Dodaj do ulubionych

Mapa Szczecina - dodawania własnych miejsc !

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 14:57
Powstała nowa strona w oparciu o google map. www.mapa-szczecina.info
na tej stronie będą znajdować się puby, dyskoteki, bankomaty, teatry, kina,
kawiarnie itd. wkrótce będzie możliwość dodawania wydarzeń w tych miejscach.
Wszystko zależy od Was. Im więcej miejsc dodamy tym mapa będzie bardziej
przydatna. Nowe miejsca dodaje się bardzo łatwo tu:
www.mapa-szczecina.info/dodaj-miejsce wystarczy odszukać miejsce na
mapie i kliknąć w to miejsce. Pokaże się "chmurka" do wpisania danych i to
wszystko. Wprowadza się bardzo szybko. Polecam widok satelitarny ;)

pozdrawiam,
seba
Obserwuj wątek
    • Gość: andymax Re: Mapa Szczecina - dodawania własnych miejsc ! IP: 193.19.146.* 05.02.07, 15:40
      Dlaczego na amerykanskich mapach figuruje ul.Aleksandra Wilcza, a na polskich
      Wilcza?
      • Gość: seba Re: Mapa Szczecina - dodawania własnych miejsc ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 17:07
        Pewnie zwykła ludzka pomyłka przy imporcie danych ;) Polecam widok satelitarny
        na mapie tam ulice są mało istotne przy większym zoomie ;)
    • Gość: seba dodaj pub, restaurace, bar, dyskoteke itd. ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 18:22
      Dzięki za dodanie pierwszych miejsc i proszę o więcej :D
      • Gość: sztukas Re: dodaj pub, restaurace, bar, dyskoteke itd. IP: *.chello.pl 05.02.07, 19:22
        Fantastyczne! Czułem sie jak pilot bombowca, ale swojej altanki nie mogłem
        znaleźć, musze namalować krzyż.
        • Gość: seba Re: dodaj pub, restaurace, bar, dyskoteke itd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 19:52
          może za mała ta altanka była :) albo zbudowałeś ją niedawno, bo mapa satelitarna
          nie jest aktualizowana co miesiąc :-)
          • Gość: gość spokojny dość a czemu tylko puby,restauracje? IP: *.chello.pl 05.02.07, 21:24
            a nie można dodać dobrych miejsc na RYBY??? :) naprawdę szczerze podzielę się
            swoimi doświadczeniami, licząc też na pomoc Kolegów po kiju. w Szczecinie tyle wody!
            pozdrawiam, świetna myśl :)
            • Gość: seba Re: a czemu tylko puby,restauracje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 21:43
              Witam,
              Właściwie można dodawac wszystko...
              Podoba mi się pomysł z rybami :) Dodałem już te miejsca na OKONIE :) (można też
              dodawac miejsca gdzie sprzedają dobre zanęty;-)) Fajny pomysł :) Trafiły do
              działu Wedkarstwo (link obok mapy)
            • Gość: seba Re: a czemu tylko puby,restauracje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 23:56
              Dobrze, że nikt nie wpadł na pomysł aby dodawać miejsca "Tutaj nic nie bierze,
              siedziałem 3 godziny i nawet brania nie miałem :)" pewnie tych miejsc byloby
              więcej. :D
              • szymonkaczmarek Re: a czemu tylko puby,restauracje? 06.02.07, 01:34
                z przyjemnością oznaczę swoje miejsca na Międzyodrzu (no, może nie wszystkie)
                znakomity pomysł.gratuluję!
                • Gość: seba Re: a czemu tylko puby,restauracje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 12:43
                  Widzę, że przybywa miejsc na rybki:) tak trzymać:)
                  • Gość: tomi Re: a czemu tylko puby,restauracje? IP: *.max.com.pl 06.02.07, 15:16
                    będę musiał się wybrać w jakiś dzień najlepiej w niedziele przetestować to
                    miejsce ...
          • Gość: Zuza Re: dodaj pub, restaurace, bar, dyskoteke itd. IP: *.astro.net.pl 07.02.07, 19:45
            przykro mi ale i naszej altanki także nie ma a stoi już dobry trzeci roczek
            • Gość: seba Ciekawa informacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 00:23
              Niestety, zdjęcia są zbyt kosztowne i widac google robi je niezbyt czesto dla
              naszych Polskich miast :( chyba robili tylko raz do tej pory ;)
              Mam jednak takie ciekawe info:)

26 stycznia, samolot specjalnie wynajęty przez Google, latał nad Sydney i robił
              zdjęcia które po sześciu tygodniach “obróbki” trafią do Google Maps. Google
              poinformowało o tym wcześniej mieszkańców Australii i dostarczyło dokładny plan
              lotu samolotu co do minuty. Czyli wszyscy wiedzieli o której będzie przelatywał
              nad ich domem.
              Samolot, został wyposażony w sprzęt niezbędny do robienia zdjęć w wysokiej
              rozdzielczości, miał specjalne pozwolenie na latanie nawet 600 metrów nad
              miastem. O to przykładowe zdjęcie
              www.google.com/intl/en_au/events/australiaday2007/images/sample.jpg
              Jak wida jakoś super :) Zanim mapa zostanie upubliczniona minie jeszcze kilka
              tygodni, ale założe się, że połowa albo i więcej Australijczyków będzie leżała
              na swoich trawnikach albo będą się układa w jakies napisy typu "help me" :)
              Co o tym myślicie ?
    • saszownik Re: Mapa Szczecina - dodawania własnych miejsc ! 06.02.07, 09:07
      stronka fajna tylko mało jeszcze miejsc ...
    • Gość: tomi Re: Mapa Szczecina - dodawania własnych miejsc ! IP: *.max.com.pl 06.02.07, 10:55
      Dobra strona, pomysł również - nawet dodałem jedno miejsce :)
      • Gość: Kamila Re: Mapa Szczecina - dodawania własnych miejsc ! IP: *.dabie.sdi.tpnet.pl 06.02.07, 16:38
        Też dodałam jedno miejsce.
        • Gość: seba Re: Mapa Szczecina - dodawania własnych miejsc ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 21:16
          Dziękuję wszystkim za wpisy i proszę o więcej
          www.mapa-szczecina.info/dodaj-miejsce Obsługa jest bardzo prosta i szybko
          można dodać nowy obiekt do mapy. Mapkę można przybliżać, oddalać i przeciągać
          myszką no i można wybrać widok satelitarny który pomoże nam "wycelować" w
          obiekt. Właściwie wszystko można dodawać: teatry, kina, muzea, salony
          fryzjerskie, kosmetyczne,mechaników samochodowych itd...co nam wyobraźnia
          podpowie - tak jak z tymi miejscami na okonie :).Pozdrawiam
          • Gość: seba Re: Mapa Szczecina - dodawania własnych miejsc ! IP: *.max.com.pl 07.02.07, 09:59
            Dzieki za zgłoszenia o "migających" reklamach w starszych przeglądarkach pod
            linuxem. Zoestanie poprawione.
            • Gość: Kamila Re: Mapa Szczecina - dodawania własnych miejsc ! IP: *.dabie.sdi.tpnet.pl 07.02.07, 16:06
              U mnie w pracy u mojego kolegi na kompie tez cos migało a ma windowsa
              • saszownik Re: Mapa Szczecina - dodawania własnych miejsc ! 08.02.07, 17:00
                dzięki za info. Pewnie używa Mozilii 1.7 - Poprawię :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka