Gość: EWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 20:37 Znałam go osobiście ogromna szkoda że już go nie będzie z nami. Wyrazy ogromnego współczucia dla rodziny zmarłego księdza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzekowianin Żegnamy księdza Piotra Prymę IP: 213.155.183.* 29.03.07, 22:16 Ks. Piotr Pryma był człowiekiem, którego zapamiętam do końca swojego życia. Nigdy nie zapomnę jego serdecznego podejścia do każdego człowieka. Był księdzem dla ludzi. Pamiętam, jak jeszcze przed chorobą, lubił rozmawiać z mieszkańcami osiedla - przed lub po mszy podchodził do różnych osób i rozmawiał z nimi. Był bardzo życzliwy, przejmował się losem każdego, kto zwrócił się do niego o pomoc. Bardzo żałuję, że tak szybko odszedł od nas. Oby Pan Bóg zsyłał nam na ziemię więcej takich osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam... Re: Żegnamy księdza Piotra Prymę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 22:31 Ja nie znałem go osobiście i pamiętam z czasu gdy przygotowywał moją "grupę" do bierzmowania (było w kościele na Zawadzkiego). Nie polubiłem go wtedy: krzyczał, gestykulował, był bardzo przejety, zeby wszystko wypadło bez zarzutu ale bardziej ceremonią (może obecnością biskupa) niż nami. Po tym doswiadczeniu ostatecznie oddaliłem się od Kościoła. Byc może to tylko moje osobiste odczucie. Widzę, że jednak zrobił dla ludzi wiele dobrego i chwała mu za to. Niech spoczywa w spokoju! Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Żegnamy księdza Piotra Prymę 29.03.07, 22:53 Ks. Piotr jeszcze w grudniu podtrzymywal na duchu moja ciocie (mieli razem chemioterapie na Strzalowskiej). Teraz on odszedl, a ciocia wlasnie kona.(((((. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jos Re: Żegnamy księdza Piotra Prymę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 23:04 żegnamy Cię księże Piotrze. Z Twoim wiecznym pośpiechem, jakbyś czuł, że czasu masz mało, z charakterystycznym młodym głosem, mądrymi kazaniami i ciepłem w oczach. Wiele robiłeś na tym Bożym poletku,ziemskim.Natrudziłeś się też i nacierpiałeś w życiu. Zabiła Cię choroba, ale Twego ducha nie zmogła. Teraz jesteś spokojny, chyba szczęśliwy? Obyś "acepit mercedem suam"- odebrał swoją nagrodę w wieczności.Chociaż żal... Przekazujemy wyrazy współczucia dla mamy, siostry i rodziny Księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Żegnamy księdza Piotra Prymę 29.03.07, 23:08 Ks. Piotr powiedzial kiedys, ze Bog pozwolil mu osiagnac w penym przyspieszeniu wiecej niz niejeden czlowiek osiaga przez cale dlugie zycie...Tak jakby jego zycie od poczatku mialo byc krotsze, wiec czasu bylo jakby mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Zegnaj Ks. Piotrze! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 30.03.07, 08:18 Pracowalem z NIM od 1992 do 1994 roku jako opiekun na koloniach Caritasu i jako Kierownnik osrodkow dla dzieci ! Nauczyl mnie pracy, remontow , inwestycji w obiekty aby zapewnic dzieciom dobre warunki . Byl wzrorem dla tych ktorzy z NIM pracowali dziekuje ze Byles zes mnie tak wiele nauczyl do zobaczenia!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toja Re: Zegnaj Ks. Piotrze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 10:01 Mówicie o takim młodym łysym księdzu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Zegnaj Ks. Piotrze! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 30.03.07, 11:09 to nie Ks. Piotr Lesniak , ktory jest wysoki i łysy o niego ci chodziolo On zyje i ma sie swietnie tu chodzi o Ks. Piotra Prymę wieloletniego dyrektora Caritasu to wlasnie Jego dzis Szczecin bedzie zegnał a jutro Go pozegnamy w Ińsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: Żegnamy księdza Piotra Prymę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 11:37 Ja niestety zostałam przez Księdza Piotra oszukana, co naraziło moją firmę na straty. Umowy na piśmie nie chciał ze mną sporządzić ("bo tu wszyscy sobie ufamy"), a umowy ustnej się wyparł, choć była uzgodniona przy świadkach. Cieszę się jednak, że w swoim życiu uczynił również wiele dobra. Niech odpoczywa w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Żegnamy księdza Piotra Prymę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 13:56 Znałam ks Piotrao głównie z opowiadań mojej Siostry. Modlił się za mnie kiedy zachoroałam na raka i wyszłam z tego. Ksiądż Piotr w marcu ub.miał operację i diagnozę, że jest chory na rak i było za późno. Ja jednak cały czas wierzyłam ,że poradzi sobie z tą choroba jak ja. Niestety to wielka przestroga przekazana też przez Jego cierpienie i śmierć jak okrutna i bezwzględna jest ta choroba. Niech odpoczywa w pokoju i będzie patronem tych co chorują na raka by nie ustawali w nadzieji.Zegnaj Księże i chron nas z niebios. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Żegnamy księdza Piotra Prymę 30.03.07, 21:07 Ja dodam, ze chodzi o raka jelit...Naprawde robmy kolonoskopie i to najlepiej juz gdzies kolo 40-ki...To jedna z chorob cywilizacyjnych i niestety zbiera coraz wieksze zniwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.bill Zostanie nas ok 25% na Ziemi IP: *.bazapartner.pl 30.03.07, 21:52 reszta padnie - CI, których kiedys zmutowano lub stworzono na Atlantydzie. Nowe wibracje Ery Wodnika już działają. Efekt: układ oddechowy, serce, głowa-wylewy... Tak to teraz bedzie.. Smutne, ale chyba jednak prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Żegnamy księdza Piotra Prymę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 09:38 również znałam go osobiście i dodam, że niestety spowodował moje odejście od Kościoła i utratę wiary. Było to dawno temu, ktoś bardzo mi bliski umierał na raka jelita grubego właśnie a ten Wielki człowiek doprowadził mnie do jeszcze większej rozpaczy, nie widziałam w nim wspólczucia dla mnie i umierającego ale było to dawno, pewnie sam zrozumiał ból fizyczny, psychiczny sam chorując na tę chorobę, a wiem jak wielkie to cierpienie, które uszlachetnia każdego z nas, ja wtedy już to wiedziałam, a on jeszcze nie. Wybaczam, odpoczywaj w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jos Re: Żegnamy księdza Piotra Prymę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 23:10 Żegnam Cię Piotrze, nie wysłuchano nas, gdy modlitwy o cud uzdrowienia zanoszono.Szkoda. Pogrzeb Twój, kościół w Ińsku,w otoczeniu jezior i zieleni. Leżałeś tak spokojnie na swoim ostatnim trumiennym posłaniu. Tysiąc osób, prezydent Szczecina, mnóstwo księży - żal. Piękny był pogrzeb, ludzie płakali. Odpoczywaj w pokoju, biedny, spracowany wyrobniku Bożego poletka. Niech nasza wiara i ufność Bogu będą dla ciebie jakąś nagrodą. Jan Paweł II konał na oczach milionów wiernych i pewnie wielu pomoże w umieraniu.Ty pewnie też. Żegnaj Piotrek. Do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś