Dodaj do ulubionych

forumowicze na pochód!!!

01.05.07, 09:51
kto z nich pójdzie w pierwszym rzędzie???
Obserwuj wątek
    • Gość: ZBędny Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 09:55
      Chciałoby mi się natychmiast powiedzieć, że w pierwszym rzędzie pochodu forumów
      maszerowałby praszczur ! Po krótkim przemysleniu stwierdzam jednak, że to za
      duży tchórz.
      Stawiam więc na xyzeta
      • Gość: fazzi Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 10:11
        absztyfikant vel praszczur żeruje na tych co w idą pochodach. Oni mają nadzieję
        na konsumpcję, on już od dawna służy konsumującym.
        • Gość: zona.pijaka Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 10:22
          Ja pójdę! Środkiem Wyzwolenia napie..na jak bąk. I co mi zrobicie?
          • xyz-xyz Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 10:33
            Ja pójdę! Środkiem Wyzwolenia napie..na jak bąk.

*Dzień jak co dzień:)))))))
            • shuja Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 10:38
              no no xyz-ecie dzisiaj możesz sobie pozwolić na takie teksty...
          • vicek113 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 10:58
            ..coś taka na dziś odważna???? trzeba było chodzić jak nap...li 'antypochody'
            które szły obok tych jedynie słusznych zastawionych szczelnie autobusami
            miejskimi.
      • praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 10:41
        Gość portalu: ZBędny napisał(a):

> Chciałoby mi się natychmiast powiedzieć, że w pierwszym rzędzie pochodu forumów
        >
        > maszerowałby praszczur ! Po krótkim przemysleniu stwierdzam jednak, że to za
        > duży tchórz.
        > Stawiam więc na xyzeta
        ............................................................................
        Do rzeczy bohaterze .Najpierw się zaloguj.Ja już byłem pod Pomnikiem Orłów i
        czerwone kwiaty położyłem.To jest taka nowa świecka tradycja bo Szczecin był
        zawsze robotniczym miastem.
        • Gość: lary Bareja się kłania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 11:35
          > nowa świecka tradycja :)))))))))))))))))))))))0
        • Gość: Zbędny Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 12:33
          >Do rzeczy bohaterze .Najpierw się zaloguj.Ja już byłem pod Pomnikiem Orłów i
          >czerwone kwiaty położyłem.To jest taka nowa świecka tradycja bo Szczecin był
          >zawsze robotniczym miastem.
          Nie wątpię, że byłeś po Orłami stąd Ciebie typowałem ale nie w pierwszym
          szeregu :-)
          Gdybyś jednak mi mógł powiedzieć nt użytego słowa "zawsze" tzn od kiedy
          Szczecin "zawsze" był robotniczym miastem.
        • andreas.007 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:18
          zawsze robotnicze miasto to od kiedy liczysz...
          Bo ja słyszałem, ze Szczecin zawsze był takim turystyczno-wypoczynkowym
          zapleczem Berlina...
          • praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:23
            andreas.007 napisał:

> zawsze robotnicze miasto to od kiedy liczysz...
            > Bo ja słyszałem, ze Szczecin zawsze był takim turystyczno-wypoczynkowym
            > zapleczem Berlina...
            >...........................................................................
            Od kiedy jest naszym miastem nad naszą rzeką.
            • andreas.007 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:29
              ale od pewnego czasu w Szczecinie najwiekszym zakładem pracy jest magistrat,
              czyli miasto urzedników! ;))
      • swantevit Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 10:45
        Gość portalu: ZBędny napisał(a):
        Chciałoby mi się natychmiast powiedzieć, że w pierwszym rzędzie pochodu forumów
        maszerowałby praszczur ! Po krótkim przemysleniu stwierdzam jednak, że to za
        duży tchórz. Stawiam więc na xyzeta
        ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
        Pudlo Zbedny! Spojrz na ich dlonie...to nie robotnicze rece...
        Oni Partii i Sprawie sluza piorem..
        • Gość: monty Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.chello.pl 01.05.07, 10:53
          Jak ja nienawidzę tego święta .Święto urzędników za na których ja płacę podatki.
          łenistwo i nieróbstwo cały tydzień, tego nie ma nigdzie na całym świecie tylko
          u nas najbiedniejszym kraju UE.
          • swantevit Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 10:57
            ale to tez wina nastepnego swieta, tym razem slusznego.. :-)
    • praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 10:56
      Pamiętam kilka pochodów w mieście. Początkowo szedłem, póżniej już
      uczestniczyłem stojąc na trybunie nieopodal Majestatu Pierwszego Sekretarza
      Komitetu Wojewódzkiego PZPR.Na zapleczu trybuny na Wyzwolenia był barowóz i
      można było pogadać z towarzyszami w bardziej kameralnej atmosferze, a pochód
      szedł.W miejscu Placu Rodła stały barowozy z parówkami przygotowanymi na tę
      okoliczność dla uczestników pochodu.Zaopatrzenie pokazywało dowodnie ,że
      kierunek w którym zmierza Ojczyzna pod przywództwem Partii jest jedynie słuszny.
      Dopiero po 1981 jacyś wichrzyciele usiłowali zakłócać ład i porządek.
      • Gość: zona.pijaka Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 11:04
        praszczur1 napisał:
        > Dopiero po 1981 jacyś wichrzyciele usiłowali zakłócać ład i porządek.

To tyż ja. A oprócz tego najwięcej wichrzyłam w 83-m.
        • praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 11:10
          Gość portalu: zona.pijaka napisał(a):

> praszczur1 napisał:
          > > Dopiero po 1981 jacyś wichrzyciele usiłowali zakłócać ład i porządek.
          >
          > To tyż ja. A oprócz tego najwięcej wichrzyłam w 83-m.
          ............................................................................
          No i to nie było słuszne, bo zakłócało uroczystość w której świadoma część klasy
          robotniczej demonstrowała sojusz z Partią i Rządem.
      • swantevit Co Lenin sadzi o xyz i Praszczurze 01.05.07, 11:10
        "Tak zwani przyjaciele ludu z partii socjaldemokratycznych to zwykłe gnidy i
        tchórze, które swoją postępową retoryką próbują zakryć łajdactwa i zdrady
        wobec klasy robotniczej. To polityczne zera"

Włodzimierz Lenin
        • praszczur1 Re: Co Lenin sadzi o xyz i Praszczurze 01.05.07, 11:15
          swantevit napisał:

> "Tak zwani przyjaciele ludu z partii socjaldemokratycznych to zwykłe gnidy i
          > tchórze, które swoją postępową retoryką próbują zakryć łajdactwa i zdrady
          > wobec klasy robotniczej. To polityczne zera"
          >
          > Włodzimierz Lenin
          >...............................................................................
          No i słusznie sądzi o socjaldemokratach.Ja genetyczny komunista też tak sądzę.
          Nie po to Tow.Stalin zmienił kierunki rzek aby pleniła się jakaś
          socjaldemokracja. Tylko dyktatura proletariatu jest słuszna.A władzę ma dzierżyć
          jego emanacja.
      • andreas.007 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:22
        Praszczurze ja słyszałem, ze na tych trybunach to dantejskie sceny były,
        bo to tyle godzin w słoncu stac trzeba było...
        mysma - ja jako dziecie i młodzież - ledwie przeszlismy i spoko...
        • praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:35
          andreas.007 napisał:

> Praszczurze ja słyszałem, ze na tych trybunach to dantejskie sceny były,
          > bo to tyle godzin w słoncu stac trzeba było...
          > mysma - ja jako dziecie i młodzież - ledwie przeszlismy i spoko...
          >............................................................................
          Myśmy sie zmieniali, zawsze część się rekreowała na zapleczu, no cóż awangarda
          Matki Partii nie oszczędzała się.A jeszcze póżniej był bankiet w KW.Te koniaki,
          kapitalistyczne wynalazki, no męczarnia. A my aktyw Boharerowie Pracy
          Socjalistycznej zawsze w pierwszym szeregu, a teraz taki ZBedny mordę sobie
          wycierał najbardziej wartościową warstwą społeczną budującą socjalizm do której
          miałem zaszczyt należeć. I zapytam po prostu :to co byście burzyli gdybyśmy tego
          socjalizmu nie zbudowali ?
          • andreas.007 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:39
            ja tam nic nie burzyłem...
            Drzewa posadziłem , ale zdaje sie uwiedły
            albo je przesadzono!
            • praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:41
              andreas.007 napisał:

> ja tam nic nie burzyłem...
              > Drzewa posadziłem , ale zdaje sie uwiedły
              > albo je przesadzono!
              >................................................................
              Opozycja obsikała na pewno. Ci co robili kontrmanifestacje, i krzyczeli
              "Socjalizm tak ,wypaczenia nie"
              >
              >
          • swantevit Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:45
            praszczur1 napisał:
            I zapytam po prostu :to co byście burzyli gdybyśmy tego socjalizmu nie
            zbudowali ?
            '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
            Burzylibysmy dziedzictwo kulturowe dziczy germanskiej..
            • praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:49
              swantevit napisał:

> praszczur1 napisał:
              > I zapytam po prostu :to co byście burzyli gdybyśmy tego socjalizmu nie
              > zbudowali ?
              > '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
              > Burzylibysmy dziedzictwo kulturowe dziczy germanskiej..
              >.......................................................................
              No przecież w Szczecinie to mu zburzyliśmy częściowo do dziedzictwo i normalnie
              na gruzach budowaliśmy zręby socjalizmu.
              >
              • praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:51
                praszczur1 napisał:

> swantevit napisał:
                >
                > > praszczur1 napisał:
                > > I zapytam po prostu :to co byście burzyli gdybyśmy tego socjalizmu nie
                > > zbudowali ?
                > > '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                > > Burzylibysmy dziedzictwo kulturowe dziczy germanskiej..
                > >.......................................................................
                > No przecież w Szczecinie to mu zburzyliśmy częściowo do dziedzictwo i normalnie
                > na gruzach budowaliśmy zręby socjalizmu.
                > >
                Np.fabrykę Junaka na miejscu fabryki Stoewera AG
              • swantevit Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 14:55
                to ze wyrwaliscie chwasta germanskiego z serca miasta, to sluszne to i naukowe
                i nie o to mam do was pretensje, ale za ta zulie ktora zaplantowaliscie w
                centrum i o zabor najcenniejszych terenow West End'u, Pogodna i Krzekowa dla
                waszych umundurowanych towarzyszy w smierdzacych onucach..
                • praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 15:07
                  swantevit napisał:

> to ze wyrwaliscie chwasta germanskiego z serca miasta, to sluszne to i naukowe
                  > i nie o to mam do was pretensje, ale za ta zulie ktora zaplantowaliscie w
                  > centrum i o zabor najcenniejszych terenow West End'u, Pogodna i Krzekowa dla
                  > waszych umundurowanych towarzyszy w smierdzacych onucach..
                  ..............................................................................
                  Towarzysze Broni z Niezwyciężonej Armii Radzieckiej mieszkali na peryferiach i
                  nikt ich nie widział, nie słyszał i nie czuł.A przy jasnych błonach mieli
                  konsulat.Gwarantowali nienaruszalność naszych zachodnich granic. A teraz im
                  pomniki chcą likwidować.
                  • praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 15:10
                    A jakie bankiety były w konsulacie 9 maja w rocznicę zwycięstwa w Wojnie
                    Ojczyżnianej. Potrafili się zastawić a postawić.
                    • andreas.007 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 15:14
                      zastawiali sie czołgami,
                      a stawiali pod broń żołdaków?
                      • praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 15:27
                        andreas.007 napisał:

> zastawiali sie czołgami,
                        > a stawiali pod broń żołdaków?
                        ..........................................................................
                        Andre jako przedstawiciel klasy robotniczej, jej awangarda, spijałem i jadłem te
                        napoje klasy robotniczej, ten "codzienny chleb" w postaci koniaków, kawioru i
                        innych równie banalnych składników codziennego jadłospisu prostego robotnika.
                        A jeden z konsulów miał mieszkanie na jednym z osiedli będących wykwitem
                        radzieckiej technologii i gdy nastąpił stan wojenny w obliczu przejściowych
                        trudności w zaopatrzeniu w słodycze nawet czekoladopodobne, zawsze miał pełne
                        kieszenie cukierków i rozdawał oczekujących jego przyjazdu pod klatkę dzieciom z
                        okolicy.Tak hartowała się przyjażń polsko -radziecka wykuta w boju.
    • Gość: c Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 15:34
      niech zyje 1 mmaja ..klasa robotnicza i PZPR...........
      • praszczur1 Re: forumowicze na pochód!!! 01.05.07, 15:36
        Gość portalu: c napisał(a):

> niech zyje 1 mmaja ..klasa robotnicza i PZPR...........
        ................................................................
        No nareszcie jakiś patriota :)
        • Gość: c Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 16:12
          NIECH ZYJE..VI PLENUM KC PZPR..EDWARD GIEREK I
          • Gość: edi Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.uznam.net.pl 01.05.07, 17:33
            NIE ŻYJE!!!!
            • Gość: monty Re: forumowicze na pochód!!! IP: *.chello.pl 01.05.07, 18:07
              Praszczur to fantasta , on nie siedział w żadnym barakowozie dla towarzyszy ,
              tylko w kabarynie z ZOMOwcami w tym idiotycznym 10kg hełmie na głowie ,
              czekał na rozkaz rzucić się na prawdziwą klasę robotniczą za zasieków z drutami
              w 83r. Może dostał ode mnie brukowcem w łeb, bo te kamienie z torowisk dobrze
              wchodziły jak w masło w ten plastik ochronny, może hospitalizowali go na
              Jagielońskiej , bo sporo leżało tam tych naćpanych zbójów.
              A kolorową wódkę to on pił jak sobie zrobił przypalankę z bimbru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka