Dodaj do ulubionych

Liskowacki A.D dowodem na potrzebę rewolucji w TVP

07.08.03, 20:15
Dziś czwartek.
Jakąś godzinke temu, coś koło 18.10-19.00 AD Liskowacki wraz z drugim
redaktorem, którego nazwiska nie ma co wymieniać bo i tak ulegnie zapomnieniu
prowadzili co miesięcze Forum Dyskusyjne o Kulturze. Tym razem nt lokalnych
rozgłośni radiowych.
Liskowacki oprócz arogancji, zarozumiałości i prezentacji inteligencji tzw
nabytej ( w złym środowisku) nie zna również zasad rzemiosła
dziennikarskiego. Jego zadania w tym fachu są znacząca inne niż
autoprezentacja. Za NASZ ABONAMENT ten pseudodziennikarz prezentuje swoją
inteligencję wątpliwą i nabytą oraz brak znajomości rzemiosła
dziennikarskiego/ Tematu, który był motywem programu również.
Trzeba coś zrobić z tym abonamentem, lub z tą lokalną telewizją. Zbyt dużo w
niej CUDAKÓW i BEZTALENTÓW.
PS Jak zwykle sympatycznie i na poziomie wypadli inni rozmówcy tych PAWIANÓW
górując nad nimi intelektualnie. M.in. Krzysztof Soska, Bogdan Twardochleb,
Konrad Pawicki itd.
Jak te PAWIANY dostały się na garnuszek naszej TV !
Obserwuj wątek
    • Gość: OOP Cudaki, Beztaleńcia, Pawiany wykonują misję TVP 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 20:43
      Nie widziałem programu, ale jak wyczytałem Liskowacki to nie żałuję. Lepiej
      iść na spacer. Oczywiście mój głos w tytule nie dotyczy wszystkich ale
      niestety tych cudaków i nieogolonych pawianów jest zbyt wiele. Powyżej
      dopuszczalnej granicy tolerancji.
    • absztyfikant Re: Liskowacki A.D dowodem na potrzebę rewolucji 07.08.03, 21:37
      Znowu cie na to forum jakis Weltschmerz przygnal ? W Tworkach amnestie
      zrobili ? Black.night przyznaj sie !

LISKOWACKIEMU NIE DORASTASZ DO PIET. RED. SOSKI DO TEGO NIE MIESZAJ. OPLUWASZ
      PRZEZACNEGO CZLOWIEKA, KTOREGO NAWET NIE ZNASZ. CZLOWIEKA Z WIELKIM DOROBKIEM,
      KTORY WIELU LUDZIOM, TAKZE MI, PRZYWRACA WIARE W SZCZECIN. KIEDY "EINE KLEINE"
      DOSTALO NOMINACJE DO "NIKE" ZE ZNAJOMYMI OTWORZYLISMY SZAMPANA. TO JUZ NIE JEST
      BEZMYSLNOSC, TO PODLOSC I DOWOD NA TWOJA OBSKURANCKA UMYSLOWOSC.
      • black.night Absztyfikant ! "Weż pigułkę !" 07.08.03, 22:19
        absztyfikant napisał:

> Znowu cie na to forum jakis Weltschmerz przygnal ? W Tworkach amnestie
        > zrobili ? Black.night przyznaj sie !
        >
        > LISKOWACKIEMU NIE DORASTASZ DO PIET. RED. SOSKI DO TEGO NIE MIESZAJ.
        OPLUWASZ
        > PRZEZACNEGO CZLOWIEKA, KTOREGO NAWET NIE ZNASZ. CZLOWIEKA Z WIELKIM
        DOROBKIEM,
        > KTORY WIELU LUDZIOM, TAKZE MI, PRZYWRACA WIARE W SZCZECIN. KIEDY "EINE
        KLEINE"
        > DOSTALO NOMINACJE DO "NIKE" ZE ZNAJOMYMI OTWORZYLISMY SZAMPANA. TO JUZ NIE
        JEST
        >
        > BEZMYSLNOSC, TO PODLOSC I DOWOD NA TWOJA OBSKURANCKA UMYSLOWOSC.

Podtrzymuję co napisałem. Celowo cytuję powyżej Twój tekst abyś go sobie
        przeczytał jak już się uspokoisz, lub ewentualnie zażyjesz tabletkę, którą
        przepisał Ci lekarz. Moim zdaniem to Twój tekst jest właśnie tekstem
        pacjenta , który urwał sie ze Szpitala dla Nerwowo i Psychicznie Chorych.
        Swoim stylem nawet przypomina Liskowackiego poza kamerami, którego zresztą
        znam .
        Słówko dosyć dziwne sobie wymyśliłem , to prawda i nie zamierzam pisać ani do
        Bralczyka, ani do kogokolwiek innego. Ot taki uliczny neologizm użyty celowo
        bo pasuje jak ulał do Liskowackiego i tego drugiego.
        Jak zwykle w dyskusjach na tym Forum jesteś jednym z nielicznych , którzy są
        tak nerwowo chorzy i zapalczywi w poglądach (nie tylko moje zdanie jak
        wiesz) , że gotowi są w bezsilności użyć przysłowiowy już argument : "a Ty
        murzynów bijesz".
        Weż pigułkę !
        • absztyfikant A ty prostaczku pobierz troche BROMU ntxt 07.08.03, 23:07
    • absztyfikant Re: Liskowacki A.D dowodem na potrzebę rewolucji 07.08.03, 21:41
      "BEZTALENTOW".

HMMM NAPISZ DO PROF. BRALCZYKA LUB MIODKA, ZE STWORZYLES NOWE SLOWO. MOZA DA CI
      NA TANIE WINO. BEZ POZDROWIEN
    • absztyfikant Re: Liskowacki A.D dowodem na potrzebę rewolucji 07.08.03, 23:01
      Mam przyjemnosc znac Liskowackiego i jego wspaniala rodzine: ojca, zone i jego
      syna. To co ty wyprawiasz wola o pomste do nieba. Jesli jestes taki odwazny i
      mieszasz z blotem wspanialego czlowieka, to powiedz mu to prosto w oczy. Twoj
      styl rzeczywiscie jest "uliczny" jak sam piszesz o swoim uroczym neologizmie.

Jestes niedouczonym, zakompleksionym dupkiem, ktoremu brakuje argumentow. Jesli
      ja jestem zapalczywy, czego nie ukrywam, to podaje argumenty. Ty serwujesz li
      tylko stek epitetow, ktore w 99% nijak sie maja do rzeczywistosci.
    • Gość: Zuza Re: Liskowacki A.D dowodem na potrzebę rewolucji IP: *.szczecin.mm.pl 08.08.03, 22:12
      Gwoli ścisłości program nazywa się Instytut Kulturalnych Sporów. Oglądam
      rzeczony dość regularnie i spoglądam nań z perspektyw wielu. Takoż na postać
      samego Artura D.Liskowackiego. Twe zarzuty są zadzwiające. Owszem p.Liskowacki
      bywa ironiczny, ale przeto idea programu to prowokować, co by ku konstruktywnym
      myślom o "szczecińskiej kulturze" prowadzić. Patrzy z dystansem na siebie, swój
      program, miasto.. Nie brak mu humoru i wiedzy, której niestety pewnym osobom
      niedostatek. Myśli i w trafne słowo myśl swą ubiera. Może zanadto
      identyfikujesz się z przedstawicielami społeczeństwa audialnego, co to od
      dawien dawna książki w ręku nie miały....ehhh...
      Miło jednak, że choć postaci Soski czy Pawickiego jakąś wartość dla ciebie
      przedstawiają. Słuszna to uwaga.
      Hm.. a nawiasem... już prędzej postać M.Janickiego i jego "Ch.K." mogłyby stać
      się punktem wyjścia ku rozmyślaniu o rewolucji w tvp.
      pzdr dla tych pijących szampana za "Eine kleine"... Mnie cieszy "Pożegnanie z
      miastem";)
      • black.night Zuza........................ 09.08.03, 06:37
        Gość portalu: Zuza napisał(a):

> Gwoli ścisłości program nazywa się Instytut Kulturalnych Sporów. Oglądam
        > rzeczony dość regularnie i spoglądam nań z perspektyw wielu. Takoż na postać
        > samego Artura D.Liskowackiego.

Twój głos jest innym rodzajem wypowiedzi i dyskusji w stosunku do
        niedocenianego na Forum a być może w również w rzeczywistości również kolegi
        absztyfikanta,
        Nie rozumiem dlaczego z tak krótkiej mojej wypowiedzi nie oceniającej w żaden
        sposób twórczości literackiej rzeczonego AD LIskowackiego ale jego
        dziennikarskie rzemiosło wyciągnełaś następujący wniosek :
        ">Może zanadto identyfikujesz się z przedstawicielami
        >społeczeństwa .audialnego, co to od dawien dawna książki w ręku nie
        > miały....ehhh..."
        Po prostu uważam, że tak jak Kazimierz Kaczor jest dobrym aktorem , a był złym
        Prezesem ZASPu gdyż sprzeniewierzył 9.000.000,-zł także samo Pan Liskowacki
        jest dobrym literatem, a fatalnym dziennikarzem. Mój główny zarzut jest taki,
        że zamiast wyciągać z obecnych gości dyskutantów maksymalnie dużo i ciekawie
        dla widza, Liskowacki autoprezentuje się sam , a gości i rozmówców traktuje
        jak dekorację i tło dla siebie i swojego ekshibicjonizmu. To sprzeczne ze
        sztuką formy dziennikarskiej jaką jest prowadzenie dyskusji w studio przez
        dziennikarza. A ja szanowna koleżanko nie lubię tzw "fuch" w dziennikarstwie i
        dyletantów w jakimkolwiek zawodzie.
        Jeżeli natomiast chodzi o literaturę z naszego okręgu i o podobnej tematyce
        to wolę Brittę Wudke.
        A tak przy okazji literatury. A co do tej audycji to dzięki za przypomnienie
        tytułu, ale pozycje przeciętne czegokolwiek słąbo zostają mi w głowie.
        • absztyfikant Re: Zuza........................ 09.08.03, 14:48
          Czlowieku, ty przyczytaj raz jeszcze co napisales. Nazwales Liskowackiego
          cudakiem i "beztalentem" (powinno byc beztalenciem -absz.). Teraz pokretnie sie
          tlumaczysz. Nie rob z siebie wiekszego "pawiana" (skadinad bardzo madre
          zwierzatka) niz jestes w rzeczywistosci. I jeszcze mowisz, ze jestem
          niedowartosciowany i sfrustrowany. To prawda, bo musze czytac i krew mnie
          zalewa, kiedy widze wypociny takich quasi-inteligentow jak ty.

DO ZUZY:
          Zdaniem Pawla Huelle i Stefana Chwina, Marii Janio i Krzysztofa Vargi
          Liskowacki jest bardzo dobrym dziennikarzem. Dla mnie to wystarczajaca
          rekomendacja. Tym prostaczkiem sie nie przejmuj.

Prostaczek napisal:
          Liskowacki oprócz arogancji, zarozumiałości i prezentacji inteligencji tzw
          nabytej ( w złym środowisku) nie zna również zasad rzemiosła
          dziennikarskiego. Jego zadania w tym fachu są znacząca inne niż
          autoprezentacja. Za NASZ ABONAMENT ten pseudodziennikarz prezentuje swoją
          inteligencję wątpliwą i nabytą oraz brak znajomości rzemiosła
          dziennikarskiego.

Trzeba coś zrobić z tym abonamentem, lub z tą lokalną telewizją. Zbyt dużo w
          niej CUDAKÓW i BEZTALENTÓW.
          • Gość: Karuzelowy Re: Zuza........................ IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 09.08.03, 21:09

>
            > Trzeba coś zrobić z tym abonamentem, lub z tą lokalną telewizją. Zbyt dużo w
            > niej CUDAKÓW i BEZTALENTÓW.

.........ale to już było.. choć temat intrygujący,biorąc pod uwagę jak wielu z
            red.red. czyta Forum GW........
        • absztyfikant podbijam, ale jednoczesnie... 19.01.04, 16:28
          Moze ktos mi powie, co slychac u zalozyciela tego watku. Czyzby Klewki pod
          Olsztynem tak go zaaferowaly ?
    • Gość: rado Re: Liskowacki A.D dowodem na potrzebę rewolucji IP: 111.111.51.* 10.08.03, 09:09
      black.night napisał:

> Dziś czwartek.
      > Jakąś godzinke temu, coś koło 18.10-19.00 AD Liskowacki wraz z drugim
      > redaktorem, którego nazwiska nie ma co wymieniać bo i tak ulegnie zapomnieniu
      > prowadzili co miesięcze Forum Dyskusyjne o Kulturze.

dzis niedziela.
      program ogladalem. na tle tego co pokazuje publiczna telewizja program jest
      niezly. oczywiscie do idealu ma kilometry co do prowadzacych to sa ok ale nie
      wiem czemu jest ich dwocha jeszcze do tego dyskutja czasem ze soba. poza tym
      zabija mnie czarne tlo - ulubiona dekoracja w rzadowej telewizji. no i ten
      ormianin tez juz jest nudny. dyskusja za krotka i plytka. ale mowie jak na
      nasze standardy moze byc. pozdrawiam rado
    • absztyfikant "black.night" - argument za liberalizacja aborcji 10.08.03, 15:52
      w dodatku zywy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka