dave80 25.10.07, 17:53 To należy się tylko cieszyć, że mamy chociaż konsulat honorowy Federacji Rosyjskiej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: student Rosja ma znów konsula w Szczecinie IP: 141.53.207.* 25.10.07, 19:40 Niby fajnie ale co z tego jak i tak po wizy trzeba jezdzic do gdanska albo wawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eks Rosja ma znów konsula w Szczecinie IP: 194.125.97.* 25.10.07, 20:57 Ciekawe czy znał Ałganowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Rosja ma znów konsula w Szczecinie IP: *.lanet.net.pl 25.10.07, 21:54 Przeciez mamy mnostwo innych konsulatow, wiec nie gadaj , ze mamy "chociaz" zanim sie nie dowiesz, taak!? Odpowiedz Link Zgłoś
kuwakaztanowa Re: Rosja ma znów konsula w Szczecinie 25.10.07, 22:03 To mnóstwo tzn ile ? 5 moze 7 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Upokój sie, bo ci serce pęknie IP: *.chello.pl 25.10.07, 22:28 W tej chwili w Szczecinie ma swoje siedziby 13 przedstawicielstw innych państw (m. in. Litwa, Dania, Szwecja, Norwegia, Niemcy, Francja, Ukraina, Czechy, Słowacja, Cypr, Rosja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Uspokój się, bo ci serce pęknie IP: *.chello.pl 25.10.07, 22:35 W tej chwili w Szczecinie ma swoje siedziby 13 przedstawicielstw innych państw (m. in. Litwa, Dania, Szwecja, Norwegia, Niemcy, Francja, Ukraina, Czechy, Słowacja, Cypr, Rosja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontrwywiad G R U Unizeto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 09:28 przypadki to się zdarzają na zajęciach z rachunku prawdopodobieństwa, ale nie na styku gospodarki, polityki i dostępu do tajnych informacji (ZUS itp). Z drugiej strony tak na bezczelnego, to mi zaimponowało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Rosja ma znów konsula w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 12:44 Czy ktoś wie dokładnie, czy potencjalnie będzie zajmował się konsulat honorowy? Chciałbym wiedzieć po co on nam dokładnie. Bo wiem, że rosjanie dla zasady nie lubią polaków, więc nie wróżę temu przedsięwzięciu nic dobrego dla Polski. Strzeżmy się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: Rosja ma znów konsula w Szczecinie IP: 195.143.166.* 26.10.07, 13:55 Konsulem honorowym w Polsce jest zawsze obywatel polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Test Re: Rosja ma znów konsula w Szczecinie IP: 80.54.108.* 27.10.07, 07:50 Z tą miłością czy "nielubością dla zasady" mylisz się, szanowny. Nie ma czegoś takiego, że Rosjanie nie lubią Polaków. Nie rozsiewaj niemądrych zdań. Naczytałeś się w ciągu ostatnich dwóch lat słusznej prasy. Nawoływanie do strzeżenia się jest podłe, jak cała wypowiedź Twoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Rosja ma znów konsula w Szczecinie IP: *.ip.netia.com.pl 27.10.07, 12:57 Gość portalu: Test napisał(a): > Z tą miłością czy "nielubością dla zasady" mylisz się, szanowny. Nie > ma czegoś takiego, że Rosjanie nie lubią Polaków. Nie rozsiewaj > niemądrych zdań. Naczytałeś się w ciągu ostatnich dwóch lat słusznej > prasy. > Nawoływanie do strzeżenia się jest podłe, jak cała wypowiedź Twoja. Sam jesteś podły. Nie można trochę grzeczniej? Rozumiem, że Ty masz inne źródła niż prasa, czy internet? Na czymś trzeba bazować swoje wypowiedzi. W gazetach właśnie co trochę piszą jak to rosja niechętnie traktuje Polskę w różnych aspektach (w ramach obchodów jakiś świąt wyraźnie dali nam do zrozumienia, że rosja nie jest przyjacielem Polski; polskie firmy są mocno dyskryminowane w rosji; Mer Moskwy nawoływał do bojkotu polskich produktów). Ja osobiście do rosjan nic nie mam. Pracuje z kilkoma i są fajnymi ludźmi. Jednak absolutnie nie chcę, żeby ich rząd co kolwiek robił na naszych terenach. Wynieśli się od nas jakiś czas temu i tak niech zostanie na kilka pokoleń, kiedy to będzie można ponownie nawiązywać stosunki i tym razem miejmy nadzieję przyjacielskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Test Re: Rosja ma znów konsula w Szczecinie IP: 80.54.108.* 27.10.07, 14:06 To co pisze prasa jest napisane na potrzebę chwili... albo rządu! Lecz polski rząd to nie cały naród - dokładnie, jak w Rosji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rk Re: Rosja ma znów konsula w Szczecinie IP: 195.143.166.* 26.10.07, 14:01 Najwiecej konsulatow w Polsce poza Wawa znajduje sie w Gdansku. 25 przedstawicielstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korekta Re: Rosja ma znów konsula w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 18:26 Jest: "Studiował i doktoryzował się na Uniwersytecie w St. Petersburgu." Winno być: "... w Leningradzie." Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Rosja ma znów konsula w Szczecinie 28.10.07, 01:33 Powiem wam coś drodzy dyskutanci! Rosjanin to jest najlepszy przyjaciel! wśród Narodów~Świata! Naprawdę! Da ci ostatnią kromkę chleba, koszulę swoją ostatnią! zdejmje jak ci będzie zimno! Mówię prawdę! Ale! Ale jak go w mundur wsadzisz, to przepraszam Prezydenta Putina, ale to już nie jest ta sama osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxymus1 Re: Rosja ma znów konsula w Szczecinie IP: *.chello.pl 28.10.07, 01:09 I jeszcze coś muszę dodać! I żeby było jasne, to mam bardzo radykalne prawicowe poglądy! Ale Rosjan szanuję! Pracowałem z nimi kiedyś w w 1972r. przy budowie tzw. Leningradów, na osiedlu Przyjaźni, to wspaniali koledzy. Ale nie o to chodzi, mianowicie piłem kiedyś w parku Kasprowicza z kolegą Wino, patykiem pisane! I przechodził koło nas żołnież Sowiecki, czysty Rosjanin jak się w trakcie dyskusji okazało, Wowa miał na imię, też miał kilka win, ja z kolegą mieliśmy wtedy po 19 lat, a on 20, ja wtedy mogłem dużo wypić, chyba ze cztery wina na łeb! Ale proszę sobie wyobrazić, że po skonsumowaniu, Wowa wziął nas jak dwa worki ziemniaków, i przyniósł aż na ul. Kr. Jadwigi, przekazując nas naszym rodzicom! I pytam? Czy ta rekomendacja, to za mało? Odpowiedz Link Zgłoś