shuja 01.05.07, 09:51 kto z nich pójdzie w pierwszym rzędzie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ZBędny Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 09:55 Chciałoby mi się natychmiast powiedzieć, że w pierwszym rzędzie pochodu forumów maszerowałby praszczur ! Po krótkim przemysleniu stwierdzam jednak, że to za duży tchórz. Stawiam więc na xyzeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazzi Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 10:11 absztyfikant vel praszczur żeruje na tych co w idą pochodach. Oni mają nadzieję na konsumpcję, on już od dawna służy konsumującym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 10:22 Ja pójdę! Środkiem Wyzwolenia napie..na jak bąk. I co mi zrobicie? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 10:33 Ja pójdę! Środkiem Wyzwolenia napie..na jak bąk. *Dzień jak co dzień:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
shuja Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 10:38 no no xyz-ecie dzisiaj możesz sobie pozwolić na takie teksty... Odpowiedz Link Zgłoś
vicek113 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 10:58 ..coś taka na dziś odważna???? trzeba było chodzić jak nap...li 'antypochody' które szły obok tych jedynie słusznych zastawionych szczelnie autobusami miejskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 10:41 Gość portalu: ZBędny napisał(a): > Chciałoby mi się natychmiast powiedzieć, że w pierwszym rzędzie pochodu forumów > > maszerowałby praszczur ! Po krótkim przemysleniu stwierdzam jednak, że to za > duży tchórz. > Stawiam więc na xyzeta ............................................................................ Do rzeczy bohaterze .Najpierw się zaloguj.Ja już byłem pod Pomnikiem Orłów i czerwone kwiaty położyłem.To jest taka nowa świecka tradycja bo Szczecin był zawsze robotniczym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lary Bareja się kłania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 11:35 > nowa świecka tradycja :)))))))))))))))))))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 12:33 >Do rzeczy bohaterze .Najpierw się zaloguj.Ja już byłem pod Pomnikiem Orłów i >czerwone kwiaty położyłem.To jest taka nowa świecka tradycja bo Szczecin był >zawsze robotniczym miastem. Nie wątpię, że byłeś po Orłami stąd Ciebie typowałem ale nie w pierwszym szeregu :-) Gdybyś jednak mi mógł powiedzieć nt użytego słowa "zawsze" tzn od kiedy Szczecin "zawsze" był robotniczym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:18 zawsze robotnicze miasto to od kiedy liczysz... Bo ja słyszałem, ze Szczecin zawsze był takim turystyczno-wypoczynkowym zapleczem Berlina... Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:23 andreas.007 napisał: > zawsze robotnicze miasto to od kiedy liczysz... > Bo ja słyszałem, ze Szczecin zawsze był takim turystyczno-wypoczynkowym > zapleczem Berlina... >........................................................................... Od kiedy jest naszym miastem nad naszą rzeką. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:29 ale od pewnego czasu w Szczecinie najwiekszym zakładem pracy jest magistrat, czyli miasto urzedników! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 10:45 Gość portalu: ZBędny napisał(a): Chciałoby mi się natychmiast powiedzieć, że w pierwszym rzędzie pochodu forumów maszerowałby praszczur ! Po krótkim przemysleniu stwierdzam jednak, że to za duży tchórz. Stawiam więc na xyzeta '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Pudlo Zbedny! Spojrz na ich dlonie...to nie robotnicze rece... Oni Partii i Sprawie sluza piorem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.chello.pl 01.05.07, 10:53 Jak ja nienawidzę tego święta .Święto urzędników za na których ja płacę podatki. łenistwo i nieróbstwo cały tydzień, tego nie ma nigdzie na całym świecie tylko u nas najbiedniejszym kraju UE. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 10:57 ale to tez wina nastepnego swieta, tym razem slusznego.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 10:56 Pamiętam kilka pochodów w mieście. Początkowo szedłem, póżniej już uczestniczyłem stojąc na trybunie nieopodal Majestatu Pierwszego Sekretarza Komitetu Wojewódzkiego PZPR.Na zapleczu trybuny na Wyzwolenia był barowóz i można było pogadać z towarzyszami w bardziej kameralnej atmosferze, a pochód szedł.W miejscu Placu Rodła stały barowozy z parówkami przygotowanymi na tę okoliczność dla uczestników pochodu.Zaopatrzenie pokazywało dowodnie ,że kierunek w którym zmierza Ojczyzna pod przywództwem Partii jest jedynie słuszny. Dopiero po 1981 jacyś wichrzyciele usiłowali zakłócać ład i porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 11:04 praszczur1 napisał: > Dopiero po 1981 jacyś wichrzyciele usiłowali zakłócać ład i porządek. To tyż ja. A oprócz tego najwięcej wichrzyłam w 83-m. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 11:10 Gość portalu: zona.pijaka napisał(a): > praszczur1 napisał: > > Dopiero po 1981 jacyś wichrzyciele usiłowali zakłócać ład i porządek. > > To tyż ja. A oprócz tego najwięcej wichrzyłam w 83-m. ............................................................................ No i to nie było słuszne, bo zakłócało uroczystość w której świadoma część klasy robotniczej demonstrowała sojusz z Partią i Rządem. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Co Lenin sadzi o xyz i Praszczurze 01.05.07, 11:10 "Tak zwani przyjaciele ludu z partii socjaldemokratycznych to zwykłe gnidy i tchórze, które swoją postępową retoryką próbują zakryć łajdactwa i zdrady wobec klasy robotniczej. To polityczne zera" Włodzimierz Lenin Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Co Lenin sadzi o xyz i Praszczurze 01.05.07, 11:15 swantevit napisał: > "Tak zwani przyjaciele ludu z partii socjaldemokratycznych to zwykłe gnidy i > tchórze, które swoją postępową retoryką próbują zakryć łajdactwa i zdrady > wobec klasy robotniczej. To polityczne zera" > > Włodzimierz Lenin >............................................................................... No i słusznie sądzi o socjaldemokratach.Ja genetyczny komunista też tak sądzę. Nie po to Tow.Stalin zmienił kierunki rzek aby pleniła się jakaś socjaldemokracja. Tylko dyktatura proletariatu jest słuszna.A władzę ma dzierżyć jego emanacja. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:22 Praszczurze ja słyszałem, ze na tych trybunach to dantejskie sceny były, bo to tyle godzin w słoncu stac trzeba było... mysma - ja jako dziecie i młodzież - ledwie przeszlismy i spoko... Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:35 andreas.007 napisał: > Praszczurze ja słyszałem, ze na tych trybunach to dantejskie sceny były, > bo to tyle godzin w słoncu stac trzeba było... > mysma - ja jako dziecie i młodzież - ledwie przeszlismy i spoko... >............................................................................ Myśmy sie zmieniali, zawsze część się rekreowała na zapleczu, no cóż awangarda Matki Partii nie oszczędzała się.A jeszcze póżniej był bankiet w KW.Te koniaki, kapitalistyczne wynalazki, no męczarnia. A my aktyw Boharerowie Pracy Socjalistycznej zawsze w pierwszym szeregu, a teraz taki ZBedny mordę sobie wycierał najbardziej wartościową warstwą społeczną budującą socjalizm do której miałem zaszczyt należeć. I zapytam po prostu :to co byście burzyli gdybyśmy tego socjalizmu nie zbudowali ? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:39 ja tam nic nie burzyłem... Drzewa posadziłem , ale zdaje sie uwiedły albo je przesadzono! Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:41 andreas.007 napisał: > ja tam nic nie burzyłem... > Drzewa posadziłem , ale zdaje sie uwiedły > albo je przesadzono! >................................................................ Opozycja obsikała na pewno. Ci co robili kontrmanifestacje, i krzyczeli "Socjalizm tak ,wypaczenia nie" > > Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:45 praszczur1 napisał: I zapytam po prostu :to co byście burzyli gdybyśmy tego socjalizmu nie zbudowali ? ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Burzylibysmy dziedzictwo kulturowe dziczy germanskiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:49 swantevit napisał: > praszczur1 napisał: > I zapytam po prostu :to co byście burzyli gdybyśmy tego socjalizmu nie > zbudowali ? > ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' > Burzylibysmy dziedzictwo kulturowe dziczy germanskiej.. >....................................................................... No przecież w Szczecinie to mu zburzyliśmy częściowo do dziedzictwo i normalnie na gruzach budowaliśmy zręby socjalizmu. > Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:51 praszczur1 napisał: > swantevit napisał: > > > praszczur1 napisał: > > I zapytam po prostu :to co byście burzyli gdybyśmy tego socjalizmu nie > > zbudowali ? > > ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' > > Burzylibysmy dziedzictwo kulturowe dziczy germanskiej.. > >....................................................................... > No przecież w Szczecinie to mu zburzyliśmy częściowo do dziedzictwo i normalnie > na gruzach budowaliśmy zręby socjalizmu. > > Np.fabrykę Junaka na miejscu fabryki Stoewera AG Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:55 to ze wyrwaliscie chwasta germanskiego z serca miasta, to sluszne to i naukowe i nie o to mam do was pretensje, ale za ta zulie ktora zaplantowaliscie w centrum i o zabor najcenniejszych terenow West End'u, Pogodna i Krzekowa dla waszych umundurowanych towarzyszy w smierdzacych onucach.. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 15:07 swantevit napisał: > to ze wyrwaliscie chwasta germanskiego z serca miasta, to sluszne to i naukowe > i nie o to mam do was pretensje, ale za ta zulie ktora zaplantowaliscie w > centrum i o zabor najcenniejszych terenow West End'u, Pogodna i Krzekowa dla > waszych umundurowanych towarzyszy w smierdzacych onucach.. .............................................................................. Towarzysze Broni z Niezwyciężonej Armii Radzieckiej mieszkali na peryferiach i nikt ich nie widział, nie słyszał i nie czuł.A przy jasnych błonach mieli konsulat.Gwarantowali nienaruszalność naszych zachodnich granic. A teraz im pomniki chcą likwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 15:10 A jakie bankiety były w konsulacie 9 maja w rocznicę zwycięstwa w Wojnie Ojczyżnianej. Potrafili się zastawić a postawić. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 15:14 zastawiali sie czołgami, a stawiali pod broń żołdaków? Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 15:27 andreas.007 napisał: > zastawiali sie czołgami, > a stawiali pod broń żołdaków? .......................................................................... Andre jako przedstawiciel klasy robotniczej, jej awangarda, spijałem i jadłem te napoje klasy robotniczej, ten "codzienny chleb" w postaci koniaków, kawioru i innych równie banalnych składników codziennego jadłospisu prostego robotnika. A jeden z konsulów miał mieszkanie na jednym z osiedli będących wykwitem radzieckiej technologii i gdy nastąpił stan wojenny w obliczu przejściowych trudności w zaopatrzeniu w słodycze nawet czekoladopodobne, zawsze miał pełne kieszenie cukierków i rozdawał oczekujących jego przyjazdu pod klatkę dzieciom z okolicy.Tak hartowała się przyjażń polsko -radziecka wykuta w boju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 15:34 niech zyje 1 mmaja ..klasa robotnicza i PZPR........... Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 15:36 Gość portalu: c napisał(a): > niech zyje 1 mmaja ..klasa robotnicza i PZPR........... ................................................................ No nareszcie jakiś patriota :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 16:12 NIECH ZYJE..VI PLENUM KC PZPR..EDWARD GIEREK I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.uznam.net.pl 01.05.07, 17:33 NIE ŻYJE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.chello.pl 01.05.07, 18:07 Praszczur to fantasta , on nie siedział w żadnym barakowozie dla towarzyszy , tylko w kabarynie z ZOMOwcami w tym idiotycznym 10kg hełmie na głowie , czekał na rozkaz rzucić się na prawdziwą klasę robotniczą za zasieków z drutami w 83r. Może dostał ode mnie brukowcem w łeb, bo te kamienie z torowisk dobrze wchodziły jak w masło w ten plastik ochronny, może hospitalizowali go na Jagielońskiej , bo sporo leżało tam tych naćpanych zbójów. A kolorową wódkę to on pił jak sobie zrobił przypalankę z bimbru. Odpowiedz Link Zgłoś