pikpok0 26.03.07, 17:51 Co to jest i gdzie się będzie znajdować Różanka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciej.popielarz Re: Różanka 26.03.07, 23:34 Różanka to był wspaniały ogród z wieloma gatunkami róż - znajduje się w Parku Kasprowicza - było to miejsce spacerów Szczecinian. Początkiem jego końca było przekazanie go pod pieczę kościoła katolickiego. Kompletnie zdewastowaną różankę - zamiast odebrać złoczyńcom i założyć im sprawę o dewastację powierzonego mienia - wymieniono (sic!!!) na wartą ponad milion złotych wille którą oddano kościołowi za jedyne 1% wartości. Czy to uczciwa transakcja - oceńcie sami. Miasto w zamian "dostało możliwość" naprawienia tego co zepsuli klerycy - a wszystko oczywiście za publiczne pieniądze. Teraz tylko czekać, aż znowu jacyś radni PiS wpadną na genialny pomysł przekazania ogrody ponownie pod opiekę KK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elapieczus1 Re: Różanka IP: *.chello.pl 26.03.07, 21:16 link:forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=59391777 poczytaj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Różanka 28.03.07, 11:45 poszłam zobaczyć jak się różanka po remoncie prezentuje.wygląda pięknie,tylko że furtka zamknięta na głucho i tylko przez płot podziwiać można... Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Różanka 28.03.07, 13:25 bylem tam na spacerze w sobote - wyglada pieknie, mi sie akurat udalo wejsc i przespacerowac alejkami na czas prac wykonczenowych ogrod jest otwarty. Bardzo fajnym pomyslem jest to ze zrobiono tam plac zabaw. Tylko czekac az roze zakwitna:) moja jedyna uwaga bylo to ze juz oczywiscie pojawili sie tam zule z pifkiem w reku, ktorzy popijali sobie na placu zabaw - dodam iz zuleria przchodzila przez plot przy okazji depczac dopiero co zasiane roze:( a art wyknika ze teren bedzie pod calodobowa ochrona - wiec licze na to ze zulerie sie szybko stamtad wypleni! Odpowiedz Link Zgłoś
wizytka1 Re: Różanka 28.03.07, 13:26 Bea, ale tam chyba nie ma styropianu na alejkach ? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Różanka 28.03.07, 13:29 nie skakac przez plot!:) chwila cierpliwosci i bedzie otwarte - tylko lawek chyba tam jest za malo cos mi sie zdaje Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Różanka 28.03.07, 15:40 wizytko, to po fakcie okaże się czy to styropian był:) Odpowiedz Link Zgłoś