Dodaj do ulubionych

Żegnamy księdza Piotra Prymę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 20:37
Znałam go osobiście ogromna szkoda że już go nie będzie z nami.
Wyrazy ogromnego współczucia dla rodziny zmarłego księdza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzekowianin Żegnamy księdza Piotra Prymę IP: 213.155.183.* 29.03.07, 22:16
      Ks. Piotr Pryma był człowiekiem, którego zapamiętam do końca swojego życia.
      Nigdy nie zapomnę jego serdecznego podejścia do każdego człowieka. Był księdzem
      dla ludzi. Pamiętam, jak jeszcze przed chorobą, lubił rozmawiać z mieszkańcami
      osiedla - przed lub po mszy podchodził do różnych osób i rozmawiał z nimi. Był
      bardzo życzliwy, przejmował się losem każdego, kto zwrócił się do niego o pomoc.
      Bardzo żałuję, że tak szybko odszedł od nas. Oby Pan Bóg zsyłał nam na ziemię
      więcej takich osób.
      • Gość: taki tam... Re: Żegnamy księdza Piotra Prymę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 22:31
        Ja nie znałem go osobiście i pamiętam z czasu gdy przygotowywał moją "grupę" do
        bierzmowania (było w kościele na Zawadzkiego). Nie polubiłem go wtedy:
        krzyczał, gestykulował, był bardzo przejety, zeby wszystko wypadło bez zarzutu
        ale bardziej ceremonią (może obecnością biskupa) niż nami. Po tym doswiadczeniu
        ostatecznie oddaliłem się od Kościoła.
        Byc może to tylko moje osobiste odczucie.
        Widzę, że jednak zrobił dla ludzi wiele dobrego i chwała mu za to. Niech
        spoczywa w spokoju!
        • annajustyna Re: Żegnamy księdza Piotra Prymę 29.03.07, 22:53
          Ks. Piotr jeszcze w grudniu podtrzymywal na duchu moja ciocie (mieli razem
          chemioterapie na Strzalowskiej). Teraz on odszedl, a ciocia wlasnie kona.(((((.
    • Gość: Jos Re: Żegnamy księdza Piotra Prymę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 23:04
      żegnamy Cię księże Piotrze. Z Twoim wiecznym pośpiechem, jakbyś czuł, że czasu
      masz mało, z charakterystycznym młodym głosem, mądrymi kazaniami i ciepłem w
      oczach. Wiele robiłeś na tym Bożym poletku,ziemskim.Natrudziłeś się też i
      nacierpiałeś w życiu. Zabiła Cię choroba, ale Twego ducha nie zmogła. Teraz
      jesteś spokojny, chyba szczęśliwy? Obyś "acepit mercedem suam"- odebrał swoją
      nagrodę w wieczności.Chociaż żal...
      Przekazujemy wyrazy współczucia dla mamy, siostry i rodziny Księdza.
      • annajustyna Re: Żegnamy księdza Piotra Prymę 29.03.07, 23:08
        Ks. Piotr powiedzial kiedys, ze Bog pozwolil mu osiagnac w penym przyspieszeniu
        wiecej niz niejeden czlowiek osiaga przez cale dlugie zycie...Tak jakby jego
        zycie od poczatku mialo byc krotsze, wiec czasu bylo jakby mniej...
    • Gość: Tomasz Zegnaj Ks. Piotrze! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 30.03.07, 08:18
      Pracowalem z NIM od 1992 do 1994 roku jako opiekun na koloniach Caritasu i jako
      Kierownnik osrodkow dla dzieci ! Nauczyl mnie pracy, remontow , inwestycji w
      obiekty aby zapewnic dzieciom dobre warunki . Byl wzrorem dla tych ktorzy z NIM
      pracowali dziekuje ze Byles zes mnie tak wiele nauczyl do zobaczenia!!!!!!!
      • Gość: Toja Re: Zegnaj Ks. Piotrze! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 10:01
        Mówicie o takim młodym łysym księdzu?
        • Gość: tomek Re: Zegnaj Ks. Piotrze! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 30.03.07, 11:09
          to nie Ks. Piotr Lesniak , ktory jest wysoki i łysy o niego ci chodziolo On zyje
          i ma sie swietnie tu chodzi o Ks. Piotra Prymę wieloletniego dyrektora Caritasu
          to wlasnie Jego dzis Szczecin bedzie zegnał a jutro Go pozegnamy w Ińsku.
    • Gość: B. Re: Żegnamy księdza Piotra Prymę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 11:37
      Ja niestety zostałam przez Księdza Piotra oszukana, co naraziło moją firmę na
      straty. Umowy na piśmie nie chciał ze mną sporządzić ("bo tu wszyscy sobie
      ufamy"), a umowy ustnej się wyparł, choć była uzgodniona przy świadkach. Cieszę
      się jednak, że w swoim życiu uczynił również wiele dobra. Niech odpoczywa w
      pokoju.
    • Gość: ela Żegnamy księdza Piotra Prymę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 13:56
      Znałam ks Piotrao głównie z opowiadań mojej Siostry. Modlił się za mnie kiedy zachoroałam na raka i wyszłam z tego. Ksiądż Piotr w marcu ub.miał operację i diagnozę, że jest chory na rak i było za późno. Ja jednak cały czas wierzyłam ,że poradzi sobie z tą choroba jak ja. Niestety to wielka przestroga przekazana też przez Jego cierpienie i śmierć jak okrutna i bezwzględna jest ta choroba. Niech odpoczywa w pokoju i będzie patronem tych co chorują na raka by nie ustawali w nadzieji.Zegnaj Księże i chron nas z niebios.
      • annajustyna Re: Żegnamy księdza Piotra Prymę 30.03.07, 21:07
        Ja dodam, ze chodzi o raka jelit...Naprawde robmy kolonoskopie i to najlepiej
        juz gdzies kolo 40-ki...To jedna z chorob cywilizacyjnych i niestety zbiera
        coraz wieksze zniwo...
    • Gość: the.bill Zostanie nas ok 25% na Ziemi IP: *.bazapartner.pl 30.03.07, 21:52
      reszta padnie - CI, których kiedys zmutowano lub stworzono na Atlantydzie.
      Nowe wibracje Ery Wodnika już działają. Efekt: układ oddechowy, serce,
      głowa-wylewy...
      Tak to teraz bedzie.. Smutne, ale chyba jednak prawdziwe.
    • Gość: ola Re: Żegnamy księdza Piotra Prymę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 09:38
      również znałam go osobiście i dodam, że niestety spowodował moje odejście od
      Kościoła i utratę wiary. Było to dawno temu, ktoś bardzo mi bliski umierał na
      raka jelita grubego właśnie a ten Wielki człowiek doprowadził mnie do jeszcze
      większej rozpaczy, nie widziałam w nim wspólczucia dla mnie i umierającego ale
      było to dawno, pewnie sam zrozumiał ból fizyczny, psychiczny sam chorując na tę
      chorobę, a wiem jak wielkie to cierpienie, które uszlachetnia każdego z nas, ja
      wtedy już to wiedziałam, a on jeszcze nie. Wybaczam, odpoczywaj w pokoju.
      • Gość: Jos Re: Żegnamy księdza Piotra Prymę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 23:10
        Żegnam Cię Piotrze, nie wysłuchano nas, gdy modlitwy o cud uzdrowienia
        zanoszono.Szkoda. Pogrzeb Twój, kościół w Ińsku,w otoczeniu jezior i zieleni.
        Leżałeś tak spokojnie na swoim ostatnim trumiennym posłaniu. Tysiąc osób,
        prezydent Szczecina, mnóstwo księży - żal. Piękny był pogrzeb, ludzie płakali.
        Odpoczywaj w pokoju, biedny, spracowany wyrobniku Bożego poletka. Niech nasza
        wiara i ufność Bogu będą dla ciebie jakąś nagrodą. Jan Paweł II konał na oczach
        milionów wiernych i pewnie wielu pomoże w umieraniu.Ty pewnie też. Żegnaj
        Piotrek. Do zobaczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka