Gość: ja IP: *.chello.pl 25.07.07, 16:53 siedzę w domu - ja i choróbsko - i zastanawiam się gdzie można zamówić dobre jedzonko. Prosze o podpowiedź :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andreas.007 Re: Dobre jedzenie z dowozem do domu 25.07.07, 20:02 nie wiem czy dobre, ja korzystam czasami: pizza Perugia 091 4858827 Lucca 4225040 grill bar Fenix Lelevela 603 778 233 U Igora 4840500, 0506 051744 - dawno nie uzywalem, no cała masa chinskich... Mozesz dzwonic na Taxi np. 9191 czy inna bodaj za usluge doliczaja 10 czy 15 zlotych Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: dziękuję Andreas n/t 25.07.07, 22:05 Sama bedziesz jadla? Jezeli trawiaca Cie choroba to nie syfilis, to zapros Andy'ego.. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: dziękuję Andreas n/t 25.07.07, 22:16 zagadałbym i wyszedł nad ranem... Perugia (Łukasinskiego) ma pizzze najlepsze, ale i dania mączne... kluseczki, lazanie i makarony! Lucca (Niebuszewo) pizze, ale i normalne jedenie miesne! Chłopaki z Lelevela - polecam żeberka, boczek z grilla, ale maja tez normalne obiadowe zestawy...! U Igora typowe obiady barowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dziękuję Andreas n/t IP: *.chello.pl 26.07.07, 01:59 bardzo chętnie spotkałabym sie z Tobą Andreas - ale nie narazę Cię na zakażenie :) to okropne grypsko :) i to w środku lata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: dziękuję Andreas n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 05:47 Po lekturze wątku o pizzeriach, pofatygowałem się kiedyś ze znajomymi do PERUGII. Przyznam szczerze: podobnie beznadziejnej pizzy w życiu nie jadłem. Zero przypraw, zero pomysłu na kompozycję, wszystki zamówione pizze były po prostu mdłe i nijakie. Choć ku mojemu zdziwieniu, ruch mieli całkiem spory, acz widać, że lokalny - osiedlowy. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: dziękuję Andreas n/t 26.07.07, 06:48 Lucca już niestety nie istnieje:( nie miał kto pracować, jakieś chińskie żarcie tam teraz.... Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: dziękuję Andreas n/t 26.07.07, 08:48 nie wiem czy nie za późno w sprawie zaspokajania głodu, ale dodam pizzerię Marco Polo, ostatnio zamawiałam, dowóz rekordowo szybki ,pizza pyszna , mają kilka pizzerii,więc zawsze na jakąś w twojej okolicy z dowozem gratis trafisz www.marcopolo.szczecin.pl; a ogólny do różnych pizzerii - www.pizza.szczecin.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Perugia IP: 195.124.114.* 26.07.07, 07:31 zgadza sie, trudno utrafic tam pizze o zdecydowanym smaku, sytuacje ratuja salatki i dobra kawa Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Perugia 26.07.07, 09:43 musze przyznac, ze jestem zszokowany Waszymi opiniami o Perugii nie zakładam działania konkurencji, ale korzystam czesto z tej pizzerii! maja doskonały klimat, wystrój, obsługa miła i otoczenie (jeziorko)... Zawsze własciciel jest przy piecu! NIGDY nie trafiłem tam na niedobra pizze! Do przyprawianie maja róznego rodzaju i cała masa nie tylko przypraw, ale róznych olei smakowych... Ale przyzmnam sie, ze nie jestem smakoszem pizz... niemniej jednak, tam smakuje mi najbardziej - od wielu lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Perugia IP: 195.124.114.* 26.07.07, 10:16 > NIGDY nie trafiłem tam na niedobra pizze! Nie jest niedobra. Jest bez smaku, taka dla kobiet w ciazy, dzieci lub emerytow Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Perugia 26.07.07, 11:29 > Nie jest niedobra. Jest bez smaku, taka dla kobiet w ciazy, dzieci lub emerytow Moze kwestia w tym, jak kto podlewa sosami? jak ciasto dobre, to sos zalatwia smak za farsz. A Pizzeria na Poniatowskiego juz sie popsula? Kiedys ja zachwlano i faktycznie, niezla pizza byla. Odpowiedz Link Zgłoś
morlokh Re: Perugia 26.07.07, 13:38 No i całe szczęście, że nie zakładasz działań konkurencji, bo posądziłbym cię o paranoję. PERUGIA leży na peryferiach, nie jest żadnym potentatem w tej branży w Szczecinie, liczącej chyba kilkadziesiąt lokali. Nawet doprowadzenie do jej likwidacji nie przyniosłoby odczuwalnych korzyści pozostałym. Pizzę mają, najdelikatniej rzecz biorąc - mocno nie w moim guście. I żadne sosy nic tu nie uratują: sosy mogą być tylko dodatkiem podkreślającym, wzbogacającym smak, a nie głównym jego źródłem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Perugia IP: *.szczecin.mm.pl 26.07.07, 16:39 morlokh napisał: > I żadne sosy nic tu nie uratują: sosy mogą być tylko dodatkiem podkreślającym, > wzbogacającym smak, a nie głównym jego źródłem ! Ciasto, sos i ser - to nie są dodatki! Pizza bez sosu czy sera to nie pizza lecz placek drożdżowy. Każdy Włoch Panu to powie. Dodatek to np. pieczarka :) Zatem jeśli chodzi o główne źródło smaku - ciasto, sos i ser! Ciasto w pizzerii Perugia jest porównywalne smakowo i wizualnie z tym w restauracjach w samej Perugi, naprawdę. Bo to prawdziwa pizza, a nie jakieś grube zapiekanki serwowane w polskich pizzeriach. PS. Pizza na grubym cieście? Zgroza... Odpowiedz Link Zgłoś
morlokh Pani Kasiu. 27.07.07, 01:22 Hm. po lekturze Pani postu mogę chyba tylko jedno napisać: proszę przeczytać dokładnie moją wypowiedź. Ze 3-4 razy, skoro jeden było za mało. Dopiero wtedy możemy zacząć dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Pani Kasiu. IP: *.szczecin.mm.pl 27.07.07, 13:03 Nie będę dyskutować o gustach :) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Pani Kasiu. 27.07.07, 13:14 a ja lubie Coca cole, a kolega tylko Pepsi... a przeciez Pepsi to wstretne - nedzna podróbka coca coli... ;))! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Pani Kasiu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 13:19 Cokolwiek pijesz - odstaw to. Szkodzi ci wybitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Lucca tu już tylko IP: *.eranet.pl 26.07.07, 07:31 chińszczyzna, niestety :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Marhaba IP: *.chello.pl 26.07.07, 11:59 Polecam nową pizzerie na małopolskiej MARHABA,na przeciwko kryształka. Nazwa pozostała po restauracji libańskiej, która była tam wcześniej. Byłam tam ostatnio i powiem szczerze, że jadłam jedną z lepszych pizz w Szczecinie, a kuchnia libańska też ma być tylko troszeczkę później. Sałatki też mają dobre, duże porcje i tanie. numer tel. 091-4896748 Odpowiedz Link Zgłoś
kidsarena Re: Dobre jedzenie z dowozem do domu 09.04.18, 13:40 Serdecznie zapraszamy do nowo otwartej restauracji Sferycznej w Kids Arenie.Znajdą tu Państwo coś dobrego zarówno dla małego jak i dużego.Zapraszamy na pyszna pizzę,burgery,sałatki,dania obiadowe a także niezwykłe dania molekularne dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś