Dodaj do ulubionych

Konkurs Grand Prix nagrań z ukrycia. Głosujcie !!!

24.03.07, 14:39
Kto powinien otrzymać statuetkę Złotego Dyktafonu ?
Kandydatura Nr 1:
autor : Adam Michnik - nagranie Lwa Rywina. Nagranie dokonane dla dobra
ujawnienia przestępstwa i przestępcy
Kandydatura Nr 2 : Aleksander Gudzowaty - nagranie Józefa Oleksego . Nagranie
dokonane dla dobra ujawnienia przestępstwa i przestępcy
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas a pani Renata? IP: *.centertel.pl 24.03.07, 15:29
      a pani Renata Beger, to nawet film zrobiła!
      Były jeszcze z zebrania, a własciwie kuluarów PO
      po wyrzuceniu nieomal 16 (?) członków w tym załozyciela...

Ja wiem, ze kabaracierze sie pakuja i jada na wyspy...
      pan Oleksy przebił wszystkich!

Ale kabaret trwa dalej - to nie koniec!
      Konferenja SLD jest i bedzie ksiązka pana Oleksego!
      • Gość: monty Re: a pani Renata? IP: *.chello.pl 24.03.07, 16:00
        Guzowaty- Michnik też nie było najgorsze, Michnik przyznaje się ,że artykuł o
        Guzowatym dyktowali mu agenci WSI , bo jak przyznał oni na gazie się nie znają.
        Ciekawe czy agentowi wypłacili wierszówkę?
      • zbednydlaregionu Michnik, Beger, Gudzowaty 24.03.07, 17:31
        Gudzowaty nagrywał bo jest świnia i wyrachowany biznesmen.
        Beger z TVN nagrywali bo Renacie prostak i cham Lepper kazał.
        Michnik nagrywał bo wzmacniał demokrację w Polsce, system konstytucyjny i robił
        to co jest oczywiste tylko dla dobra Polski.
        • 1.bazyl Re: Michnik, Beger, Gudzowaty 24.03.07, 19:09
          Wszyscy rowno zasluzyli na nagrode Zlotej Wtyczki.

W gruncie rzeczy do czego to sie sprowadza: ze przychodzi kumpel do kumpla
          pogadac, a ten po cichu nagrywa i kiedy mu to na reke, wykorzystuje...

A potem dorabia sie do tego wysoce moralna otoczke...
          • Gość: zona.pijaka Re: Michnik, Beger, Gudzowaty IP: *.icm.edu.pl 24.03.07, 19:57
            A co to za problem dzisiaj kogoś nagrać? Najtansze przecenione mp3 z dyktafonem
            1 gigowe - kosztuje w carrefour-ze 69 zeta. Sprzedam 100 puszek po piwie i już
            mam:-) Przychodzą takie czasy ze dyktafon przy sobie bedzie miało 100% polaków.
            • 1.bazyl Re: Michnik, Beger, Gudzowaty 24.03.07, 21:17
              I to jest wlasnie przygnebiajace.
              Potem beda dowcipy typu" Przychodzi baba do lekarza, a on nagrywa"...

A potem i one przestana byc smieszne...
          • Gość: andreas Bazyl ale tu akurat nie przyszedł kumpel do kumpla IP: *.centertel.pl 25.03.07, 21:18
            Panowie raczej nie sa kumplami,
            pan Oleksy na swoich kumpli to akurat gadał!
            • 1.bazyl Re: Bazyl ale tu akurat nie przyszedł kumpel do k 25.03.07, 21:29
              No przepraszam, Andreas - a kto to jest kumpel w polityce? Wiadomo, ze w tym
              swiecie najlepszy przyjaciel noz w plecy wbije, jesli tylko bedzie mogl przez
              to cos osiagnac ( a przynajmniej tak sobie to wyobrazam, na podstawie przekazow
              mediow).

Rozmowe cechowal pewien stopien kolokwialnosci, czesciowo osiagniety pewnie
              przez tzw. spozycie, niemniej przy oficjalnym sluzbowym lunchu prywatnych
              opinii o czolowych politykach sowicie okraszonych przeklenstwami raczej
              odpowiedzialny czlowiek nie wyglasza, chyba ze do rozmowcy ma pewnego rodzaju
              zaufanie i zna go jakis czas, a wiec moze go uznac za kumpla wlasnie.
              • Gość: andreas Re: Bazyl ale tu akurat nie przyszedł kumpel do k IP: *.centertel.pl 25.03.07, 21:47
                droga moja Ty chyba nie znasz tej formacji?
                Ta formacja jeszcze na studiach trzymała sztame!
                Ta formacja jezdzili razem na imprezki i sie umacniali,
                to siła lewicy, ze sa własnie kolezkami...
                dlatego dziwi mnie to gadulstwo pana Oleksego,
                a pewnikiem chcial sie wprosic w przychylnośc pana Gudzowatego...

Na kim jak na kim, ale na pewno koledzy z "lewicy"
                raczej moga na sobie polegać... inne formacje tak nie maja!
                • 1.bazyl Re: Bazyl ale tu akurat nie przyszedł kumpel do k 25.03.07, 21:56
                  "droga moja Ty chyba nie znasz tej formacji?"

Fakt, wyznam Ci w tajemnicy (na tym forum:)), ze nigdy do zadnej partii nie
                  nalezalam, wiec tak z autopsji - to faktycznie, nie znam.

" to siła lewicy, ze sa własnie kolezkami..."

Ale czy do konca tak jest? Borowski jednak sie oddzielil...

Ale masz racje, sila lewicy do tej pory bylo do pewnego stopnia
                  zdyscyplinowanie, zarowno czlonkow, jak i elektoratu.

Jednak nie chodzilo mi w moim poscie o to, ze Oleksy swoich kolegow partyjnych
                  za kumpli nie uwazal, ale o to, ze do tego grona rowniez Gudzowatego zaliczal.

Przynajmniej na mnie robi wrazenie mocno towarzyskiego faceta...:).
                • fe77 Re: Bazyl ale tu akurat nie przyszedł kumpel do k 25.03.07, 21:58
                  Jeżeli moga na sobie polegać to chwała im za to, moim zdaniem to plus...tu
                  akurat zabrakło pionowej kreski...smiechu warte te wszystkie afery...
                  Ktoś miał farta i dyktafon...nie wiem, dlaczego wypociny pijaka daja tyle do
                  myslenia, przeciez każdy na zdrowy rozum wie, o co chodzi...ale dopiero jak
                  usłyszy to oczy sie otwierają???
                  Moze lepiej zapytajcie się dlaczego pijackie wypociny są takie interesujace?
                  Bo odarte ze złudzeń?
                  A swoja drogą, nie jest taniej kupić litra i dyktafon niż finansować to całe
                  CBA,IPN i inne?

• 1.bazyl Re: Bazyl ale tu akurat nie przyszedł kumpel do k 25.03.07, 22:03
                    "Moze lepiej zapytajcie się dlaczego pijackie wypociny są takie interesujace?
                    Bo odarte ze złudzeń?"

Chyba wlasnie tak - mozna poznac druga twarz czlowieka, jak rozna od
                    prezentowanej ciemnemu ludowi w mediach. Co smieszniejsze, podejrzewam ze gdyby
                    robiono jakies sondaze na temat popularnosci Oleksego, to pewnie slupki by mu
                    mocno rosnac zaczely...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka