Dodaj do ulubionych

Krwiodawcy chcą jeździć za darmo

IP: 217.153.136.* 19.12.07, 07:40
Artykuł z głosu:
www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071219/AKCJARED00/18243884&SearchID=73302924408394
Szkoda, że jeszcze nie chcą mieć darmowych taksówek
Obserwuj wątek
    • exman Re: Krwiodawcy chcą jeździć za darmo 19.12.07, 07:46
      I krwiodawca musi zarabiać tyle co górnik dołowy, koniecznie.

...bez łaski, pieprzę taką ideę krwiodawstwa.
    • skuter70 Re: Krwiodawcy chcą jeździć za darmo 19.12.07, 08:12

krwiodawcy powinni po prostu , zwyczajnie dostawać pieniądze za krew.
      • Gość: Gutmacher Re: Krwiodawcy chcą jeździć za darmo i wiecej.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 08:33
        Zobaczymy koleś, jak bedziesz śpiewać, gdy zabraknie krwi na
        operację kogoś bliskiego. Najlepiej o wszystko za damski.....
        dostawać. Każdy zdrowy powinien oddawać krew, honorowo. Coby jej nie
        zabrakło. Myślenie w ostatnim czasie w tym kraju nie jest najwyżej
        cenione.
        • exman Re: Krwiodawcy chcą jeździć za darmo i wiecej.... 19.12.07, 08:48
          Nie wiem do kogo pijesz gutmacher ale ja się generalnie z tobą zgadzam. Jeno nie
          honorowo a obowiązkowo.
        • skuter70 Re: Krwiodawcy chcą jeździć za darmo i wiecej.... 19.12.07, 09:23

lekarz tez powinien pracowac honorowo za frajer... i kierowca
          karetki tez ...i nauczyciel ... i pielegniarka.. i orlen powinien
          honorowo zaopatrywac karetki w benzyne a elektrownia szpitale w prad
          • exman Re: Krwiodawcy chcą jeździć za darmo i wiecej.... 19.12.07, 09:30
            skuter, nie wszystko da się przeliczyć na pieniądze, nawet te twoje, z pozoru
            idiotyczne uogólnienie jest w rzeczywistość szlachetną myślą i to jest dobry
            kierunek. Pozdrawiam. Zdrowia życzę wszystkim.
            • skuter70 Re: Krwiodawcy chcą jeździć za darmo i wiecej.... 19.12.07, 09:40

> idiotyczne uogólnienie jest w rzeczywistość szlachetną myślą i to
              jest dobry
              > kierunek.

juz mielismy ustrój , który szedł w tym kierunku.
              szedł i upadł
              • exman Re: Krwiodawcy chcą jeździć za darmo i wiecej.... 19.12.07, 09:51
                śniłeś, tylko śniłeś, wake up, dead man :)
                • nieslubne_dziecko_romana Re: Krwiodawcy chcą jeździć za darmo i wiecej.... 19.12.07, 11:10
                  Jestem krwiodawcą i uważam (jak większość krwiodawców), że za oddaną
                  krew nie powinno się płacić. Z wielu powodów. Podstawowy jest taki,
                  że tam gdzie pojawia się możliwość zarobkowania ludzie zaczynają
                  kombinować.Motyw finansowy może skłaniać do zatajania informacji
                  mogących mieć wpływ na zdrowię dawcy lub tych, do którym krew lub
                  preparaty krwiopochodne trafiają. A ironizowanie z darmowymi
                  przejazdami taksówkami jest nie na miejscu.
    • Gość: patriot Re: Krwiodawcy chcą jeździć za darmo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 17:20
      Szlag mnie trafia, jak czytam takie debilne wypowiedzi, jak Twoja. Byłeś kiedyś
      oddać krew? Pomogłeś komuś bezinteresownie? Czy zza szyby beemki nie widać
      potrzeb innych? Krwiodawcy to jedna z niewielu grup społecznych, która całkiem
      bezinteresownie oddaje kawałek siebie innym (nie jedyna, ale niewiele jest
      takich). Miasto powinno im dać te pieprzone bilety i w ogóle usunąć limit wieku!!
      • Gość: do autora wątku Re:do autora wątku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 01:22
        Krewniak, ty biedny nieszczęśniku, gryzłoby cię, gdyby jeździli za darmo?
        Nie mógłbyś spać?
        Miałbyś złe sny?
        A może moczyłbyś się w nocy?

Oby była krew od tych krwiodawców, kiedy będziesz jej potrzebował...
    • Gość: Vlad.H. jestem krwiodawca IP: 80.53.41.* 21.12.07, 02:24
      i ogolnie jebie mnie to ze beda darmowe przejazdy, lepiej zeby darmowe przejazdy
      mieli radni, rodziny pracownikow MZK i ZDiTM itd
      I ogolnie wezcie sobie ze gowniane czekolady i paczke kawy, nie zabierajcie dnai
      wolnego bo czasem pare godzin po oddaniu chce mi sie troche spac i musze sie
      drzemnac na godzine lub dwie - siedziec w robocie byloby h..owo.
      I ogolnie nie chce kasy, bede oddawal krew nawet gdybym mial troche dolozyc (np
      dojazdy prywatnym samochodem).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka