Dodaj do ulubionych

Może się mylę. Refleksja : Sochański

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.03, 14:50
Będąc na kilka dni z powodu dłuuuugiego weekendu w Szczecinie nasunęła mnie
sie taka refleksja. Większość rzeczy , które realnie powstały w mieście (nie
liczę hipermarketów) ma swój początek za Prezydenta Sochańskiego Bartłomieja
(zresztą).
Od tego czasu wszystkie sukcesy w reklamówkach wyborczych Rujnowicza :-(,
Wieczorka :-( itp były to sfinalizowane sprawy rozpoczęte za czasów właśnie
Sochańskiego.
Myślę, że historia Sochańskiego jeszcze doceni. Ja to w każdym razie
przyznaję to Bartkowi.
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: Może się mylę. Refleksja : Sochański 16.08.03, 15:16
      Moze sie powtarzam, ale Bartek to najlepszy prezydent jakiego Sz-n mial po 89
      roku. Najgorsi, to z wielu rozych powodow Kocmiel i Jurczyk.
    • Gość: pikador Re: Może się mylę. Refleksja : Sochański IP: 217.153.168.* 16.08.03, 17:48
      moim skromnym zdaniem, era sochańskiego to najwyższa koncentracja
      nieodpowiedzialnych decyzji, orgiastycznej korupcji, wybujałej
      pseudoturystyki na koszt obywateli i w ogóle, poczatek końca
      wspaniale zapowiadającej się kariery szczecina. pan sochański
      absolutnie nie posiada zmysłu samorządowego, brak mu podstaw teortycznych
      odnośnie społeczeństwa obywatelskiego, jest skonczonym zerem
      przyjmującym łapówki od innych zer, takich jak na przykład ja.
      • absztyfikant Re: Może się mylę. Refleksja : Sochański 16.08.03, 18:51
        Niniejszym wystawiles sobie osobliwe swiadectwo prawdomownosci. Pogratulowac
        odwagi, przyznania sie nawet rzekomego do korupcji na tym forum jeszcze nie
        bylo.

Jesli jestes odwazny to zglos sie do prokuratury lub podpisz imieniem i
        nazwiskiem na tym forum.

Jesli nie, to jestes tylko i wylacznie mitomanem i glupim dupkiem.
        Niewykluczone, ze i jednym i drugim.

pikador napisal:
        >jest skonczonym zerem
        >przyjmującym łapówki od innych zer, takich jak na przykład ja.

• Gość: Gryf Re: Może się mylę. Refleksja : Sochański IP: *.nitka.net.pl 16.08.03, 21:33
          Mialem okazje bodajze w pierwszym polroczu urzedowania "Bartka" jak
          pieszczotliwie nazywasz ex-skoczla - prezydenta rozmawiac z nim.Sprawial
          wrazenie zagubionego i wpatrzonego w swoich doradcow.Pozniesze decyzje to
          rozpasana korupcja i puszczenie miasta na zywiol....."A po nas chocby
          potop...."

Czy zwasze przyroda ma naprawiac to, co ludzie zniszcza?
          • absztyfikant Re: Może się mylę. Refleksja : Sochański 16.08.03, 22:26
            Gryfie, wygladasz na rozsadnego czlowieka. Zglos te przypadki korupcji do
            prokuratury. Gdybym znal jakies, to bym tak wlasnie zrobil. Chyba, ze ufasz
            plotkom... Pozdrawiam.
            • Gość: Gryf Re: Może się mylę. Refleksja : Sochański IP: *.nitka.net.pl 16.08.03, 22:49
              To za kadencji "Bartka" urzednicy poszczegolnych szczebli robili; co chcieli ,
              jak chcieli, oraz gdzie chcieli.Szczegolne bezprawie zapanowalo w dziale
              finansowym kierowanym przez pewna pania [szefowa] wlasnie za kadencji "Bartka".
              Przytocze Tobie pewien dialog:
              osoby;"Bartek" ,"szefowa finansowki" ,"ja"
              ja;
              panie prezydencie w sprawie odwolania przychodze i domiaru oraz nieprawnie
              naliczanych odsetek.
              "Bartek";
              [zwraca sie do "szfowej"] z mojej wiedzy wynika ze odwolanie ob."Gryfa" jest
              prawnie sluszne i uzasadnione - chwila zastanowienia co powiedziec dalej oraz
              rozpaczliwe spojrzenie na doradcow.
              "Szefowa"-wykorzystuje sytuacje zawahania;
              alez panie prezydencie a z czego miasto bedzie czerpalo dochody!!!???
              Smieszne ale prawdziwe!!!
              Ps.W przeciwienstwie do innych madrali "Bartek" pozostawil po
              sobie "bartlomiejke" dobre i to za 4-lata rzadow - dobrze platnych rzadow!

Czy zawsze przyroda ma naprawiac to, co ludzie zniszcza?
    • absztyfikant Re: Może się mylę. Refleksja : Sochański 16.08.03, 22:57
      Sorry Gryfir za krotka odpowiedz, ale to jeszcze niczego nie dowodzi. Nie
      mowie, ze Sochan ma trafic na spizowy pomnik, ale byl to najlepszy wlodarz
      miasta po 89 roku. A i te afery korupcyjne sa uwalane przez kolejne orzecenia
      sadowe - dziwnym trafem wyfrunely na swiatlo dzienne przed ostatnimi wyborami.
      Mync czy Bartnik, Szewczuk zostali opluci - wiadomo na czyje zamowienie.
    • Gość: zibi Re: Może się mylę. Refleksja : Sochański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.03, 23:02
      Szczecin nigdy nie miał prawdziwego lidera. Kadencja Sochańskiego przypadła w
      okresie prosperity gospodarczej, ale tak naprawdę w tym czasie nie wykorzystano
      tego w odpowiedni sposób. Nie wypromowano żadnej marki, nie powstały
      przedsiębiorstwa produkcyjne ani usługowe na miarę europejską, nie wykorzystano
      portu, itd. Gloryfikacja Sochańskiego tylko dlatego, że był lepszy od Runowicza
      i Jurczyka jest bezpodstawna. Te persony to żaden odnośnik.
      • absztyfikant Re: Może się mylę. Refleksja : Sochański 16.08.03, 23:12
        Podoba mi sie ta zawisc bylej unitki do bylego unity (witam zbrojne ramie bab
        na forum). Swoja droge trzeba bylo te tezy artykulowac, gdy sie wspolrzadzilo
        partia polityczna Unia Wolnosci. Skadinad zaluzona dla Polski, ale nie bez
        wielu popelnionych bledow. Ja wogole uwazam, ze obecnie w dyskursie politycznym
        jedyne partie, ktore maja cos do powiedzenia to PiS, PO, UW i SLD.

Moim zdaniem odnosnikiem nie jest Jurczyk czy Runowicz, ale te kilkanascie lat
        od 89 do dzisiaj. Sochanski, mimo grzeszkow, byl dobrym prezydentem. I to przez
        pelna kadencje. To jak na szczecinskie realia polityczne jest sukcesem.
    • absztyfikant do zibiego, hehe 16.08.03, 23:19
      Jasne, ze jak sie zestawi Sochana z Franciszka Cegielska (Gdynia, Ruch Stu) czy
      Wojciechem Sz. Kaczmarkiem (Poznan, UW), Karnowskim (Sopot, PO), Zdrojewskim
      (Wroclaw, PO) czy Lassota (Krakow, UW) to Sochanski wypada blado.

Ale jak na nasze szczecinskie uwarunkowania, to Bartek jawi sie jako ANIOL.
    • black.night Refleksja : absztyfikant, weż cos na uspokojenie 17.08.03, 02:45
      Prawie co drugi wpis obecnie na Forum jest podpisany "absztyfikant". W tym
      wątku co drugi. Pomijając zupełnie treść tych wpisów, ta ilość
      (aktywność/nadpobudliwość) nie jest to normalna.
      Kadencja Sochańskiego, której jedną z głównych postaci był sekretarz Runowicz
      to okres wyjątkowej prywaty w Urzędzie.
      • Gość: rado Re: Refleksja : absztyfikant, weż cos na uspokoje IP: 111.111.51.* 17.08.03, 07:02
        black.night napisał:

> Prawie co drugi wpis obecnie na Forum jest podpisany "absztyfikant". W tym
        > wątku co drugi. Pomijając zupełnie treść tych wpisów, ta ilość
        > (aktywność/nadpobudliwość) nie jest to normalna.

a jaka ilosc jest normalna i kto ja ma ustalac. ja mysle ze sochansi byl ok.
        szczecin mial nadzieje a teraz nie ma nic. pozdrawiam rado
      • absztyfikant Re: Refleksja : absztyfikant, weż cos na uspokoje 17.08.03, 12:19
        Ja przynajmniej pod jednym nickiem wystepuje longplayu. Mam teraz duzo czasu,
        bo od jakiegos miesiaca wykonuje prawdziwie wolny zawod, wiec mam sporo czasu
        na pisanie. Mozesz nie otwierac postow podpisanych moim nickiem - po prostu.
        • black.night I jeszcze mania prześladowcza ? 17.08.03, 17:58
          absztyfikant napisał:

> Ja przynajmniej pod jednym nickiem wystepuje longplayu. Mam teraz duzo
          czasu,
          > bo od jakiegos miesiaca wykonuje prawdziwie wolny zawod, wiec mam sporo
          czasu
          > na pisanie. Mozesz nie otwierac postow podpisanych moim nickiem - po prostu.

Masz prawo pisać ile chcesz. To oczywiste i nie ja to prawo Ci przydzielam.
          Jednak wyraziłem sobie opinię, że masz jakąś nadczynność i tę opinię
          podtrzymuję. Natomiast spasuj z tą wielonickowością (Longplay) bo to nudne i
          dziecinne z Twojej strony.
          • absztyfikant Re: I jeszcze mania prześladowcza ? 17.08.03, 19:32
            Nazywaj to jak chcesz, ale jestes wielonickowcem (tzw. pacynka). Zdradza cie
            ten specyficzny styl, jak i podobne bledy ortograficzne - dziwnie zbiezne.
            Ponadto mam w rodzinie kilku psychologow, w tym psychiatre klinicznego. Jesli
            masz problem, to cie polece i dostaniesz sie bez kolejki - mam gest.

Pozdrawiam.

PS.
            Mowiles cos o sekretarzu Runowiczu w kontekscie prywaty rzekomo szerzacej sie
            wowczas w urzedzie. Masz na mysli cos konkretnego czy jak zwykle to co piszesz
            jest lustrzanym odbiciem niezmierzonej glebi twego jestestwa ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka