niewidzialna_l 27.05.07, 10:34 fidel.waw.net.pl/nepomuk/poznaj.htm od dzisiaj poluje na nepomuki.Czesto je mijałam zachwycona,ale zadnej fotki nie wykonałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niewidzialna_l Re: Nepomuki 27.05.07, 10:42 Marcinkowice (gm. Tuczno, pow. Wałcz): murowana kapliczka, otynkowana, 1875 r.; parafia św. Katarzyny - Marcinkowice; dekanat Mirosawiec; Mielęcin (gm. Człopa, pow. Wałcz): 1982 (?); parafia MB Bolesnej - Mielcin; dekanat Mirosławiec (niedaleko Tuczna); Rutwica (gm. i pow. Wałcz): murowana szachulcowa kapliczka z XIX wieku; parafia św. Anny w Strącznie, dekanat Wałcz Rutwica (gm. i pow. Wałcz): szachulcowy kościół filialny z XVII wieku, parafia św. Anny w Strącznie, dekanat Wałcz (uwaga: należy sprawdzić, czy dwa obiekty z Rutwicy nie są tożsame) Szczecin (gm. i pow. Szczecin): w prywatnym mieszkaniu zajmowanym przez Francuzów pracujących w międzynarodowej firmie znajduje się piękna barokowa rzeźba Jana N. Drewniana, mocno zniszczona, lecz przez to wyjątkowo ekspresyjna. Nieznane jest pochodzenie figury, być może śląskie. Zdjęcie dostrzeżone w miesięczniku Weranda prezentującym fotki z tego mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
niewidzialna_l Re: Nepomuki 27.05.07, 12:59 obzartuch,masz w okolicy jakiegos nepomuka? Odpowiedz Link Zgłoś
debest3 Re: Nepomuki 27.05.07, 17:32 jak nie da sie zjeść to nie zwracam uwagi...ale przypatrzę sie przez te stare ,skrzypiące i odrapane drzwi z wizytówki Odpowiedz Link Zgłoś
buka007 Re: Nepomuki 27.05.07, 19:08 niewidzialna_l napisała: > fidel.waw.net.pl/nepomuk/poznaj.htm od dzisiaj poluje na nepomuki.Czesto je mijałam zachwycona,ale zadnej fotki nie wykonałam. ciekawe, jutro, moze pojutrze zajme sie nepomukiem... ciekawe.. Odpowiedz Link Zgłoś