w koncu pisac pod jednym nickiem i sam sie puknij w glowe
                    zanim nastepnym razem zaczniesz sam siebie chwalic, tylko tyle Ci chcialem
                    napisac balwochwalco!

i wiem skadinad ze takiej swinki jak Lichota to przed w tivi nie bylo.

Galoty: sprawia Ci frajde gadka z wielonickowcem, no taka powazna gadka?
                    i kogo znasz z tej listy osob ktora Ci zapodal? napisz cos wiecej o tych
                    osoboch, moze faktycznie nie sa zle.

ja znam D Zrodlewskiego skadinad, ale nie na tyle zeby stwierdzic ze nadaje sie
                    on do tivi. Zdanie mam o nim bardzo pozytywne, wspolpracowalem z nim i moge
                    powiedziec ze wspomnienia moje sa pozytywne.

--------

Gość portalu: BUZIACZEK napisał(a):

> Lichota przez wiele lat był czołowym reporterem RMF FM i na dziennikarstwie
                    > zjadł zęby,facet ma łeb i wiedzę .
          • Gość: ghyycile to tych g Re: Paczkowski wyleciał? ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 08:38
            pozdrawiam..telewidz...
    • piodu Re: Lichota miernota ? 12.01.07, 07:56
      Przy okazji, czy ktoś wie, czy ten p. Lichota chodził do podstawówki nr 50 przy
      ul. Unisławy ???
    • Gość: krz Re: Lichota miernota ? IP: 217.153.5.* 12.01.07, 08:55
      czemu tu tyle inwektyw??????????????????????
    • Gość: MIŚ Re: Lichota miernota ? IP: 217.153.131.* 12.01.07, 12:30
      hehe
    • Gość: MIŚ Re: Lichota miernota ? IP: 217.153.131.* 12.01.07, 12:38
      Do wszystkich na forum. LUDZIE TELEWIZJA TO NIE TYLKO DZIENNIKARZE. Kolego czy
      koleżanko ps. MOJE MIASTO. Najpierw pomyśl potem pisz! Chodzi o czystki ludzi z
      doświadczeniem, którzy pracowali w innych działach niż dziennikarski. ONI też
      tworzą TV. Takimi dziennikarzami jak ww nikt się nie będzie przejmować. Tak
      samo jak nikt nie zapłacze jak wywalą wreszcie Lichotę za to co do tej pory
      zrobił. Taką reformę to my chrzanimy!
    • Gość: Optymista Re: Lichota miernota ? IP: 195.245.213.* 12.01.07, 19:24
      Nie przyszło ci do głowy, że piszą to pracownicy TVP Szczecin? Ludzie pracujący
      tutaj uczciwie i obrażani na tym forum regularnie? IP jest identyczne dla całej
      firmy...
      • Gość: M. Re: Lichota miernota ? IP: *.chello.pl 12.01.07, 19:39
        Skoro pracują uczciwie, skąd mają czas na czytanie i pisanie na forum?
        Nowy Prezes powinien się tymi bumelantami zająć :)
      • Gość: Mac sprawa dla prokuratury czy dla mediów? IP: *.chello.pl 12.01.07, 20:16
        > Nie przyszło ci do głowy, że piszą to pracownicy TVP Szczecin?

Dlatego myślę, że potrzebne będzie postępowanie dyscyplinarne w TVP a nawet
        założenie sprawy temu pracownikowi/pracownikom TVP którzy wypisują tutaj takie
        kwiatki.

Pozwolę sobie przytoczyć i skomentować:

---------
        • Gość: Mac Re: sprawa dla prokuratury czy dla mediów? IP: *.chello.pl 13.01.07, 23:55
          No co? Półka opadła?
    • Gość: HAAL Re: Lichota miernota ? IP: 81.190.126.* 12.01.07, 22:14
      Słusznie Mac. Taki jad niczemu nie służy. Ale też pojawienie się listy nowych zatrudnionych jest marną próbą usprawiedliwienia obecnych działań. Młodych zdolnych należy wynagradzać dobrymi propozycjami pracy. To jasne. Ciekawsza byłaby lektura dot. zwalnianych lub odsuwanych i ich doświadczenia. A najciekawsze - podanie przyczyn. Bo podanie przyczyn tych, którzy sami odeszli nie nadaje się do publicznej dyskusji...
    • Gość: zmęczony wy się czepiacie Lichoty a to niezatapialny jest.. IP: 195.28.182.* 13.01.07, 05:13
      To człowiek, którego "merytorycznie" można zmienić tylko kolejnymi wyborami. W Polsce już tak jest. Przychodzi nowa miotła - wyrzuca na zbity pysk sensownie lub nie towarzyszy poprzedniego układu lub kogokolwiek, by zatrudnić swoich własnych zadupasów/fachowców...

Nic się nie da zmienić - można krytykować za NARCYZM i głupotę np. w wypowiedziahc o WOŚP, ale koleś będzie rządził TVP Szczecin, chyba, że jawnie spali budynek... tak to jest z politycznymi dyrektorami.

TKM
    • etaxi Lichota miernota ? 13.01.07, 10:28
      ... a ja się ucieszyłem, że jednak są osoby które poruszają ten temat.
      JESTEM NIE ZWIĄZANY Z MEDIAMI ale jak przestało MORZE działać to po pewnym
      czasie przestałem słuchać Radio Szczecin ( w rozmawach gdy prowadzącym był Pan
      Lichota przestawiałem na inną stację ! )
      Wracając do ulubionej stacji słyszę coraz częściej tzw młodych disko
      dziennikarzy , chyba też w Morzu pracowali ( ale nie jestem pewien ).
      Teraz jest w TV Regionalna i jak sobie wyobrażę osobą, która myśli że
      przerywanie rozmówcom bo jest się prowadzącym program i decydentem .

Nareszcie ktoś odważnie napisał co może jest w odczuciach skromnych słuchaczy i
      telewidzów . :-((
      • Gość: ej Re: Lichota miernota ? IP: *.chello.pl 14.01.07, 09:40
        też odważnie napiszę....
        język polski i to na etapie podstawówki się kłania
        • Gość: taki sobie Re: Lichota miernota ? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 14.01.07, 19:48
          Cieniutko coś wypada Szczecin podczas orkiestry,mało nas i bez polotu,chociaż
          mogli oświetlić ten urząd.Mieszkam już na wsi ?Czytałem że w tym roku to
          telewizja pokaże orkiestrę.Co przeszkodziło?
    • przeciwfaza A prasa doniosła 14.01.07, 01:53
      Tekst z weekendowej Rzepy. Miłej lektury.

Publiczne media likwidują stanowiska i tną zatrudnienie

Władze TVP do końca roku chcą zredukować zatrudnienie prawie o jedną piątą,
      czyli zwolnić 850 osób. W tym samym czasie z Polskiego Radia ma odejść 400
      pracowników. Restrukturyzacja w państwowych spółkach ma sprawić, by stały się
      bardziej konkurencyjne

TVP jest największym nadawcą w kraju, ale ma gorsze wyniki finansowe niż Polsat
      i TVN. Teraz ma to się zmienić. Pod koniec listopada w TVP zatrudnionych było
      prawie 4,8 tys. osób. Zgodnie z przyjętą na początku stycznia przez zarząd
      uchwałą pod koniec 2007 r. Telewizja ma liczyć ponad 3,9 tys. pracowników -
      podał wczorajszy Presserwis.

- Obecnie TVP ma zbyt wysokie koszty ogólnozakładowe w porównaniu z
      konkurencyjnymi stacjami. Zarząd TVP jest zdecydowany to zmienić -
      poinformowało biuro prasowe Telewizji. Telewizyjne związki zawodowe są
      zszokowane skalą redukcji. "Solidarność", która od listopada jest w sporze
      zbiorowym z zarządem, już zaprotestowała przeciw "ogromnym zwolnieniom grupowym
      w spółce". Na razie nie wiadomo, ile takie zwolnienia będą kosztować TVP ani
      ile oszczędności w kolejnych latach przyniesie spółce tak znacząca redukcja
      etatów.

W 2005 roku TVP zarobiła najmniej z trzech największych ogólnopolskich stacji
      telewizyjnych - 58,2 mln zł, jej konkurenci kilkakrotnie więcej: Polsat - 235,2
      mln zł, a Grupa TVN - 209,3 mln zł. Przy tym telewizja Solorza zatrudniała 405
      osób, czyli ok. 10 proc. tego, co TVP, Waltera zaś 607 - to ok. 12 proc.

Dyrektorzy oddziałów, anten, agencji organizacyjnych telewizji publicznej
      otrzymali już informację o nowych limitach zatrudnienia w ich jednostkach. W
      najbliższych dniach muszą przesłać zarządowi listy likwidowanych stanowisk.

O przerostach zatrudnienia i koniecznej restrukturyzacji TVP mówi się od lat,
      jednak dotychczas żadnemu zarządowi nie udało się przeprowadzić tak dużej
      redukcji. Według informacji "Rz" w dużych oddziałach regionalnych, takich jak
      Poznań czy Gdańsk, zatrudniających 120 - 140 osób, ubyć ma nawet 40 etatów,
      czyli prawie jedna trzecia. - To bardzo ryzykowna i nie do końca przemyślana
      decyzja, jeśli oddziały mają cokolwiek robić i w ogóle istnieć - mówi jeden z
      byłych dyrektorów.

Znaczące redukcje mają spotkać piony techniczne, mniejsze - jednostki
      programowe. Bez szwanku ma wyjść z operacji m.in. Agencja Informacji i Biuro
      Reklamy.

Wiceprezes TVP Anna Milewska przyznaje, że w jej spółce są ewidentne przerosty
      zatrudnienia. Jednak podkreśla, że przyjęty przez zarząd limit pracowników na
      koniec roku nie oznacza, że 850 osób zostanie zwolnionych. - W tej grupie
      mieszczą się osoby, które przejdą na emeryturę, rentę, jak również ci, którzy
      sami opuszczą spółkę - mówi Milewska. - Przyjęcie limitu oznacza, że każdy
      zwalniany w ten czy inny sposób etat będzie likwidowany. I nie chodzi tu o
      wymianę kadr - zaznacza wiceprezes.

Milewska przyznaje jednak, że znacznej grupie pracowników Telewizja będzie
      musiała sama podziękować: - Jeśli skala będzie taka, że podpadniemy pod
      zwolnienia grupowe, nie będziemy tego unikać.

Zwolnienia zapowiedział też zarząd Polskiego Radia. W ostatnich dniach roku
      wypowiedział pracownikom zbiorowy układ pracy, który zapewniał osobom z długim
      stażem pracy m.in. nagrody jubileuszowe, odprawy emerytalne i prawo do
      dłuższego urlopu.

Jak uzasadnia Tadeusz Fredro-Boniecki, rzecznik Polskiego Radia, porozumienie
      nierówno traktowało pracowników. - Zapewniało przywileje pracownikom z dłuższym
      stażem, a z mniejszą troską traktowało młodych - argumentuje. Zwolnienia są
      częścią planu restrukturyzacyjnego, który zaczął się w Radiu w grudniu i ma
      poprawić kondycję spółki. Z 1500 osób pracę straci ok. 400. - Rozpoczęły się
      już przygotowania do zwolnień grupowych. Do 20 stycznia powinniśmy wiedzieć,
      ile osób i z jakich grup pracowników będzie na liście, którą przekażemy do
      urzędu pracy - mówi Tadeusz Fredro-Boniecki. Jak dodaje, zarząd chce też
      przystąpić do negocjacji ze związkami w sprawie nowego zbiorowego układu pracy,
      o co cztery największe z nich wnioskowały w dniu zerwania poprzedniego. Na
      razie rozmowy jeszcze się nie zaczęły. Związki czekają na krok ze strony
      zarządu, który zerwał poprzednie porozumienie. Tymczasem według rzecznika Radia
      druga strona czeka na inicjatywę związków. Związkowcy podkreślają, że nie są
      przeciw restrukturyzacji. Nie podoba im się jednak, że nie wiedzą, według
      jakiego klucza będą się odbywać zwolnienia. - Wszyscy mamy poczucie, że w
      firmie jest przerost zatrudnienia i deklarowaliśmy chęć współuczestniczenia w
      naprawianiu tej sytuacji - zapewnia Jerzy Kosiński, szef NSZZ Pracowników
      Polskiego Radia. Związkowcom nie podoba się także, że jednocześnie trwa w
      firmie zatrudnianie nowych osób. Jeśli zarząd nie przedstawi swoich propozycji
      nowego układu zbiorowego, nie wykluczają, że będą protestować. Choć zwolnienia
      w państwowych spółkach budzą wiele emocji, zdaniem Grzegorza Lityńskiego,
      analityka KBC Securities, są nieuchronne. - Struktura zatrudnienia TVP i
      Polskiego Radia, gdzie większość osób pracuje na etatach, wygląda inaczej niż w
      konkurencyjnych prywatnych spółkach. Tam część pracowników funkcjonuje jako
      tzw. freelancerzy, czyli bez etatów. Stąd te firmy są wydajniejsze.
      Restrukturyzacja w państwowych spółkach to krok w dobrym kierunku.

Magdalena Lemańska, Jarosław Murawski
    • yosemity Re: Lichota miernota ? 15.01.07, 14:04
      Czytam co wypisujecie i przyznam, że .... spodziewałam się tego. Zacznę od
      tego, że nie pracowałam i nie pracuję w TVP3 więc nie należę do tych, którym
      smutno z powodu zwolnienia z pracy lub zatrudnienia po znajomości czy też nie.
      Zastanawiam się tylko o co tyle krzyku? Zawsze tak było, że nowy dyr wymienia
      część załogi - na tę jego zdaniem właściwą. Zawsze tak było, że Ci zwolnieni
      czują się oszukani. I zawsze tak było, że Ci nowi robią nowe - inne programy.
      Jeśli macie lepsze pomysły - umówcie się na spotkanie z Piotrkiem Lichotą -
      myślę, że jest to do zrobienia - przez pewien czas z nim pracowałam i jest to
      osoba z którą można się porozumieć. Życzę Wam realizacji świetnych pomysłów w
      telewizji, co w rezultacie odbierze Wam trochę wolnego czasu, który teraz
      poświęcacie na swoje internetowe wypociny.
      ps. swoją drogą też nie wszystko mi się podoba w nowej ramówce...
    • Gość: yaki Re: Lichota miernota ? IP: *.chello.pl 15.01.07, 17:19
      Zawsze tak było że dyr wymienia część załogi - ALE NIGDY NIE TAK JAK TO MA
      MIEJSCE DZIŚ, w taki sposób. Z Lichotą NIE MOŻNA SIĘ UMÓWIĆ NA ROZMOWĘ. Nie
      tylko Ty z nim pracowałeś. Przede wszystkim delikatnie ujmując, trudno się z
      nim porozumieć. Dziękujemy za dołączenie do grona biorących udział w
      produkowaniu wypocin.
      • Gość: producent Lichota oczyść w końcu tę stajnię Augiasza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 17:24
        Wogóle się przejmuj tymi tutaj krzykami. Niech idą do innych mediów jak są
        cokolwiek warci. Otwieraj okno, rób przeciąg. Nareszcie !!!
    • Gość: HAAL Re: Lichota miernota ? IP: *.chello.pl 15.01.07, 17:34
      Proszę uprzejmie. Wietrzenie jest potrzebne. Ale z głową. Tym bardziej że, 'kto
      wiatr sieje ten zbiera burzę'. DO DZIEŁA!!
    • sommer007 Zarządzanie przez zastraszanie 17.01.07, 14:53
      Lichota to typ, który ma kompleksy i który uznał, że najlepszym sposobem na
      uleczenie tych kompleksów będzie zarządzanie przez zastraszanie czyli zwykły
      zamordyzm. Jest to najlepsza droga do rozbicia każdego zespołu ludzkiego. Może
      facet został skrzywdzony w młodości, że teraz tak się wyżywa na swoich
      podwładnych. Najważniejsze jest chyba to, że ma na to przyzwolenie od swoich
      szefów w Warszawie. Licho nie śpi - mówi staropolskie przysłowie. Tak samo jest
      z lichotą. Myśli, że jak będzie siedział w robocie od świtu do nocy i będzie
      się we wszystko wtrącał i wszystkim sterował to TVP Szczecin będzie lepsze od
      TVN24. I tu się gościu myli. Taki sposób zarządzania świadczy o tym, że nie ma
      zaufania do ludzi i zwyczajnie nie potrafi zarządzać. Tacy ludzie niestety są
      podstawą IV RP.
      • radiowiec2 Re: Zarządzanie przez zastraszanie 17.01.07, 16:58
        A czego Ty wymagasz od człowieka, który ganiał w sutannie ? Tam jest jasno
        określone. Trzeba być posłusznym wobec proboszcza, biskupa, prymasa i szefa
        Benedykta w Watykanie. On się takich zachowań nauczył. Chciałby aby jego
        owieczki w TVP Szczecin też były posłuszne a Wy się denerwujecie i na forum
        piszecie:)
        • Gość: monty Re: Zarządzanie przez zastraszanie IP: *.chello.pl 17.01.07, 18:16
          Jezuuu!Własnie w kronice zobaczyłem redaktora co robił materiał
          z działek. Fabian Zając mówi tak jak wygląda dwa przednie siekacze
          utrudniają mu wymowę , totalnie sepleni.
          Niech Lichota mi odpowie jaki jest powód ,że do telewizji zatrudnia się
          ludzi z fatalną dykcją. Gdyby to była telewizja prywatna nic bym nie powiedział,
          tam mogą zatrudniać niemowy. Ale tu gdzie ja płace podatki.
          Ktoś za to powinien dostać porządnego kopa.
          Przeproście Paczkowskiego, przynajmniej nie seplenił
          • ingrid24 Re: Zarządzanie przez zastraszanie 17.01.07, 21:48
            Gość portalu: monty napisał(a):

> Niech Lichota mi odpowie jaki jest powód ,że do telewizji zatrudnia się
            > ludzi z fatalną dykcją. Gdyby to była telewizja prywatna nic bym nie
            powiedział
            > ,
            > tam mogą zatrudniać niemowy. Ale tu gdzie ja płace podatki.
            > Ktoś za to powinien dostać porządnego kopa.
            > Przeproście Paczkowskiego, przynajmniej nie seplenił

Powód ? Jest jeden BMW :) Lepszy byle jaki ale swój :) Fabian - bądź co bądź
            miły chłopak. Był chłopcem na posyłki w TVN 24. Nagrywał pytania o które
            prosili dziennikarze. Trochę jak stojak pod mikrofon. W TVN 24 nigdy nie
            uzyskał zgody na robienie materiałów. Wiadomo dlaczego - jak nie wiadomo to
            warto zobaczyć Kronikę na stronach www. A tu Lichota ściąga go jako gwiazdę:) W
            statystykach brzmi nieźle:) Podkupił człowieka z TVN 24 :)
            • Gość: winka Re: Zarządzanie przez zastraszanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 00:57
              ale jest beznadziejny może i mądry.Wygląda masakra tak jak pani joanna. Oj
              daleko im do klasy pani agnieszki W. a ja za to płace
          • Gość: Gsd Re: Zarządzanie przez zastraszanie IP: *.chello.pl 18.01.07, 09:53
            Monty, aleś trafił!!!! hehe! Paczkowski NAPRAWDĘ i z dykcji i z wyglądu niewiele
            lepszy od Zająca (choć starszy)
            hehe!
            • Gość: dociekliwy Re: Zarządzanie przez zastraszanie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.01.07, 20:46
              Mam wrażenie,że na tym forum to piszą sami dziennikarze,bo kto inny wie ile ten
              lichota spędza w czasu w pracy.A co myślą o programach zwyczajni ludzie ?Mnie na
              przykład ta telewizja nudzi i jest jakaś taka amatorska.Takie wszystko szare bez
              światła,bez polotu,język jak z pism urzędowych i same banały.O co tyle krzyku ,
              nie oglądajcie tej telewizji prowincja.
              • Gość: kronikarz Re: Zarządzanie przez zastraszanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 00:03
                ja nim z pewnością nie jestem. W moim domu ogląda się Kronikę i muszę
                przyznać, że jak była stara gwardia było wszystko jakby bardziej dopracowane.
                Ci rzekomi dzinnikaerze z TVN to pseudo dziannikarze - widziłam kilka
                materiałów - wniosek jeden - bez polotu i pomysłu. A szkoda!!! może niech sie
                nie pokazują przynajmniej nie bedą straszyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka