Dodaj do ulubionych

Pogodno Park

IP: *.acx.pl 02.02.07, 23:15
Kupiłem mieszkanie w apartamentowcu Pogodno Park budowanym przez SGI Komfort
przy Mickiweicza i Brodzińskiego.Poszukuje kontaktu z osobami które tez
kupiły tam mieszkania.Zacznijmy może walśnie od tego forum...
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec Re: Pogodno Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 23:28
      Moja dziewczyna kupiła tam mieszkanie. Co jest?
    • Gość: ... Re: Pogodno Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 01:54
      Apartaentowiec tam stanął? Wszędzie to g..wpakują, a taki ogród tam był...
      • Gość: DamaKier Re: Pogodno Park IP: *.tpnet.pl 03.02.07, 15:01
        > Apartaentowiec tam stanął? Wszędzie to g..wpakują, a taki ogród tam był...
        Jaki ogród? - wysypisko śmieci, bród i smród w środku Pogodna. To, co powstaje
        zupełnie dobrze się komponuje z dotychczasową zabudową.
        • krzysztofsf Re: Pogodno Park 04.02.07, 08:39
          Gość portalu: DamaKier napisał(a):

> > Apartaentowiec tam stanął? Wszędzie to g..wpakują, a taki ogród tam był..
          > .
          > Jaki ogród? - wysypisko śmieci, bród i smród w środku Pogodna. To, co powstaje
          > zupełnie dobrze się komponuje z dotychczasową zabudową.

Potwierdzam - z tym, ze ten ogrod to byl po prostu plac (byly ogrod), ktory albo sprzedano albo czekal na sprzedaz - i nikt sie nim nie zajmowal, poza moze ze dwoma emerytami, ktorzy na dziko uprawiali kilka grzadek.

Caly ciag Mickiewicza to wlasnie budynki tej wielkosci, tak wiec pasuje do zabudowy.

Ladna nazwa ..."apartamentowiec" - to znaczy co? Basen na dachu, calodobowa ochrona i co jeszcze ? ;)
        • Gość: . Re: Pogodno Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.07, 09:01
          Jak kto wyszedł z trzeciej oficyny z Łokietka czy Śląskiej, to wszystko co nie
          obszczane to mu piękne.
          • Gość: iza Re: Pogodno Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 14:33
            Dokładnie .Zwykły blok ,nic wielkiego tyle że na Pogodnie i od razu ameryka.
            • Gość: sinyts Re: Pogodno Park IP: *.acn.waw.pl 04.02.07, 18:22
              na szczecinskie warunki to jako taki apartamentowiec. Dlaczego?
              1. cena ok 3500zl/m2-jak na szczecin to troszke jest
              2. ochrona calego budynku
              3. wykonczenie w wysokim standardzie.
              Na waruki waszawskie to rzeczywiscie zwykle mieszkania, przede wszystkim pod
              wzgledem ceny ;)
              • Gość: . Re: Pogodno Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 20:36
                Tak.
                Dać laboratoryjnym szczurom, myszoskoczkom, czy szynszylom klatkowym lepszą
                klatkę to już ALLE CYMES!!!
              • Gość: gość Re: Pogodno Park IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.04.07, 11:07
                3500 tys. za m2?? To chyba w mieszkaniach od ulicy i to kupowanych na samym
                początku. Miałeś szczęście!:) U niektórych kupujących już rok temu na etapie
                dziury w ziemi ceny dochodziły do 5tys. zł/m2... Wtedy wydawało się to ceną
                kosmiczną, ale teraz mieszkania te, choć jeszcze budowa nie skończona, chodzą
                po grubo ponad 6 tys/m! Szoker!:)
        • Gość: iks Re: Pogodno Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 14:23
          Gość portalu: DamaKier napisał(a):
          > Jaki ogród? - wysypisko śmieci, bród i smród w środku Pogodna. To, co powstaje
          > zupełnie dobrze się komponuje z dotychczasową zabudową.

Widać, że nie pamiętasz starego Pogodna. To był wielki, zadbany ogród.
          Teraz te zielone części są zabudowywane, nie ma już czym na Pogodnie oddychać. Koszmar. Gęsto, ciasno.
          To już nie to Pogodno. Ja uciekłem dwa lata temu i jestem zadowolony.
          • Gość: DamaKier Re: Pogodno Park IP: *.tpnet.pl 15.04.07, 21:54
            Gość portalu: iks napisał(a):
            > Widać, że nie pamiętasz starego Pogodna. To był wielki, zadbany ogród.
            > Teraz te zielone części są zabudowywane, nie ma już czym na Pogodnie
            oddychać.
            > Koszmar. Gęsto, ciasno.
            > To już nie to Pogodno. Ja uciekłem dwa lata temu i jestem zadowolony.
            Doskonale pamiętam stare Pogodno, co więcej - nie uciekłam i też jestem
            zadowolona. Ten ogród był zadbany i piękny kiedy był po prostu ogrodnictwem,
            gdzie kupowało się rozsady warzyw do ogródków przydomowych. To było bardzo
            dawno temu, kiedy jeszcze nie było uliczki między Brodzińskiego i Konopnickiej
            (chyba Staffa?). Od wielu lat był to już niestety zapuszczony nieużytek.
            Wybudowanie tam szeregowców nawiązujących do zabudowy całej ul. Mickiewicza
            uważam za całkiem dorzeczny pomysł. Mnie też bardzo drażnią powciskane między
            dawne ulice paskudne domy-pudełka z reguły bez ładu i składu. Ale to haotyczne
            budowanie na szczęście zostało ostatnio trochę przyhamowane. Myślę, że jakbyś
            przyjechał odwiedzić stare kąty, to byś stwierdził, że przez te dwa lata Pogodno
            raczej wypiękniało niż zbrzydło.
            • krzysztofsf Re: Pogodno Park 15.04.07, 23:24
              Zachowanie ksztaltu pogodna zawdzieczamy podobno architektowi miasta Szczecina, z okresu gierkowskiego, ktory zablokowal projekty wywlaszczajace ogrodki przy szeregowcach w celu puszczenia tam rownoleglych ciagow nowych ulic.

Boje sie, ze gdy obecnie ta funkcja ma byc zlikwidowana a kompetencje rozrzucone pomiedzy mase urzednicza, brak jednoosobowej koordynacji moze wplynac na rozdziabanie Pogodna gdzie tylko sie da na place budow.
    • Gość: pogodniak Re: Pogodno Park IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.03.07, 10:47
      Ja też kupiłem tam mieszkanie. Superlokalizacja i bardzo dobry standard.
      Dobrze, że tak szybko idzie im budowa, no i pogoda też dopisała:)
    • Gość: Anecia Re: Pogodno Park IP: 212.14.54.* 18.03.07, 11:29
      My też z mężem kupilismy tam mieszkanie.
    • Gość: Anecia Re: Pogodno Park IP: 212.14.54.* 18.03.07, 11:31
      A w którym budynku? My mamy w bud. A
      • Gość: Jarek Re: Pogodno Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 19:15
        Witam. Ja też kupiłem mieszkanie w Pogodno Parku, ale w budynku B. Pozdrawiam.
        Jarek (GG: 2253981)
        • Gość: pogodn Re: Pogodno Park IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.04.07, 11:14
          W budynku B? A byłeś już może na budowie? Widziałeś jak wykończyli mieszkania?
          • Gość: Jarek Re: Pogodno Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 17:49
            Byłem miesiąc temu w budynku B. W moim mieszkaniu brakowało tylko kaloryferów i
            drzwi wejściowych. Reszta, łącznie z moimi zmianami
            architektoniczno-elektryczno-hydraulicznymi była gotowa. Dużo pracy jeszcze było
            w częściach wspólnych, szczególnie garaż i piwnice. Niepokoi mnie stan budynku
            A. Tam jest ogrom prac do wykonania. Będę w ten weekend na budowie to
            zweryfikuję swój obraz z zeszłego miesiąca. Pozdrawiam. Jarek
            • Gość: pogodn Re: Pogodno Park IP: 212.2.101.* 20.04.07, 12:56
              Ja też byłem kilka tygodni temu - podobne wrażenia:) Fajną sobie wybraliśmy
              lokalizację i deweloper raczej OK. Choć chyba jest coś nie tak z kanalizacją
              (wydawało mi się, że powinna być schowana w podłodze lub ścianach, ale nie
              jestem pewien - jak jest u Ciebie?).
              Co do części wspólnych, rzeczywiście są w powijakach, nie wspominając o garażu
              i piwnicach. Ciekawe, jak chcą z tym zdążyć do odbioru? Muszą się naprawdę
              uwijać!
              Miejmy nadzieję, że nawet jak się opóźnią w stosunku do terminów w umowie, to i
              tak zaproponują nam odbiór po odbiorze technicznym przez nadzór budowlany (jak
              to robią porządni deweloperzy). Wtedy można będzie spokojnie odebrać lokal
              (choćby z usterkami):) Jak myślisz?
              Miłego weekendu!
              PS: Próbowałem skontaktować się na GG - spróbuję ponownie.
              • Gość: Jarek Re: Pogodno Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 19:13
                Witam serdecznie
                Byłem dzisiaj na budowie. Prace szły pełną parą mimo soboty. Mój budynek B
                cieszy zaawansowaniem prac. Przygotowują i gładzą sciany zewnętrzne. Wewnątrz na
                korytarzach kładą podłogi, schody są już wyłożone. Instalacje elektr, grzewcze i
                wodne położone. Poręcze na schodach też już są. W mieszkaniach są już wstawione
                drzwi wejściowe. Na ostatnim piętrze mieszkania są gotowe do oddania, położone
                płytki na balkonach , pomalowane i wykończone ściany. W moim mieszkaniu (1
                piętro) brak jeszcze kaloryferów i wykończenia ścian. Balkon też czeka na kafle.
                Reszta zrobiona. Odnośnie kanalizacji wszystkie rury są położone w łazience.
                Piwnice nie zrobione. Budynek A pozostawia wiele do życzenia, ale pracują w
                ukropie więc czekam do dnia "zero" czyli 15 maja. Staram się codziennie zaglądać
                na GG (2253981) , ewentualnie mail: jb@list.pl Pozdrawiam. Jarek
                • Gość: gość Re: Pogodno Park IP: *.wi.tuniv.szczecin.pl 26.04.07, 11:54
                  Ta lokalizacja jest po prostu rewelacyjna, zwłaszcza mieszkania z oknami nie
                  wychodzącymi bezpośrednio na Mickieiwcza. Ciągle żałuję, że za późno
                  dowiedziałam się o tej inwestycji. Nie wiem jak to się stało, że większość
                  mieszkań była zarezerwowana jeszcze przed tym jak zaczęli sie ogłaszać:( Poczta
                  pantoflowa pewnie, jak zwykle w takich fajnych lokalizacjach. Solidny
                  deweloper, nowy piękny budnek, drzewka, trawka, niska zabudowa dookoła, blisko
                  do centrum. To własnie jest Pogodno. Może ktoś z forumowiczów chciałby
                  odsprzedać swoje??
                  • Gość: nowy Re: Pogodno Park IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.06.07, 11:42
                    Osiedle jest piękne!
                    • krzysztofsf Jaki bank? 30.06.07, 12:28
                      Bedzie w czesci uslugowej?
                      • Gość: Jarek Re: Jaki bank? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 13:45
                        Mnie ciekawi co będzie poza bankiem i kliniką... Pozdrawiam. Jarek
                        • krzysztofsf Re: Jaki bank? 30.06.07, 15:48
                          Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Mnie ciekawi co będzie poza bankiem i kliniką... Pozdrawiam. Jarek

Wszystko w okolicy jest, a jak bank, to i bankomat. Przydalby sie Citibank lub BZWBK w poblizu.
            • Gość: zainteres Re: Pogodno Park - super! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.07.07, 14:24
              Witam! Ostatnio dobrze sobie oglądneliśmy te - budyneczki. Wygladaja exstra,
              zwlaszcza te mniejsze -ładne kolorki, duze okna, w środku pewnie mieszkania są
              bardzo jasne. Niesttey sporo sobie liczą za te luksusy. Na www.gratka.pl jest
              jedno 48-metrowe mieszkanko po 7600zł/m2, mimo że budowa dopiero się kończy...
              Ceny mieszkań w Polsce oszalały...
              Jakby ktoś z forumowiczy miał 2-3 pokoje w tej lokalizacji, najlepiej z
              miejscem postojowym proszę o ofertę: drippe@poczta.pf.pl
              • Gość: gosc Re: Pogodno Park - super! IP: *.chello.pl 03.09.07, 20:45
                Ojtak, ceny oszalały ale można sie było tego spodziewać do UE.
                Lokalizacja Pogodno Park rzeczywiście przednia, a i budynki dobrye
                sie komponują z otoczeniem, fajny standard.
                Na gratka.pl jest jedno 2-pokojowe mieszkanie na parterze -
                580tys.zł (ponad 10.000zł/m2!) plus 40tys. za garaż... To jeszcze
                nie warszawskie ceny, ale i tak cena wysoka jak na Szczecin... Choc
                pewnie ceny mieszkan w Polsce nadal będą rosły, a na Pogodnie juz
                niewiele da sie zbudowac:(
    • Gość: Jarek Re: Pogodno Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 19:11
      witam. Chętnie nawiążę kontakt z przyszłymi właścicielami mieszkań w Pogodno
      Parku. Ja też tam kupiłem mieszkanie. Mój kontakt GG: 2253981. Pozdrawiam. Jarek
      • Gość: wizytka Re: Pogodno Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 19:47
        No to witajcie na Pogodnie.
        Szkoda, że nikt kanalizacji nie wymienia. Niedlugo nam "to wszystko" wyjdzie
        nie calkiem bokiem.
        • krzysztofsf Re: Pogodno Park 18.03.07, 22:32
          Gość portalu: wizytka napisał(a):

> No to witajcie na Pogodnie.
          > Szkoda, że nikt kanalizacji nie wymienia. Niedlugo nam "to wszystko" wyjdzie
          > nie calkiem bokiem.

No cos ty, to nie pociagna kanalizacji bezposrednio do Mickiewicza, tylko wpuszcza tam w ta uliczke obok? To faktycznie moze byc "cofka" przy urwaniach chmury, ktore zdarzaja sie teraz tak co dwa lata. I u nich i w budynkach obok. Chociaz to nie wiezowce - moze wytrzyma?
    • Gość: Dawniej z Pogodna Re: Pogodno Park IP: *.eranet.pl 19.03.07, 00:57
      Apartamentowiec to to nie będzie jak tam na dole mają być sklepy, a na to
      wygląda w tym budynku od ulicy. Kto nie mieszkał nad sklepem ten nie wie jakie
      to "fajne". No i budynki są wyższe od sąsiednich zdecydowanie.
      • Gość: shubs Re: Pogodno Park IP: *.acn.waw.pl 19.03.07, 01:14
        nie bedzie sklepow, tylko bank ;p i jakis punkt uslugowy. jak nie wiesz to nie
        pier***
        • Gość: ewa Re: Pogodno Park IP: 213.155.165.* 19.03.07, 09:18
          cham się odezwał. Można uświadomić kogoś w inny sposób, a nie od razu - cytat:
          pier*** - koniec cytatu
      • Gość: igor Re: Pogodno Park IP: 212.2.100.* 15.04.07, 09:42
        a co az tak zle sie mieszka nad sklepem?? mieszkales kiedys?
        • krzysztofsf Re: Pogodno Park 15.04.07, 10:05
          Gość portalu: igor napisał(a):

> a co az tak zle sie mieszka nad sklepem?? mieszkales kiedys?

Bzdura. Nad knajpa to moze przeszkadzac, albo, gdy wejscie do sklepu jest z bramy, tej samej co do mieszkan.

Mieszkam niedaleko i , pomijajac ementualne watpliwosci odnosnie wydolnosci kanalizacji, same budynki bardzo mi sie podobaja - komponuja sie z tymi po drugiej stronie ulicy, a drugi rzad jest obnizony, tak wiec nie koliduja z nizsza zabudowa jednorodzinna.
    • Gość: Anecia Re: Pogodno Park IP: 212.14.54.* 13.04.07, 21:13
      Ja już pisałam - my mamy mieszkanie w bud.A.
      Mój gg 4603279
      • wizytka1 Apel do nowych sąsiadów :) 18.04.07, 11:47
        Błagam. Zadbajcie po przeprowadzce także o otoczenie budynku. Pilnujcie
        porządku i czystości. Sprzątajcie po swoich pieskach i głośno narzekajcie na
        wysokie ceny na rynku Pogodno :)
        • Gość: graf Re: Apel do nowych sąsiadów :) IP: *.home.net.pl 18.04.07, 12:04
          wizytka1 napisała:

> Błagam. Zadbajcie po przeprowadzce także o otoczenie budynku. Pilnujcie
          > porządku i czystości. Sprzątajcie po swoich pieskach i głośno narzekajcie na
          > wysokie ceny na rynku Pogodno :)

Pogodno to prestiżowa dzielnica, jej mieszkańców stać na wysokie ceny na ryneczku :)
          • Gość: lokaotr Re: Apel do nowych sąsiadów :) - odbiory IP: 212.2.100.* 18.04.07, 13:51
            Tak, tak!:) Miejmy nadzieję, że SGI Komfort wywiąże się z wszystkiego, a nadzór
            budowlany wkrótce odbierze budynki. Potem już tylko nasze odbiory (już od
            maja/czerwca?) i zagodpodarowanie terenu przez dewelopera tak, żeby aż chciało
            się o niego dbać!:)
    • Gość: Przyszły lokator Odbiór mieszkań IP: *.acx.pl 23.06.07, 20:57
      Co sądzicie o odbiorze mieszkań, po których nie można ich wykańczać ani się do
      nich wprowadzić? Odbiór przez Nadzor bud. podobno przelom
      września/października. Ja odebralem mieszkanie w polowie czerwca, ale Komfort
      nie powiadomił mnie wcześniej, że nie będzie mozna się wprowadzić, ani zmieniać
      aranżacji.
      U normalnego dewelopera chyba najpierw następuje odbiór przez nadzor a potem
      odbiór przez lokatorów! Co mi po mieszkaniu jak w zasadzie nic nie moge tam
      zrobić.
      Czy będziecie się starali o odsetki za spoźnienie (bo de facto to jest 4
      miesięczne opóźnienie)? Bo ja raczej tak, po tym jak dostalem list od komfortu,
      ze nie ma opóżnień (to bylo chyba w kwietniu albo marcu) sprzedałem mieszkanie
      i niedługo muszę się wyprowadzać. Ogolnie jestem wkurzony i dodatkowo wystąpie
      o lokal zastępczy do czasu możliwości przeprowadzki.
      • Gość: bezrzeczanin ???? odebraliście mieszkanie bez odbioru budowlane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 14:09
        go????!!!!! To sobie pomyślcie, co będzie jak nadzór zgłosi uwagi?! Kto zapłaci
        za wymagane np zmiany? Wy!
        • Gość: Jarek Re: ???? odebraliście mieszkanie bez odbioru budo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 16:14
          Najpierw musi być znana data tegoż terminu odbioru.
          • Gość: przyszly lokator Re: ???? odebraliście mieszkanie bez odbioru budo IP: 89.100.194.* 02.07.07, 20:11
            czesc. rowniez jak pare osob z tego forum zakupilem mieszkanie na osieldu
            pogodno park w budynku b. mieszkanko juz odebralem i na razie wydaje sie byc
            wszytko wporzadku. teraz pozostaje je tylko wyposarzyc i mozna zaczac mieszkac.
            ciekaw jestem jak bedzie z czynszem, gdyz to jeszcze nie jest ustalone. jezeli
            chodzie o sprawy zwiazene ze zmiana aranazacji wnetrza, to nic mi nie
            powiedziano na ten temat tzn. ze nie wolno na razie nic robic. kiedy macie
            zamiar wprowadzic sie do nowego mieszkania?
            • Gość: lokatorka Re: ???? odebraliście mieszkanie bez odbioru budo IP: *.acx.pl 02.07.07, 22:03
              mozesz robić w mieszkaniu o ile:
              -nie masz antresoli
              -zmiany aranzacyjne wprowadziles wczesniej.
              A zamieszkac bedziesz mógł po odbiorze przez nadzór budowlany, co nastąpi
              niewiadomo kiedy. Są sprzeczne wersje. W biurze Komfortu mówią o końcu sierpnia
              lub początku września. Natomiast kierownik budowy raczej o początku
              października.
              Ja mam akurat mieszkanie z antresolą i niestety nic nie mogę tam robic. Czuję
              sie wprowadzona w błąd, ponieważ idąc na odbór mieszkania byłam przekonana jest
              już po odbiorze przez nadzór. Logika wskazuje, że tak to powinno się odbyć.
              Tak więc ja praktycznie zacznę roboty w październiku, a wprowadzę się
              listopadzie , jak dobrze pójdzie
              • Gość: jan Re: ???? odebraliście mieszkanie bez odbioru budo IP: 212.2.101.* 03.07.07, 07:39
                a czynsz od kiedy bedziecie placic? po wprowadzeniu? moze byc tak ze obciaza was
                juz teraz skoro nastapil odbior a mieszkac i tak nie mozna.
                • Gość: Jarek Re: ???? odebraliście mieszkanie bez odbioru budo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 20:56
                  Ja mam mieszkanie w bud. B i opłaty przedstawiają się następująco: 40zł/mies.
                  ryczałt za prąd budowlany, 48 zł/mies opłata za wywóz nieczystości. Ostateczny
                  odbiór (możliwość zamieszkania) ma się odbyć podobno do 30 września.
                  • Gość: mieszkaniec Re: ???? odebraliście mieszkanie bez odbioru budo IP: 89.100.197.* 13.07.07, 19:39
                    czesc
                    rowniez ,jak wczesniej z reszta pisalem, posidam mieszkanie na Pogodno
                    Park.Jakby ktos mial ,z osielda ochote rozpoczac kontakt przez gg to bardzo
                    zapraszam do wspolnego poklikania, moze pozniej skonczymy rozmowe przy piwku:)))
                    gg 9853288
                    • Gość: Michal Re: ???? odebraliście mieszkanie bez odbioru budo IP: 89.100.198.* 19.10.07, 23:20
                      zobaczcie co znalazlem: www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?
                      id_og=23686510&id_rubryka=5&id_podrubryka=1&crc=1192827586978c3d51964
                      e269e30022f&nr=1&key_unique=eba54a50b01f6a7d6a53f8958496ff0c&regi
                      on2=16
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka