Dodaj do ulubionych

ach ci biedni lekarze

02.02.07, 22:48
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3894051.html
oni przecież tylko próbują zrównać swoje zarobki z kolegami z Zachodu
Obserwuj wątek
    • Gość: :/ Re: ach ci biedni lekarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 01:53
      A ty ile zarabiasz? Opieprzając się wpracy ile wlezie? Zakładasz wątek za wątkiem, cały dzień na forum, ile ci za to płacą?
      Weź się za jaką robotę i nie interesuj się tak bardzo bo kocimordy dostaniesz.
      • hanka41 Re: ach ci biedni lekarze 03.02.07, 02:15
        Wydaje mi sie ze po godz. 22.00 to Bea jest juz w domu a nie w pracy.. A Ty
        co ? na dyzurze ?
        pozdrawiam
    • Gość: mariner Re: ach ci biedni lekarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 10:43
      Dlaczego mieszasz zwykle zlodziejstwo z problemem wynagrodzen ? Masz jakies
      kompleksy w stosunku do lekarzy ? Na medycyne sie nie dostalas ?
      To akurat jedna z nie tak znowu licznych grup zawodowych ktora moze funkcjonowac
      w normalnym swiecie a jej przedstawiciele sa poszukiwani i godnie oplacani.
      • Gość: abc Re: ach ci biedni lekarze IP: *.galaxy-anon.net 03.02.07, 10:52
        zeby dostac sie na medycyne, trzeba wiekszych umiejetnosci niz zamieszczanie
        bzdurnych linkow, okraszonych jeszcze glupszymi komentarzami - w jej wypadku
        kompleksy wobec ludzi wyksztalconych siegaja zenitu - niespelnione ambicje
        rodzicow ????
        • felerynka Re: ach ci biedni lekarze 03.02.07, 11:02
          grupa zawodowa jest liczna pewnie większość to ludzie oddani swej pracy, acz nie
          łatwej/podziwiam/ ale są i tacy. A z faktami raczej trudno polemizować. Kradną,
          będą kradli i tyle. System jest nieudolny więc co sprytniejsi" zarabiają
          więcej.Każdy chyba chciałby zarabiać więcej i każdy z nas ma własne sumienie i
          wie jaka jest granica zdobycia pieniędzy. Pozatym grunt łapuwkarstwa jest płodny
          by takie właśnie chwasty na nim wyrastały, a to juz tylko nasza wina "dawających".
          • Gość: H56 widział ktoś biednego lekarza ? IP: *.comnet.krakow.pl 03.02.07, 11:08
            nikt im się za darmo na lekarzy uczyć nie kazał. Teraz dranie młodym blokują
            dostęp do specjalizacji, te komunistyczne wykształciuchy.
        • Gość: ... Re: ach ci biedni lekarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 11:58
          Gość portalu: abc napisał(a):

> zeby dostac sie na medycyne, trzeba wiekszych umiejetnosci niz zamieszczanie
          > bzdurnych linkow, okraszonych jeszcze glupszymi komentarzami - w jej wypadku
          > kompleksy wobec ludzi wyksztalconych siegaja zenitu - niespelnione ambicje
          > rodzicow ????

Ta idiotka zajmuje się właśnie zamieszczaniem linków i robi za gwiazdę forum.
          • beatrix13 Re: ach ci biedni lekarze 03.02.07, 12:06
            po tylu agresywnych i chamski wpisach w tym wątku dobitnie widać ,że skorumowni
            trzymają się razem,
            tak jak w przypadku błędów w sztuce;

PS. abc - twój wpis świadczy o tobie i ludziach ,których zażarcie bronisz,po
            mnie twoje obelgi spływają
            • Gość: :) Re: ach ci biedni lekarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 12:44
              Aleś przywaliła! Ho ho, jakiej to potrzeba inteligencji, refleksu, bystrości...
              Szacuneczek...
              I dawaj jakiegoś linka, bo bez ciebie nikt niczego nie będzie wiedział. Chyba jeszcze dziś żadnego nie zamieściłaś? Co z tobą? Chora?
              :))
    • Gość: andreas ach ta biedna Beatrix.. ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 13:10
      Beatrix nie jestem lekarzem,
      ale chce by lekarz, który mnie bedzie leczył dobrze zarabiał!
      Chce zeby był wypoczety, a nie zasuwał na kilka etatów i dyżurów!
      Chce zeby miał czas na dokształcanie sie...
      bo tu człowiek nie nauczy sue raz na zawsze!

Mechanik samochodowy - co nie raz mi sknocił - tez musi zarabiac,
      bo auta teraz, to jak komputery - juz nie wystarczy młotek i srubokret!
      I kasuje ostro, bo chce zyc jak człowiek do 16:00 tylko pracuje!

Nie chciałbym by lekarz był niewyspany lub nie był na bieżąco
      tylko dlatego, ze spłaca kredyt i bierze kilka etatów!

I pamietaj mechanik jak sknoci to wróce z reklamacja,
      a lekarz - lepiej zeby sie nie mylił... ;((

Dlaczego nikt nie protestuje przy dośc wysokich apanażach
      sfery adwokacko-notarialnej?
      A taki sprzeciw budza lekarze...
      • felerynka Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) 03.02.07, 13:38
        problem "kast zawodowych" ciekawy temat. Nikt nie lubi odcięcia pępowiny" bo
        średnia krajowa nikogo nie rajcuje..hehe
        a co to etyka lekarska? ciekawe czy jeszcze ich uczą pojęcia na studiach. I nie
        chodzi tu o nagonkę.Bo to szanowany winien byc zawód, lecz o ludzką uczciwość i
        pazerność co w parze chodzą po brudnych szpitalnych korytarzach z obdartą
        wykładziną i karaluchami
        • Gość: andreas Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 13:43
          wiesz Felerynka byłem niedawno w szpitalu...
          spoko, tylko w odwiedzinach!
          I słuchaj wszystko odremontowane, czysciutkie, łóżka nowe,
          takie podnoszone, telewizorki na monete, szafki eleganckie...
          Jakies jeszcze słuchawki wisiały, ale nie wiem do czego!

A personel i lekarze milutcy - NAPRAWDE!
          Chetni do wyjasniania i pomocy... ;))

• Gość: ...l Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 14:21
            A który to szpital, Andreasie?

Też uważam, że lekarz nie powinien mieć kilku etatów, ma być wypoczęty, skoncentrowany, od tego może zależeć moje życie.
            To bardzo ciężkie studia. Skończyłem medycynę weterynaryjną i to już nie były studia łatwe, a to nic w porównaniu z medycyną...Sam wiem jak trzeba się dokształcać w moim fachu, a co dopiero w ich fachu??

Ich zarobki są śmieszne. Moj ojciec był lekarzem i niczego się nie dorobił. Pracował w przychodni, tłumy do niego waliły, był lubiany i skuteczny. Na samochód oszczędzał długo, mieszkanie spółdzielcze, dopiero ja je wykupiłem, już po jego śmierci. A nasz sąsiad, hydraulik, postawił dom jak pałac...Cos nie tak. I darujcie sobie komentarze, że może on był dobrym hydraulikiem, bo partacz był jakich mało...

• andreas.007 Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) 03.02.07, 14:29
              onkologia na Golecinie, chirurgia!

I zeby nie było,
              ja nie mam nic przeciwko temu zeby hydraulik stawiał sobie dom!
              Ale na pewno wolałbym trafic na partacza hydraulika
              niz przepracowanego lekarza!
              • Gość: ...l Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 17:03
                Ja też nie ma nic przeciwko temu, żeby hydraulik stawiał sobie dom! Nie! Tu chodzi o zarobki. Tenże hydraulik jak coś u nas naprawiał, to po sąsiedzku wziął taką kwotę, która równała się trzem dniówkom ojca...Robił 15 minut. I co mógł spartaczyć? Kran? I spartaczył. Woda się lała, nikt od tego nie umarł. Co mógł spartaczyć lekarz w te trzy dni za te same pieniądze...?

A Golęcin - tak. Szpital super. Ładnie, grzecznie, życzliwie. Nawet jakieś ogródki, rzeźby, stoliki pod daszkami na zewnątrz. Natychmiast wrażenie, że jest się zaopiekowanym. Moja koleżanka tam leżała i nachwalić się nie mogła (wyszła w grudniu). Czyli można.
                Sam miałem rok temu wycinaną pewną zmianę skórną. trochę panikowałem, bo brzydkie to było, czerniak w rodzinie już był, a jako - też lekarz - mogłem ocenić, że mi się to nie podoba. Potraktowano mnie poważnie, ale uspokajająco, bardzo dobrze to wspominam. Zmiana była łagodna i z tą informacją pielęgniarka, miła starsza pani, zadzwoniła do mnie z własnej komórki, bo wynik miał być dopiero za tydzień i wcześniej bym go nie szukał. Jakoś szybciej go zrobili, więc chciała oszczędzić mi nerwów, podawałem telefon do karty, więc zadzwoniła.
                Byłem tak zaskoczony, że odjęło mi mowę...

A onkologia jest jedna z lepszych w kraju.
                • Gość: zona.pijaka Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) IP: *.icm.edu.pl 03.02.07, 17:27
                  Jeszcze jeden oddział w Szczecinie tak ma. Nefrologia na Powstańców, dla ludzi
                  którym nerki od wódy lub wiskey - odmówiły posłuszeństwa.
                  • Gość: andreas Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 17:31
                    ja lezałem tam chwile w młodosci,
                    to było straszne!!!
                    Te ludzie z tymi woreczkami...
                    Najpierw leżałem na korytarzu, znaczy moje łózko stało,
                    a potem na dostawke chyba do 10-12 osobowej sali,
                    dopiero potem 4-osobowa...

No, horror!
      • beatrix13 Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) 03.02.07, 17:01
        rozumiem ,że pochwalasz metody tych z artykułu ,
        bo przeciez za mało o te kilkaset tysięcy zarabiają
        • Gość: andreas Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 17:09
          nie pochwalam...
          tak samo, jak nie pochwalam policjantów bioracych - choc daje!
          nie pochwalam urzedników, kierowników, pracowników, inspektorów...

Niemniej jednak tym razem - zauwaz sa tu i inne wypowiedzi,
          tym razem ustosunkowałem sie wiec zgodnie z Twoja sugestia,
          to wypowiedzi innych!
          Kierujac ja jednakowoz do Ciebie, no bo nie wiem,
          jak mam to zrobic... ???
          Tak jakos chciałas zebym pisał do Ciebie, jako do innych... ;)))
          Pamietasz...
          • beatrix13 Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) 03.02.07, 17:16
            akurat w tym wątku sporo wypowiedzi trolli ,którzy nie ad rem ,a ad personam
            się odniesli;

przed chwilą pokazano w tv oddział onkologii ,na którym przerwano terapię
            chorym ,czyli na wyrok śmierci skazano ,
            moze tyle ile pieniędzy wycieka z systemu przez nieuczciwych lekarzy,którzy tu
            wszyscy usprawiedliwiają podobno niskimi zarobkami ,uratowało kilka takich
            oddziałow
            • Gość: andreas Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 17:25
              ja znam przychodnie, które naprawde sa na poziomie,
              a tam nie tyle nawet, ze nie wyciagaja na lewo,
              to jeszcze nie oszczedzaja na pacjentach!

I wierz mi lekarz - własciciel przychodni zarabia grosze!

Podaj mi srodowisko, w którym nie trafisz złodzieja...
              ale to nie jest powód do uogólnień!

Jestes nauczycielka - moja droga, mam podac przykłady...
              moze policjantka, a moze pania inspektor albo urzedmniczka...
              Moja droga.... ;)

• beatrix13 Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) 03.02.07, 17:34
                Gość portalu: andreas napisał(a):

> Podaj mi srodowisko, w którym nie trafisz złodzieja...
                > ale to nie jest powód do uogólnień!

..............................................
                czy w moim pierwszym wpisie były uogólnienia?
                odniosłam się do malwersantów z komentowanego art.
                • andreas.007 Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) 03.02.07, 17:36
                  jak bym sie uparł, to bym tez znalazł,
                  ale ja sie odniosłem do tego:
                  "przed chwilą pokazano w tv oddział onkologii ,na którym przerwano terapię
                  chorym ,czyli na wyrok śmierci skazano ,
                  moze tyle ile pieniędzy wycieka z systemu przez nieuczciwych lekarzy,którzy tu
                  wszyscy usprawiedliwiają podobno niskimi zarobkami ,uratowało kilka takich
                  oddziałow"
            • kotegaeshi1 Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) 03.02.07, 17:47
              Problem kastowości niektórych zawodów to jedna rzecz - a uczciwość to druga. Oczywiście lekarz jest zawodem zaufania publicznego - i nie powinien być oszustem. Tak jak ksiądz czy policjant. I nic nie ma tu do rzeczy - kto ile zarabia. Jeśli ktoś szedł na studia medyczne to nie po to by robić karierę finansową. I doskonale wiedział ile się w Polsce zarabia w tym zawodzie. Szedł więc z potrzeby serca, albo w nadziei, że zdobędzie dobry zawód i wypierdzieli za granicę przy pierwszej okazji. Jeśli zaś mówimy o kiepsko zarabiających medykach. Jakimi samochodami oni jeżdżą? Wszyscy nagle dostali spadek po babci? Każdy ma prawo do godnego życia - nie tylko lekarz? A przemęczony maszynista pociągu nie może zaszkodzić ludziom? Albo naćpany amfą kierowca TIR-a, który wjeżdża na przeciwny pas ruchu? Problem o którym tak naprawdę piszecie - to problem słabości państwa, które psuje się od głowy. Więc systemy ubezpieczeń, płacy i pracy, opieki zdrowotnej. Wszystko jest chore.
              • Gość: andreas Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 17:51
                tak naprawde, to nie lekarze powinni sie domagac podwyzek,
                ale TO MY POWINNISMY SIE TEGO DOMAGAC DLA NICH!!

Ja mam taki zwyczaj, ze jak z kims robie interes,
                to ten ktos tez musi zarabiac i byc zadowolony,
                bo jak nie bedzie, to interes sie nie pokreci...
                albo bedzie kiepskiej jakosci!

Nie chciałbym byc obsłuzony przez lekarza,
                wedle tej zasady, a który
                pracuje na kilku etatach i ma dyzury w szpitalu!
                • felerynka Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) 03.02.07, 18:11
                  racja andreas, zatem problem leży po stronie niejasnego przepływu i dystrybucji
                  strumienia pieniężnego od pacjenta do lekarza. Bo My płacimy i to dużo jak
                  cholera! Wg moich poniesionych na cel ubezpieczeń społecznych kosztów Lekarze
                  powinni być zadowoleni jak jasny gwint! a nie są...
                • beatrix13 Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) 03.02.07, 18:30
                  nie wiem czy wiesz andreas ile zarabiają lekarze na kontraktach,
                  bo są szpitale (w skali kraju jest ich sporo),które płacą im po 10 tysiecy
                  miesięcznie i mimo tego ,ci lekarze nie rezygnują z prywatnych praktyk i innych
                  etatów;
                  nie opowiadaj bajek o ich niskich zarobkach ,bo to było dawno i nieprawda
                  • beatrix13 Re: ach ta biedna Beatrix.. ;) 03.02.07, 18:45
                    serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3545099.html
                    są tacy,którzy po ponad 30 tysięcy miesięcznie zarabiają,
                    a w szpitalu w Grajewie tyle:
                    www.wrotapodlasia.pl/pl/wiadomosci/region/Lekarz.htm
                    na pewno ,nawet jakby za kontrakt szpitalny lekarz w Polsce zarabiał 20
                    tysiecy ,to i tak nie zrezygnuje z prywatnej praktyki ,sponsorowanych szkoleń
                    pod palmami przez firmy famaceutyczne za wypisywanie konkretnych leków,
                    bo apetyt rośnie w miarę jedzenia,

a system ,który jest nieszczelny,w którym na państwowym sprzęcie mozna
                    prywatnie dorabiać ,w którym łapówki usprawiedliwia się niby niskimi zarobkami
                    zawsze będzie karał pacjentów
                    • Gość: andreas jeszcze raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 20:53
                      jeszcze raz powtórze Tobie Beatrix i to po raz ostatni w tym watku!
                      NIE UOGÓLNIAJ!!!

Znam biznesmena co zarabia grube miliony...
                      stale jeździ po swiecie!!
                      Ale to nie znaczy, ze wszyscy biznesmeni tyle zarabiaja...

Znam osoby z wykształceniem prawniczym, którzy sa bardzo bogaci!!
                      To znaczy, ze wszystkie osoby po studiach prawniczych sa bogaci?

Wiem, ze sa dyrektorzy banków zarabiajacych kilkaset tysiecy miesiecznie,
                      jak myslisz czy wszyscy pracownicy banków tak maja?

Jeden taksówkarz - trzymajac sie mojego zawodu ;) -
                      jeździ super bryka, a jeden super szrotem!!!

Podejrzewam Beatrix,
                      ze w Polsce moga byc naprawde zarabiajacy grubo lekarze!

Jezeli Ty leczysz sie u tych NAJLEPSZYCH, najlepiej zarabiajacych,
                      to mozesz byc spokojna - obsłuza Ciebie dobrze!
                      Ja korzystam z tych mniej zamoznych lekarzy
                      i wolałbym by wiecej zarabiali i mieli czas na dokształcanie sie!
                      Ku dobru mojego zdrowia!

Tylko tyle!

• Gość: andreas Re: jeszcze raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:01
                        ja, powtórze ja bym chciał,
                        by w naszym kraju zarabiali gruby szmal lekarze, a nie prawnicy!!!

Nie mam nic przeciwko prawnikom,
                        ale czemu tu nikt nie burczy...
                        • beatrix13 Re: jeszcze raz 03.02.07, 21:10
                          podałam link ze szpitala małomiasteczkowego,w którym kontraktowi lekarze
                          zarabiają od 4 - 6 tys. ,to nie jest jednostkowe,
                          większość kontraktowców tak ma ,
                          uwierzyłeś papce medialnej serwowanej w wywiadach z przedstawicielami związków
                          lekarskich,że oni tak marnie mają ,co nie jest prawdą,

może jakby pity lekarzy były dostępne ,to zmieniłbyś zdanie ,bo ja Cię nie
                          przekonam nawet setkami linków,
                          więc bezprzedmiotowa jest dalsza rozmowa
                          • Gość: andreas Re: jeszcze raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:15
                            kobieto nikomu nie uwierzyłem,
                            znam po prostu przychodnie małomiasteczkowa od strony ekonomicznej...
                            znam wyliczenia ot i wszystko!

Oczywiscie mozna by było zaoszczedzic na badaniach laboratoryjnych
                            czy inwestycjach, nie wiem na ogrzewaniu,
                            moze na pensjach personelu pomocniczego i te pieniadze wzieliby lekarze!

Przychodnia ma szmal w zaleznosci od ilosci pacjentów!
                            Za to musi opłacic wszystko i zorganizowac,
                            jak to robi.... w gestii dyrektora czy własciciela przychodni!

Ale wiem, ze ten powiedzmy solidny lekarz-własciciel,
                            nie ma duzo szmalu, jak ceni pacjentów i prace innych nie lekarzy!

Zapewne ktos przytnie na badaniach, zatrudni personel za grosze
                            i da lekarzowi...
                            • Gość: andreas Re: jeszcze raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 21:16
                              Ty mi dajesz linki,
                              a ja znam prawdziwych ludzi - rozumiesz!
                              Wiem ile za co płaca i ile zarabiaja!

Moze mi nie wierzysz, ale bys sie za głowe złapała!
                        • Gość: mariner Re: jeszcze raz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 23:00
                          Napisze cos jeszcze, osobiscie nie znam prawnika, dziennikarza,ekonomisty itp
                          ktory na zachodzie zarobilby tyle co ludzie z mojej branzy,lekarze,informatycy
                          itp. Nie wykluczam ze sie tacy znajda ale to nigdy nie bedzie zjawisko masowe.
                          O politykach czy urzednikach ktorzy wydaja nasze pieniadze nawet wspominac nie
                          bede.Wystarczy przyjzec sie naszym lokalnym i ich oswiadczeniom majatkowym.
                          Kto z nich bylby w stanie pracowac za granica w innym charakterze niz na
                          zmywaku ? Skad taki napor na stanowiska skoro to tacy fachowcy ? Patrz SUM ?
    • Gość: hhhh Re: ach ci biedni lekarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 14:52
      no to po 10 000 tygodniowo..na zachodzie/i to nie kraju/ daja wiecej...
      • Gość: kasia2 Re: ach ci biedni lekarze IP: *.chello.pl 03.02.07, 21:18
        a niech zarabiają nawet po 10 tyś.Zawód ten jest dla mnie na tyle
        dopowiedzialny ,że musi bydź dobrze opłacalny. Jestem nauczycielką i zarabiam
        mało w szkole. Dla mnie lekarz ma być z powołania.Niestety do tej pory nie
        spotkałam lekarzy napawdę oddanych tej profesji. Niech zarabiją dużo byli byli
        ludźmi.
        • Gość: dorka Re: ach ci biedni lekarze IP: *.chello.pl 04.02.07, 15:03
          lekarze są tak zmanierowani ze zarabialiby 10 czy 20 tys i nadal byłoby źle,
          nadal byliby kliką, nadal nie byłoby sprawiedliwości w błędach lekarskich..
          uogólniam oczywiście, ale powiem Wam, ze lekarz z powołania niekoniecznie
          zarabia grube tysiące a pozostanie człowiekiem na zawsze. ten który jest
          znieczulony, ktory ma tumiwisizm wrodzony z mlekiem matki wyssany - choćby
          zarabiał tysiące - pozostanie gnidą - bo taka jego natura. to jest to co
          nazywają polactwem - i mozemy stawac na głowie - natury ludzkiej nie
          oszukasz....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka