Dodaj do ulubionych

Powstają kliniki w Policach

IP: 83.168.89.* 14.03.07, 22:02
A co z dr Niedzielskim? wywalicie go? zastapicie innym
Obserwuj wątek
    • Gość: zmęczony poronione pomysły medyków z PAM-u IP: *.sysnet.pl 14.03.07, 22:39
      Cóż, na Unii Lubeleskiej stoją dwa piętra kliniki ginekologicznej, której PAM nie skończył. Ciekawe, czy któryś z poprzednich fachowców-finansistów Rektorów dostał po głowie, za utopienie kilkuset milionów publicznych pieniędzy w betonowy szkielet?

Czy któryś niezatapialny dyrektorzyna z PAM-u dostał po głowie za pożar, którym naraził życie ludzi w szpitalu na Lubelskiej i okradł państwo na ileś milionów?

Ile razy na Unii przerabiano gotowe pokoje na gabineciki dla profesorów, bo im się przypominała, że muszą mieć osobny, najlepiej największy gabinecik tuż, przy pacjentach...

Teraz kobiety w zagrożonej ciązy będą jeździły 30 km tuż pod fabrykę produkującą m.in. biel tytanową i tam się inhalowały... pamiętam w latach 80. nie chciano na Osowie budować kliniki położniczej, bo było za blisko Polic. Widać w Policach teraz jest dobrze. Cóż - tatusiowie i rodzinki mogą zapierniczać do 10 000 miasteczka z 420 000 miasteczka bo medycy są za głupi, żeby przez 25 lat zrobić porządek z syfem jaki panuje na wielu oddziałach PAM-u na Pomorzanach i postawić jeden nowy od 50. lat budynek. Ile lat czekał na otwarcie budynek (teraz ratownictwo) na Arkońskiej?

Problem polega na zarozumialstwie i mieniu w dupie pacjentów przez znaczną część profesorskiej kadry PAM-u no chyba, że przez nieudolność.

Może wreszcie Sanepid zacznie ten bród, syf zamykać? Pewnie nie dotrze to do mentalności niektórych brudnych lekarzy i profesorów, ale przynajmniej będzie się można pośmiać jak nieudacznicy jęczą jak im źle...

Żeby była jasność - jest kilka modelowych oddziałów... i tym bardziej na ich tle zastanawia na czym skupiają aktywność pozostali ordynatorzy... bo przecież nie na poprawie standardu leczenia.
    • Gość: zmęczony "rodzić po ludzku" IP: *.sysnet.pl 14.03.07, 22:46
      Ciekawe, czy "elita" ginekologii w końcu będzie na takim poziomie, że szczecinianki nie będą uciekać z tego syfu i kołchozu do Niemiec rodzić... jak widać nie trzeba przejmować całego szpitala, wystarczy kilku lekarzy i dobrze działający oddział, zamiast prywatnych synekturek na państwowych oddziałach.
    • Gość: Dorka Powstają kliniki w Policach IP: *.globalconnect.pl 14.03.07, 23:50
      Nie wiem tylko, czy autorzy tego pomysłu wzięli pod uwagę, że nie każdy
      Szczecinianin ma samochód. Już widzę, jak kobiety po porodzie z malutkim
      dzieckiem jadą autobusem pół godziny do centrum Szczecina, aby potem wziąć
      taksówkę i dojechać do domu. Niestety, nie sądzę, aby każdego było stać na
      taksi bezpośrednio ze szpitala do domu. Może Ktoś wie, jaki to koszt?
      • Gość: ppolicz Re: Powstają kliniki w Policach IP: 83.168.75.* 15.03.07, 08:04
        zmęczony nie wykształciuchu Police mają 40 000 mieszkańców powiat ok 63 000.
        Poza tym co ma ulokowanie zakładów? ja tu mieszkam, pracuje, matki rodzą i
        wszyscy żyją i nie ma większej umieralności niż w brudnym Szczecinie, gdzie
        szczuty w dzień latają po placu rodła. koszt? już widzę jak tatuś pozwala mamusi
        tłuc się autobusem Tez macie pomysły. W swoim życiu nie widziałem jeszcze matki,
        która by wyszła ze szpitala z dzieckiem i jechała do domu autobusem, tramwajem
        etc. pierdo**** za przeproszeniem farmazony
        • Gość: zmęczony Re: Powstają kliniki w Policach IP: *.sysnet.pl 15.03.07, 10:01
          Oh, przepraszam - nie znam na pamięć liczby mieszkańców każdej "wsi" wokół "aglomeracji" Szczecin. Za to jestem pewien, że Ty nie znasz żadnych konkretnych statystyk nt. patologii ciąży w Policach a Szczecinie...

... Najfajniej będzie, jak do placówki tej "mądrej" Pani Dyrektor będzie jechała matka ze Stargardu, Gryfina czy w ogóle z województwa... bo to podobno Klinika jest i podobno leczy na wyższym poziomie, choć nie bardzo to widać np. w ocenach "rodzić po ludzku". To ile trzeba doliczyć, żeby przejechać przez cały Szczecin? 30 km i kilkadziesiąt minut..

... ale wiadomo, po co ginekologom z PAM-u pacjenci, których nie stać na samochód. Przecież biedota im na pacjentów nie jest potrzebna :-)
    • wilk_morski Powstają kliniki w Policach 15.03.07, 09:15
      "Podczas spotkania władz miasta z załogą szpitala miejskiego padały zarzuty, że
      gdy miasto zlikwiduje położnictwo w miejskim, a Unia przeniesie swoje do Polic,
      szczecinianki nie będą miały gdzie rodzić.

- To nieporozumienie. Do Polic mamy zaledwie ok. 20 km. Dobry dojazd. Czas
      podróży jest krótki, bo nie trzeba jechać przez zakorkowane miasto. Zresztą
      większość przyjęć do tych klinik to zaplanowane, nie nagłe przypadki. Dwie
      trzecie rodzących w Policach to były szczecinianki. Teraz będą miały tam lepsze
      warunki."

Hmmm na szczęście pozostają Zdroje, Pomorzany i Szpital Wojskowy.
      Do Polic trochę daleko, szczególnie z praworzeża i dzielnic południowych.
      Poza tym dzieci urodzone w Policach będą miały miejsce urodzenia ...Police.
      Ubywać więc będzie Szczecinian, a przybywać Policzan ;)
      Swoją drogą dziwne, że po wojnie Police nie stały się dzielnicą Szczecina jak
      to miało miejsce za czasów niemieckich. Podobnie powinno być z Przesącinem,
      Mierzynem, Bezrzeczem, Wołczkowem, Ustowem etc.
      • wikarla Re: Powstają kliniki w Policach 15.03.07, 11:35
        Drogi zmęczony.
        Kliniki ginekologii i położnictwa zostały siłą "wciśnięte" w szpital przy Unii
        Lubelskiej nie przez "medyków", ale wojsko w stanie wojennym. Stało się to
        dosłownie z dnia na dzień. Logiczne jest,że nie było pomieszczeń do tego
        przystosowanych. Logiczne jest też to,że niemal niemożliwością jest wybudować
        nowy budynek, bo gdzie i za co? To też od razu w chwili, kiedy jest możliwość
        przeniesienia klinik, zostaną one przeniesione do o niebo lepszych warunków.
        I wierz mi że lekarzy na oddziałach absolutnie nie obchodzi to czy ich pacjenci
        mają samochody, czy też nie. Po pierwsze to sprawa pacjentów, po drugie i tak
        lekarzom płaci szpital a nie wyżej wymienieni.
        • Gość: pacjentka Re: Powstają kliniki w Policach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 13:58
          mam jedno pytanie, czy można zmusić pacjentkę ,żeby rodziła w innym mieście ?
      • Gość: mamcia Re: Powstają kliniki w Policach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 14:02
        Dwie
        trzecie rodzących w Policach to były szczecinianki. Teraz będą miały tam lepsze
        warunki."

ale one tam rodziły z powodu lekarzy, a nie miejsca,a teraz tych lekarzy
        zastąpią ci, od których uciekały aż do Polic
    • Gość: Steffenek Budowa IP: *.btsnet.pl 15.03.07, 13:53
      Zauważyłem, że ten nie dokończony budynek znów jest w budowie. Co tam powstanie
      skoro nie ginekologia i położnictwo?
      • Gość: teta pewnie prywatna klinika IP: 212.14.33.* 15.03.07, 14:18
        Pewnie prywatna klinika. Pamiętacie, jak część lekarzy z PAM-u chciała sobie zrobić prywatny szpitalik? Stawiam też na biurowiec: gabinety dla profesury ;-)

Ach, żarty prawie jak rzeczywistość.
    • Gość: pacjentka Powstają kliniki w Policach IP: *.chello.pl 15.03.07, 14:40
      Racja - pacjentki ze Szczecina rodziły tylko ze względu na lekarzy. Wybrałam
      inny szpital - wojskowy, tylko dlatego żeby nie mieć wiochy "Police" wpisanej do
      aktu urodzenia. Taki smród ciągnąłby się za moim dzieckiem cały czas. Szczecin
      to Szczecin a Police i tak kojarzone są jako jego dzielnica. Police powinny być
      tak jak np. Dąbie dzielnicą Szczecina. Wojewoda powinien to przemyśleć. Przyszłe
      matki wybierajcie Szczecin, nie patrzcie na lekarzy chyba że chcecie aby wasze
      dzieci urodziły się na wsi Police.
      • Gość: mer Re: Powstają kliniki w Policach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 15:18
        Słyszałem już o depresji poporodowej, ale w twoim przypadku droga pacjentko, to
        zwykły debilizm.
        Abstrachując od merytorycznej wartości twojej wypowiedzi, jak mniemam żadnej,
        to swoimi słowami głęboko obrażasz mieszkańców gminy Police i wszystkie matki
        (również Szczecinianki) które rodziły w polickim szpitalu.
        Twój nieproszony i jakże niepotrzebny głos w tej dyskusji, dowodzi niestety że
        pomysły lansowane przez niektórych, by przyłączyć do Szczecina ościenne gminy,
        oznaczałyby dla tych ostatnich katastrofę finansową jak i cywilizacyjną.
        • Gość: pacjentka Re: Powstają kliniki w Policach IP: *.chello.pl 15.03.07, 16:16
          Merytorycznie - to co ty możesz wiedzieć o depresji poporodowej, chyba, że
          jesteś pracownikiem gin. w policach. Dla ościennych gmin przyłączenie do
          Szczecina przyniosłoby tylko korzyści - rozważając to w historycznym kontekście.
          Nie wypowiadaj się na tematy, które cię przerastają mieszkańcu wsi!
    • Gość: Lena Re: Powstają kliniki w Policach IP: *.pl 15.03.07, 15:07
      Szkoda, że szanowna dyrekcja nie pomyślała o pacjentkach ginekologicznych (nie
      myślę tu tylko o porodach) z Prawobrzeża Szczecina, którym czasami ciężko
      dostać się do centrum Szczecina, a tym bardziej do Polic!!! Jestem zdegustowana
      pomysłem przenosin! Szkoda, że pacjenci ze Szczecina są w tym wszystkim
      pominięci... Dla mnie dojazd z dalekiej dzielnicy Prawobrzeża do Polic jest
      dodatkowym problemem, a szkoda byłoby mi zmieniać fachowców (lekarzy z
      oddziału), którym zaufałam.
      • Gość: zmęczony bezmyślność i wieloletnie zaniedbania IP: *.sysnet.pl 15.03.07, 17:34
        Ten pomysł, to ratowanie się PAM-u przed zupełną degrengoladą. Nie zdążyli wybudować ginekologii zanim skończył się wyż demograficzny, bo na uczelniach cykl decyzyjno-umysłowy liczy się nie w tygodniach a w dekadach.

Jak zaczeli budować, to skończyły się pieniądze, bo nikt nie potrafił logicznie zaplanować inwestycji gdy na Arkońskiej stało całe wolne 7 piętrowe skrzydło...

Potem przez niedbalstwo władz PAM-u spalił się jeden z największych szpitali w mieście. Dobrze, że nikt nie zginął... środki na budowę pawilonu utopiono w bezmyślnie prowadzonym remoncie Unii Lubelskiej.

I teraz PAM dusi się w swojej skisłej atmosferze, a nie ma gdzie się rozgęścić... to przejął jedyny w miarę nowoczesny budynek w okolicy... to nic, że położony zupełnie w innym miejscu niż wskazywałaby logika ponadlokalnego ośrodka akademickiego...

Szpitala miejskiego nie wzieli, bo to takie same rozlatujące i połatane rudery jak te XIX wieczne lazarety na Pomorzanach, ech...

Gronkowiec i malaria na to wszystko.
        Gdzie jest ten cholerny Sanepid. Kiedy zamkną izbę przyjęć na Pomorzanach? Tę w "kotłowni", w piwnicy?
    • Gość: ja co masz do anrzeja to dobry ginekolog IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 20:33
      hmmm w policach bardzo dobry szpital oprocz baby w sekretariacie na
      ginekologicznym ktora lache robi ze wyda wynik..wstretne babsko powinni wyrzucic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka