Dodaj do ulubionych

Szczecinianie w polskich gazetach na wyspach

IP: *.b-ras1.srl.dublin.eircom.net 28.06.07, 01:11
Polski Herald ukazuje się w środy już od dłuższego czau. Natomiast dzisiaj
pojawił się artykuł promujący nasze cudowne miasto :) szkoda tylko, że realia
zmusiły Nas do emigracji... Podziękujmy Włodarzom!
Obserwuj wątek
    • Gość: Siwy Szczecinianie w polskich gazetach na wyspach IP: 89.100.203.* 28.06.07, 03:44
      Gdyby ktoś pytał... To nie tyle praca, co wolontariat w dublińskiej rozgłośni
      Dublin City AnnaLivia (pod-słuchać nas można ma www.annaliviafm.eu... po 10
      lipca wracamy na antenę.. chwilowo bowiem - wakacje w Szcecinie -
      Najpiękniejszym Mieście na Świecie).
      • kasia22213 Re: Szczecinianie w polskich gazetach na wyspach 28.06.07, 09:08
        W przedwczorajszej Rzeczpospolitej jest artykul o wplywie wyjazdu naszych
        rodakow do Uk na PKB. Ciekawe. Polecam

---
        Spa w Polsce
        Wellness & SPA
        • swantevit Re: Szczecinianie w polskich gazetach na wyspach 28.06.07, 10:56
          kasia22213 napisała:
          W przedwczorajszej Rzeczpospolitej jest artykul o wplywie wyjazdu naszych
          > rodakow do Uk na PKB. Ciekawe. Polecam
          '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
          My tu zapier.dalamy az nam pot do dupy plynie, a wy oddajecie nasze pieniadze
          na xiendza i wierzycie w gusla.
          • tetlian Re: Szczecinianie w polskich gazetach na wyspach 29.06.07, 18:59
            Całkiem sporo.
      • Gość: jurekmarek Re: Szczecinianie w polskich gazetach na wyspach IP: 165.72.200.* 28.06.07, 15:58
        Siwy, jak to wolontariat to z czego tam zyjesz?
        • Gość: Siwy Re: Szczecinianie w polskich gazetach na wyspach IP: *.chello.pl 28.06.07, 16:59
          Wiesz...Jadąc do Irlandii nastawiałem się na sytuację, że nie będę pracował "w
          zawodzie" :) Udało mnie się pograć przez kilka miesięcy w jednym z klubów i to
          wszystko jeśli myślimy o muzie i kasie. A co porabiam... hahahah różne rzeczy -
          jak większość obecnych tutaj Polaków i szczeciniaków (a jest nas tutaj spoooro)-
          zahaczyłem nawet o Tesco. Mogę śmiało powiedzieć-napisać, że ciągle rozpoznaję
          rynek mediów i jak dobrze pójdzie w październiku będzie więcej radia :) A oprócz
          tego - założyłem z przyjaciółmi Stowarzyszenie Biblary no i... otworzyliśmy
          polską bibliotekę (Talbot Street 19/4), która póki co jest moim kolejnym...
          wolontariatem. Ale jest dobrze! Aaaa - no i nadal rozwijam znajomość angielskiego:)
          • Gość: Czarek Re: Hua, ha,ha,ha,ha,ha,ha!!!!!!!! Śmiechu warte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 10:21
          • Gość: cambridge cze siwy;-) IP: *.toya.net.pl 29.06.07, 10:25
            kopę lat;-)

• Gość: Cambridge Re: cze siwy;-) IP: *.sd.sd.cox.net 30.06.07, 00:03
              Mieszkania wynajme/podnajme:

stuFFLiX.com/index.html?&xlat=51.508204910745725&xlong=-0.12489974498747793&xzoom=17&lid=apartment
    • Gość: Tom Szczecinianie w polskich gazetach na wyspach IP: *.epsa.pl 29.06.07, 10:59
      przeczytalem uwaznie artykuł i chcialbym zobaczyc bardzo tekst Rujny przed jego
      opublikowaniem tzw. surowke. Gośc ma wysokie o sobie mniemanie i wymagania a
      niech pokaze jaki z niego dziennikarski "kozak"
      • Gość: mieszkania Re: Szczecinianie w polskich gazetach na wyspach IP: *.sd.sd.cox.net 30.06.07, 00:03
        Na kija Wam gazety ....leiej zaplacic za internet Mieszkania wynajme/podnajme:

stuFFLiX.com/index.html?&xlat=51.508204910745725&xlong=-0.12489974498747793&xzoom=17&lid=apartment
    • Gość: gosc A w Irlandii IP: *.b-ras2.srl.dublin.eircom.net 29.06.07, 13:03
      Nie wiem skad macie te liczby miedzy 25 a 50 tysiecy ale powinniscie je
      dokoladniej sprawdzic. Za takie pieniadze mozna by znalezc profesjonalistow.
      Poza tym poslki ekspress wydawany jest w nakladzie chyba z 200 sztuk! I
      dostepny jest tylko w redakcji :) O ile jeszcze wychodzi...
      • Gość: malaga Proponuja mi prace w Corku jako vice-szefa social IP: *.nott.cable.ntl.com 29.06.07, 14:56
        services na cale county wlasnie za 50,000 na poczatek (jako szef mialabym
        70,000, ale po Anglii w realia irlandzkie musze sie wciagnac; dlatego tylko
        vicek). A wiec masz racje - to jakas ciezka sciema (a moze mowa o polskich
        zlotych?)
    • Gość: four up Re: Szczecinianie w polskich gazetach na wyspach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 13:36
      Dziękujemy:)
    • Gość: tomasz pies żadna rewelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 14:13
      Dziennikarze mogą zarobić średnio 25 tys. euro.
      25 000 x 3.75 = 93 000 zł / 12 = 7812 zł/miesiac.

3/4 z tego idzie na wydatki. Niestety nie jest to żadna rewelacja.
      • samozwaniec1 Zarobki dziennikarzy sa rowne etatom sprzataczek 29.06.07, 14:40
        Wiem,bo kolega pracowal w Polskim Ekspresie w Londynie.Naczelnym byla jakas 23-
        letnia dziewczyna z marketingu GW w Czestochowie.Poziom tekstow zenujacy.Polowa
        lamow - reklamy,z ktorych wiekszosc to wyrywanie pieniedzy za nic,np.za
        NIP,ktory zalatwisz sam trzeba zaplacic 50 funtow.Albo rezydentura...Dla
        obywateli UE niepotrzebna,bo kazdy mieszkaniec UE moze mieszkac w dowolnym
        kraju Unii tak dlugo,jak chce.Nieco wyzszy poziom ma Cooltura i Goniec.I dlugo
        nie bedzie pism polonijnych platnych,bo po prostu by nie poszly.A tak rozrzuca
        po sklepach polskich i biurach podrozy i jakos sie rozejda...
    • Gość: aggolek Polish Express szuka dziennikarzy??? akurat!!! IP: 213.192.64.* 29.06.07, 14:42
      Coś nie wydaje mi się, żeby Polish Express był otwarty na współpracę i szukał
      nowych dziennikarzy - jakiś czas temu odpowiedziałam na 2 ich ogłoszenia (praca
      dla dziennikarza i dla redaktora). Spełniam wszystkie ich wymagania (studia
      kierunkowe, doświadczenie, język, cechy charakteru). Nawet nie odpisali, że
      dziękują, ale nie. No, na poziomie gazetka. A może myśleli, że zgłoszą się
      dziesiątki ludzi, którzy za darmo będą latać po mieście z dyktafonem i aparatem?
      Śmiechu warte.
      • Gość: GAZETA! Re: Polish Express szuka dziennikarzy??? akurat!! IP: *.sd.sd.cox.net 30.06.07, 00:04
        PO CO WAM GAZETA W UK. Tylko ludzie co nie maja pojecia o internecie kupuja
        gazety teraz

• Gość: krzysiek Szczecinianie w polskich gazetach na wyspach IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.06.07, 15:29
      szkoda tylko ze nikt nie doda ze poziom tych wszystkich polskich gazet jest
      mierny zeby nie powiedzec ze marny procz bledow stlistycznych i bledow w
      przekazie informacji sa takze bledy ortograficzne a to juz niestety nie
      swiadczy dobrze o dziennikarzach pracujacych dla tych gazet.
      ktorko mowiac tak zwany Polish express jest niczym innym jak tylko zbiorem
      bzdur w marnym wydaniu na kiepskim papierze z bledami ortograficznymi Cooltura
      to zbior ogloszen ale szata graficzna i ogolnie poziom tej gazety jest chyba
      najlepszy w stosunku do pozostalych.
      kazdy kto sie szanuje tych tak zwanych gazet nie powinien czytac!
    • Gość: z Wyspy Bzdura! bzdura! bzdura! IP: 89.127.244.* 29.06.07, 17:17
      w życiu nie czytałam bardziej wyssanego z palca artykułu. Polska Gazeta jest
      drukowana w nakładzie 8 tys. a nie 40 i wszyscy się z niej śmieją. Jej szefem
      nie jest Jacek Rujna i tak dalej i tak dalej, można by tych bzdur wymieniać.
      Dziennikarka, która to pisała nie ruszyła się najprawdopodobbniej nigdy z
      Polski, a już na wyspach na pewno nie była. Tekst jest wymuszony i napisany aby
      był. Szok!!!!
    • Gość: Menschenfresser Szczecinianie w polskich gazetach na wyspach IP: *.proxy.aol.com 29.06.07, 19:24
      > Jaklewicz, Grosman, Rujna

Moze sie myle, ale wydaje mi sie, ze znowu.....
      • Gość: ..... Re: Szczecinianie w polskich gazetach na wyspach IP: *.sd.sd.cox.net 30.06.07, 00:05
        gazety teraz

• Gość: zed polski express... IP: *.ipspace.xilinx.com 29.06.07, 19:27
      to tragedia. teksty sa pisane tak, ze az sie odechciewa ich czytac. autorzy nie
      wiedza jak powinien wygladac wstep, rozwiniecie, zakonczenie. naczelna zas
      prowadzi lige grafomanow. szkoda.
      • Gość: dzinniki Re: polski express... IP: *.sd.sd.cox.net 30.06.07, 00:07
        gazety teraz..mowiac KROTKO, to media dla malo wyksztalconych ludzi na zmywaku-
        stad tez i tendencje slabgo dziennikarstwa

• Gość: zawiedziona Szczecinianie w polskich gazetach na wyspach IP: 89.19.78.* 29.06.07, 19:31
      smiechu warte!!!! nalezaloby, jak na wyborcza przystalo pisac rzetelne i
      prawdziwe informacje!!!! skad te dane o nakladzie i o najwiekszych gazetach???
      ludzie zasiegnijcie informacji a potem piszcie. piszcie PRAWDE!!!!!!!!!!
      Ż E N A D A
      • Gość: irishania Re: Szczecinianie w polskich gazetach na wyspach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 22:34
        chcialam dodac ze wyborcza jak zwylke wypisuje bzdury, jestem bardzo
        rozczarowana tym co tu sie ostatnio dzieje, poziom dziennikarski ..dno, a gdzie
        reaserch???
        szkoda bo zawsze szanowalam ta gazete ale ostanio kazdy artykul dotyczacy np
        Irlandii jest zenujaco, wrecz wyssany z palca, naciagane fakty...
        A propos polskiej prasy na wyspach, to chetnie siegnelabym po cos co warto
        przeczytac a nie po poradnik jak zalatwic pps czy swiadczenia na dziecko.poziom
        redaktorski pozostawia wile do zyczenia,aczkolwiek z pewnoscia ida w dobrym
        kierunku.Powodzenia
    • Gość: London Londyn mieszkanie IP: *.sd.sd.cox.net 30.06.07, 00:02
      Mieszkania do wynajecia w Londynie wynajmujacy/wynajme

• Gość: gosc Re: Szczecinianie w polskich gazetach na wyspach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 00:57
      Dziennikarze, dziennikarze..., a chociaż ktoś napisał o pobiciu Polki w
      Londynie przez czarnoskórego kierowcę autobusu???????? Dziewczyna została
      zmasakrowana i walczyła długi czas w szpitalu o życie. Policja brytyjska
      potraktowała ją jak zło konieczne i bardziej broniła tego czarnego posrańca
      bydlaka!!! Nikt jej nie pomógł! Nieprzytomna długo leżała w kałuży krwi w
      zajezdni autobusów i nikt jej nie pomógł! Dziś jest okaleczona, a te czarne
      gó.. jest na wolności i sędzia brytyjski tłumaczył go jeszcze tym, że był
      zestresowany pracą... Niech nikt nawet nie próbuje oskarżać mnie o rasistowskie
      zwroty i rasistowskie podejscie, bo uznam, że sami wymierzacie policzek
      przeciwko Polsce i jej obywatelom. Ja piętnuję zachowanie zarówno Polaków, jak
      i przedstawicieli innych narodów lub ras, jeśli komuś wyrządza tym krzywdę! Mam
      nadzieję, że ten czarny posraniec będzie smarzył się wraz z rodziną w piekle!
      Niestety nie mogę zrozumieć, dlaczego Polacy, obywatele UE, są traktowani
      najgorzej, najpodlej i dlaczego jesteśmy zawsze workiem treningowym dla
      innych...
    • Gość: iwonka Szczecinianie w polskich gazetach na wyspach IP: *.cable.ubr06.enfi.blueyonder.co.uk 08.07.07, 14:57
      Gazety polskie na obczyznie to swietna sprawa, sama jetem emigrantka i
      dziennikarzem z wyksztalcenia. Z doswiadczenia wiem ze Polak za granica laknie
      polskosci, bez wzgledu na stopien znajomosci jezyka np.angielskiego. Dla ludzi
      nie znajacych obcego jezyka jest to czesto jedyna lektura i odrobina informacji
      o ojczyznie. Dla tych ktorzy znaja jezyk ang., polskie gazety sa krotka podroza
      do kraju, za ktorym przeciez kazdy teskni. Chociaz czesto sie do tego nie
      pzyznaje. Osobiscie z wielkim sentymentem siegam po COOLTURE czy GONCA
      POLSKIEGO.
      Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze sukcesy!

Brawo dziennikarze trzymajcie to
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka