Dodaj do ulubionych

Krzystkowy Urzad Miejski frontem do obywatela

IP: *.centertel.pl 01.08.07, 08:39
Urzad Miejski frontem do obywatela tylko od 4 rano jest kolejka do tego frontu.Kolejka po numerki. Ciekawe czy slawna norma ISO przewiduje takie czynnosci jak kolejka od 4 rano. Udalam sie zarejestrowac auto. Istny cyrk.Kolejka, tlum, awantury. Typowa POwska niemoc. Duszek komuszek w dalszym ciagu siedzi w murach tego urzedu.
Obserwuj wątek
    • beatrix13 Re: Krzystkowy Urzad Miejski frontem do obywatela 01.08.07, 08:49
      z winy UM tysiące ludzi dowodów nie wymieni,ale pewnie jeszcze premie urzędasy
      dostaną w przyszłym roku za obecny,no tak sie starają ludziom rozrywki nocne
      zapewnić ( kolejka od 4)
      • Gość: Zbędny Re: Krzystkowy Urzad Miejski frontem do obywatela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 09:26
        To smutne. Dobre : duszki komuszki :-))
      • Gość: Rafał Re: Krzystkowy Urzad Miejski frontem do obywatela IP: *.magemar.com.pl 01.08.07, 09:27
        Zgodzę się że rejestrowanie aut to tragedia ale wymiana dowodów to inny temat. A
        gdzie Ci wszyscy co to nie wymienią dowodów na czas niby to z winy UM byli kiedy
        została wydana decyzja o wymianie dowodów. Z tego co mnie pamięć nie myli to
        wymiana rozpoczęła się w 2003 roku - to chyba 4 lata temu. To było mało czasu? I
        teraz wszyscy biedni co to 4 lata nie mieli czasu na wymianę rzucają się na UM
        by na gwałt wymieniać. Tu moim zdaniem winy UM nie ma. Sorry
        • Gość: pieszy Re: Krzystkowy Urzad Miejski frontem do obywatela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:59
          chlopcze, przypominam, że kolejki po dowód były cały czas większe mniejsze ale
          były, więc ci wszyscy byli cały czas w kolejce

a dlaczego to niby zarejestrowanie samochodu to inny temat, przecież przyczyna
          jest ta sama: wydolność, organizacja etc

i jak to jest, pieniądze mogę przelewać przez internet a durnego wniosku nie,
          tylko osobiście. to peowski XXI wiek
          • Gość: motthal Re: Krzystkowy Urzad Miejski frontem do obywatela IP: 195.124.114.* 01.08.07, 11:03
            powiedzmy szczerze, trzeba byc debilem zeby nie zdazyc z wymiana dowodu przez
            tyle czasu
            • Gość: pieszy Re: Krzystkowy Urzad Miejski frontem do obywatela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:08
              mówiszn nie na temat, ocenę elektoratu po pozostawiam na później
              • Gość: empe42 Re: Krzystkowy Urzad Miejski frontem do obywatela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 11:14
                Kiedy składałam wniosek o wymianę doeodu, czekałam w kolejce 15 minut.
                • andreas.007 pieprzyc dowody - kazdy powinien miec czipa! 01.08.07, 11:42
                  tak kolejki w urzedzie, bo ludzie robia kolejki,
                  korki na drogach, bo ludzie chca jechac nad morze,

ten urzad i policja to ma jedno utrapienie z tymi ludźmi!

Na Regatach tez pewnie byłoby fajnie - gdyby tyle ludzi nie przyjechało...
                  ;)
        • beatrix13 Re: Krzystkowy Urzad Miejski frontem do obywatela 01.08.07, 14:31
          Gość portalu: Rafał napisał(a):

> wymiana dowodów to inny temat. A gdzie Ci wszyscy co to nie wymienią dowodów
          na czas niby to z winy UM byli kiedy została wydana decyzja o wymianie dowodów.
          Z tego co mnie pamięć nie myli to wymiana rozpoczęła się w 2003 roku - to chyba
          4 lata temu. To było mało czasu?

...................
          i tu się mylisz,
          mój dowód ważny jest zgodnie z kaprysem (mimo,że wydany był bezterminowo ,to
          zmuszono ok. 20 mln ludzi do płacenia za nowe i za każdą zmianą adresu znowu)
          ustawodawcy do końca 2007,więc wcześniej obowiązku nie miałam ,a w tym roku
          kilka podejść robiłam i zawsze odrzucające kolejki,
          jakoś w innych miastach mogą pracować w BOI w soboty ,a nawet w
          niedziele ,tylko nie u nas,
          biorąc pod uwagę,ze jesszcze prawie 60 tys. osób ma papierowe dowody to nawet
          jakby zaczęli kilka lat wczesnie wnioskowac o nowe kolejki byłby wielkokrotnie
          większe przez ostatnie kilka lat,a ilosc dowodów wyrabiana nie zwiększyłaby się
          (sprzęt ma swoje ograniczenia)
          • blondgirl Re: Krzystkowy Urzad Miejski frontem do obywatela 02.08.07, 07:58
            Z tego co pamiętam, to któraś niedziela była w UM pracująca.

Poza tym ja również nie dawno składałam wniosek o wymianę dowodu w filii UM na
            Prawobrzeżu. Było to w czerwcu, a dokładnie w piątek 09 czerwca. W kolejce
            spędziłam nie wiele ponad 10 min. Wszystko poszło sprawnie i szybko. W urzędzie
            nie było ani kolejki ani ścisku.

Poza tym istnieje możliwość zarezerwowania kolejki przez internet. To działa!
            • Gość: Ala Re: Krzystkowy Urzad Miejski frontem do obywatela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 08:04
              W Internecie ? Ty nie wiesz chyba o czym piszesz. Najbliższy termin na
              rejestrację pojazdu w systemie rezerwacji internetowej dostałam na 17 sierpnia.
              Więc odstałam swoje i zarejestrowałam w systemie kolejka, numerek, kolejka.
            • beatrix13 Re: Krzystkowy Urzad Miejski frontem do obywatela 02.08.07, 08:29
              dokładnie,blondgirl nie wie o czym mówi,
              system elektroniczny notorycznie się zawiesza i od dłuższego czasu nie
              działa,telefonicznie szansa dodzwonienia jest jak 5 w dużym lotku,
              a nie wszyscy na lewobrzeżu mieszkają,wręcz mniejszość
              • beatrix13 Re: Krzystkowy Urzad Miejski frontem do obywatela 02.08.07, 08:33
                miało być odwrotnie,bo dotyczyło filii na prawobrzeżu ,więc "nie wszyscy na
                prawobrzeżju mieszkają ..."
                • Gość: JanPan Re: Krzystkowy Urzad Miejski frontem do obywatela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:23
                  Być możę to jest taka prawidłowość, że im dalej od Krzystka tym większy
                  porządek a im bliżej tym większy bałagan
    • korfi Jakieś rozwiązanie? 01.08.07, 12:19
      uważasz że wolno pracują? Ja bywam w urzędzie i akurat w BOI jest ok. A może
      zatrudnic dodatkowych 15 urzedników? Nie przesadzajmy. Każdy powinien ponosić
      konsekwencje swoich zaniedbań. Jeżeli ktoś przez 4 lata nie miał czasu to są
      jakieś konsekwencje. Równie dobrze można założyć, że wszyscy mogą przyjść w
      ostatnim dniu wymiany. Wyobraźcie sobie np 200 tysięcy osób na raz. Bo niby
      dlaczego nie? I wtedy też winny byłby urząd? Ala, Ty oczywiście masz jakieś
      rozwiązanie na taką ewentualność?

-------------------------------------------------------
      Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
      • andreas.007 Re: Jakieś rozwiązanie? 01.08.07, 12:38
        Korfi, ale jak juz urzad wie, ze ludzie nie złozyli w terminie,
        no, ze robia sie kolejki.
        to moze jednak awaryjnie uruchomic okienka...
        czy raczej, to mieszkancy dla urzedu... ;))

Jak przychodzi czas na zmiane ogumienia,
        to wulkanizatorzy uruchamiaja dodatkowe stanowiska,
        a nie tłumacza ludziom, ze mogli zrobic to, jak nie było tłoku!

Nie rozmawiamy z jakiego powodu jest w BOI scisk, tłok, łzy i pot,
        ale JEST i mozna by z tym cos zrobic, nieprawdaż?

Urzedy Skarbowe w ostatnie dni na składanie PITów,
        po prostu wydłuzyły czas pracy, dodatkowe siły i okienka uruchomili,
        nadto stojacym w kolejce panie sprawdzały PITy....
        a nie zamkneły punktualnie twierdzac, ze był czas... ;)))

Jak ludzie jada nad morze na weekend, to policja nie moze powiedziec,
        ze to ludzi sprawa, bo jezdza w tym samym czasie...
        ale - majac na uwadze mała przepustowośc dróg - kierowac ruchem!
        • andreas.007 Re: Jakieś rozwiązanie? 01.08.07, 12:42
          pamietaj, ze to urzad ma byc dla mieszkanców - a nie inaczej!
          A w ogóle po co te dowody?
          Kazdy ma prawo jazdy, moze jakies karty ubezpieczeniowe -
          dowód to komunistyczny przezytek, rejestracja... ;)
          • korfi Re: Jakieś rozwiązanie? 01.08.07, 15:33
            Andy, temat czy potrzebne są dowody to już zupełnie inna bajka. Zaproponuj
            jakieś racjonalne, tanie rozwiązanie sprawy kolejki. Z Twojego wpisu wynika,
            że kolejka w takim wypadku być musi. I z tym się zgadzam. Z tego co wiem jakieś
            kroki dla poprawienia sytuacji zostały poczynione. Na pewno można cos lepiej,
            ale nic nie jest w stanie radykalnie zmienić tej sytuacji. Trzeba rozsądnie
            podchodzić do rzeczy a nie opluwać kogo się da tylko dlatego, że jest
            urzędnikiem.

• andreas.007 a moze jakies ekspresowe okienko? 01.08.07, 20:32
              a moze jakies ekspresowe okienko, ale odpłatne...
              od za 20 zeta mam załatawione w tym okienku... ;)))
              Moze wtedy urzednik zostawałby po pracy... z zadowoleniem!
              • andreas.007 Re: a moze jakies ekspresowe okienko? 01.08.07, 22:47
                Korfi, jak sa kolejki, a nie umieja zrobic tego elektronicznie,
                to jest tylko jedna mozliwośc - jak w Urzedzie Skarbowym...
                Uruchomic dodatkowe okienka czy razczej wrecz pokoje,
                nadto wydłuzyc prace tychze...

Albo mozliwośc składania podan poczta czy wrzucania
                do specjalnych skrzynek w urzedzie...
      • Gość: Zbędny Re: Jakieś rozwiązanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 12:38
        Post startujący temat dotyczy kolejki do r e j e s t r a c j i a u t a !
        • korfi Re: Jakieś rozwiązanie? 01.08.07, 15:35
          Haha, Zbędny - bingo. Tak się zaczytałem o tych dowodach, że nie zauważyłem. :)

• swantevit Dzikusy! 01.08.07, 12:50
        majac swoj nr ewidencyjny musiecie tez miec jakas centralna baze danych?
        Moja baza danych jest taka, ze na miesiac przed uplywem terminu waznosci
        dokumentu wysyla do mnie blankiet do podpisu, prosbe o zalaczenie stosownego
        zdjecia i blankiet postgiro, czy jak to sie tam u was nazywa.
        po tygodniu odbieram nowe prawko na poczcie..
        Proste?
        A rejestracja samochodu?
        Jezeli kupuje w firmie to firma wszystko zalatwia, a jak prywatnie to tylko
        zlozenie podpisow dwoch stron i wyslanie pod wskazany adres..
        Czy wy juz wiecie co to sa komputery i elektroniczne przetwarzanie danych?
        • andzela28 Re: Ala!!!! 01.08.07, 13:25
          wiec polecam Ci jechac na Rydla tam jest filia urzedu...rejestrujac auto
          załatwiłam wszytko w jeden dzien i pojechałam tam o 8
          Pozdrawiam
        • Gość: Zbędny svan, angela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 13:53
          Svan.Oczywiście, że tak. Byłoby to nazbyt skomplikowane dla naszych myślicieli
          wraz z profesorskimi doradcami aby zorganizować sprawny system.
          Jesteś bez wątpienia pomysłowa i operatywna ale chyba nie o to tu chodziło.
          Podejrzewam, że jestem znacznie starszy wiekiem i kolejki przerabiałem za
          komuny gdzie były również zdolne menadżery. Brakuje tylko funkcji odpłatnego
          stacza. Wstanie gościu i na flaszkę ma.
          • beatrix13 Re: svan, angela 01.08.07, 14:38
            nie brakuje Zbędny,słyszałam,że stacze w kolejce po dowód biorą za miejsce
            10 -20 zł
            • Gość: ZBędny Re: svan, angela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 15:25
              Ano proszę ! Aż wierzyć się nie chce Beatrix13 ! Następnym krokiem będzie
              handelek barterowy w dziedzinie usług. Pani z okienka komunikacja załatwi
              dowodzik rejestracyjny pani ze szpitala , która wpisze jej chorą Mamę szybciej
              niż mówi (też!) kolejka na badania specjalistyczne serca zobowiązując się
              lekarzowi, że może Mu szybciej (poza kolejką) załatwić wypis z księgi
              wieczystej (też kolejki) , który doktorowi jest potrzebny do wzięcia kredytu, a
              pan doktro .... W tym momencie do szpitala trafi (nie życzę) towarzysz I
              sekretarz, którejś partii ale naród grzecznie zrozumie, że I sekretarz
              zdecydowanie może poza kolejnością .
              • beatrix13 Re: svan, angela 01.08.07, 15:33
                historia lubi się powtarzać
                • andreas.007 staczowi daje 40 zeta! 01.08.07, 20:29

• beatrix13 Re: staczowi daje 40 zeta! 01.08.07, 20:44
                    przebiłeś mnie,bo ja dyche oferowałam i deprawujesz staczy
                    • Gość: Zbędny Re: staczowi daje 40 zeta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 20:51
                      Psuje rynek :-)
    • Gość: zmęczony elektorniczna nie działała IP: 195.28.182.* 01.08.07, 22:32
      Do niedawna osławiona i chwalona rejestracja elektroniczna do wydawania dowodów nie działała ... bo przewidzieli tylko 3-4 tygodnie a kolejka już ma 1,5 miesiąca... oni za tą elektronikę dostawali nagrody.
      • beatrix13 Re: elektorniczna nie działała 01.08.07, 22:33
        od co najmniej tygodnia nie działa,a i przedtem zawieszała się
        • andreas.007 Re: elektorniczna nie działała 01.08.07, 22:43
          zapewne znowu winni klienci, bo wchodzili i blokowali...
          co za bydło... urzad sie postara, skomputeryzuje,
          a to zaraz wszyscy chca elektronicznie i właza na strone i blokuje sie!
          Normalnie, co za ludzie... ;))

No, nie mozna nic bo zaraz zrobia albo kolejke albo blokade strony...
          co za ludzie nic nie uszanuja...
          • swantevit nie mowie juz o ponizeniu petentow stojacych w 01.08.07, 22:45
            kolejkach, ale jakie straty w produkcji powoduje walesajaca sie po urzedach
            sila robocza..
            • andreas.007 Re: nie mowie juz o ponizeniu petentow stojacych 01.08.07, 22:49
              urzednicy wałesajacy sie po urzedzie, to zadna siła robocza... ;))
              • swantevit Re: nie mowie juz o ponizeniu petentow stojacych 01.08.07, 22:50
                ja nie o urzednikach mowie..
                Nie macie w polsce telefonow i poczty elektronicznej?
                • beatrix13 Re: nie mowie juz o ponizeniu petentow stojacych 01.08.07, 22:54
                  swantevit napisał:

> ja nie o urzednikach mowie..
                  > Nie macie w polsce telefonow i poczty elektronicznej?
                  .............

jedno i drugie w BOI zablokowali namolni petenci
                  >
                  • swantevit Re: nie mowie juz o ponizeniu petentow stojacych 01.08.07, 22:56
                    to juz tylko ZOMO moze byc rozwiazaniem problemu..
                    • beatrix13 Re: nie mowie juz o ponizeniu petentow stojacych 01.08.07, 22:57
                      ZOMO po innej stronie stoi
                      • andreas.007 Re: nie mowie juz o ponizeniu petentow stojacych 01.08.07, 23:10
                        no to nie ma wyjscia...
                        panowie Stoczniowcy mieszkańcy prosza o pomoc!
                        • Gość: Zbędny Re: nie mowie juz o ponizeniu petentow stojacych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 06:40
                          >no to nie ma wyjscia...
                          >panowie Stoczniowcy mieszkańcy prosza o pomoc!
                          Smutne ale trafne podsumowanie stanu rzeczy pospolitej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka