Gość: pieszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 09:57 cgi.ebay.de/Junak-M-10_W0QQitemZ200103087452QQihZ010QQcategoryZ424QQrdZ1QQcmdZViewItem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: poloneZ Re: złom? IP: 83.168.106.* 01.05.07, 10:00 Piękna i kultowa maszyna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: złom? IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 10:17 Oszukaństwo pełną parę. Dawny Junak nie tak wyglądał. Przede wszystkim rura wydechowa nie oryginalna. Po drugie, na zdjęciu miedzy gaźnikiem a cylindrem widzę jakiś wynalazek, którego ówczas absolutnie nie instalowano. Poza tym ten biały kolor to chyba jakieś popie..ne picasso. Kiedyś wszystkie baki były tylko w ciemnym kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: złom? 01.05.07, 10:26 Jak znajdzesz w peni oryginalnego Junak daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg A rura wydechowa jest oryginalna. 01.05.07, 10:33 I njunaki byly malowane na kremowo - bak i blotniki. Potrafili tez dac popielata kanape, wiec z tymi ciemnymi bakami nie trafile. Nie znasz sie. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: A rura wydechowa jest oryginalna. IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 11:00 grogreg napisał: > I njunaki byly malowane na kremowo - bak i blotniki. Potrafili tez dac popielat > a > kanape, wiec z tymi ciemnymi bakami nie trafile. > > Nie znasz sie. Ot co. No i huk. Ty pamietasz te czasy z białych Junaków. Ja pamietam te czasy z wyłącznie w ciemnych kolorach. A tak apropo wyjdz na ulicę i popytaj się starszych szczecinian. Ja i 99.99% pamieta te czasy z wyłącznie ciemnych Junaków. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: A rura wydechowa jest oryginalna. 01.05.07, 11:05 Gość portalu: zona.pijaka napisał(a): > grogreg napisał: > > > I njunaki byly malowane na kremowo - bak i blotniki. Potrafili tez dac > popielat > > a > > kanape, wiec z tymi ciemnymi bakami nie trafile. > > > > Nie znasz sie. Ot co. > > No i huk. Ty pamietasz te czasy z białych Junaków. Ja pamietam te czasy z > wyłącznie w ciemnych kolorach. > A tak apropo wyjdz na ulicę i popytaj się starszych szczecinian. Ja i 99.99% > pamieta te czasy z wyłącznie ciemnych Junaków. ........................................................................ Ja nie wiem czy dobrze sobie przypominam ale milicja miała białe Junaki do eskorty ważnych gości. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: A rura wydechowa jest oryginalna. 01.05.07, 12:27 Milicja miala tylko biale motocykle. Gazele tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka A g. prawda, oryginalna rura byla inna IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 13:13 grogreg napisał: > Milicja miala tylko biale motocykle. Gazele tez. Normalna milicja nie używała zadnych gazel ani junakow. Znowu popytaj sie strszych. Motocyklem wiodącym w tamtych czasach dla "normalnej" milicji były tylko mz-tki. Rzeczywiście białe, pierwsze mztki z lampą jednorodnie obudowaną wz bakiem. Następne, te najszybsze mzki były juz typu sport - przed ktorymi wlaściwie nikt w PRL-u nie mial szans zwiać. Ja oczywiscie mialam i Junaka i MZ- tkę sport i WSK-kę i 4-ro biegową Gazelę z silnikiem nowej WSK-ki, a nawet Rysia i Simsonka pierwszego. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: A g. prawda, oryginalna rura byla inna 01.05.07, 13:24 A to to co? www.junak.net/mo.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: A g. prawda, oryginalna rura byla inna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 00:12 Do Jawy 350 nie mialy czego szukac (:(: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: A rura wydechowa jest oryginalna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.07, 12:42 >Ja nie wiem czy dobrze sobie przypominam ale milicja miała białe Junaki do >eskorty ważnych gości. Dobrze , dobrze :-) pamiętasz. Musiałeś mieć stałe zatrudnienie jako jeden z chłopczyków machających chorągiewką do władzy i jej gości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: A rura wydechowa jest oryginalna. 01.05.07, 14:39 Gość portalu: Zbędny napisał(a): > >Ja nie wiem czy dobrze sobie przypominam ale milicja miała białe Junaki do > >eskorty ważnych gości. > Dobrze , dobrze :-) pamiętasz. Musiałeś mieć stałe zatrudnienie jako jeden z > chłopczyków machających chorągiewką do władzy i jej gości :-) >...................................................................... Ja rozdawałem te chorągiewki, i pilnowałem zwrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: A rura wydechowa jest oryginalna. 01.05.07, 11:44 Co nie zmienia tego, ze M10 byly robione tez w jasnych paletach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: A rura wydechowa jest oryginalna. IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 13:18 grogreg napisał: > I njunaki byly malowane na kremowo - bak i blotniki. Potrafili tez dac popielat > a > kanape, wiec z tymi ciemnymi bakami nie trafile. > > Nie znasz sie. Ot co. No to powiedz mi łachudro gdzie Junak miał tabliczkę znamiową i jaką miał wagę fabryczną. Ja pamiętam dokładnie do dziś. Jak mi dziś nie odpiszesz to ci udowodnie Junaka to może widziałeś ale tylko na wystawie. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: A rura wydechowa jest oryginalna. 01.05.07, 13:31 Tabliczka znamionowa jest na lewej rurze ramy obok filtra. Waga suchego motocykla 170 kg. Te informacje mozna znalesc na internecie. Wymysl cos bardziej oryginalnego. Twoja wiedzia jest zalosna. Mozez zaimponowac coi najwyzej kumplom z piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: A rura wydechowa jest oryginalna. IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 15:50 grogreg napisał: > Tabliczka znamionowa jest na lewej rurze ramy obok filtra. > Waga suchego motocykla 170 kg. > > Te informacje mozna znalesc na internecie. "Znaleźć" nie znaleść "przygłupku". I nie 170. Bo moja miała 196kg. Na tabliczce firmowej. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: A rura wydechowa jest oryginalna. 01.05.07, 16:57 170 zalosna parodio semego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stawros Re: złom? IP: *.chello.pl 01.05.07, 10:35 Pamięta jedna z wersji J. że kierownica byłą wbudowana w dużą lampę. Tak najbardziej go zapamietałem, ale moi koledzy z centrum Szczecina w latach 80tych przerabiali te Junaki na różne sposoby , czopery , z jednym siedzeniem, zawsze jaki on by nie był ściska mie za serce. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Nie, okazja! 01.05.07, 10:26 Tylko 500 euro? Kurde ma molne 500 euro... alez mi smaka narobil.....mosze z zona pogadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: złom? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 12:48 a ja w ogóle nie pamietam junaka.... ;(( Mój tata miał Iża, bodaj dwa cylindry i takie siodełka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas macie tu junaka jak igła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 13:06 izh.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: macie tu junaka jak igła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 13:07 znaczy trzeba wejsc na galerie z Łodzi... tak jest na przyczepce nówka junak! Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: macie tu junaka jak igła 01.05.07, 13:11 andre dzięki, kurcze kiedys na nim jeżdziłam i z niego zleciałam, bo siedziałam na kole czyli na przdłuzonym siodełku własnej roboty. Od tamtego czasu bałam sie jeździć na motorze jako pasażer, ale ten pęd jest wchłaniajacy. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: macie tu junaka jak igła 01.05.07, 13:14 mój tata kiedys zgubił mame, ale kapnął sie po jakims czasie i wrócił po nia! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit tego qrvva zapomnialem. (:- 01.05.07, 13:22 motocykle.svasti.org/index.html? strona=motocykle.svasti.org/wfm.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: A na WFMce nikt qrwa nie jezdzil? IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 13:23 swantevit napisał: > a SHL? Najpierw była WSK-a trzybiegowa , po roku WSK-ka z nowym silnikiem czterobiegowym, Potem po roku SHL-ka z Mielca a zaraz potem nowe Gazele Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: A na WFMce nikt qrwa nie jezdzil? 01.05.07, 13:24 Gość portalu: zona.pijaka napisał(a): Potem po roku SHL-ka z Mielca a zaraz potem nowe Gazele ''''''''''''''''''''''''''''''''''' a wiesz zulu co skrot SHL, znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: A na WFMce nikt qrwa nie jezdzil? IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 13:27 > a wiesz zulu co skrot SHL, znaczy? Nie zulu, szwedzki menelu tylko Zula. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: A na WFMce nikt qrwa nie jezdzil? 01.05.07, 13:29 nie wiesz bos glupi, a glupis bos...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: A na WFMce nikt qrwa nie jezdzil? IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 13:42 swantevit napisał: > nie wiesz bos glupi, a glupis bos...? Odpiszę ci szwedzki menelu ale pod warunkiem jak mi odpowiesz co w Mielcu produkowali na sąsiedniej lini produkcyjnej obok SHL-ki. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: A na WFMce nikt qrwa nie jezdzil? 01.05.07, 13:43 Shlek nie robili obok ANtkow, pajacu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: A na WFMce nikt qrwa nie jezdzil? IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 15:39 swantevit napisał: > Shlek nie robili obok ANtkow, pajacu.. O ile mnie pamięć nie myli to żadne antki tylko franie, pralki - menelu Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit cos ci sie yebie, zulu.. 01.05.07, 15:46 Dawne mieleckie produkty [edytuj] samoloty: PZL.37 Łoś – bombowiec PZL TS-11 Iskra – odrzutowiec szkolno-treningowy PZL I-22 Iryda (później oznaczana jako M-93) – odrzutowiec szkolno-bojowy PZL M-20 Mewa – samolot dyspozycyjny WSK-Mielec M-15 (Belphegor) – odrzutowiec rolniczy PZL M28 Skytruck PZL M28B Bryza PZL M18 Dromader – samolot rolniczy i gaśniczy PZL M26 Iskierka – samolot szkolny ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: cos ci sie yebie, zulu.. IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 15:53 A czy ja zaprzeczyłam menelu. Czytaj uważnie. Wydaje ci się menelu że antki można robić na taśmie niczym parówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: A na WFMce nikt qrwa nie jezdzil? IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 16:03 swantevit napisał: > nie wiesz bos glupi, a glupis bos...? Stary dowcip szwedzki: Czemuś głupi - boś biedny. Czemuś biedny - boś głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: A na WFMce nikt qrwa nie jezdzil? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 00:22 Na WFM ce jezdzilem ale z obrzydzeniem, bo na niej zdawalem prawo jazdy(kurs w LO nr V).Wolalem kupiona za grosze wlasnorecznie remontowana Ife BK 350. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: macie tu junaka jak igła IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 13:21 andreas.007 napisał: > mój tata kiedys zgubił mame, > ale kapnął sie po jakims czasie i wrócił po nia! > ;))) Synu!! To byłam ja Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: macie tu junaka jak igła 01.05.07, 13:28 naprawde! mamusiu prosze potrzebuje pare groszy na taki wyjazd jaki z tata sobie urzadziliscie... pomozesz synowi? Podesle kolege po pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: macie tu junaka jak igła IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 13:32 andreas.007 napisał: > naprawde! > mamusiu prosze potrzebuje pare groszy na taki wyjazd > jaki z tata sobie urzadziliscie... > pomozesz synowi? > Podesle kolege po pieniadze... Nie ma głupich, już raz mnie naciągnąłeś na kupno taksówki. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: macie tu junaka jak igła 01.05.07, 13:34 ale sie bardzo juz zuzyła... mamusiu - matka jest tylko jedna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: macie tu junaka jak igła IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 13:38 andreas.007 napisał: > ale sie bardzo juz zuzyła... > mamusiu - matka jest tylko jedna! Nie trzeba było nią tyle dziwek wozić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: macie tu junaka jak igła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 13:41 mamusiu juz tłumaczyłem Tobie to jest taka praca, to jest tylko biznes... Przysyłam kolege po szmal, obiecałas.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: macie tu junaka jak igła IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 13:45 Nudzisz, trzeba było oszczędzać, pic jabole a nie jakieś szkodzkie świństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: macie tu junaka jak igła 01.05.07, 13:51 mamusiu Ty masz biznes z tymi butelkami po jabolach, a ja na taksówce mam trudną sytuacje teraz! Klienci grosze płaca, a dziewczyny wola w naturze sie rozliczac! A wiesz, ja nigdy nie byłem zadnym byczkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: macie tu junaka jak igła IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 15:45 andreas.007 napisał: > mamusiu Ty masz biznes z tymi butelkami po jabolach, > a ja na taksówce mam trudną sytuacje teraz! To jednak jej nie sprzedałeś - zuch chłopak:-) Poczekaj do pierwszego aż dostanę rentę zbowidowską, poratuję cię. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: macie tu junaka jak igła 01.05.07, 15:52 przeciez jak tylko mi dałas ta taksówke, to zaraz zgłosiłas kradziez do ubezpieczalni! Jezdze na tablicach od komarka kolegi... nikt nie chce jej kupic - moze to i dobrze, to moze nie zarabiam, ale mam z ludźmi do czynienia! No, znaczy z tymi panienkami i tymi co mi nasikaja... wtedy kontakt mam bliski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona.pijaka Re: macie tu junaka jak igła IP: *.icm.edu.pl 01.05.07, 15:59 andreas.007 napisał: > przeciez jak tylko mi dałas ta taksówke, > to zaraz zgłosiłas kradziez do ubezpieczalni! Skoro dałam ci na taksówkę to nie mogłam ci kupić taksówki. Tym bardziej zgłosic jej kradzież. Kręcisz jak zwykle. Masz to od najmłodszych lat. Nic dziwnego że ojciec cię wydziedziczył. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: macie tu junaka jak igła 01.05.07, 16:04 jaki ojciec - przeciez go nie znałas... to był sasiad i nie wydziedziczył - tylko zabrał mi rowerek co z koscoła dostałem i poszliscie po jabole! Pieniadze mi dałas na taksówke, zebym odkupił ja od Ciebie, jeszcze musiałem sie u kolegi zadłuzyc... I jeszcze z ubezpieczalni dostałas szmal... miałas zainwestowac na Gontynce - bo teren za zeta chyba był, chciałas postawic bude i "mete" zrobic... Oj, te jabole z ta siarka! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: macie tu junaka jak igła 01.05.07, 16:39 zreszta ta taksówka, to jakis składak, bo przód w ogóle nie pasuje do tyłu i sie czesto rozjezdza, bo ten sznurek puszcza... Na silniku tez zaoszczedziłas - bo to z motoroweru! Dlatego tylko policja sie nie czepia do tych tablic od komarka, bo mysla, ze to taki wózek ze złomem! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: macie tu junaka jak igła 01.05.07, 16:44 ludzie tego nie wiedza, ale ta uszczelka co to niby do "kłada" Twojego, to w koncu wyciełas z pisma od komornika co ściaga kare za zanieczyszczanie miasta kupami - coscie razem z sasiadem czynili! To tak naprawde do mojej taksówki była... bo musze ja serwisowac u Ciebie - ze niby jak w salonie! To tyle szmalu wzięłas... a zescie w sumie tylko upchali w szpary w silniku... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: macie tu junaka jak igła 01.05.07, 17:20 no i te pismo i te gumy do zucia coscie pozbierali i upchali w szpary w silniku, to jak trafi sie jaki dłuzszy kurs, to smierdzi i dymi, ale to nawet dobrze, bo jestem niewidoczny... chyba! Bo policja jakby mnie nie widzi... Raz tylko Straz Miejska zatrzymała i zapytała dokad ciagne ten złom, a ja miałem klienta... prosił o pospiech to pchałem, bo tak jest szybciej! Zorientowali sie, ze nie zarobia, to prosili tylko zebym pozbierał co sie rozsypało - chyba to skrzynia... nie wiem czy biegów, bo w srodku były jakies smieci... Pewnie to co było tam na złom ze sasiadem zaniesliscie, jak ta uszczelke robiliscie! I Ty mi mówisz, ze mnie kochasz... Odgrywasz tu na forum, ze niby o czystosc dbasz miasta, nawet na to spotkanie Czysty Szczecin poszłaś... a chodzi tylko o zbieranie butelek, aluminium i płyt kanalizacji i rynny! Teraz masz kwita, ze sprzatacie miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: macie tu junaka jak igła 01.05.07, 17:35 a jak skonczył Zenek.... listonoszem został! tez przez Ciebie wszyscy słyszeli mamuska jak gadaliscie, cała Polska... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: macie tu junaka jak igła 02.05.07, 23:14 to jak mumuśka bedzie z tym szmalem... bo szykuje mi sie dobry kurs! Chce taksówke oporzadzic... wymienie ta tylna kanape, znaczy te deske z płotu cos wstawiła! mam teraz taka super z ławki, jest gładka to nie bedzie drzazg... Odpowiedz Link Zgłoś
1.bazyl Zono Pijaka! 05.05.07, 22:17 Zara na Cie napuszcze mojego starego! Przez to ze swojemu synalkowi forsy nie dalas, i tej deski z drzazgami i wystajacymi gwozdziami nie wymienil, zniszczylam sobie narzedzia pracy! W dodatku przy hamowaniu wybilam sobie dwa zeby o ten kij od miotly, co to niby za hamulec reczny ma robic, i tera stary powiedzial, ze mi i dwa dolne usunie, zeby symetrycznie bylo. To ja sie pytam - kto mi za przestoj zaplaci? I staremu flaszkie tera kupi? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 junak w Warszawie 01.05.07, 21:27 Warszawa: 'Miś' z filmu Barei i saturatorem przed Pałacem KulturySześciometrowego wiklinowego misia z kultowego filmu Stanisława Barei, saturator, motocykle junaka i osę oraz zabytkową syrenkę i warszawę - mogli oglądać warszawiacy w ramach plenerowej imprezy "Czerwony Pic-Nic", zorganizowanej przed Pałacem Kultury i Nauki w Warszawie. Festyn - z okazji święta 1 Maja - przygotowało biuro promocji miasta. Na pokazie archiwalnych kronik filmowych można było obejrzeć spotkanie Bolesława Bieruta z dziećmi przodującymi w nauce czy pusty jeszcze Plac Defilad, gdzie kładziono dopiero fundamenty pod Pałac Kultury. Imprezę zakończył koncert muzycznej gwiazdy połowy lat 80. - zespołu Papa Dance. (kif, PAP) Odpowiedz Link Zgłoś