06.12.01, 11:08
Solidarność" lat 80. to organizacja sabotażowo-terrorystyczna, a AK była zbrojną opozycją
antylewicową. Takie rewelacje zawiera książka "Barwy wolności" dofinansowana przez ministra
gospodarki Jacka Piechotę i senatora SLD Zbigniewa Zychowicza.
Kolejny cytat: "...dlaczego nie wypomnieć solidaruchom ich zbrodni dokonanej wielorako na dzieciach
polskich. Pod ich rządami przecież tysiące dzieci polskich sprzedanych zostało za granicę pod
pozorem adopcji. Trzeba też wiedzieć, że pod rządami solidarnościowców stale przymiera głodem
ok. miliona dzieci, zaś kilkaset tysięcy nieletnich uprawia prostytucję (...) Gdy mówimy bowiem o
>Solidarności< jako narodowym przestępcy, musimy zdawać sobie sprawę z tego, że za
przestępczym działaniem tej pseudopolskiej organizacji stali konkretni ludzie".
wiecej wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=593079&dzial=szs010100

Co o tym sadzicie?

Obserwuj wątek
    • Gość: grogreg cena wolnosci IP: 212.160.165.* 06.12.01, 11:41
      Taka jest cena wolnosci slowa. Mozemy wypowiadac swoje poglady, moga tez
      Rydzyk, Lepper, Falkowski. W kwestii finansowania. Jesli panowie ministrowie
      finansowali sprawe w wlasnych srodkow to ich sprawa. Jesli z publicznych, to
      sprawa prokuratora.
    • natakia Re: Skandal 06.12.01, 12:10
      Jeśli to oszczerstwa – sprawą zajmie się prokurator.
      Demokracja jest czasem bestią zjadającą własny ogon.
      ...Chyba nie dopominacie się o cenzurę???

• Gość: n0str0m0 Re: Skandal IP: *.166.62.9.magix.com.sg 06.12.01, 12:13
        czemu sie redakcja dziwi?
        redakcjo - pisac "kazdy moze"
        co pisza to kazdy moze przeczytac

a dziwic sie tresci ksiazek wydawanych pod egida czerwonych szmat
        moga sie tylko glupcy nie wyciagajacy nauk z przeszlosci

nostromo
    • pakuz Re: Skandal 06.12.01, 12:26
      no coz , nie lubie komuchow
      nie lubie solidaruchow
      nie cierpie lepperomozgich
      liga polskich skrytojebcow - sami wiecie
      polskie stronnictwo lobotomistow - jak wyzej
      brawo niesprawiedliwosc - no comments
      moze chociaz unia powolnosci przed wyborami (przedterminowymi) przyspieszy
    • javal Re: Skandal 06.12.01, 13:02
      redakcja napisał(a):

> Solidarność" lat 80. to organizacja sabotażowo-terrorystyczna, a AK była zbrojn
      > ą opozycją
      > antylewicową. Takie rewelacje zawiera książka "Barwy wolności" dofinansowana pr
      > zez ministra
      > gospodarki Jacka Piechotę i senatora SLD Zbigniewa Zychowicza.
      > Kolejny cytat: "...dlaczego nie wypomnieć solidaruchom ich zbrodni dokonanej w
      > ielorako na dzieciach
      > polskich. Pod ich rządami przecież tysiące dzieci polskich sprzedanych zostało
      > za granicę pod
      > pozorem adopcji. Trzeba też wiedzieć, że pod rządami solidarnościowców stale p
      > rzymiera głodem
      > ok. miliona dzieci, zaś kilkaset tysięcy nieletnich uprawia prostytucję (...)
      > Gdy mówimy bowiem o
      > >Solidarności< jako narodowym przestępcy, musimy zdawać sobie sprawę z te
      > go, że za
      > przestępczym działaniem tej pseudopolskiej organizacji stali konkretni ludzie"
      > .
      > wiecej <a href="wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=593079&dzial=szs0
      > 10100">wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=593079&dzial=szs010100</a>
      >
      > Co o tym sadzicie?
      >

Hmmmm...
      rocznik 1921, mówicie? No to o co chodzi? Przeciez w tym wieku ludzie przeważnie
      nie pamiętają czy byli rano w ubikacji, a co dopiero takie odległe wydarzenia.
      Należy to po prostu olać. I kazdy kto przynajmniej trochę pamięta rok 1980 ma
      swój wyrobiony pogląd.

Co do finansowania przez panów z SLD, to jest to ich sprawa, pod warunkiem, jak
      mówi grogreg, że robili to za swoje.
      Kamyczek do ogródka Gazety: Dlaczego Gazeta w swojej informacji nie podała kiedy
      panowie Piechota i Zychowicz dofinansowali te wypociny i z jakich funduszy?
      Bo, tak mi się widzi, że jeśli z państwowych pieniędzy to powinien być tym
      zainteresowany prokurator. Jeśli natomiast z własnych, to zdanie:
      "Takie rewelacje zawiera książka "Barwy wolności" dofinansowana przez ministra
      gospodarki Jacka Piechotę i senatora SLD Zbigniewa Zychowicza." jest, delikatnie
      mówiąc, nie na miejscu, bo stwarza wrażenie, że ci panowie rzeczywiście wydali
      nasze pieniądze.

pozdro

• Gość: Tomek Re: Skandal IP: 193.178.168.* 06.12.01, 14:08
        1.No właśnie - zgadzam się całkowicie. A poza tym może szanujmy się wzajemnie?
        Teksty w rodzaju "czerwone szmaty" jakoś bardzo przypominają mi "zaplutych
        karłów reakcji" nawet jeśli nie idzie za tym zrywanie paznokci podczas
        przesłuchań. Nie dajmy się zwariować! Jacka Piechotę znam od czasów, gdy nawet
        nie myślał, że będzie posłem czy ministrem - on faktycznie za bardzo wierzy w
        to, co mówią mu ludzie i nie sądzę by dał jakiekolwiek pieniadze gdyby
        przeczytał opisywane "dzieło"
        2. Jeśli zaś były to pieniądze publiczne - patrz punkt 1, zdanie 1.

:-))
        • Gość: Remislaw Re: Skandal IP: 10.144.25.* 06.12.01, 14:53
          Najbardziej mi sie podoba to z ta ubikacja. A swoja droga pamietacie, jaki
          bodaj rok temu byl szum, gdy w kioskach pojawila sie ksiazka o tresciach
          faszystowskich (o ile dobrze pamietam, bo ekhe ekhe wiecie, juz pamiec nie ta
          ekhe ekhe...)

A propos tego wieku i toalety przypomniaj mi sie dowcip:
          facet wchodzi do lekarza i skarzy sie na skleroze. Lekarz pyta, czym sie to
          objawia, na co facet mowi, ze jak rano gdzies polozy klucze, to potem nie
          pamieta gdzie. Na to lekarz prowadzi go do drugiego pokoju - tam siedzi koles i
          nerwowo drapie sie po glowie. Facet pyta lekarza, co to jest, a lekarz:
          -Pan mowisz, ze masz skleroze. Patrz pan na tego. Chce mu sie sikac, wie, ze ma
          go we wlosach, tylko nie pamieta w ktorych..
          • Gość: A&Z Re: Skandal IP: *.pharmacia.com 06.12.01, 15:42
            Ten czlowiek ma sierp i mlot w glowie zamiast mozgu a nazywanie takich jak on
            CZERWONYMI SZMATAMI jest najdelikatniejszym z mozliwych .
            • Gość: JACEK Re: Skandal IP: 64.9.159.* 06.12.01, 16:09
              Wolnosc slowa jest swieta!!!
              Maja do nej prawo wszyscy!!! ( nawet komuchowo- ziomkowe gnoje)
              Stary dziadek(80lat) nabazgral jakas tam ksiazke, pelna bzdur i wystarczajaco prowokacyjna by ludzie kupowali i
              czytali, GW roztrabila cala sprawe , ludzie sie wsciekaja itd itd. A stary dziadek siedzi i sie smieje liczac forse za
              sprzedane ksiazeczki oraz ile to mu GW pomogla zaoszczedzic na reklamie ha ha ha ha ha
              A na dodatek dziadkowi wszystko wisi wielkim kalafiorem , on nie dba co ludziska o nim gadaja....stary jest.
              A rodzinka forse dostanie jak mu sie zemrze , no i paru kolesi zrobi na tej KNIDZE pare zlotych........
              OT I WSIO.....
    • mike102 G... sie nie rusza bo zaczyna smierdziec. 06.12.01, 16:03
      Kiedys mylem swoje auto na podworku. Zaparkowalem tak, ze niedaleko lezala psia
      kupa - stara i juz zupelnie zeschnieta. No i jak pucowalem felge to nieopatrznie
      polalem ta kupe woda. Jejku, jak zaczelo woniec!

Ta historia mi sie zawsze przypomina w takich sytuacjach jak omawiana w tym
      watku - niby sie chcialo cos oczyscic a poszedl smrod.

Takie sprawy trzeba kompletnie olewac bo to nic innego jak darmowa reklama dla
      miernot. Dosc wspomniec rezultaty protestow przeciw "Dogmie" czy "Ksiedzu" -
      filmom slabiutenkim, a w Polsce bijace rekordy frekwencji. "Barwom wolności" juz
      wroze sukces komercyjny.
    • Gość: Andrij Re: Skandal IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.01, 00:57
      1. Gdyby Wielce Czcigodny p. min. J. Piechota był takim biednym naiwnym misiem,
      to przepracowałby w życiu uczciwie jedną godzinę - niestety, "od zawsze" jest
      posłem, działaczem, ministrem etc., tzn. doskonale wie z kim, gdzie i kiedy
      rozmawia. Swego czasu słyszałem o pewnym benefisie w TV Szczecin (Tadeusza
      Klimowskiego), na którym pojawił się WC J.P. z małżonką - wszyscy goście
      wręczali jubilatowie naręcza kwiatów, tylko WC poseł z małżonką mieli puste
      ręce, bo nie wyrzucają pieniędzy w błoto i muszą oszczędzać, bo żyją b.
      skromnie :))) 2. Fakt, że taką książkę popełnił jakiś wilniuk mnie nie dziwi,
      bo w "kresowym" Szczecinie jest azyl dla kresowiaków-komunistów i sybiraków-
      bolszewików (brzmi to wprost niewiarygodnie, ale uwierzcie mi, ja trochę znam
      te środowiska i, przynajmniej w Szczecinie, sporo jest jeszcze w tych kręgach
      wdów po Berii i Dzierżyńskim, które wprost z Workuty czy Kołomy
      przyjechały "repolonizować" Pomorze Zachodnie). Pozdrawiam Andrij
    • Gość: AA Re: Skandal IP: *.*.*.* 11.12.01, 08:40
      jaki minister taka książka (i odwrotnie).
      • lech.niedzielski Re: Skandal ?????????? 11.12.01, 09:14
        Bardzo przeprasam, że zakłócam te bogoojczyźniane jasełki - ale mam tylko jedno
        pytanie:
        Czy NSZZ Solidarność to jakaś świętość ? Czy to może relikwia bez skazy ? No i
        ile lat pierdla grozi za szarganie tej świętości ? (Ja bym się już przygotował -
        cebula, szczoteczka do żebów, piłka do metalu itp.)

Pomijając uproszczenia w cytowanej książce (Gdzie można ją kupić ?!!!) - to dla
        wielu ludzi w Polsce "Solidarność" jest synonimem głupoty, pazerności na władzę
        i kasę oraz "zbrojnym" ramieniem naszego oszalałego z pychy kleru.
        Świadczą o tym m.in. sondaże popularności.

Gdy "kolesie Buzka Jurka" wywalali ciężką kasę na idiotyczne fanaberie - to
        moralne (hehehehe !!!) czyścioszki udawały, że perfumowane gówno pachnie
        fiołkami ... .

• Gość: Bartosz Re: Skandal ?????????? IP: *.dialup.medianet.pl 11.12.01, 13:35
          lech.niedzielski napisał(a):

> Bardzo przeprasam, że zakłócam te bogoojczyźniane jasełki - ale mam tylko jedno
          >
          > pytanie:
          > Czy NSZZ Solidarność to jakaś świętość ? Czy to może relikwia bez skazy ? No i
          > ile lat pierdla grozi za szarganie tej świętości ? (Ja bym się już przygotował
          > -
          > cebula, szczoteczka do żebów, piłka do metalu itp.)
          >
          > Pomijając uproszczenia w cytowanej książce (Gdzie można ją kupić ?!!!) - to dla
          >
          > wielu ludzi w Polsce "Solidarność" jest synonimem głupoty, pazerności na władzę
          >
          > i kasę oraz "zbrojnym" ramieniem naszego oszalałego z pychy kleru.
          > Świadczą o tym m.in. sondaże popularności.
          >
          > Gdy "kolesie Buzka Jurka" wywalali ciężką kasę na idiotyczne fanaberie - to
          > moralne (hehehehe !!!) czyścioszki udawały, że perfumowane gówno pachnie
          > fiołkami ... .
          >

100 % poparcia !
          Mnie wisi obojętnym kalafiorem ta cała "święta" (hahahahaha !!!) organizacja. To
          problem solidaruchów, a nie normalnych ludz !
          • Gość: *gandzia Re: Skandal ?????????? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 11.12.01, 14:29
            Nikt nie stwierdził, iż Solidarność jest bez skazy. Poza tym nie ma
            organizacji, związku, partii bez skazy, jeśli ktos tak twierdzi to się
            myli....ale..... dla wielu jest to świętość, w pewnym sensie relikwia, dla mnie
            i dla mojej rodziny jest właśnie tak (mówię o org. lat 80). Mam nadzieję, że
            starszego pana nikt poważnie traktować nie będzie...A Piechota ze swojej kasy
            moze finansować nawet świerszczyki i filmy x, oby nie tykał naszej kasy.
            Pozdrawiam
        • Gość: Mike nastepny... IP: *.*.*.* 11.12.01, 14:40
          lech.niedzielski napisał(a):

> Bardzo przeprasam, że zakłócam te bogoojczyźniane jasełki - ale mam tylko jedno
          > pytanie:
          > Czy NSZZ Solidarność to jakaś świętość ? Czy to może relikwia bez skazy ? No i
          > ile lat pierdla grozi za szarganie tej świętości ? (Ja bym się już przygotował
          > - cebula, szczoteczka do żebów, piłka do metalu itp.)
          > Pomijając uproszczenia w cytowanej książce (Gdzie można ją kupić ?!!!) - to dla
          > wielu ludzi w Polsce "Solidarność" jest synonimem głupoty, pazerności na władzę
          > i kasę oraz "zbrojnym" ramieniem naszego oszalałego z pychy kleru.
          > Świadczą o tym m.in. sondaże popularności.
          > Gdy "kolesie Buzka Jurka" wywalali ciężką kasę na idiotyczne fanaberie - to
          > moralne (hehehehe !!!) czyścioszki udawały, że perfumowane gówno pachnie
          > fiołkami ... .

...nawiedzony przypaletal sie na forum. Kuzwa, co jest? Najpierw agenci Radia
          Maryja, a teraz piewcy Urbana.
          Wszystkie rydzykoidy: koscielene oraz modele swieckie proszone o wyjazd z
          Pomorza. Bedzie to sluzylo tylko Waszemu dobru! Na ziemi pomorskiej, jak
          powszechnie wiadomo, panuje duza wilgoc. A ta moze spowodowac przerdzewienie
          zakutych lbow. Przez dziury w poszucia zaczna wtedy wplywac idee nowoczsne,
          swiatle, otwarte - a od tego tylko maly krok do spiecia.
          • Gość: Bartosz Re: Sakandal ?????????? IP: *.dialup.medianet.pl 11.12.01, 14:54
            Mike i Gandzia!
            "solidarność" relikwią i świetością ?!!!!!! Hahahahahaha !!!!
            Mike - biedny cofnięty w rozwoju chłopcze ! Nic tu do rzeczy nie ma - ani
            Rydzyk ani J. Urban. "s" jest organizacją powszechnie znienawidzoną i
            pogardzaną ! Popatrz jełopie na wynik wyborów !
            • Gość: *gandzia Re: Sakandal ?????????? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.12.01, 14:00
              zważaj na słowa waćpan......bo w ... i do lochu
              Pozdrawiam
              • Gość: Tomek Re: Sakandal ?????????? IP: 193.178.168.* 12.12.01, 19:06
                Co do nienawiści i wyników wyborów to nie jestem taki pewny. Solidarność była
                chyba najbardziej socjalistyczną organizacją w Polsce.... :-))
                • lech.niedzielski Re: Skandal ?????????? 12.12.01, 19:15
                  Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Co do nienawiści i wyników wyborów to nie jestem taki pewny. Solidarność była
                  > chyba najbardziej socjalistyczną organizacją w Polsce.... :-))

Tomciu !
                  Ale poza tym to Ty się na ogół dobrze czujesz ... ?
                  Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

• Gość: Aśka Re: Skandal IP: 212.160.165.* 14.12.01, 11:40
      Może i Idee "S" były słuszne ale się zmyły! Z tamtych postulatów nic nie
      zostało. Okazało się,że "Słuszny" wg.wszystkich ruch społeczny jest tylko
      utopią. Zawsze dojdzie do głosu kombinowanie "maluczkich". Ludzie są tylko
      ludźmi więc w ich poczynaniach nie ma świętości! A Solidarność jaka jest każdy
      niestety widzi!
    • Gość: ron Re: Skandal IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 18:12
      Pamiętacie...
      • Gość: JACEK Re: Skandal IP: 64.9.159.* 13.07.02, 19:14
        Gość portalu: ron napisał(a):

> Pamiętacie...

Ja zapomnialem, ja ledwo pamietam co sie pisalo dwa dni temu( stary jestem) a co dopiero ponad rok temu!!!!!
        • mikolaj7 Re: Skandal 13.07.02, 19:20
          Gość portalu: JACEK napisał(a):

> Gość portalu: ron napisał(a):
          >
          > > Pamiętacie...
          >
          > Ja zapomnialem, ja ledwo pamietam co sie pisalo dwa dni temu( stary jestem) a
          > co dopiero ponad rok temu!!!!!

Jacek - to bylo tylko 7 miesiecy temu :-)

ja pamietam lepiej, co psalem wtedy niz w lutym, czy
          kwietniu ;-)

nawiasem mowiac to na wiosne pisalo sie calkiem milo,
          teraz wszedzie, ale to wszedzie jest syf i nieciekawie. albo
          gorzej niz bylo :-(
          • Gość: JACEK Re: Skandal IP: 64.9.159.* 13.07.02, 20:17
            Odpowiem za pare minut, jestem do tylu z milczeniem, musialem jakos poprawic mje uklady wewnatrz-rodzinne i
            gadalem!!!!!
            7 miesiecy? hmmmm....to tak juz dawno temu ze nieprawda dzisiaj... ;-))
          • Gość: alter Piłeś bez zakąski? IP: 212.14.60.* 13.07.02, 20:26
            mikolaj7 napisał:

> Gość portalu: JACEK napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: ron napisał(a):
            > >
            > > > Pamiętacie...
            > >
            > > Ja zapomnialem, ja ledwo pamietam co sie pisalo dwa dni temu( stary jeste
            > m) a
            > > co dopiero ponad rok temu!!!!!
            >
            > Jacek - to bylo tylko 7 miesiecy temu :-)
            >
            > ja pamietam lepiej, co psalem wtedy niz w lutym, czy
            > kwietniu ;-)
            >
            > nawiasem mowiac to na wiosne pisalo sie calkiem milo,
            > teraz wszedzie, ale to wszedzie jest syf i nieciekawie. albo
            > gorzej niz bylo :-(
            >
            >
            • mikolaj7 namawianie do przestepstwa jest chyba karalne? 13.07.02, 21:31
              Gość portalu: alter napisał(a):

> Lepiej już jeżdzij samochodem po pijaku niż masz pisać na Forum w tym stanie.

oj, Kostia, Kostia... tak bronisz ludu, a namawiasz do
              przestepstwa?

a jesli to nie ty, to chociaz powstrzymaj swoich kolegow, bo
              ci opinie zanizaja :-)
              • lupin2 Re: namawianie do przestepstwa jest chyba karalne 13.07.02, 21:50
                mikolaj7 napisał:

> Gość portalu: alter napisał(a):
                >
                >
                > > Lepiej już jeżdzij samochodem po pijaku niż masz pisać na Forum w tym stan
                > ie.
                >
                > oj, Kostia, Kostia... tak bronisz ludu, a namawiasz do
                > przestepstwa?
                >
                > a jesli to nie ty, to chociaz powstrzymaj swoich kolegow, bo
                > ci opinie zanizaja :-)

Ty już dostałeś obłędu można też to określić jako obsesję. Wszędzie widzisz
                Kostię, Mnie i ..... i teraz "Altera".
                Poza tym z opini o Kostii jest co zaniżać. Gorzej jak ktoś ma opinię już na
                samym "downie" wówczas nie ma już z czego zaniżać.
                • mikolaj7 obled? hie hie ;-) 13.07.02, 21:56
                  powiedzmy sobie wprost (bo chyba mozesz mowic w? kim
                  jestem wg Ciebie? Mike`iem, Jackiem, komuchem, masonem,
                  cyklista? powiedz i juz spadam :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka