Dodaj do ulubionych

Pomóżcie KOTOM!

02.07.03, 16:16
W Szczecinie na terenie przedszkola przy ul. Ogińskiego znajduje się 16
bezdomnych kotów. Trzy są dorosłe, a reszta to maluszki. Wszystkie koty za
tydzień zostaną oddane do schroniska. Koty są dzikie, ale śliczne, jak z
reklamy Whiskasa. Na pewno dadzą się oswoić, a jaka poźniej satysfakcja!
Pomóżcie! Uratujmy choć jednego kotka!
Mój e-mail: ewelina@list.pl, tel. 0608-714-372 lub 422-72-16.
Obserwuj wątek
    • Gość: JACEK Re: Pomóżcie KOTOM! IP: 64.9.159.* 02.07.03, 16:37
      Ja tam kotow nie lubie, zwlaszcza bezdomnych. Podobnie z
      bezdomnymi psami.
      • k.o.h Re: Pomóżcie KOTOM! 02.07.03, 16:45
        zwłaszcza to na raka umarł...
      • ewelka1 Re: Pomóżcie KOTOM! 02.07.03, 17:01
        Gość portalu: JACEK napisał(a):

> Ja tam kotow nie lubie, zwlaszcza bezdomnych. Podobnie z
        > bezdomnymi psami.

I nie ma się czym chwalić. Poza tym one nie są bezdomne z wyboru.
        ewelka
        • Gość: JACEK Re: Pomóżcie KOTOM! IP: 64.9.159.* 02.07.03, 17:04
          ewelka1 napisała:

> Gość portalu: JACEK napisał(a):
          >
          > > Ja tam kotow nie lubie, zwlaszcza bezdomnych. Podobnie z
          > > bezdomnymi psami.
          >
          > I nie ma się czym chwalić. Poza tym one nie są bezdomne
          z wyboru.
          > ewelka

Albo, nie ma sie czego wstydzic. ;-))
          • Gość: Mental Cat Re: Pomóżcie KOTOM! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 11:26
            Gość portalu: JACEK napisał(a):

> ewelka1 napisała:
            >
            > > Gość portalu: JACEK napisał(a):
            > >
            > > > Ja tam kotow nie lubie, zwlaszcza bezdomnych. Podobnie z
            > > > bezdomnymi psami.
            > >
            > > I nie ma się czym chwalić. Poza tym one nie są bezdomne
            > z wyboru.
            > > ewelka
            >
            > Albo, nie ma sie czego wstydzic. ;-))

A ja tam nie lubie tych co kotow nie lubia i tez sie nie wstydze ;-)
            • skuter70 Re: Pomóżcie KOTOM! 03.07.03, 11:33

> A ja tam nie lubie tych co kotow nie lubia i tez sie nie wstydze ;-)

a wracajac do meritum
              jako wielbiciel kotow wezmiesz przynajmniej trzy?
              • Gość: Mental Cat Re: Pomóżcie KOTOM! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 18:07
                skuter70 napisał:

> jako wielbiciel kotow wezmiesz przynajmniej trzy?

nie, dwa mi w zupelnosci wystarcza (plus 3 do 5 glodomorow pod blokiem) i tak mam problemy z zapewnieniem im odpowiedniej opieki. Poza tym w piatke mogly by w koncu wykombinowac jak sie dobrac do swinki morskiej
                • Gość: Aśka Re: Pomóżcie KOTOM! IP: 111.111.31.* 04.07.03, 13:13
                  Jacek a ja się wstydzę za to, że ty się nie wstydzisz!
                  W schronisku te koty nie mają najmniejszych szans. Po prostu tam nie ma
                  warunków. Dom Kota jest dopiero w planach a dla takich przywożonych z miasta
                  dzikusków nie ma pomieszczeń. Jest tylko mała kociarnia dla małych kotków. Duże
                  chodzą po całym terenie. Pomyślcie jednak czy adopcja z waszej strony nie
                  byłaby mozliwa.
                  • ewelka1 Re: Pomóżcie KOTOM! 04.07.03, 16:13
                    Asiu! bardzo dziękuję za wsparcie. Niestety jak na razie nie znalazłam domu dla
                    żadnego z nich, ale kontaktowały się ze mną w tej sprawie 2 osoby czyli jakieś
                    szanse są.
                  • Gość: JACEK Re: Pomóżcie KOTOM! IP: 68.88.254.* 04.07.03, 17:06
                    Asiu, tu gdzie mieszkam jest taka zasada,bezdomne koty i
                    psy trafiaja do schroniska i jezeli nie znajdzie sie
                    chetny do adopcji w czasie dwuch tygodni, koty i psy sa
                    usypiane.
                    Jeszcze nigdy nie slyszalem narzekan na brak kotow czy
                    psow czyli problem bezpsiska czy bezkociska!!!
                    • Gość: Aśka Re: Pomóżcie KOTOM! IP: 111.111.31.* 10.07.03, 10:39
                      Drogi Jacku to, że gdzieś istnieją bezdomne psy i koty jest winą tylko i
                      wyłącznie ludzi. Bo kto jak nie ludzie pozbywa się zwierząt z domu wyrzucając
                      je po prostu na ulicę?? Chyba można nazwać szczęściem to, że w domach dziecka
                      nie usypia się dzieci jeśli w ciagu dwóch tygodni nikt ich nie adoptuje? Może
                      trochę drastyczny przykład ale jak słucham argumentów w twoim stylu (o
                      schroniskach) to "lekuchno" szlag mnie trafia. Tak może mówić osoba która w
                      naszych schroniskach nie była.
                      • Gość: JACEK Re: Pomóżcie KOTOM! IP: 64.9.159.* 10.07.03, 13:49
                        Gość portalu: Aśka napisał(a):

> Drogi Jacku to, że gdzieś istnieją bezdomne psy i koty
                        jest winą tylko i
                        > wyłącznie ludzi. Bo kto jak nie ludzie pozbywa się
                        zwierząt z domu wyrzucając
                        > je po prostu na ulicę?? Chyba można nazwać szczęściem
                        to, że w domach dziecka
                        > nie usypia się dzieci jeśli w ciagu dwóch tygodni nikt
                        ich nie adoptuje? Może
                        > trochę drastyczny przykład ale jak słucham argumentów w
                        twoim stylu (o
                        > schroniskach) to "lekuchno" szlag mnie trafia. Tak może
                        mówić osoba która w
                        > naszych schroniskach nie była.

Twoj argument o dzieciach i domach dziecka jest bardzo
                        ale to bardzo nie na miejscu!!! Niestety swiatczy to
                        tylko i wylacznie o twojej zachwianej percepcji!! sorry !!!

ps
                        Nikt tu nie popiera skandalicznych zachowan wielu
                        wlascicieli porzucajacych psy czy koty!!
                        • Gość: Aśka Re: Pomóżcie KOTOM! IP: 111.111.31.* 10.07.03, 14:41
                          Drogi Jacku! W końcu zaznaczyłam, że przykład jest przejaskrawiony wiec czemu
                          się czepiasz? Chciałam podkreślić jak łatwo można wpaść w skrajności. Dla
                          ciebie zabijanie zwierząt nie jest problemem a dla mnie tak. I nie wysuwaj mi
                          o humanitarnym uśmiercaniu czy usypianiu zwierząt bo to guzik prawda (byłam
                          przez przypadek tego świadkiem). Tylko osoba która nic nie robi moze mieć taki
                          luz psychiczny jaki ty reprezentujesz.
                          • Gość: JACEK Re: Pomóżcie KOTOM! IP: 64.9.159.* 10.07.03, 15:16

> Drogi Jacku! W końcu zaznaczyłam, że przykład jest
                            przejaskrawiony wiec czemu
                            > się czepiasz? Chciałam podkreślić jak łatwo można wpaść
                            w skrajności. Dla
                            > ciebie zabijanie zwierząt nie jest problemem a dla
                            mnie tak. I nie wysuwaj mi
                            > o humanitarnym uśmiercaniu czy usypianiu zwierząt bo to
                            guzik prawda (byłam
                            > przez przypadek tego świadkiem). Tylko osoba która nic
                            nie robi moze mieć taki
                            > luz psychiczny jaki ty reprezentujesz.

Pisanie ze przyklad byl przejaskrawiony nie jest zadnym
                            usprawiedliwieniem. Uwazam ze jak ktos sie juz decyduje
                            na uzycie takiego argumentu jest smutnym przykladem zycia
                            w przedziwnych realiach!!!

Nadmiar kotow i psow w miastach powinien byc usypiany i
                            tyle !! A co do zabijania zwierzat to jua twoja kwestia
                            wyboru , byc wegetarianka albo nie !! ;-)))
                            • piotr33k2 Re: Pomóżcie KOTOM! 10.07.03, 15:48
                              ciebie powinni pierwszego uśpić palańcie
                              • Gość: JACEK Re: Pomóżcie KOTOM! IP: 64.9.159.* 10.07.03, 15:50
                                piotr33k2 napisał:

> ciebie powinni pierwszego uśpić palańcie

;-))))
                                • Gość: JACEK Re: Pomóżcie KOTOM! IP: 64.9.159.* 10.07.03, 16:03
                                  Aha dodam ze tutaj w kielcach gdzie mieszkam, w
                                  schronisku dla zwierzat(SPCA) jak juz sie chetny do
                                  adopcji pojawi to kot czy pies przed wydaniem do nowego
                                  opiekuna jest przymusowo kastrowany !! I ja to tez
                                  popieram !!!
                                  • piotr33k2 Re: Pomóżcie KOTOM! 10.07.03, 16:11
                                    to widać że już jesteś po...
                                    • Gość: JACEK Re: Pomóżcie KOTOM! IP: 64.9.159.* 10.07.03, 16:23
                                      piotr33k2 napisał:

> to widać że już jesteś po...

Jaki komentator taki komentarz .... bose , juz dwa do
                                      zera dla ciebie!!! pogratuluj sobie ;-)))))))
                                      • piotr33k2 Re: Pomóżcie KOTOM! 10.07.03, 16:27
                                        jaki stosunek do zwierząt taki człowiek!
                                        • Gość: JACEK Re: Pomóżcie KOTOM! IP: 64.9.159.* 10.07.03, 16:32
                                          piotr33k2 napisał:

> jaki stosunek do zwierząt taki człowiek!

A ja mam w domu , papuge,rybki i psa ( okastrowanego bo
                                          ze schroniska) kota oddalem szwagierce bo smierdzial i
                                          tyle !!
                                          A jak ty popierasz post asi o usypianiu dzieci to popatrz
                                          w lustro i se szczekaj !! ;-)))
                                          • Gość: Aśka Re: Pomóżcie KOTOM! IP: 111.111.31.* 11.07.03, 08:24
                                            Troszeczkę mnie zdenerwowałeś Jacku drogi. Chciałabym ci przypomnieć, że
                                            stosunek do zwierząt jest miarą naszego człowieczeństwa! Ty nie lubisz kotów a
                                            ja być może nie lubię dzieci i na takie przykłady mogę sobie pozwalać. Poza tym
                                            przypominam, że psów i kotów w naszej kulturze (wątpliwej co prawda) sie nie
                                            jada więc mój wegetarianizm z usypianiem bezdomnych zwierząt nie miałby nic
                                            wspólnego.
                                            • Gość: JACEK Re: Pomóżcie KOTOM! IP: 64.9.159.* 11.07.03, 13:05

> Troszeczkę mnie zdenerwowałeś Jacku drogi. Chciałabym
                                              ci przypomnieć, że
                                              > stosunek do zwierząt jest miarą naszego
                                              człowieczeństwa! Ty nie lubisz kotów a
                                              > ja być może nie lubię dzieci i na takie przykłady mogę
                                              sobie pozwalać. Poza tym
                                              >
                                              > przypominam, że psów i kotów w naszej kulturze
                                              (wątpliwej co prawda) sie nie
                                              > jada więc mój wegetarianizm z usypianiem bezdomnych
                                              zwierząt nie miałby nic
                                              > wspólnego.

Bez komentarza...... :-((((
                                              • Gość: Aśka Re: Pomóżcie KOTOM! IP: 111.111.31.* 11.07.03, 13:43
                                                " . "
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka