Dodaj do ulubionych

Opinie o devloper ND Neptun

IP: 153.95.95.* 03.04.07, 14:02
Jest taka strona www.nd.com.pl Nalezy do developera Neptun.
Developer umozliwyl niby umieszczenie wlasnej opinii.
Napiszesz krytyczna uwage to ci nie umiesci.
ALE SPRYTNY !!!
Buduje wlasnie Doline Slonca na Bezrzeczu. Na tym terenie wolno wznosic domy
do 2,5 kondygnacji a na wizualizacji widac 4.
Szeregowce z wysunietymi garazami nie gwarantuja dwoch miejsc parkingowych
(jendno w garazu a drugie na podjezdzie).
Czyzby powtorka z ul. Topolowej, czyli rozbiorka i lament mieszkancow i
blagania o nie rozbieranie, bo kredyt do splacenia, nie ma gdzie mieszkac
i ciezkie jest zycie.
Obserwuj wątek
    • Gość: piwoniasz Re: Opinie o devloper ND Neptun IP: *.master.pl 03.04.07, 22:27
      Napisz coś więcej,bo jestem zainteresowana ich ofertą , a ponieważ nie jestem
      ze Szczecina, nie bardzo rozumiem o co chodzi z problemami na
      Topolowej.Pozdrawiam
    • Gość: gośka Re: Opinie o devloper ND Neptun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 08:45
      bzdury piszesz. dolina słońca jest budowana na bezrzeczu przy ul. zaściankowej.
      jak się dobrze przyjrzysz, to zobaczysz, że prz tej samej ulicy, znajdują się
      wybudowane jeszcze za komuny szeregowce składające się z: parteru, pierwszego
      piętra, drugiego piętra i poddasza. z tego co wiem, to nd buduje tak samo.

zawsze można sprawdzić pozwoloenie na budowę :)

pozdrawiam
      Gośka

PS. nie bronię neptuna, nie jestem ich pracownikiem, ale właścicielką
      mieszkania wybudowanego przez nich na różanym.
      • Gość: Maciej Re: Opinie developer ND Neptun IP: 153.95.95.* 04.04.07, 11:00
        Topolowa
        To dwoch roznych developerow, ale gmina ta sama i problem podobny.

Bzdury to Ty piszesz Gosiu, poniewaz:
        1. Zasciankowa to Szczecin
        2. Dolina blota-slonca to Dobra Szczecinska
        3. Pozwolenie na budowe?
        Warunki Zagospodarowania dla tego Terenu mowia o 2,5 kondygnacjach, ktore
        naciagajac mozna zamienic na 3 i piwnice, ale nigdy na 4 pietra.

A jezeli ktos im poszedl na reke, albo przez przypadek przeoczyl to na krotko,
        bo jak wlascicele sasiednich dzialek indywidualnych wystapia o odszkodowanie za
        utrate wartosci dzialki pod domek to tak jak na Topolowej wszyscy sie wycofaja,
        bo nie chca placici milionowych odszkodowan i ludki co kupili mieszkania
        czekaja na rozbiorke.

Mam nadzieje, ze wszystko jest O.K.
        Nie rozumiem tylko dlaczego opinie ktore sie do nich wysyla z ich strony moga
        byc tylko pozytywne i tej mojej watpliwosci nie umiescili i sie nie
        ustosunkowali.

• Gość: Maciej Re: Opinie developer ND Neptun IP: 153.95.95.* 04.04.07, 11:12
          Zreszta to fragment ich opisu:

"Mieszkania na osiedlu dostępne są w różnych typach zabudowy:
          - niskie domy wielorodzinne 2,5 kondygnacji."
          A wizualizacja pokazuje 4 kondygnacje.

• Gość: gośka Re: Opinie developer ND Neptun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 11:23
            jak policzą parter jako pierwsza kondygancja, to rzeczywiście nie będzie grało,
            ale jak parter to będzie zerowa kondygnacja, to będzie OK, bo poddasze to tak
            jakby pół :))
            • Gość: XXX Re: Opinie developer ND Neptun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:59
              Sama nazwa Dolina Słońca to jakaś paranoja!!! Dolina mgieł i wilgoci to byłaby
              dobra nazwa dla tego miejsca a i bombki lotnicze z oresu II wojny się
              trafiają, Nieduże co prawda, tak do 1200 kg sztuka ale zawsze :)
        • Gość: gośka Re: Opinie developer ND Neptun IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 11:21
          Maćku,

sprawdzałam jeszcze raz na stronie ND. budynki mają mieć 2,5 kondygnacji, więc
          tak jak trzeba :-)
          Dolina Słońca będzie się znajdować na ulicy Zaściankowej - początkowo, jak były
          tylko plany, to zamierzałam tam właśnie kupić mieszkanie - a w zasadzie to
          będzie jakby przedłużenie Zaściankowej, kiedyś tam było pole. Znam tą dzielnicę
          bardzo dobrze, a to właśnie pole było miejscem spacerów z psiakiem :-)

zobacz link poniżej:
          www.nd.com.pl/index.php?site=inwestycje&id=45
          pozdrawiam
          gosia

PS. neptuna jak każdego innego developera warto sprawdzić. ja przed zakupem
          mieszkania byłam u prawnika, sprawdziłam w policach księgi wieczyste,
          pozwolenie na budowę, a umowę przedwstępną podpisałam w formie aktu
          notarialnego. kosztowało to trochę powyżej 1000 PLN, ale spałam spokojnie, że z
          dnia na dzień nie podniosą mi ceny za metr.
    • Gość: Vlad.H. coz - mieszana opinia IP: *.warzymice.net 04.04.07, 16:53
      Na plus - w maire bezproblemowi (jak dotad) - tzn budowali i oddawali mieszkania
      - nei jak inni ktorzy brali a potem zostawal po nich rozryty plac budowy i dlug
      na hipotece...

i to chyba tyle na plus... (bo w Polsce to ze ktos wezmie kase i zbuduje
      mieszkanie czy dom nalezy uznac za duzy plus)

poza tym minusy - notoryczny, wrecz irytujacy niski poziom wykoania prac
      budowlanych, kiepska organizacja placu budowy, tworzenie projektow osiedli bez
      myslenia i nalezytej komunikacji (zanizanie calej infrastruktury komunikacyjnej)

ogolnie - jak na warunki Polskie to miare solidny developer ale to w realiach
      Polskich - przypuszczalnie na zachodzie nie utrzymaliby sie na rynku po kilku
      procesach z odszkodowaniami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka