Dodaj do ulubionych

PiS dekomunizuje Ładogę

IP: *.multimo.gtsenergis.pl 04.05.07, 23:16
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • baba_w_oknie Re: PiS dekomunizuje Ładogę 04.05.07, 23:28
      Zyja jeszcze ci dla ktorych sierp i mlot to nie gadzety restauracyjne, ale
      narzedzia ludobojstwa.
      Precz z symbolami totalizmu!
      • Gość: Pisowe_oszołomy Re: PiS dekomunizuje Ładogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 13:20
        Weź i pier... się w łeb. I to tak solidnie. A następnie pomóż panu posłowi
        Dobrzańskiemu trafić pod opiekę psychiatry...
        • maciej.popielarz Czas na dekaczyzację? 05.05.07, 16:52
          Dobrzyński to następny kaczystowski "genialny inaczej". Oni wszyscy są tacy w
          tym PiS?

Nic nie potrafią tylko likwidować to co zobaczą a im się nie spodoba. Co panie
          Dobrzyński zrobił pan dla regionu i Szczecina pożytecznego? Załatwiłeś pan jakąś
          inwestycję, jakieś dodatkowe fundusze?

Za dwa lata trzeba będzie przeprowadzić dekaczyzację tudzież depisyzację? A może
          wcześniej się uda...
          • Gość: Godziemba Re: Czas na dekaczyzację? IP: *.net.pulawy.pl 06.05.07, 00:45
            Co panie Dobrzyński zrobił pan dla regionu i Szczecina pożytecznego? Załatwiłeś
            pan jakąś inwestycję, jakieś dodatkowe fundusze?

qrcze to załatwianie odgórne trąci mi to socrealizmem. od kiedy samorząd jest od
            załatwiania? sam sobie załatw, weź kredyt i inwestuj Panie Marcinie.
            No chyba że się boisz wziąść odpowiedzialnośc za swoje poczynjania we własne
            ręce. To dzięki takiemu myśleniu mamy urzędy od wszystkiego i niesamowite
            obciążenia dla prywatnych firm...
            • Gość: Maciek.p Re: Czas na dekaczyzację? IP: *.chello.pl 06.05.07, 01:07
              Bardziej chodzi o lobbing aby duże firmy inwestowały w regionie oraz aby były
              większe nakłady państwowe i unijne n. na infrastrukturę (drogi, mosty itd.).
        • andrzejzb Re: PiS dekomunizuje Ładogę 05.05.07, 18:30
          Tobie nie polecam psychiatry bo najwidoczniej już jest za późno ale zrób coś
          dobrego i załóż restaurację "Wolfschanze" pod hakenkreuzem. W pięć minut
          będziesz w kajdankach i to będzie dobre - przynajmniej nie będziesz inwektyw po
          necie wypisywał.

A hitleryzm przy komunizmie to pikuś. I Ty jesteś chodzącym tego przykładem.
        • Gość: fewfwe Re: PiS dekomunizuje Ładogę IP: *.aster.pl 06.05.07, 09:57
          ty sie pie..ij w łep palancie, ku.. ludzie, jak by tam byla swastyka to
          byscie sie posrali zeby tylko to usunac, bo wam hitler zagazowal dziadka, a jak
          jest sierp i mlot to juz jest ku.. kozak, bo przeciez to takie trendi!
      • Gość: żeglarz Re: PiS dekomunizuje Ładogę IP: *.chello.pl 05.05.07, 14:02
        Ale strzeżcie się Panowie ! W sierpniu podczas zlotu żaglowców w
        odsiecz 'Ładodze' przybędą dwa najpotężniejsze żaglowce świata : 'Siedov'
        i 'Kruzenstern"'. Oba przez wiele lat pływały pod banderą Sierpa i Młota.
        • maciej.popielarz Re: PiS dekomunizuje Ładogę 05.05.07, 16:54
          No fakt - coś czuję, że Dobrzyński do spółki z Ujazdowskim zrobią blokadę
          portu... hahahaha
      • Gość: kwakwa klan Re: PiS dekomunizuje Ładogę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 14:13
        nie przesadze jezeli napisze, ze poziom debilizmu elit rzadzacych w Polsce
        osiagnal juz pewien poziom niespotykany w innych krajach Unii

Zaje.., Zdekmunizowc, Zniszczyc

• kontaktor1 Re: PiS dekomunizuje Ładogę 05.05.07, 21:31
        Na butelkach i puszkach piwa HAINEKEN widnieje o zgrozo...czerwona
        pięcioramienna gwiazda.Pisiory do dzieła-wyrzucić tę zarazę z naszego WCcountry.
      • ewka4127 Re: PiS dekomunizuje Ładogę 05.05.07, 23:02
        a ja mysle ze historia jest historia jaka by nei byla dobra czy zła wymazujac
        z naszego zycia wszystkie symbole totalitaryzmu mozemy o nim po porstu
        zapomniec co z kolei moze prowadzic do powtorki z rozrywki a tego chyba nikt by
        nie chial. myslisz ze jak ktos je na ładodze i widzi ten siero i mółot to mysli
        sobie totalitaryzm jest super?? ja mysle ze pamietaja po prostu ze w polsce
        byla komuna ta zła komuna wiec moze jednak nie warto pozostawic pewne symbole??
      • mike.recz Leszek Dobrzyński, poseł i szef PiS w Zachodniopom 08.05.07, 00:42
        Panie,weź pan ten młotek i wymierz sobie sprawiedliwość prosto w główkę.
        Takie pana prawo.
    • felix_edmundowicz bronić zawsze będzie SLD- to ICH symbole 04.05.07, 23:34
      pogrobowce
      • xyz-xyz Re: bronić zawsze będzie SLD- to ICH symbole 06.05.07, 11:24
        Nic o Jędrku? Felixo czyżby uczucie wyblakło?
    • piotr33k2 [...] 04.05.07, 23:38
      • felix_edmundowicz Schlezwig Holstein ze swastyką i też HE HE? 04.05.07, 23:42
        zasadniczo mało masz do powiedzenia poza HE HE.
        O tyle Dobrzyński ma rację , że zrównuje Swastykę i SS z sierpem i
        młotem...choć ci spod sierpa i młota zamordowali więcej ludzi...
        ale to nikomu a zwłaszcza piotr33k2 nie przeszkadza,bo zżył się z sierpem i
        młotem....
        już w Polsce reanimują formacje SS ( dla potrzeb inscenizacji bitew),lubią się
        przechadzać w mundurach SS itp itd...
        pokażcie to więźniom - ostatnim - z Oświęcimia...
        • piotr33k2 Re: Schlezwig Holstein ze swastyką i też HE HE? 04.05.07, 23:50
          ty za to zasadniczo masz do powiedzenia(he he) co wątek to to samo na tą samą
          modłe, i jak sie jeszcze ewentualnie pod kogos podepniesz to jeszcze ci ktoś
          odpowiada a twoje autorskie dzieła bywają osamotnione i opuszczone ,trudno sie
          zreszta dziwic, monotematyczne aż do mdłosci ,ale rozumiem że masz misje do
          spełnienia, he he.
          • felix_edmundowicz Re: Schlezwig Holstein ze swastyką i też HE HE? 04.05.07, 23:55
            he he
            monotometyczne bo takie mają być u felixa,felix słuzy tylko do walki z
            pseudosocjaldemokracją!
            he he,jasne że to misja!
            • piotr33k2 Re: Schlezwig Holstein ze swastyką i też HE HE? 04.05.07, 23:58
              tak misja specjalna żeby nie powiedzieć specjalnej troski , he he.
              • baba_w_oknie Re: Schlezwig Holstein ze swastyką i też HE HE? 05.05.07, 00:00
                Choc stara i glupia jestem, uwazam jednak ze felix odwala kawal dobrej roboty
                na jakze drudnym odcinku frontu walki z obluda.
      • piotr33k2 te albert!!! 07.05.07, 22:26
        nadgorliwośc jest gorsza od faszyzmu powtarzałem ci to nie raz ,szkoda że nie
        wykazujesz takie inicjatywy i nadgorliwości w przypadkach wyjątkowego
        chamskiego i rasistowskiego obrażania załużonych i wybitnych polaków jak chocby
        w przypadku prof. geremka, adama michinka itd, itp. tylko w dajesz sie w
        głupawe i jałowe zresztą dyskuje z oszołomstwem zamiast ucinać w zarodku tę
        faszystowską propagande.
        • albert_c Re: te 07.05.07, 22:45
          te

nie ten adres gdzie plujesz

przypomne ze autorzy art maja prawo usuwac wypwoiedzi pod nimi zamieszczane,
          wiec prawdopodbnie to autor art usunal ta wypowiedz,

na pewno nie ja!

piotr33k2 napisał:

> nadgorliwośc jest gorsza od faszyzmu powtarzałem ci to nie raz ,szkoda że nie
          > wykazujesz takie inicjatywy i nadgorliwości w przypadkach wyjątkowego
          > chamskiego i rasistowskiego obrażania załużonych i wybitnych polaków jak chocby
          >
          > w przypadku prof. geremka, adama michinka itd, itp. tylko w dajesz sie w
          > głupawe i jałowe zresztą dyskuje z oszołomstwem zamiast ucinać w zarodku tę
          > faszystowską propagande.
          • piotr33k2 Re: te 07.05.07, 22:52
            albert_c napisał:

> te
            >
            > nie ten adres gdzie plujesz
            >
            > przypomne ze autorzy art maja prawo usuwac wypwoiedzi pod nimi zamieszczane,
            > wiec prawdopodbnie to autor art usunal ta wypowiedz,
            >
            > na pewno nie ja!
            >

jak tak to to przepraszam ,i w cale nie pluje ,nie przesadzaj bo cię wytne ,
            he he.
            • albert_c Re: te 07.05.07, 22:53
              ;-)

okej
    • absztyfikant PiS dekomunizuje Ładogę 05.05.07, 00:27
      W ukochanym dziele kaczystow (Muzeum Powstania Warszawskiego, ul. Przyokopowa,
      Warszawa) znajduje sie olbrzymi neon przedstawiajacy sierp i mlot wlasnie. Tuz
      obok muzelanej restauracyjki. Czy on tez bedzie dekomunizowany?:)))))))

Jutro wrzuce zdjecie, bo wprawdzie mam je gdzies zapisane na komputerze, a nie
      chce mi sie go szukac.
      • absztyfikant Jest i wspomniane zdjecie:))) 05.05.07, 00:42
        fotoforum.gazeta.pl/3,0,628346,2,1.html
        • Gość: gmbt Re: Jest i wspomniane zdjecie:))) IP: *.mysmart.ie 05.05.07, 15:54
          Absztyfikant, ty chyba albo sie z walem na lby pozamieniales albo historii w
          szkole nie miales... Toz to nie jest rosyjski sierp i mlot ale ich
          transformacja na dwa popaprane krzyze, ktore nie wiem co cholery maja
          znaczyc... Chyba tryumf czarnej zarazy nad czerwona... I mlot i sierp na
          rosyjskiej fladze wygladaja inaczej. A skoro oni to sobie w "muzeum" powiesili,
          to niezle nauczaja jedynej slusznej wersji historii Polski... Ktos powinien za
          to beknac albo dostac kopa w zad. I jak tu wracac do takiego kraju...
      • Gość: Zbędny Re: PiS dekomunizuje Ładogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 05:56
        Muzeum Powstania Warszawskiego to jest ukochane dziecko nie tylko Kaczystów ale
        i szkół jak również turystów.
        Zawsze bola Cię pamiątki narodowe (jak to muzeum) związane z niepodległością i
        walką o nią Polski.
        • Gość: X Re: PiS dekomunizuje Ładogę IP: *.chello.pl 05.05.07, 11:35
          Ależ mu nie chodzi o to, że muzeum jest do kitu - tylko, że tam sierp i młot PiSowcom nie przeszkadza.
      • Gość: . Re: PiS dekomunizuje Ładogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 08:46
        Nie śmiej się, nie judź głupich, forumowych polaczków.
        Serio .
        Ja i wielu podobnych mnie Polaków szanujemy i w pełni rozumiemy stosunek do
        Holokaustu.
        Zresztą rżnięto NAS pospołu, równo.
        Czy są w Izraelu gdzieś, ot tak sobie, dla upamiętnienia przecież faktów
        historycznych (powtarzam - potwornych, ludobójczych)sfastyki, "SS" czy trupie
        główki z piszczelami.
        Przecież ten fakt miał materialne miejsce w historii.
        Czy chciałbyś widzieć takie symbole w Polsce?
        Oddaliśmy Niemcom polską ziemię w Glinnej.
        Mają tam piękny cmentarz.
        Czy kto powiedział, żeby powyrzucać stamtąd zabitych?
        To właśnie ZA KOMUNY na cmentarzach niemieckich składowano obornik.
        Kto w Polsce chce zabitych Rosjan rozkopać i gdzieś wywieźć?
        Chcemy zlikwidować pomniki TEGO, kiedy bez sądu, bez dania głosu strzelało się
        Polakom w potylicę po piwnicach.
        Chcemy zlikwidować pomniki TEGO, kiedy w Moskwie sądzono i morowano polskich
        patryjotów.
        Zlikwidować pomniki tych, którzy tak zdeprawowali i ogłupili Polski Naród, że
        teraz nie tylko tu, na tym forum ale na forum krajowym publicnie bronią
        wszystkiego co było i odradza się antypolskie.
        Tak, zazdroszczę Żydom patryjotyzmu i fenomenalnej solidarności narodowej.
        Nie judź!!

• andreas.007 ja jestem za dekomunizacja, ale to jest kretyństwo 05.05.07, 00:37
      ja jestem za dekomunizacja,
      ale tam gdzie chodzi o prawde historyczna, o czczenie dni czy ludzi,
      którzy zasłużyli sie niegodnie czy zbrodniczo...

Ale z tym sierpem i młotem na Ładodze, to chyba zart!

Jestem za prawda historyczna, której wielu nie zna,
      a było inaczej uczonych, ale błagam nie przeginajmy,
      bo w ten sposób tylko sie osmiesza ta powiedzmy mysl...

Ja rozumiem, ze symbole sfastyki i tym podobne
      sa uznane sa zakazane, ale symbol sierpa i młota chyba nie ma tej rangi!
      Nie wiem czy miec powinien, dla mnie oba symbole winny byc wolne!
      • andreas.007 Re: ja jestem za dekomunizacja, ale to jest krety 05.05.07, 00:40
        dla mnie - byc może sie naraze - spokojnie powinno byc wolno
        nosic sprzaczke od paska ze sfastyka czy sierpem i młotem...
        • andreas.007 Re: ja jestem za dekomunizacja, ale to jest krety 05.05.07, 00:42
          tak samo powinny byc dostepne dzieła Lenina jak i Hitlera!
          • Gość: andreas Re: ja jestem za dekomunizacja, ale to jest krety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 00:58
            czy moze Ci od sfastyki zabili wiecej niz Ci od sierpa i młota...
            w zwiazku z tym sa bardziej zakazani?
            Ja nie wiem czy decyduje statystyka czy uczucia czy metoda...

• Gość: andreas Re: ja jestem za dekomunizacja, ale to jest krety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 03:43
              nie wiem kiedy, ale na pewno przyjdzie czas,
              gdy obok zacumuje u-bot z doskonała golonka po bawarsku na pokładzie...
              z precyzyjnie odtworzonymi róznymi symbolami!

Na pizze z pieca weglowego, której obsługa jest w pasiakach...
              to chyba tylko w USA!

Na pewno nabranie dystansu do wszystkiego jest rzecza dobra,
              na pewno stres jaki sami sobie czynimy skraca nam zycie...
              w każdym razie nie dajmy sie zwariować!

Pierogi ruskie, golonka po bawarsku czy pizza z pieca...
              sa tylko i wyłacznie tym czym sa!
              Tylko my nadajemy pewnym rzecza znaczenie,
              które dla innego człowieka moze byc dalece niezrozumiałe...
              tylko od nas to zależy!

Moze przyjdzie taki czas, gdy ten post bedzie dla kogos niezrozumiały... ;)
              • vicek113 Re: ja jestem za dekomunizacja, ale to jest krety 05.05.07, 10:30
                ...przeczytajcie uważnie posty andreasa...
                i bez takich górolotności, panowie z zapożyczoną świadomością..
                ...historia jest zapisem przeszłości...
                ...my żyjemy tu i teraz a rzeczywitość odbieramy dosłownie..

...bardziej z uśmiechem -
                Ładoga - smiać się czy płakać??? ..dekomunizować?- niech sobie dekomunizują..
                ...póki co "afera sierpa i młota" zwiększy obrót pierogami.

..Ten sierp i młot na kominie - jest dla mnie niemy, ale jak czytam że to
                reastauracja rosyjska to próbuję sobie przypomnieć co te narzędzia mają
                wspólnego z rosyjskością. Ana były używane w Rosji od dawna, a w Sowietach
                przyspawano je do rąk robotników i chłopów, a wmówiono wszystkim że to symbol
                ich władzy w sowietskim sojuzie.

..to co na kominie nie priczom co na burcie... gwiazda na dzibie nie jest
                bolszewickim symbolem, taki bardziej uniwersalny - no może że czerwony.
                Pomalować w białe kropki - nie bedzie wrażych skojarzeń; taka rozdeptana
                biedronka.

... w Poroninie na kominie wiszą gacie po leninie...
                ...na ładodze na kominie lepiej by było zawiesić symbol carów - podwójnego
                orła , nie czarnego a bardziej kolorowego i uśmiechnietego.
                ...lub najlepiej dwie złączone uściskiem kaczuszki - żółciutkie z czerwonymi
                dziobkami i łapkami...

Szef kuchni poleca: kaczkę piotrogtrodzką z jabłkami i borówkami + czerwone
                wino gratis!!!!!!!!!

pozdrawiam smakoszy

• andreas.007 Re: ja jestem za dekomunizacja, ale to jest krety 05.05.07, 14:19
                  wiesz człowiek posługuje sie symbolami...

Jak jakis kierowca przeprasza mnie czy ja przepraszam lub dziekuje,
                  to wyciagam otwarta dłon przed siebie...
                  nikomu chyba wtedy nie przychodzi do głowy,
                  ze to jest gest pozdrowienia nazistowskiego...

Gdyby jednak człowiek chciał byc bardzo dosłowny,
                  to by chyba zwariował....

Czy do tego dążymy...
                  • Gość: zmęczony może wsadzić neonazistów i innych wielkich polaków IP: *.sysnet.pl 05.05.07, 14:31
                    Proponuje w takim razie zdefaszyzować tych co portal ze swoją paranoją żydowsko-masoneryjno-cyklistowską prowadzą. Tych co to zdjęcia były z zamawianiem piwa podniesioną rączką a teraz są w Rządzie oraz składają w brunatnych koszulkach kwiatki.
                    Niech se Pan Prezes POP zdeubekizuje i zdefaszyzuje najpierw szeregi zaplecza politycznego własnej koalicji.
      • piotr33k2 Re: ja jestem za dekomunizacja, ale to jest krety 05.05.07, 01:26
        my tez jestesmy ale trzeba zachowywac sie racjonalnie i zachowac zdrowy
        rozsądek a właściwie zdrowy rozum ,i o to chodzi że to nie zart ,takie jest
        podejscie i mentalnosc wariatów z pi-u ,wszystko sprowadzają do absurdu .
        • Gość: ana Re: ja jestem za dekomunizacja, ale to jest krety IP: 83.168.106.* 05.05.07, 11:49
          Zgadzam się ! Nasi posłowie zamiast zając się konkretnymi działaniami na rzecz
          regionu by poprawic warunki zycia jego mieszkańcow zajmują się tematami
          zastepczymi!Trzeba tych wszystkich oszołomow ,ktorzy potrafia tylko oglądać się
          wstecz wyrugować z życia publicznego .Tacy ludzie nie powinni reprezentować
          spoleczeńswa.Zdjęciem gwiazdy z dziobu statku nie zmniejsza bezrobocia ,ani nie
          zatrzymaja wartosciowych mlodych ludzi zmuszonych do emigracji brakiem warunkow
          do godnego zycia.
    • johngotti1940 Re: PiS dekomunizuje Ładogę 05.05.07, 05:26
      Czytajac wypowiedzi oraz dzialania PiSu to obecnie uwazam ta partie i jej
      dzialaczy za rownie debilnych i ograniczonych jak ludzi z rodziny Adamsow (
      Giertychy/LPR ). Uwazam, ze biznesowo czyli z walorow turystycznych, elementy
      rosyjskie np. " Ladoga " czy PUB w tych klimatach to dobry pomysl, jest na
      zachodzie kilka takich dobrych restauracji i ciesza sie popularnoscia, mysle
      rowniez ze jest roznica miedzy komercyjna , a nizeli pomniki , ktore uwazam za
      bardzo potrzebne , bo jest to atrakcja turystyczna i nasza historia , ktora jak
      kazda jest dobra i zla , pozdrowienia
      • piotrus1 Re: PiS dekomunizuje Ładogę 05.05.07, 06:14
        nie mamy większych problemów w Szczecinie niż sierp i młot na Ładodze heh

gratuluje ;)

może jednak PIS weźmie sie do roboty i zrobi tak aby ludzie chcieli zostać w
        Szczecinie mimo tych "strasznych" znaków niż wyjeżdżali a znaki zostały by usunięte.

rzygać mi się już chce jak patrzę na to co wyprawia PIS
        znam takie powiedzenie: nie kłóć się z idiotą bo cię sprowadzi do swojego
        poziomu i pokona doświadczeniem - zdaje mi się że już jesteśmy na bardzo niskim
        poziomie ;)
        • Gość: gandalf Re: PiS dekomunizuje Ładogę IP: *.chello.pl 05.05.07, 08:03
          Panie Dobrzynski ! Wez sie pan za to, co Szczecinowi jest potrzebne -
          modernizacje potworka , nazywanego dworcem PKP , remont torow tramwajowych , po
          ktorych pasazerowie jezdza jak na "rollercoast" , naprawe setek tysiecy dziur w
          jesdniach ulic ,wycinanie - bez ladu i skladu - zieleni, z ktorej Szczecin
          niegdys slynal, za zapomniane przez Boga i Was politykow dzielnice - Skolwin,
          Stolczyn , Goclaw i Golecin, za przyciagniecie do miasta inwestorow itd.itp. PO
          TO ZOSTAL PAN POWOLANY NA RADNEGO !!!!!!!!!!! A jesli Pan tego ne potrafi , to
          przypomne panu slowa panskiego pryncypala : "SPIEPRZAJ DZIADU !!!!!!" . I niech
          Pan je zastosuje do siebie.
    • Gość: Jaro PiS dekomunizuje Ładogę IP: *.globalconnect.pl 05.05.07, 08:16
      Gdyby ten statek należał do pana Dobrzyńskiego, mógły on sobie z nim robić, co
      chce, nawet tę gwiazdę odwrócić do góry nogami a na kiblu umieścić Jaruzela.
      Ale że nie jest - wara od prywatnej własności, ponoć świętej dla kaczystów.
    • Gość: Jaro PiS dekomunizuje Ładogę IP: *.globalconnect.pl 05.05.07, 08:18
      PS> A co do mordu w Katyniu... To, że 40% wyborców pisuaru nie wie, kto go
      popełnił, nie oznacza jeszcze, że należy ten wynik rozciągać na całą populację.
    • chyba_normalny Re: PiS dekomunizuje Ładogę 05.05.07, 08:48
      Gość portalu: mario napisał(a):

> PANIE DOBRZYNSKI JEST PAN KRETYNEM!!!

I jako wytwór komunizmu powinien zostać pan usunięty - taka jest pana logika
    • Gość: mieszkaniec PiS dekomunizuje Ładogę IP: 83.168.106.* 05.05.07, 08:50
      pis z dobrzyńskim na czele to typowy przykład - dorwać się do władzy bez pomysłu
      na jej sprawowanie, ciągłe wyszukiwanie tematów zastępczych staje sie po prostu
      nudne, dobrzyński weź się wreszcie do konkretnej roboty bo obrastasz w tłuszcz!
    • Gość: wielur Re: PiS dekomunizuje Ładogę IP: *.pools.arcor-ip.net 05.05.07, 08:59
      Ja uważam, że jest wiele ważniejszych kwestii od symboli nieistniejącego już od
      16 lat państwa. To jest temat zastępczy. Podział Polaków wg. Kaczyńskich na tych
      dobrych i na tych złych (dobrzy: zdjąć symbole; źli: zachować) dotarł do
      Szczecina. Czy naprawdę nie mamy innych tematów, nie mamy innych problemów? Za
      trzy miesiące Finały Regat. Nie wiadomo, czy miasto zdąży. Niech PiS, jako
      opozycja, pilnuje PO, by wywiązywała sie z ciążących na niej obowiązków.

Zajmując się "Ładogą" rozdrabniamy się na czynniki pierwsze i zastanawiamy nad
      kwestią, która może nas tylko podzielić. Zajmijmy się przyszłością. NIe traćmy
      czasu!!!

Pozdrawiam
      • misiurin1 Re: PiS dekomunizuje Ładogę 05.05.07, 09:22
        A ja myślę że Dobrzyński nie bedzie pilnował PO w sprawie regat bo jak sie cos
        omsknie to bedzie mógł powiedziec "gdybyśmy to my rządzili napewno by sie
        udało" . Z drugiej strony PO nie jest lepsze zamiast zając sie regatami to
        Zareba wymyśla tor formuły pierwszej :) . Tak to własnie nasze władze wymyślaja
        tematy zastępcze bo zawsze potem mozna powiedziec " ja chciałem ale oni mi
        rzucali kłody pod nogi"
    • Gość: cynik To są efekty długiego wolnego ....PIS IP: *.chello.pl 05.05.07, 09:06
      Wymazywanie historii jest najcięższym grzechem społeczeństwa. Nie tak dawno
      władza usuwała i zakrywała wszystko, co było związane z wrażym systemem i
      Kościołem. Minęło kilka lat i władza znowu walczy z urojonym przeciwnikiem -
      śladami historii, ale tej nieprogramowej. Śmiać się, czy płakać?! Igrzyska dla
      maluczkich.Historia tego nie lubi i nazwie tych "reformatorów" kołtunerią XXI
      wieku.Czy wogóle ich będzie oceniała ?!
      • Gość: Miś przyjdzie czas na dekatolizację IP: *.chello.pl 05.05.07, 09:58
        i niszczenie symboli totalitaryzmu katolickiego, z masochistycznym wizerunkiem
        Jezusa w szkołach i urzędach państwowych. Nie można tolerować w nowoczesnym
        społeczeństwie symboli, pogrobowców św.Inkwizycji, morderców Pogan, sługusów
        rządów dyktatorskich. Współpracowali ze wszystkimi 'złymi' tego świata, liczyły
        sie dla nich tylko przywileje. W końcu musi nastapić koniec zastraszania ludzi,
        piekłem i żerowaniu na ludzkich słabościach. Jednak wydaje mi się, że ten sierp
        i młot, gwiazda, na statku, nie powinny być wyeksponowane poprzez inny kolor,
        bo to faktycznie razi jak cholera. To jest restauracja rosyjska, a nie
        radziecka.
    • Gość: Normalny Re: PiS dekomunizuje Ładogę IP: *.chello.pl 05.05.07, 10:15
      Brawo, bardzo dobrze. Wreszcie ktoś się wziął za stosowanie prawa. Symbole obcej okupacji powinny być "ewentualnie" w muzeach a nie na pomnikach, jako nazwy ulic lub na wątpliwych atrakcjach turystycznych. Ciekawe co myślą odwiedzający Ładogę niezbyt rozgarnięci goście z Niemiec
      • Gość: stan Re: PiS dekomunizuje Ładogę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:25
        Myślą że u nas dalej panuje komunizm i że jesteśmy cały czas za "pan brat" ze
        Związkiem Radzieckim. Przecież nie wszyscy jeszcze uświadomili sobie że takiego
        państwa już nie ma. To nie jest zły pomysł zdjęcie tego z komina statku.
        Uważam, że porównanie symolu "sierp i młot" do swastyki jest trafne.
    • Gość: zmęczony PiSowczykowi marzy się rewolucja kulturalna? IP: *.sysnet.pl 05.05.07, 10:31
      Panie Przewodniczący jakiejś tam POP ... rewolucję kulturalną przerabiali już Chińczycy. Jakbyś Pan miał choć tyle oleju, co jest w zęzach tawotu, to wiedziałbyś Pan, co za brednie opowiadasz. Krótko mówiąc: jak Twój szef będzie młodzież uczył o złych komuchach, skoro mu spalisz wszystkie książki i wyburzysz pomniki? Jak będzie młodzieży o "komunistycznym" ucisku opowiadał?

Proponuje Ci Przewodniczący POP zburzyć Muzeum Powstania Warszawskiego - przecież tam się roi od symboli faszystowskich... a i miasta przez faszystów budowane też bym od nowa zbudował. W Szczecinie masz do wyburzenia kilkadziesiąt budynków. Zaoraj też Auschwitz... przecież "Arbeit macht frei" jest po niemiecku.

Wg mnie niektórym paranoja z ideologią tak zmieliła mózg, że nie wiedzą jakie głupoty gadają. I przy okazji: nie jestem masonem, cyklistom, nie należę do młodych socjlaistów i nawet nie muszę się lustrować przed paranoikami bo mam akurat tyle lat, by znać przeszłość ale nie żyć odwetową paranoją.
      • Gość: zmęczony Re: PiSowczykowi marzy się rewolucja kulturalna? IP: *.sysnet.pl 05.05.07, 10:37
        Proponuje, żeby Panu Sprawnemu Politycznie ufundować bilet na Sybir. Niech sobie tam odważnie poprzekonuje ludzi do wyburzania pomników. Jak wróci żywy po 10 dniowym urlopie, to ja się zgadzam na to, żeby realizował swoje odleciane pomysły w demokrtatycznym, wolnym kraju.
        Póki co rewolucję kulturalną, niszczenie nieswoich pomników oraz historii niech sobie ten Pan realizuje u siebie w sypialni. Skąd się tacy ludzie biorą? Oszołomiarstwo totalne połączone z kompletną indolencją... tylko czekać aż wojnę Szwecji wypowiemy za Potop. Toż mi osobiście właśnie takie działania jako żywo przypominają propagandę faszystowską!
    • Gość: psychiatra [...] IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.05.07, 10:32
    • Gość: Normalny Panie Dobrzyński IP: *.chello.pl 05.05.07, 10:43
      dobra inicjatywa, a pajacami, lewakami, osobami z przetrąconym kręgosłupem moralnym i konkurencją polityczną proszę się nie przejmować. Pajace przez 17 lat nie dotykali tego tematu albo ze strachu, z miłości albo z reminiscencji postsowieckich.
      • Gość: zmęczony nie życzę sobie nazywania pajacem IP: *.sysnet.pl 05.05.07, 11:08
        Podobnie jak nie życzę sobie, żeby mnie Władze tego kraju porównywały mnie do SB-eków.

A niedouczonych PiS-owczyków odsyłam, żeby się nauczyli co to była rewolucja przemysłowa, oraz w jaki sposób stało się, że istnieje 40 godzinny tydzień pracy. Jak się czegoś nauczą to zapraszam do dyskusji.
    • Gość: zbylo siep i mlot IP: *.smsnet.pl 05.05.07, 10:55
      Co? sierp i młot na WC? zaraz doniosę Putinowi! On z Wami zrobi remanent.
    • mrchaos1 Idiota - to dla Pana zaszczyt Panie Dobrzyński 05.05.07, 10:59
      Jest to trudne do zrozumienia przez byle inteligentna małpę, ale nasi Posłowie
      jakos sie dogadujom.Nie znam Pana Dobrzyńskiego, ale zapewne to coś pomiedzy
      Lepperem a Giertychem, z domieszkom Gosiewskogo.
      Czy ten idiota wie ile osób w Polsce jako nazwisko rodowe, panieńskie podaje
      koncówki rosyjskie.
      Dalej towarzysze PS(i)dioci.
      Wyminiamy dowody.Kasujemy pochodzenie.
      No tak, przecież tow.Lepper to chyba był Loepper.
      A może przywrócić listę Świtonia i do gazu z nimi.Tylko wcześniej pobierzcie za
      gaz.
    • Gość: rafal Totalna bzdura IP: *.slowianin.pl 05.05.07, 11:09
      Ludzie czym wy sie zajmujecie, za nasze podatki takie bzdury.
      Teraz trzeba wykorzystac moment wzrostu gospodarczego i tworzyc silna Polske, a
      nie ciagle rozliczenia, wasnie. Nie zgadzam sie na takie rzady i taka Polske.
      Wczoraj bylem na lotnisku w Goleniowie podczas wylotu samolotow do Londynu i
      Dublina i tam setki Polakow z dziecmi wyjezdzaja ze swojej ojczyzny, bo zamiast
      organizowac im nowe miejsca pracy za godziwe stawki, wy zajmujecie sie takimi
      bzdurami. Sciagajcie nowych inwestorow, uchwalcie chociaz plany zagospodarowani
      przestrzennego a nie tylko klotnia za klotnia i proba wybicia sie nastepnego
      radnego.
    • Gość: ??? a może tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 11:28
      ...zlikwidować kupy psie na chodnikach? I pożyteczne to będzie i ładnie będzie
      wyglądać...
      • Gość: zmęczony mam sposób na psie kupy... IP: *.sysnet.pl 05.05.07, 11:42
        Trzeba, żeby te 3/4 narodu, które nasza Władza nazwała komuchami rozsmarowywał na chodniku psią kupę w symbol gwiazdy i młota. Te pozostałe "prawe" części narodu w ramach specjalnej ustawy zdekomunizują te psie kupy szczotką i szufelką...
        Tak więc właściciele płacący podatki a nie dostający od miasta wzamian nic do BOJU! Pan Prezes POP własnym rękami pomoże dekomunizować chodniki usmarowane siepami i młotami z psich kup!
        • Gość: ana Re: mam sposób na psie kupy... IP: 83.168.106.* 05.05.07, 11:52
          Niezly pomysł ! Moze wtedy zrozumie posel Dobrzyński ,ze wyglupił się...Temat
          zastępczy jaki podjął nie zastapi konkretnego dzialania na rzecz regionu i jego
          mieszkańcow!
          • mrchaos1 Pan Dobrzyński w ramach swoich pomysłów, kazałby z 05.05.07, 13:25
            z tych kupek powyciagac nie splamionych komuną i sowietązacją i zbudować z
            nich pomnik kaczoraów, na cześć ich wielkiego zwycięztwa - w plej off NLH
    • kvakva Rozum 05.05.07, 11:42
      W kolejce po rozum ów poseł stałby daleko za młotem.
    • Gość: ZZZZ Ładoga IP: 77.88.176.* 05.05.07, 11:42
      PISowcy pod czachą już wam wapno lasuje.
      Proponuję:
      - zmienić napis WC (to jest komunistyczna nazwa WyChodek) na PIS (skrót od PISuar)
      Wtedy w całej Polsce bedzie wiecej siedzib (bo i tam można posiedzieć) biur PISu.
      • Gość: Gregor Re: Ładoga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 11:57
        Takie komercyjne przedsięwzięcia jak Ładoga czy Propaganda to nie to samo co
        pomniki, więc ich sytuacja jest nieco inna, teoretycznie nie powinny
        przeszkadzać ale jestem pewien że gdyby istniał np. na Bogisława dajmy na to
        Totenkopf Pub z pamiątkami z okresu nazistowskich Niemiec na pewno nie obyłoby
        się bez wielkich protestów. Więc jak to jest ?
        • Gość: zmęczony myśleć i znać prawo IP: *.sysnet.pl 05.05.07, 12:11
          Ano trzeba mieć pojęcie o rzeczywistości a nie odpały... kiedyś sobie po mieście jakimś w Polsce chodził człowiek umundurowany w mundur niemiecki... nie propagował faszyzmu a jedynie lubił mundury. Nic mu nie można było zrobić. Zresztą po co? I dlaczego?
          Za to pewien artysta miał odpał i szabelką pociął swoje portrety w mundurach niemieckich... i po co?

Jak dziecko przyjdzie do szkoły w T-shircie z napisem "jestem gejem" lub "wyznaje poglądy komunistyczne" to je do szpitala psychiatrycznego wyślecie?
    • Gość: zmęczony WieśMACI a kryptoreklama Dobrzańskiego IP: *.sysnet.pl 05.05.07, 11:53
      A może Prezes POP po prostu zastosował kryptoreklamę restaruacji? O takie bzdury pewien swfrustrowany Wieśmak-Minister oskarżać za podatnika pieniądze próbował redaktora... że niby kolaboruje z siecią i że chciał nie pokazać patologię Ministra a zareklamować sieć restaracji. Nawet wydali publiczne pieniądze na raport!

Może Pan Prezes POP robi to sam dla Ładogi, co wcześniej niecny dziennikarz dla sieci Wieśmacków? ;-)

Proponuje dyrekcji Ładogi zawiesić na kominie wielki napis "zdeubekizowano" podpisane "Prezes POP". :-))

Słuchajcie - tego nawet Monthy Python by nie wymyślił!!!
    • Gość: zmęczony Prezes POP niech zdekomunizuje dziury w jezdniach IP: *.sysnet.pl 05.05.07, 12:17
      Te dziury to na pewno specjalnie komuniści w jezdniach zrobili, żeby zabijać dobre, zdrowe, białe polaki... jakby Pan Prezes POP zdekomunizował te dziury w jezdniach i zasadzki postawione na biedne polskie staruszki przez ruskich okupantów, którzy wg jego ugrupowania okupowali Polskę, ale nie mogli wkroczyć do Polski w czasie stanu wojennego... to każdy "prawdziwy" Polak będzie mu tak samo wdzięczny jak za wysprzątanie kup z tych dziurawych jezdni...

Panie Prezesie POP do dzieła! Walcz Pan z kumunistycznymi dziurami! Na początek wyburz Pan Komunistyczną Trasę Zamkowej przy której stoi ten komunistyczny pancernik Ładoga! I wybuduj Pan te 3 mln mieszkań dla swojego szefa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka