Dodaj do ulubionych

Jak parkują kobitki - bajka o 2 mandatach.

IP: *.globalconnect.pl 23.04.07, 18:40
Jest w Szczecinie słynna siłownia Universum. Przyjeżdząją doń cudne chłopaki
ślicznymi beemkami i przecudne fit-blondynki ślicznymi folksfagenami.
Siłownia też niczego sobie, tyle że nikt nie wpadł na pomysł że gdzieś to
piękne towarzystwo musi postawić swoje śliczne maszyny, więc każdy stawia
gdzie popadnie. No ale dziś jedna cud-fit-łomen przegięła - tu pozdrawiam
panią w ślicznym dresiku z paseczkami która dziś o 12 zajechała bramę
wjazdową parkingu dla mieszkańców Roverem. Bajer polega na tym że w jej
wyćwiczonym na steperze mózgu nie pojawiła się najmniejsza wątpliwość że
zablokowała wjazd i wyjazd 40 mieszkańcom bloku do którego należy i parking i
ten wjazd. Podziwiam

Pomijam fakt że Straż Miejska (koło 14:00) i Policja (koło 15:00) stwierdziła
że nic nie mogą bo tu ciasno i holownik nie wjedzie - zostawili jeno kartki
z zaproszeniem po mandat.

Pomijam również fakt że rozeźleni mieszkańcy widząc brak pomysłu na
rozwiązanie problemu wśród stróżów prawa, odreagowywali swoją złość rysując
gwoździem (niechcący - rzecz jasna) bok Rovera. Po 18 niosąc dumnie butelkę
wody (super-fit 0,0005 kalorii) panna zasiadła do auta i była zbulwersowana
że ona tu na chwilę (360 minut raptem) staje a tu taki raban i 2 mandaty do
odbioru.

Jednocześnie informuje że na codzień jestem statecznym emerytem spędzającym
całe dnie w oknie.

a oto krótka fotorelacja z naszego parkingowego festynu
img443.imageshack.us/my.php?image=dscn3338tt7.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: Go Re: Jak parkują kobitki - bajka o 2 mandatach. IP: *.szczecin.mm.pl 23.04.07, 19:19
      "Jak parkuje kobitka" - bo musisz "Obserwatorze z okna" przyznać, że nie
      wszystkie mają aż taką, minimalną wyobraźnię :)
    • andreas.007 Re: Jak parkują kobitki - bajka o 2 mandatach. 23.04.07, 19:29
      nie wierze zeby holownik nie mógł zabrac blokady...
      Jak co to mozna było zadzwonic do pana Fenikowskiego i odjechac autem!
      • Gość: ciekawscy Re: Jak parkują kobitki - bajka o 2 mandatach. IP: *.globalconnect.pl 23.04.07, 19:36
        Andreas - chodziło o to żeby zabrać samochód (stał na wjeździe) i wjechać na
        parking za blokadą.
        Niestety auto stało tak że zatarasowało wjazd i ani w tę ani wewtę.
        Mr Fenikowski raczej się nie garnie do otwierania cudzch samochodów na które
        nie ma się papierów.

Wracam do okna ...
        • andreas.007 Re: Jak parkują kobitki - bajka o 2 mandatach. 23.04.07, 19:43
          w obliczu przedstawicieli prawa... czemu nie?

Mozna było podnieść i odciągnąc,
          na pewno nie było recznego co najwyzej bieg...

Ale znam takich holowników, co by na pewno dali rade!
          • Gość: ciekawscy Re: Jak parkują kobitki - bajka o 2 mandatach. IP: *.globalconnect.pl 23.04.07, 19:48
            pytanie tylko kto zapłaciłby panu Fenikowskiemu za usługę ?
            • andreas.007 Re: Jak parkują kobitki - bajka o 2 mandatach. 23.04.07, 19:55
              ten kto handluje częsciami do Rovera
              albo właściciel parkingu policyjnego...
              no z którym tam ma policja umowe!
              • felerynka Re: Jak parkują kobitki - bajka o 2 mandatach. 23.04.07, 20:05
                co za trąba! po drugiej stronie ulicy zawsze można znależć miejsce.
                a w ramach ćwiczeń wysiłkowych można i także przejść te 25m.
                a siłownia tiaa, niczego sobie.
          • Gość: Vlad.H. to sie robi zwyczajnie IP: 80.53.41.* 25.04.07, 00:43
            jesli nie mozna podstawic holownika to sie zwyczajnie wybija szybe, lamie
            zabezpieczenie na kolumnie i wyciaga fure, kierowca placi mandat, koszty
            wlamania no i sam pokrywa koszty napraw - jedna taka lekcja i skutecznie
            nauczylaby te pania gdzie sie nie parkuje
            Co byloby gdyby np ktos potrzebowal pomocy pogotowia albo np wybuchl pozar...
            • Gość: stef Re: to sie robi zwyczajnie IP: *.bazapartner.pl 25.04.07, 10:40
              czyli jezeli w mojej bramie sikaja pijaki to mam ich powystrzelac? tak dla nauczki dla innych?
              • Gość: Vlad.H. stef??? IP: 80.53.41.* 26.04.07, 00:38
                kpisz czy o droge pytasz? - wspolczuje ci ze nie widzisz roznicy miedzy
                zabijaniem zwierzat czy ludzi a odholowaniem pojazdu blokujacego dojazd do
                posesji...
                Na zachodzie nikt nie robi takich rzeczy bo ponosi szybko dosc dotkliwe
                konsekwencje tego ze olewa innych...
                • Gość: andreas Re: stef??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 00:41
                  obawiam sie - generalnie zgadzajac sie z Toba - ze nie tylko o kare chodzi!
                  Sa kraje, gdzie karze sie dotkliwie... a dalej kradna!
                  Bywało, ze obcinano części ciała,
                  a nie zanikło złodziejstwo!

To tez kwestia jakiejs kultury, swiadomosci...
                • Gość: stef Re: Vlad.H IP: *.bazapartner.pl 26.04.07, 12:03
                  szkoda, ze nie wspominasz o swojej wypowiedzi o wybijaniu szyby w cudzym aucie.
                  to juz male piwko? taaak?

• Gość: sql Re: Jak parkują kobitki - bajka o 2 mandatach. IP: *.globalconnect.pl 26.04.07, 06:30
          Mister fenikowski to i owszem cudze także , ale po godzinach;))
    • grogreg Cos Ci napisze. 23.04.07, 19:46
      Wiecej nam takich "emerytow" trzeba.
      Nie moze byc tolerancji dla takich zachowan.
      • Gość: ciekawscy Re: Cos Ci napisze. IP: *.globalconnect.pl 23.04.07, 19:53
        no śmieszne lub nie ale jak ci ktoś zabarykaduje wjazd na posesję to drażni i
        nie ma tolerancji dla takich zachowań
        • Gość: bruder Re: Cos Ci napisze. IP: 10.10.130.* 24.04.07, 06:11
          kupcie zuka albo tarpana uzywke i zablokujcie wjazd tej silowni....
        • grogreg Re: Cos Ci napisze. 24.04.07, 16:15
          Ale Ja Cie popieram z calego serca.
      • Gość: Zbędny Należy powołac wolontariat od parkowania aut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 07:22
        Są jeszcze wolne miejsca do zagospodarowania w "demokracji lokalnej".
    • Gość: kriss Re: Jak parkują kobitki - bajka o 2 mandatach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 11:04
      Tak to jest jak taki glon dostaje prawo jazdy...
      Nie można liczyć przecież na myślenie, bo czym? Tymi paskami na dresie?
      Do tego dodać postawę "ja i wszechświat" i gotowe. Osobiście bym się wściekł, gdybym nie mógł wyjechać z bramy. A znam to doskonale, bo mieszkałem wiele lat w willi naprzeciw pewnej firmy, którą często, gęsto dowiedzali klienci...
      Każdy poranek zaczynał się od szukania w tej firmie kretyna, który stanął na bramie.

Głupota nie boli, a lakierowanko się szykuje...
      • Gość: brawo Re: Jak parkują kobitki - bajka o 2 mandatach. IP: 213.155.165.* 24.04.07, 12:03
        No i bardzo prawidłowo. To samo przydałoby się debilom potrafiącym jednym
        samochodem zająć 2-3 miejsca postojowe.
        • Gość: renik Re: Jak parkują kobitki - bajka o 2 mandatach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:31
          Mieliśmy takiedo specjalistę na osiedlowym parkingu. Jeździ dużym autem i potrafił stanąć na trzech miejscach jednocześnie. Na zwracaną uwae wzruszał ramionami. Któregoś ranka nie odjechał. Miał pocięte opony. Cztery.
          I kartkę za wycieraczką, że za każde następne parkowanie szeroko - opony
          plus bonus specjalny przednia szyba.
          Już parkuje jak trzeba.
    • anamar Re: Jak parkują kobitki - bajka o 2 mandatach. 24.04.07, 12:36
      po pierwsze nie rozumiem tytułu...dlaczego tylko kobitki?faceci też często źle
      parkują.i jeszcze jedno:gdyby któryś z was porysował mojego cukiereczka,albo
      przeciął w nim opony...Boże,zmiłuj się.a parkować trzeba kulturalnie i w zgodzie
      z przepisami.niezależnie od płci.
      • Gość: ......... Re: Jak parkują kobitki - bajka o 2 mandatach. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 14:00
        Mamy w nosie ciebie i twojego cukiereczka.

• anamar Re: Jak parkują kobitki - bajka o 2 mandatach. 25.04.07, 11:02
          Gość portalu: ......... napisał(a):

> Mamy w nosie ciebie i twojego cukiereczka.
          >

to jest was dwóch?a wiesz jak się to nazywa w medycynie?
    • Gość: stef co za kraj! IP: *.bazapartner.pl 24.04.07, 15:00
      babka głupia - to fakt. ale strach myslec do czego moze to doprowadzic w tej naszej IV RP - twoj pies zrobi kupe na chodnik - wytargamy go za futerko lub zrobimy z niego szaszłyki. jak mozna niszczyc cudza wlasnosc?
      • Gość: niedres Re: co za kraj! IP: 213.155.165.* 24.04.07, 15:24
        Tez uwazam, ze nie mozna niszczyc cudzej wlasnosci.
        Rzecz w tym, ze w tej cytowanej prze ciebie IV RP mnostwo jest osob o tak
        niskiej empatii, ze docieraja do nich tylko najprotsze bodzce, bodzce kategorii
        elektrowstrzasow...
        • Gość: 3-paski Re: co za kraj! IP: 195.124.114.* 24.04.07, 15:31
          nie mozna tu zgoda ale warto zauwazyc ze policja i straz miejska po raz kolejny
          byla bezradna ... wystawic mandat i odjechac to troszke za malo
          • andreas.007 Re: co za kraj! 24.04.07, 17:08
            pieknie to ująłes...
            wystawic mandat i odjechac - sprawa zamknieta!
            A ludzie maja zablokowany wjazd!

Smieciarze przyjechali, opróżnili smietniki,
            a smieci rozsypane obok, to nie ich problem...
            oni pojemniki opróznili!!
            Syf został!

To nie mój problem... moja działka od tej kreski do tej!
            Ja nie jestem od załatwienia problemu, ale od wystawienia mandatu...
            • Gość: st.emeryt Re: co za kraj! IP: *.pl 24.04.07, 18:29
              A Piłsudzkiego między rondami ? Jakie codzienne żniwo dla służb (mogło by być).
              Czemu parkują skosem przekraczając wyznaczone linie, a nie równolegle do
              krawężnika ? Muszę zahaczać o sąsiedni pas ruchu jadąc nawet małym autem.
              • Gość: Gosc Re: co za kraj! IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.07, 19:53
                odpowiedz jest prosta te samochody sa niewidzialne :-)
                drogówka, która przejeżdża tam kilkadziesiąt razy na dobę ich nie widzi, tak
                samo nie widza ich patrole prewencji przechodzące ta ulica za dnia i w nocy
                jak dla mnie to zaniedbanie obowiązków, może GW odpyta szanownych komendantów na
                te okoliczność ?
              • Gość: hmmm... Re: co za kraj! IP: 213.155.165.* 25.04.07, 00:38
                ... może dlatego, że parkując skosem, bardziej ekonomicznie wykorzystują
                deficytowe miejsca parkingowe ?
    • piotr33k2 Re: Jak parkują kobitki - bajka o 2 mandatach. 25.04.07, 00:57
      parkują też tak że notorycznie zamiast jednego zajmuja dwa miejsca ,notorycznie
      nie za pózno albo wcale nie używają kierunkowskazów ,albo taki przypadek kilka
      dni temu jechałem za taką jedną co na wysokosci dawnej baltony włączyła lewy
      kierunek a wyłączyła dopiero na światłach za jurczykowym aniołem ,w zwiazku z
      tym nie wiadomo było co za numer może odwalić,po zapaleniu zielonego oczywiscie
      zaczeła dopiero szukać biegu itd itp. dzisiaj znowu druga artystka w meganie na
      gdanskiej z prawego pasa bezcermonialnie bez kierunku i bez oglądania sie nawet
      na bok wjechała mi przed sam nos na mój środkowy pas o mało nie doprowadzając
      do karambolu,widocznie uwazała że obowiązuje ją zasada "prawej reki " (he he)
      widzac kobiete za kierownica obok albo przed sobą zawsze mam noge na hamulcu i
      sprzegle gotowa do użycia,faceci za to zawsze na rondach z wewnętrzego pasa
      bezposrednio zjeżdzają od razu w droge wylotową i mysla że tak jest prawidlowo
      bo dają kierunek (he he) .ogólnie ludzie jeżdza u nas po azjatycku na chama nie
      przestrzegajac podstawowych zasad ruchu drogowego i bezpieczeńtwa,mozna by
      jescze długo mówic np. na temat parkowania przy skrzyżowaniach w sródmiesciu na
      bocznych ulicach które zasłania calkowicie wiodcznosc tym z drogi
      podporządkowanej i trzeba w ciemno i na nosa wyjechac na pól jezdni żeby
      cokolwiek zobaczyć ale wtedy nieraz moze byc za póżno i za daleko , he he.
    • Gość: kikiriki Jak parkują z rejestracją ZS... IP: 83.168.96.* 26.04.07, 14:17
      Jestem z Gryfina, często bywam na Lagunie, gdzie mam okazję zobaczyć, jak
      parkują szczecinianie, którzy przyjechali wymoczyć swoje tyłki w w/w centrum
      wodnym. Otóż za każdym razem zdarza mi się naliczyć co najmniej 4 auta z
      rejestracją zaczynająca się ZS, które zaparkowały tak, że zajęły dwa miejsca
      parkingowe. A to na skos, a to niby prawidłowo, tyle że biała linia równiutko
      pod samochodem - dokładnie dzieląc go na pół. Kto was tam w Szczecinie uczy
      parkowania? Nie wierzę też, że kierowcą każdego z tych aut była kobieta. A tak
      poza tym co jecze zauwazyłąm: szczecinianie prawie nie używają kierunkowskazów.
      Rejestracje ZPL i ZST to najgorsi kierowcy jakich widziałam.
      • Gość: stef Re: Jak parkują z rejestracją ZS - to wzorem Vlada IP: *.bazapartner.pl 26.04.07, 14:44
        rysuj karoserie tepym nozem, przecinaj opony, wybijaj szyby, zaplataj anteny na supelek, itp, itd....
        wtedy zmadrzeją ;))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka