Dodaj do ulubionych

Komu tunel pod Świną?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 23:55
nie wiem z jakim kursem GW wyliczyla ze 15% to 70 mlnjak mi na wszystkie kursy
w tym miesiacu wychodzi ponad 80 mln. a wracajac do meritum to rzad powinien
dolorzyc tw pieniadze poniewaz z tego co sie orietuje to w promy wklada
rocznie 15 mln wiec to jego dzialka zeby w przyszlosci zaoszczędzić.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaszalot Re: Komu tunel pod Świną? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 08:29
      Jakie to szczęście, że są ludzie którzy w swojej głupocie uratują tow.
      Zmurkiewicza. Dlaczego uratują ? Bo ten stary komunista będzie mógł nadal nic
      nie robić i będzie miał usprawiedliwienie - bedzie mógł pokazywać paluchem.
      Najbardziej zabawne jest to, że tow. Zmurkiewicz z jednej strony szuka wszelkich
      powodów uzasadniających jego dyskryminacyjną politykę w zakresie uprawnień do
      korzystania z przepraw promowych, a z drugiej strony (oczywiście jak jest to mu
      wygodne) wykazuje się kompletną nieznajomością przepisów.
      A tak na boku, to kiedy ABW lub CBA zajmie się "historią" promów pn. Bielik ?
    • Gość: AjWaJ Re: Komu tunel pod Świną? IP: 212.14.13.* 22.03.07, 09:41
      bedziecie widziec tunel jak przyslowiowa "świna" niebo
      • Gość: awa Re: Komu tunel pod Świną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 14:02
        Czasami zastanawia mnie, dlaczego ludzie nie myślą perspektywicznie i nie
        potrafią wykorzystać wszystkich atutów okolicy. Tunel, może i niezły pomysł,
        ale słuzy tylko i wyłącznie do przejazdu i na tym koniec. Osobiście uważam, że
        w takim miejscu jak Wsteczna Delta Świny, wspaniałe rozlewisko wód,
        sławetne !!! 44 wyspy, rezerwat ptaków "Karsiborska Kępa", widok zarówno nad
        zalew jak i zatokę (i Reda i jachty)to tylko MOST jest dobrym rozwiązaniem
        dającym ogromne możliwości dla turystycznego wzbogacania regionu. Gdyby tak
        jeszcze dobra industrializacja dla MULNIKa, hm, cymesik dla wycieczek
        rowerowych, etc - a trasę rowerową już mamy.. Tylko po co dzisiaj o tym mysleć,
        lepiej puścić niewielu potrzebną kolejkę niemiecką (śmieci zostana po naszej
        stronie a kasa po ich- bardzo nalezy za to podziękować włodarzom sprzed 6-7
        lat a szczególnie specjalistom od turystyki i uzdrowiska)oraz dziurę pod
        kanałem ( podziękowania także chyba dla tej ekipy co wczesniej)aniżeli
        wykorzystać, tak trochę przy okazji, naturalne walory miasta. Nie oczekuję
        przemiany jak u Piotrusia Pana, ale czasami dobrze jest pomyśleć
        perspektywicznie a nie tylko odcinkowo i po mnie chociażby nic (to jeszcze
        lepiej bo mnie pochwalą).
        Co do aktualnego Pana Prezydenta, to osobiście uważam, że chce dobrze dla
        miasta i w wielu miejscach to widać. Jednak czasami nosimy garnitur, który
        dostaliśmy w spadku, ale myślę sobie, że gdy czujemy, że garnitur uwiera to
        może jednak lepiej go wyrzucić ??? Mimo zaawansowania pomysłu z tunelem może
        lepiej pomysleć o przyszłości i..... moście.
        Zachęcam do pozytywnego myślenia i czerpania radości z bycia w tak fajnym
        geograficznie miejscu naszego Kraju.
        • Gość: batyskaf Re: Komu tunel pod Świną? IP: *.range217-44.btcentralplus.com 22.03.07, 19:51
          Na zachód pojechać, zobaczyć. Ten temat jest nudny-zamiast zbudować i po sprawie
          to cały czas bije się pianę. W Londynie rozwiązano to prosto, jest most i tunel
          i za każdy przejazd trzeba płacić choć płaci się podatek drogowy. TO JEST NUDNE
          I TAKIE POLSKIE -
          • Gość: tunel Re: Komu tunel pod Świną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 22:14
            Moja sitwa miała w dupie Polskę" -Józef Okeksy o swojej partii SLD. I wszystko
            jasne. W Świnoujsciu miejscowa SLD-owska sitwa ma w dupie nasze miasto. Dowód:
            są pieniądze na tunel i sitwa co? NIC! NIC! NIC! Co tam oni bedą się męczyć z
            taką trudną pionierską w skali kraju inwestycja! Przecież jeszcze trochę
            chętnych szwagrów do złuopienia miasta pozostało niezaspokojonych - to jest
            priorytet!! A dla ciemnego luda wyleje się trochę niskiej jakości asfaltu i
            ciemny ludek będzie kwiczał z zachwytu...
            Gość • Piątek [23.03.2007, 19:42]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka