Gość: grogreg IP: *.miasto.szczecin.pl 20.04.01, 07:55 No! Uniwersytet Szczecinski mnie do was wysyla. Znowu bede sie krecil po starym niemieckim cmentarzu i wokol jezior. Gdzie u was mozna cos zjesc po 19:00? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nadia Re: Jade do was IP: *.tnt44.rtm1.nl.uu.net 20.04.01, 10:30 Zaprosilabym Ciebie do siebie na cos dobrego do jedzenia, gdyz z tego co mowia inni dobrze gotuje, ale nie jestem cialem w Walczu, jedynie moj duch ciagle tam powraco. Pragniesz cos przekasic, w Walczu jest wiele miejsc jak zwykle hamburgerodajnie, znajdziesz je o ile pamietam w centrum, ale sa tez miejsca, ja polecam Brok nad jeziorem- upiornym jeziorem Zamkowym. Mimo wszystko najlepiej kupic ksiazke kucharska i zaczac tworzyc fantastyczne kompozycje dla podniebienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: Jade do was IP: *.miasto.szczecin.pl 20.04.01, 12:09 Brok nad Jeziorem Zamkowym (zapamietac) Schabowy z ziemniakami tam daje koncerty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadia Re: Jade do was IP: *.tnt24.rtm1.nl.uu.net 20.04.01, 16:06 Jesli dbasz o zdrowie to nie powinienes ziemniakow mieszac z miesem. A co do Brok to tam pewnego dnia zjadlam pyszna zapiekanke, fakt jest faktem, ze czekalam na nia cale wieki, ale warto bylo. Moze chcesz jakis szybki przepis na quick meal? A w Brok czasami dawali koncerty, teraz nie wiem czy cos tam sie dzieje. Aha jeszcze jedno, wspanialym miejscem i to nie tylko na przekaske, ale i na wypoczynek w lesie jest Bar u Majora, ktory znajduje sie w Ostrowcu. Mozesz jeszcze odwiedzic Pub Bankowy, ktory imponuje swoim wnetrzem. Moj kuzyn tam byl kucharzem, moze i jeszcze jest, tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: Jade do was IP: *.miasto.szczecin.pl 23.04.01, 13:40 No i bylem. Z kulinariow sie ograniczylem do zalewajek. Nie bylo czasu na cos bardziej cywilizowanego. Z turystyki sie ograniczylem do obejscia mniejszego jeziora (w Bukowinie mieszkalem wiec blisko bylo) i starego cmentarza. Gdzie sie podziala wiekszosc niemieckich nagrobkow? I trafilem do Cerkwi obok. Dzieki za namiary. Przykro mi, ze nie skorzystalem, moze nastepnym razem. grogreg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadia Re: Jade do was IP: *.tnt23.rtm1.nl.uu.net 23.04.01, 14:28 Prawda, ze to okrutne co sie dzieje na cmentarzach- tych starych? Raz w zyciu bylam w tej waleckiej cerkwii. Mam nadzieje, ze spedziles milo czas. A teraz koncze i ide sie pakowac na wakacje, na ktore czekam wieki. Moze do zobaczenia za 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś