Dodaj do ulubionych

Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być

IP: 213.158.197.* 20.03.07, 00:59
Podzielam opinię radnego Wijasa, choć daleki jestem od lewicowych poglądów to
jednak pragmatyzm i profesjonalizm lewicy skłaniają mnie od dłuższego czasu
aby na nich głosować. W tych wyborach głosowałem na Krzystka, bo mnie urzekł -
bo miał być właśnie pragmatyczny i profesjonalny, a wychodzi z niego
partyjny aparatczyk robiący czystkę, i kiepskie "dobre wrażenie". Chciałoby
się rzec DO ROBOTY Prezydencie Krzystek!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być IP: *.sysnet.pl 20.03.07, 07:14
      Dzwine, że można było uwierzyć w to, że p. Krzystek naprawde chce cos zrobić
      dla miasta. Cóż on może wiedzieć jak to zrobić. Wystartował poniewaz
      wiedział,że ma szansę. P. Piechota od poczatku był na przegranej pozycji, p.
      Lubińska to wielkie nieporozumienie. Został tylko p. Krzystek. Szkoda, że
      szczecinianie nie dopatrzyli dlaczego wystartował w wyborach. Tam jest pewna
      kasa. A prawnik? Nie będę komentowała jego kariery prawniczej, bo na pewno
      znana jest nam, szczeninianom. A szkoda. Następne lata stracone.
      • Gość: as Re: Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być IP: 85.219.206.* 20.03.07, 07:51
        Po co oceniac krzystka po 100 dniach , jak już to po roku kiedy przygotuje
        samodzielnie budżet . Zresztą skąd my możemy wiedzieć co się robi w urzędzie.
        Wiadomo że miasto ma zapóżnienia z uchwalaniem Przestrzennego planu
        zagospodarowania które wygasły w 2005 bez którego nie mozna z niczym ruszyć a
        działania na rzecz uchwlania jego przecież nie widać a może w urzędzie nad tym
        sie pracuje i na pewno z gazet o tym sie nie dowiemy.
        • Gość: Wyborca Re: Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 10:31
          Odbieram wypowiedzi formułowane przez Pana Wijasa jako kolejne eseldowskie
          przekłamywanie rzeczywistości. Z artykułu wieje stwierdzeniami podobnymi do
          tych, które lansują wizerunek partii Pana Wijasa jako konglomeratu fachowców
          gotowych dla dobra Państwa lub społeczności lokalnej, poświęcić się bez reszty
          tylko ciężkiej pracy. Nic bardziej kłamliwego. Nie będę w tym miejscu
          szczególnie bronił Pana Krzystka, bo wykonywane przez Niego ruchy personalne
          (myślę tutaj o zastępcach oraz nowych dyrektorach) są dla mnie bardzo mało
          czytelne, a analizując je poprzez tzw. postaciowość i przynależność zastanawiam
          się gdzie podziały się szczecińskie elity PO. Najbardziej irytującym w
          wypowiedzi Pana Wijasa pozostaje dla mnie samo stwierdzenie, że "nie wystarczy
          wygrać wybory i być". Odbieram słowa te jako szczególny przykład hopokryzji i
          braku politycznej kultury. Jednakże, mając nadzieję że Pan Wijas jednak czymś
          różni się od starego pezetperowskiego betonu, mam tylko nadzieję, że mówi tak
          tylko aby zaduść uczynić sobie z powodu przegranych z kretesem wyborów. Swoją
          drogą, wypowiedzi wszystkich członków SLD są zawsze do siebie uderzająco
          podobne. Wracając do tez stawianych przez Pana Wijasa, w szczególności tych
          traktujących o wizji rozwoju, odwadze w podejmowaniu strategicznych decyzji
          zastanawiam się z jaką łatwością dokonuje oceny wszystkich ludzi nnie należących
          do eseldowskiego układu politycznych "trwaczy", którym zawsze przyświecał jeden
          cel - bycia u władzy dla samej władzy (czytaj: płynących z tego tytułu
          osobistych profitów).
          No ale cóż, życzę Panu Wijasowi i jego partyjnym towarzyszom osiągnięcia takiego
          sukcesu wyborczego, który pozwoli mu na pełną realizację wszystkich przywołanych
          w artykule twierdzeń. Przepraszam tak na koniec udało mi się małe political S-F.
          • absztyfikant Re: Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być 20.03.07, 18:09
            Ale belkot.
          • absztyfikant Re: Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być 20.03.07, 18:18
            Krzystek juz zdazyl poupychac ludzi Samoobrony do rad nadzorczych. Moze zamiast
            pustoslowia do tego sie odniesiesz 'wyborco'?
    • z00ropa Re: Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być 20.03.07, 10:10
      Gość portalu: Jakub K. napisał(a):

> Podzielam opinię radnego Wijasa, choć daleki jestem od lewicowych poglądów to
      > jednak pragmatyzm i profesjonalizm lewicy skłaniają mnie od dłuższego czasu
      > aby na nich głosować. W tych wyborach głosowałem na Krzystka, bo mnie urzekł -
      > bo miał być właśnie pragmatyczny i profesjonalny, a wychodzi z niego
      > partyjny aparatczyk robiący czystkę, i kiepskie "dobre wrażenie". Chciałoby
      > się rzec DO ROBOTY Prezydencie Krzystek!!!!

Dumny Szczecin po raz kolejny okazał się durnym Szczecinem. Krzystek, co było
      do przewidzeia, stał sie pacynką w rękach Nitrasów, Łuczaków i innych tego
      pokrojów typów o wątpliwej moralności. Mija 100 dni prezydentury i... co? Co to
      za argument, że 100 dni to mało???? Zapytajcie się Ferenca w Rzeszowie,
      Majchrowskiego w Krakowie czy Dutkiewicza we Wrocławiu, co można zrobić dobrego
      w mieście w ciagu 100 dni. zanudzą Was wyliczankami.
      Wstyd, panie prezydencie, Szczecinianie wcale nie są dumni z tego, że pan
      został prezydentem. Za każdym razem jak wracam z delegacji czy nawet prywatnej
      wycieczki gdziekolwiek w Polsce, przeżywam szok. Z kolorowej feerii świateł
      czyściutkich i zadbanych miast wjeżdżam do szarej, obskurnej, potwornie brudnej
      i smutnej sypialni. Spanie, wstawanie, praca, wracanie do domów, spanie - do
      tego dzisiaj służy szczecinianom to miasto. Bo strach gdziekolwiek wyjść. Poza
      tym - nie ma gdzie, bo oferta kulturalna wciąż nie powala na kolana. Gdańsk,
      Poznań, Warszawa, Rzeszów, Kraków, Wrocław czy nawet odkryty przeze mnie
      niedawno Tarnów - to przykłady na to, że jak się gospodarzowi miasta chce, to
      można zdziałać wiele. Ale jak się zostaje prezydentem - pacynką, zdalnie
      sterowaną przez partyjnych prominentów, jak się dba tylko o to, by załatwić
      miesjkim sumptem rachunki za kampanię oraz o załatwianie deali dla kolegów w
      partii to tak musi się skończyć. Kolejne 4 lata w plecy, moi drodzy
      szczecinianie. Po raz kolejny dlaiście się, jak to stado baranów, oszukać.
      • Gość: AJ Re: Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być IP: *.chello.pl 20.03.07, 10:32
        Jasne z00ropa, zapomniałeś(aś) tylko dokończyć zdanie i napisać :
        "Wijas - wywijas na prezydenta!"
        • z00ropa Re: Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być 20.03.07, 10:40
          lepszy już bylby Wijas niż Krzystek, którego koledzy w urzędie marszałkowskim
          nawet PASTĘ DO BUTÓW kupują za publiczne pieniądze, bo mają tak niskie dietki
          marszałkowie i wicemrszałkowie, ze ich nie stać na zakup pasty za parę złotych,
          hahahahaha
          • buhaj_z_rogiem Re: Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być 21.03.07, 08:30
            I śniadanka na koszt podatników sobie zamawiają...
            Strach, strach, strach, rany boskie!
    • felix_edmundowicz Wijas -SLDowski aparatczyk poucza Prezydenta 20.03.07, 20:24
      Myślę że skoro tow. dr Wijas Jedrzej ma takie znakomite rozeznanie w sytuacji
      geopolitycznej to potrafi stworzyć jakąś większą wartość w swoich działaniach w
      ubożuchnej instytucji pożytku publicznego jaką jest Książnica. Ale nic z tego,
      tow.dr W.J. nie udziela się w firmie w której zajmuje z partyjnego nadania
      miejsce przynależne innej osobie apolitycznej która by oddała serce dla
      Książnicy i jej wiernych czytelników dla tej fontanny kultury w Szczecinie a nie
      wymachiwała partyjną legitymacją na SLDowskich sabatach i konwektyklach.
      Jak wiadomo tow.dr J.W. jest znany z usuwania innych i niewygodnych czy inaczej
      ,bardziej niezależnie myślących działaczy SLD. W stosunku do Grażki dał obraz
      raczej pewnego stylu niepopularnego w XXI wieku w polityce a kojarzącego się
      raczej z kulturą GSowskiej knajpy w pegierowskiej gminie gdzie obelgi młokosa
      wobec damy są czymś normalnym.
      I cóż w tym długachnym (oczywiście w niezależnej GW) możemy się dowiedzieć o
      Prezydencie Krzystku?
      ano że zapisał się do PO partii popieranej przez blisko 40 % Polaków,a taki
      Jacek Piechota to przecież nie jest żaden polityczny SLDowski prominentny
      działcz ,działacz partii która odeszła od rządów w niesławie.Oto Jacek Piechota
      w ustach tow. dr W.J. staję się - tu cytat: "Szczecinianie, mając wybór pomiędzy
      politykiem z bogatym doświadczeniem i szeroką znajomością polityki (Jacek
      Piechota) a młodym człowiekiem, który dotąd nie pełnił porównywalnej roli,
      wybrali tego drugiego".
      To o druhu Jacku Piechocie- tym lepszym bo z SLD
      ale Prezydent Krzystek jako członek partii PO jawi się zupełnie inaczej,tu
      kolejny cytat ;"akces Piotra Krzystka do Platformy Obywatelskiej, wejście w
      skład partyjnych władz. Pomijając kwestię smaku (szczecinianie wybierali
      prezydenta bezpartyjnego, popieranego na finiszu przez różne siły polityczne, po
      wyborach okazało się, że rządzi miastem członek partii), ma to bardzo istotne
      konsekwencje dla szczecińskiego życia publicznego. ".
      Objaw schizofrenii politycznej,obłudy i filozofii Kalego jest zawsze
      charakterystyczny dla SLDmanów.
      Jurczyk popierany przez Wijasa,wspierany przez SLD i rządzący z nadania Jacka
      Piechoty mimo że rządził i dołował wiele lat Szczecin nie doczekał się tylu
      połajanek co wybrany demokratycznie przez wolnych Szczecinian Prezydent Krzystek
      który rządzi zaledwie 100 dni i sprząta stajnię Augiasza po rządach dyletantów i
      politycznych hochsztaplerów.
      • z00ropa Re: Wijas -SLDowski aparatczyk poucza Prezydenta 20.03.07, 20:35
        żeby jeszcze to, co piszesz miało coś wspólnego z rzeczywistością to byłoby
        super
        • felix_edmundowicz Re: Wijas -SLDowski aparatczyk poucza Prezydenta 20.03.07, 21:02
          zacytowałem złotoustego młodziana z SLD który bezwgzlędnie jak bulterier
          rozprawia się z oponentami w SLD w obronie rzekomych i wyimaginowanych "wartości
          lewicowych"
    • Gość: gryfita Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być IP: 81.190.124.* 20.03.07, 21:35
      A co Pan Radny Wijas zrobił dla Szczecina w mininej i obecnej kadencji? Tak
      obserwując jego pracę i aktywność nic konkretnego nie mogę przytoczyć, poza
      ciągłym narzekaniem. Fantastycznie się Pan spisał Panie Wijas za kadencji
      Jurczyka, moje gratulacje! Wówczas lewica miała sporo do powiedzenia i co? Daj
      sobie spokój człowieku z zasiadaniem w Radzie Miasta, nie nadajesz się do tego.
    • Gość: Jonatan Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być IP: 81.190.124.* 20.03.07, 21:56
      "Prezydent powtarza po poprzedniku stałe mity w hamletycznym tonie: ".
      Człowieku, nie w hamletycznym a hamletowskim, jesli już koniecznie chcesz
      używać kwiecistego języka. Reszta, to bełkot typowego nieudacznika politycznego.
      • z00ropa Re: Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być 20.03.07, 23:27
        nie ma takiego slowa jak hamletowski, hehehe
        • Gość: Jonatan Re: Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być IP: *.szczecin.mm.pl 22.03.07, 07:54
          Teraz nie ma, co nie znaczy ze kiedys nie bylo!Jezyk sie zmienia, choc nie
          zawsze w logicznym kierunku, he,he
      • absztyfikant Jonatan do szkoly! 20.03.07, 23:32
        www.kurnik.pl/slownik/sw.phtml?sl=hamletycznym
        hamletowski (Wilga)
        (jaki? = taki jak Hamleta)
        Hamletowski (Wilga)
        (czyj? = Hamleta)
        hamletyczny (Wilga)
        (o) hamletycznym; (o) hamletycznej, hamletyczną; hamletyczni
        hamletyzować (Wilga)
        hamletyzuję, hamletyzują; hamletyzuj; hamletyzowałby, hamletyzowano by

portalwiedzy.onet.pl/abc-polszczyzna.html?S=Ham&tr=pol-all
    • Gość: gowniarz Wijas to spadkobierca myslenia negatywnego!!! IP: 195.150.76.* 21.03.07, 10:49
      Mlody czlowiek, ktory probuje wykorzystac swoja popzycje jako radnego (ktorego
      publiczne wypowiedzi beda odnotowane w mediach) do swoich politycznych celow.
      Przykre to sluchac, ze mlodzi politycy (no przeciez mamy stawiac na mlodzierz!)
      sa tylko i wylacznie politykami, a w gruncie rzeczy Szczecin mają w d....!
      A Krzystek...jest prezydentem od niedawna, ale zasieg jego prob manifestacji
      Szczecina wśrod inwestorow zagranicznych jest nieporownywalnie wiekszy niz
      prezenotwany przez Jurczyka.
      Jeszcze jedno! Zacznijmy wreszcie zastanwiac się nad słowami wypowiadanymi
      przez politykow i intencjami za nimi sie kryjącymi. Bierna przysłuchiwanie się
      retoryce (głównie - bo merytorycznie jest czesto jałowo) powoduje, ze
      przerosniecie ambicją młodzi politycy, zrobią wszystko, aby byc na czele. Czy
      to pomoze rozwinąc sie naszemu miastu?
    • krokus5 Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być 21.03.07, 12:11
      Mój głos na Krzystka oddałem w intencji zatrzymania większego zła jakim byłaby
      prezydentura Tow.Piechoty.Nie wiem jakim będzie prezydentem ale życzę mu
      wszystkiego najlepszego.Natomiast apeluję do Tow.Wijasa aby zwolnił tą synekurę
      w Książnicy Pomorskiej którą piastuje z nadania partyjnego.
      • z00ropa Re: Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być 22.03.07, 10:06
        przyanjmniej jego koledzy nie rozwalają nagminnie służbowych aut, jak chłopcy z
        PO.
        • Gość: Rinf Re: Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 14:17
        • Gość: Bakłażan Re: Wijas: - Nie wystarczy wygrać wybory i być IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 14:19
          Stu w SLD to przypadek,
          jeden w np. PO to nagminność i reguła.

"SLD to partia apolitycznych fachowców"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka