Dodaj do ulubionych

Basenowa granda

IP: *.devs.futuro.pl 14.07.03, 19:29
Pokarało mnie latoroślą uwielbiającą pływać. Piszę, pokarało, bo latorośl
chce na basen.
Do WDS ( SDS ?) żabi skok. Więc skaczemy, a tam kartka, informująca, że basen
dla publiczności czynny w dniu 14 lipca od 6.oo do 7.30 i od 19.45 do 22.00
sic!). I jak wytumaczyć mojej siedmioletniej żabie, że nie możemy sobie
popływać.
I tak z dnia na dzień...
Obserwuj wątek
    • jottka Re: Basenowa granda 14.07.03, 21:21
      nie płacz, w krakowie w lipcu niemal wszystkie kryte baseny są zamknięte, bo tak

a tu masz jednak szansę na wejście :)
      • Gość: hanka-cyganka Re: Basenowa granda IP: *.devs.futuro.pl 14.07.03, 21:38
        jottka napisała:

> nie płacz, w krakowie w lipcu niemal wszystkie kryte baseny są zamknięte

Ale ja pisałam o tym basenie pod chmurką, bo kryty na WDS zamknięty całe lato.
        A na tym pod chmurką to albo pikarze wodni marzący o powrocie świetności
        Arkonii, albo niedoszłe Marki Spitze i Janki Weissmullery.
        Niedawno jeszcze dla takich jak ja pozostawiano jeden tor w ramach udawania, iż
        basen jest dostępny dla szerokiej publiczności ( ciekawe ilu zmieści się na
        jednym torze ?), a teraz nawet udawać im nie chce.
        • jottka Re: Basenowa granda 14.07.03, 22:14
          bo na baseny odkryte chodzimy w celu kłębienia się tłumnie w wodzie, a popływac
          można tylko na krytych

a do gryfina podjechać nie można?
          • Gość: Koala i do Berlina można więc po co coś tu budować? IP: 157.25.198.* 15.07.03, 07:57
            jottka napisała:

> bo na baseny odkryte chodzimy w celu kłębienia się tłumnie w wodzie, a
            popływac
            >
            > można tylko na krytych
            >
            > a do gryfina podjechać nie można?

Pewnie że można, a w 450 tys. mieście (razem z bracią studencką tyle chyba
            będzie) nie można? Można i do Goleniowa i do Gryfina, i do Berlina też można,
            więc po co w Szczecinie baseny budować skoro w promieniu 150-200 km będzie ich
            pewnie więcej niż nam potrzeba!
            Do multikina i na kręgielnię też można wyskoczyć do Berlina więc po co się
            takowe buduje?
            To jest nieporozumienie, uważam, że kompleks basenowy położony w rozsądnym
            miejscu w Szczecinie wraz z odkrytym basenem 50-metrowym i innymi atrakcjami
            byłby w stanie sam na siebie zarobić. Przecież nie tylko handel przynosi zyski,
            wszystcy myślą że się na hipermarketach podorabiają i są raczej w błędzie bo
            już dzisiaj w niektórych zaczynają być pustki, a nowe w drodze.

Biznes w Szczecinie jest mierny i słaby skoro nikt jeszcze w Aquapark nie
            zainwestował, cieniutko, cieniutko golfiarze.
    • piotr33k2 Re: Basenowa granda 14.07.03, 23:29
      no właśnie do gryfina ,do mnie przyjechali na krótkie wakacje dzieci brata i
      własnie chciałbym ich tam zabrać ale sam tam jeszcze nie byłem i niewiem co i
      jak ,może ktoś był i zda relacje jak tam jest i czy wogóle można się dostać.
      • Gość: Operator Teleskopu Baseny w Gryfinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 05:57
        piotr33k2 napisał:

> no właśnie do gryfina ,do mnie przyjechali na krótkie wakacje dzieci brata i
        > własnie chciałbym ich tam zabrać ale sam tam jeszcze nie byłem i niewiem co
        i
        > jak ,może ktoś był i zda relacje jak tam jest i czy wogóle można się dostać.

Polecam Ci. Wchodzisz na jakiś taki żeton elektroniczny płacąc zaliczkowo np :
        za godzinę jednak przy wyjściu odczytują czas pobytu z tego właśnie żetonu i
        podsumowują Cię. Jeżeli byłeś dłużej, a wolno Ci nawet cały dzień, dopłacasz.
        Polecam Ci Gryfino przede wszystkim z uwagi na wielkość obiektu, dzieki czemu
        mimo czasami dużej ilości ludzi, masz dostęp do kawałka lustra wody i możeż
        nawet pomachać w niej rękami i nogami no i przy dużych kubaturach i
        przestrzeniach nie nabawisz się klaustrofobii.
        Laguna posiada w cenie wejścia : basen rekreacyjny z tzw "sztuczną falą",
        która to fala jest uruchamiana co ileś tam minut, kompleks rekreacyjny
        składający się z basenu z gejzerami wodnymi i szybkimi prądami wodnymi, dwie
        zjeżdżalnie wodne dosyć atrakcyjne, jakuzzi bodaj 3 lub 4 wanny każda na ok. 6
        osób, basen pod "gołym niebem" z ciepłą, solankową wodą szczególnie atrakcyjny
        w zimie oraz normalny basen pływacki. Do tego w cenie wejścia sauna mieszcząca
        kilkanaście osób. Parkingi są, w tym strzeżony jeżeli dysponujesz autem
        narażonym na kradzież lub uszkodzenie.
        Dokładnie nie pamiętam ale zdaje się, że średnio 1 osobogodzina kosztuje coś
        około 5 zł.
        Jest czysto jak na polskie warunki.
        • Gość: old.sailor Re: Baseny w Gryfinie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 09:13
          gryfino jest o.k.
          tylko ten dojazd :(( ostatnio jechalem 40 min w tamta strone 35 min spowrotem
          czyli spedzilem wiecej czasu w samochodzie niz na basenie :((
          • mike102 Re: Baseny w Gryfinie 15.07.03, 09:54
            Gość portalu: old.sailor napisał(a):

> gryfino jest o.k.
            > tylko ten dojazd :(( ostatnio jechalem 40 min w tamta strone 35 min spowrotem
            > czyli spedzilem wiecej czasu w samochodzie niz na basenie :((

ja ostatnio do gryfina pojechalem ul.poludniowa a potem autostrada. dojazd jest
            o niebo szybszy bo omija sie wszystkie zabudowane tereny na prawobrzezu.
            • piotr33k2 Re: Baseny w Gryfinie 15.07.03, 22:58
              dzięki za informacje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka