Gość: ktoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 10:59 praca jest tylko oczekiwania płacowe są zbyt wysokie. Zeby zapłacić pracownikowi np. 2000 powinien zarobić dla firmy 6000! Takich jest niewielu :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc kadrowa Re: Szukają pracy, a praca ich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 12:16 ....Ale jak mam pracowac za 2000 brutto (ok.1400 zł netto) i oplacic opiekunke(800zł) i czynsz (400) to na zycie zostaje mi 200 zł ..... a jak slysze ze mam byc dyspozycyjna i ze skoro mam male dzicko to nie bede mogla pracowac popoludniami to mi sie przewraca w zoladku. No i te dzieci takie male.....brak slow no i nia znam 2 jezykow i nie znam sie na administrowaniu sieci komputerowej .....kadrowa Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Szukają pracy, a praca ich 28.09.07, 12:46 Gość portalu: ktoś napisał(a): > praca jest tylko oczekiwania płacowe są zbyt wysokie. Zeby zapłacić > pracownikowi np. 2000 powinien zarobić dla firmy 6000! Takich jest > niewielu :) To znaczy, ze nie ma pracy - jest tylko zla organizacja u pracodawcy. Jesli pracodawca nie jest w stanie tak zorganizowac pracy, zeby pracownik mogl wydajnie pracowac, tylko woli zatrudnic w miejsce jednego pracownika kilka osob pracujacych mniej wydajnie - to swiadczy o pracodawcy. Pracodawcy sie przyzwyczaili, ze mozna zatrudniac wielu tanich pracownikow i pod to organizuja prace firmy. Jest do wykonania praca warta dla firmy 3tys zl, to o ile boja sie PIP i nie sa w stanie zmusic nielegalnie (np. nieplatne nadgodziny) juz zatrudnionych, ani nie potrafia legalnie dac im nadgodzin lub usprawnic organizacje, zeby to przerobili - to szukaja tanigo pracownika - stazysty,wolentariusza, kogos za najnizsza krajowa na pol etatu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf W uzupelnieniu. 28.09.07, 13:10 Jesli np prowadzicie z zona punkt sprzedazy, ty jestes zaopatrzeniowcem a zona sprzedaje - czasem ja odciazasz jak wszystko poprzywoziles, to zatrudniajac jeszcze ekspedientke, nie oczekujecie chyba, ze sprzedaz wzrosnie o 6000 zl? Tylko wyceniacie, ze koszt brutto pensji dodatkowej pracownicy ulzy wam w pracy, da wiecej czasu wolnego, przyczyni sie, z racji mniejszego zmeczenia do wzrostu czestotliwosci kontaktow seksualnych itp. No i teraz, wymogi ida w gore i musicie wicej zaplacic za ta przyjemnosc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac nic gratis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 14:35 Może taka pani która woli siedzieć bo jej się nie opłaca niech nie będzie miała gratis lekarzy. Nikt nie karze dawać dzieci do opiekunek. Mam firmę i moje dzieci nie maja opiekunek. Może wreszcie przestańmy kształcić patologie i drogie państwo. Dlaczego ja mam utrzymywać taką paniusię czy pijaka. Płacę podatki w imię utrzymania takich ludzi, to wytwarza chęć omijania prawa i ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: nic gratis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 18:17 Rzeczywiście twój post to patologia stylistyczna ale czemu chcesz ją kształcić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były szczecinianin widziałem te oferty w UP IP: *.smsnet.pl 28.09.07, 21:11 Oferty pracy w UP są głównie dla pracowników fizycznych.Więc ja wolę być fizolem w Anglii i dlatego w poniedziałek wylatuje z Goleniowa na rozmowę kwalifikacyjną. A wy szukajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifi Pracodawcy wstydźcie się! IP: 83.168.106.* 28.09.07, 21:46 Jeśli nie możecie znaleźć pracownika to źle świadczy o Was. Zła organizacja pracy; stawiane wymogi w kwestii wykształcenia i doświadczenia są takie jak na prezesów spółek; niskie płace i wychodzenie z załozenia że zatrudniając kogoś ratuje mu się życie. Nie wspomnę o arogancji a wręcz chamstwie pracodawców. Uwierzcie mi coś na ten temat wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz KTOS--- napisal głupotę!!!! IP: *.acx.pl 30.09.07, 11:26 gosc KTOS - napisal glupote!!! sam sprobuj zyc za 2000tys zl !!! Najnizsza pensja powinna byc na poziomie minimum 2400zl aby godnie zyc!!! Za 2 tys nie sposob z zoną i chorym dziecku przezyc miasiaca! Sam sprobuj a sie przekonasz!!!Wiem cos na ten temat! A ty co ile ty zarabiasz skoro 2 tys zl to dla ciebie wygórowana płaca???Chcioalbys abysmy nadal harowali za 800zl miesiecznie co????DOSC TEGO WYZYSKU Nie dajmy sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLAKIER Re: KTOS--- napisal głupotę!!!! IP: *.smsnet.pl 30.09.07, 14:22 PRZYJDĘ CI JANIE JA DO PRACY JAK BĘDZIESZ JANIE DOBRZE PŁACIŁ WYPŁATA W CZASIE,NIE NA RATY BYŚ NIE TRAKTOWAŁ NAS JAK SZMATY DZISIAJ ŻEBRZECIE O ROBOLI BO KASA WAM UCIEKA,TO WAS BOLI PAN PANIE JANIE I RESZTA WAS NA KUPĘ MOŻECIE DZIŚ NA CMOKNĄĆ W ........... JUŻ NIE JESTEŚMY ŻEBRAKAMI MY DZISIAJ WYBIERAMY,MY DZIŚ PANAMI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARX Re: Szukają pracy, a praca ich IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.07, 01:00 Nikt też nie chce już pracować za 800 złotych - bez przesady żeby było więcej chętnych trzeba więcej płacić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makos Kiepska firma - kiepscy pracownicy...albo ich brak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 10:58 Co poniektórzy myśleli, że wolny rynek dotyczy tylko pracowników, a pracodawców już nie. Poza tym jak się płaci 2000, to zysk na pracowniku 6000 jest fantazjowaniem i postawą roszczeniową. Jak kupisz kiełbasę za 100 i sprzedasz za 150 to masz zysk, prawda? To dlaczego jak pracownik zarobi dwa razy tyle co koszta pensji, to już jest cięcie kosztów? bo się przyzwyczaił pracodawca, że ludzi trzeba dusić ile wlezie, bo inaczej mercem się nie pojedzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezr50 Szukają pracy, a praca ich IP: 217.153.81.* 01.10.07, 11:03 paradoks polega na naszych ekspertach i nieudolnej pracy pup a wszystko próbuje się zwalić na kowalskiego Odpowiedz Link Zgłoś
0tdr0 Re: Szukają pracy, a praca ich 03.10.07, 13:52 200% zysku na czysto- czyli pewnie ze 100 odliczajac inne koszty? Kazdy by tak chcial. Odpowiedz Link Zgłoś