Dodaj do ulubionych

Wysypisko w sercu miasta

IP: *.chello.pl 16.03.07, 21:50
No to zapraszam władze do odwiedzenia chlewu po drugiej stronie Odry.Sławetne
Stare Miasto z największym w Europie parkingiem na rynku
staromiejskim,rozbebeszonymi od lat budowami tonącyni w stertach
smieci,gruzu,psich kup,stertami śmieci itd.Wśród tego szamba zagraniczne
wycieczki namiętnie fotografujące to wiekopomne dzieło naszej
gospodarności.Acha,ostatnio z okazji odsłonięcia czegoś tam kilkunastu
gentlemanów z miotłami robiło to czego nie robiono tu od kilku lat.No i na
kolejne kilka lat będzie problem załatwiony.
Obserwuj wątek
    • swantevit Re: Wysypisko w sercu miasta 16.03.07, 22:03
      Dzikie wysypisko rośnie z dnia na dzień. Miejsce jest idealne, bo chociaż to
      niemal serce miasta patroli policji czy też straży miejskiej tu nie widać. Inny
      efekt? Rosnące sterty butelek po wódce, piwie i tanim winie porzucone pod
      filarami Trasy Zamkowej.

Opuszczamy to miejsce, jadąc po dziurawej, pełnej błota ulicy prowadzącej w
      stronę ul. Energetyków. Na osłodę żegna nas mdło-słodki zapach gorącej
      czekolady z pobliskiego "Gryfa".
      ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
      Srodowisko naturalne postkomunistycznego katolaka.
      Tego wcale nie musi promowac 43 urzednikow od promocji w UM, to sie samo
      promuje!!
    • Gość: vx Wysypisko w sercu miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 22:13
      Polska (w tym szczecińska) hołota otumaniona przez czerwonych nie widzi w tym
      nic złego.
      • Gość: zaqu Re: Wysypisko w sercu miasta IP: 213.155.170.* 17.03.07, 23:27
        A skąd biorą się te wysypiska?
        Kosmici je urządzają?
        Czy może hołota Polska (w tym szczecińska)?
    • Gość: benek Re: Straz Miejska a pieski IP: *.chello.pl 17.03.07, 10:03
      A może te pieski ganiane przez Straż Miejską narobiły tyle bałaganu i są
      przyczyną tego syfu. Niech ci panowie ze straży w końcu wezmą się za robotę
      albo ich rozwiązać. Za nasze pieniądze jeżdżą tylko po mieście samochodami i
      udają że pracują. A nas szczecinian ogarnia wszechobecny brud i syf.
    • Gość: saj Re: Wysypisko w sercu miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 17:17
      Nie trzeba szukać tak daleko BRAMA PORTOWA i jej najbliższe okolice. Ale będzie
      utarg w trakcie sierpniowych regat. A możeby powiększyć jeszcze to targowisko -
      cała WSZYŃSKIEGO PRZYNAJMNIEJ PO JEDNEJ STRONIE.wszak nowy PAN p. dba o miasto.
    • Gość: andreas Re: Wysypisko w sercu miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 17:30
      własnie dlatego, ze w miescie jest bałagan i miasto sobie nie moze poradzic,
      to chca zaczac od nowa na Łasztowni!!!

ja w ogóle tego nie jarze...
      Nie moga sobie poradzic z rózynmi inwestycjami w mieście,
      a chca budowac nowe serce miasto dosłownie w polu!!!!
      O co tu chodzi???

Ja wiem, to jest biznes dla developerów,
      których pan Krzystek, jak słyszałem, bardzo wspiera...
      a developerzy to wdzieczni ludzie!
      • albert_c Re: Wysypisko w sercu miasta 17.03.07, 17:35
        jaki gospodarz taki syf

inaczej nie potrafie tego skomentowac

Tall Ship to bedzie wg mnie kleska - ludzie przyjda bo zawsze by przyszli na
        taka impreze, ale wizerunkowo to bedzie dno.
        Do imprezy pozstaly 4 miesiace, a na Walach jest straszny syf z tymi rozkopanymi
        ulicami, po drugiej strony rzeki smieci i raz jeszcze smieci oraz pelno dziur!

wstyd mi zwyczajnie jak sobie pomysl o tym...
        • andreas.007 jaka promocja miasta.... 17.03.07, 17:42
          a ma przypłynac jakis jach czy statek z bogatymi ludxmi!
          Panie Krzystek, jak pan chcesz brac firme zewnetrzna do promocji miasta,
          a tu przypłyna POTENCJALNI INWESTORZY nie trzeba ich szukać - beda!
          I co ku.. zobacza, czym ich pan panie Krzystek zacheciasz
          do inwestowania w Szczecinie, cukierkami z napisem Regata?
        • Gość: mariner Re: Wysypisko w sercu miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 18:34
          To moze lepiej ze promocja regat jest taka niemrawa, mniej ludzi przyplynie.
          Taka ciekawostka, na ostatnich targach zeglarskich ktore byly od listopada do
          lutego w Hamburgu, Dusseldorfie i Londynie na temat regat w Szczecinie nie bylo
          nawet wzmianki, o plakatach informatorach itp nawet nie wspominam. A przeciez
          jest cale specjalne biuro z niemalym budzetem, wydzial promocji itd.
          • albert_c Re: Wysypisko w sercu miasta 17.03.07, 18:57
            43 osoby z wydz promocji powinny od poniedzialku zaczac sprztac miasto wtedy ich
            praca na pewno byla bardziej dostrzezona.

• Gość: ab\ndreas Re: Wysypisko w sercu miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 19:06
              nie jedno biuro do spraw promocji Regaty jest,
              ale SĄ DWA BIURA!!
              pan Krzystek pewnie w wyniku szukania etatów dla swoich powołał drugie biuro...
              znaczy swojego pełnomocnika do spraw kontaktu z biurem od Regaty,
              ale pełnomocnik zatrudnił bodaj 8 osób!

kest wydział promocji miasta,
              ni i zatrudnia jeszcze zewnetrzna agencje...
              • Gość: andreas Re: Wysypisko w sercu miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 19:07
                to ja Andreas, ale mi sie nastukało w poprzednim watku w "autor" za duzo!
                • Gość: mariner Re: Wysypisko w sercu miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 14:58
                  E ten nowy przyd... chcialem napisac pelnomocnik = biuro to do pozyskiwania
                  pieniedzy, czyli szukania sponsorow. Ciekawe czy znajdzie choc tyle ile pojdzie
                  na urzadzenie biura i etaty.
    • Gość: gryfita Re: Wysypisko w sercu miasta IP: *.szczecin.mm.pl 17.03.07, 19:23
      Starr, masz rację, ale do diabła ten bajzel przez 100 dni "Nowej Administracji"
      chyba można było zlikwdować! Rozczarowanie nową prezydenturą rośnie z dnia na
      dzień. Starówka nocą tonie w ciemnościach, chyba specjalnie nie palą się tam
      latarnie aby nie było widać tego bałaganu wokół. Nic już nie rozumiem. Czy aż
      tak zafajdane są wszelkie akty prawne tych terenów, że nie wiadomo "czyje co
      jest"? Poczekajmy jeszcze trochę, a "Hiszpan" na Bramie Portowej zrobi
      wysypisko śmieci, bo istniejący tam handelek rodem z rynku turzyńskiego
      niewiele już się rózni od zwykłego wysypiska.Trochę dalej walające się resztki
      po "Barze Extra" , "Dachy Paryża". Ech, ręce już dawno mi opadły i powoli
      zaczynam mieć dość "ciągle jeszcze mojego miasta".
      • piotr33k2 Re: Wysypisko w sercu miasta 17.03.07, 23:30
        mówiłem żeby glosować na jacka piechote to nikt mnie nie słuchał, he he.
        • Gość: andreas Re: Wysypisko w sercu miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 15:10
          pan Jacek tez ma problemy z zeznaniami pana D.

Moze trzeba było wybrac po prostu jakąs inteligentna osobe... ;))
        • Gość: ABC Re: Wysypisko w sercu miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 09:48
          Ja glosowalem... Ale ciekawi mnie czy JP zdzialalby wiecej ?
    • Gość: zaqu A skąd biorą się te wysypiska? IP: 213.155.170.* 17.03.07, 23:29
      Kosmici je urządzają?
      Czy może dokonuje tego nasza szczecińska hołota?
      • Gość: Jonatan Re: A skąd biorą się te wysypiska? IP: *.szczecin.mm.pl 18.03.07, 10:26
        A Nowa Starówka, "obozowisko pseudokwiatowe" na Placu Żołnierza, handelek
        kamaszami i majtkami gdzie się da (np. Brama Portowa) to też szczecińska
        hołota? Nie upraszczaj kolego. Ale rzeczywiście wielu szczeciaków należałoby za
        ten zorganizowany wywóz śmieci zdrowo trzepnąć po kieszeni. Ponoć zaczęły się
        już 24 godzinne sądy?!!Zaczaić się i dołożyć zdrowo, tej mimo wszystko
        mniejszościowej ale "prawdziwej hołocie".
        • andreas.007 Re: A skąd biorą się te wysypiska? 18.03.07, 14:14
          zapewne włodarze miasta wymyslili to serce miasta na Łasztowni,
          bo to doskonały pretekst do niesprzatania i nie dbania o centrum miasta...
    • Gość: Ulrich Wysypisko w sercu miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 14:09
      Czy ktoś wie,kiedy zostanie skończona Trasa Zamkowa? Moim zdaniem ,jej fragment
      na wyskości Zarządu Portu i nad ul.Energetyków,to ciągla plac budowy.Jadąc na
      prawobrzeże,zwróćcie uwagę na stojące kikuty filarów.
      • Gość: ABC Re: Wysypisko w sercu miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 09:50
        Tam mialby byc wejscia/zejscia dla pieszych... Tylko ciekawe po co, jak TZ prawie nikt nie chodzi... Chyba, ze bylo gdzie spierd...c jakby wielka woda przyszla ;)))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka