Dodaj do ulubionych

Bismarckizacja Polski

27.03.07, 07:18
Polecam artykuł Semki w najnowszym Wproście. Coś o ludziach bez właściowości,
którzy zamiast pielęgnować polskość, odkopują pruskie upiory, biją pokłony
Bismarckowi, który wręcz zoologicznie nienawidził Polaków i tępił ich na
przeróżne sposoby. Jest też akapit o Szczecinie, o Colleonim, o wzruszającej
akcji regermanizowania Ziem Zachodnich przez samych Polaków...
Obserwuj wątek
    • Gość: wanda wprost - nie dla wykształciuchów IP: *.asternet.pl 27.03.07, 07:48
      rozleniwiny tłuścioch snuje przypowiastki o "złem germańcu". pewnikiem
      zarobione złotówki przeżre - jak każda świnia.
      a tobie dexim co? - pod żantem niemiec w drzwi skody wózkiem przywalił? nie
      widziałeś ? to kolega z podstawówki był.
      • Gość: Vlad.H. Re: wprost - nie dla wykształciuchów IP: 80.53.41.* 28.03.07, 00:39
        ooops, no coz... to nie jest tak proste jak napisalas... - w kazdym razie mozna
        czasem zauwazyc dziwne zachowanie Polakow... zachowanie takie bywa okreslane
        terminem "syndrom Helsinski"
        • beatrix13 Re: wprost - nie dla wykształciuchów 28.03.07, 08:59
          sztokholmski
          • Gość: Vlad.H. Re: wprost - nie dla wykształciuchów IP: 80.53.41.* 29.03.07, 00:03
            przepraszam - na swoje usprawiedliwienie powiem tylko ze: "Stockholm syndrome -
            It is sometimes referred to as Helsinki Syndrome"
            • swarozyc Re: wprost - nie dla wykształciuchów 29.03.07, 00:06
              but, qrwa rzecz tok place in Stockholm..
              • Gość: Vlad.H. Re: wprost - nie dla wykształciuchów IP: 80.53.41.* 30.03.07, 00:17
                Yo!
    • Gość: Doradca Re: Bismarckizacja Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 09:32
      Media w naszym kraju są niezwykle miekkie w tym temacie. Gdyby iść śladem
      mediów niemieckich to tytuły mogłyby brzmieć "Rewizjoniści niemieccy chcą
      rewizji granic" do czego nie judzę ale dzielę się swoją opinią o zbyt miekkiej
      postawie polskich mediów w tych sprawach.
      • Gość: pieszy Re: Bismarckizacja Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 09:55
        oczywistość obserwowana także w szczecinie, koronnym przykładem jest tu
        promowanie odtworzenia rzeźby sediny
        • Gość: Doradca Re: Bismarckizacja Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 09:59
          Ja nic przeciwko odtworzeniu rzeżb, pomników a nawet niektórych nazw nie mam.
          Chodzi mi jedynie o postawę mediów, znaczący mediów. Stoi cos na przeszkodzie
          aby taka postawę na przykład wypromować podając przykłady, że Polska to właśnie
          kraj otwarty , stosujący się do nowej karty historii : rozngo Hackena itp
        • Gość: Vlad.H. Re: Bismarckizacja Polski IP: 80.53.41.* 29.03.07, 00:06
          No ale jakie arguemnty przeciw Sedinie? Akurat popieram odtworzenie Sediny mimo
          ze w innym watku zarzuca mi sie germanofobie :D
    • Gość: szfabinka.de Re: Bismarckizacja Polski IP: *.icpnet.pl 29.03.07, 18:07
      Sedina jest dobrym przykładem germańskiej "prawomyślności".
      Jedyny kto może mieć"zezwolenie" na "odzywanie" się to ten kto myśli identycznie
      jak "władcy" onego portalu-podobne metody już w latach brunatnych czasów miał
      niejaki Josef-ten od propagandy.

• arkadiusz.bis Re: Bismarckizacja Polski 29.03.07, 23:53
        > Jedyny kto może mieć"zezwolenie" na "odzywanie" się to ten kto myśli
        identycznie
        > jak "władcy" onego portalu-podobne metody już w latach brunatnych czasów miał
        > niejaki Josef-ten od propagandy

Witam !
        Rozumiem, ze nie moze Pan/Pani wziac udzialu w dyskusji ? Czy to jakis problem
        techniczny ? Giną jakieś posty ? Jesli tak prosze o informacje na maila jak
        poniżej.

A na powaznie już zachecam do tego aby zanim sie napisze poczytac troche.
        Pisalem juz wielokrotnie, ze mamy wielkie problemy z zacheceniem do tego aby
        dzielic sie materialami, wiedzą, tekstami wlasnie o powojennym Szczecinie, a
        najwiekszym paradoksem jest ze duzo latwiej nam zdobyc zdjecia przedwojenne niz
        powojenne. Zalezy mi na tym aby to zmienic, ale samemu nie damy rady.

Zachecam tez aby wesprzec naszą cyt. "germańską prawomyślność" poprzez wspracie
        dwóch polecanych na stronie głownej projektów: Grudzień 70 czy Wspominanie
        Festiwalu młodych Talentów. Zachecam tez do zgłebienia artykułów zgromadzonych
        w kategorii Szczecinianie, którym naprawde dalego od tego o czym Pan/Pani pisze.

Z powazaniem
        Arkadiusz Bis
        administrator sedina.pl
        admin(at)sedina.pl
        • piotr33k2 Re: debilizacja Polski 30.03.07, 00:04
          ja bardziej zauważam "debilizacje" polskiej władzy do czego sie czynnie
          przyczynia również semka swoim błogochwalczym do niej stosunkiem .
        • Gość: Sedina Re: Bismarckizacja Polski IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.04.07, 01:26
          piękno ewidentne, alegoria morskiego szczecina,otwartego miasta dobrobytu.
          trzeba mieć chyba koniunkturalna mentalność rodem z Gazety Wyborczej zeby
          negowac idee odbudowy Sediny. Nawet LPR chce ja odbudować ;)
    • absztyfikant Re: Bismarckizacja Polski 31.03.07, 18:05
      Semka jest nawiedzonym propagandzista oplacanym przez obecny uklad...
      • absztyfikant Re: Bismarckizacja Polski 31.03.07, 18:06
        Siema Dexim, co slychac u Ciebie? Posada Ci sluzy?:)
        • Gość: onyx Re: Bismarckizacja Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 19:08
          a dla ciebie darmozjadzie posady brakuje i za nędzne grosze na forum musisz się
          wyrabiać?
    • Gość: jonek Re: Bismarckizacja Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 18:14
      i do odwoływania się do sentymentów proniemieckich...nic dobrego tego nie
      wyjdzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka