jaafrica 26.03.08, 08:24 PRAWIDŁOWA nazwa strony to www.berlin-polska.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stettinerin Re: Wjazd do Umweltzone można kupić w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 10:44 Ludziki! Jadąc do Berlina po drodze kupuje się naklejkę za 5 euro. Trwa to wszystko moze z 10 minut (wklepanie danych z dowodu rejestracyjnego do laptopa przez osobę wystawiającą zezwolenie). Nadbić trzeba tylko tyle drogi i czasu ile potrzeba na dojazd do Schwedt z autostrady. Wszystkiego razem jakieś pół godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Wjazd do Umweltzone można kupić w necie 26.03.08, 11:47 Nie pierwsza firma, która chce na tym zarobić... Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi W NECIE? 26.03.08, 12:58 Myslalalem, ze to jakis gimnazjalista napisal? Mowimy "w Internecie", "w Sieci". Odpowiedz Link Zgłoś
pjq Wjazd do Umweltzone można kupić w necie 26.03.08, 13:39 Witam, kilka punktow jako komentarz do artykulu: 1. > W stacji obsługi przy ul. Floriana Szarego naklejka (plus > obowiązkowy przegląd techniczny) kosztuje aż 183 zł. Stacja przy ulicy Szarego juz od jakiegos czasu oferuje plakietke za 120 PLN brutto. 2. > Np. na Allegro.pl jeden ze sprzedawców deklaruje, że ma ich 100 > sztuk w cenie 60 zł plus koszty wysyłki. Nie ma jednak żadnej > gwarancji, że za te pieniądze dostaniemy oryginalną nalepkę. Nie wiem, dlaczego dla autora zakup na Allegro ma automatycznie oznaczac zagrozenie dla kupujacego. Wedlug mnie dzieki koniecznosci rejestracji i weryfikacji sprzedajacych oraz systemowi komentarzy jest to bezpieczna forma zakupu. Allegro umozliwia tez latwy i bezpieczny kontakt ze sprzedajacym. A poza tym dziwi mnie, ze autor nie podaje dla porownania tanszych ofert z Allegro. 3. Artykul zawiera bledy merytoryczne: a. > Najlepiej mieć zieloną: uprawnia ona dożywotnio do jeżdżenia po > całym mieście. Prawo do zakupu plakietki w tym kolorze mają > posiadacze aut z silnikiem benzynowym wyprodukowanych nie wcześniej > niż w 1995 r. Jesli chodzi o samochody benzynowe, to plakietki sa wydawane dla tych zarejestrowanych od 01. stycznia 1993. b. > Starsze auta mogą liczyć na karty żółte lub czerwone, które z > czasem stracą ważność. Plakietka jest wazna bezterminowo dla danego samochodu. Powodem do koniecznosci zmiany naklejki moze byc zmiana numeru rejestracyjnego albo wymiana przedniej szyby (oryginalna plakietka funkcjonuje na podobnej zasadzie, jak polska naklejka z numerem rejestracyjnym). Autor prawdopodobnie chcial przekazac, ze z czasem wjazd do strefy ma zostac ograniczony dla samochodow z niektorymi plakietkami. c. > Samochody z dieslem wyprodukowane przed 30 września 1996 r. nie > dostaną naklejki na wjazd. W przypadku diesli data graniczna jest 01. stycznia 1997. Data podana przez autora odnosi sie do samochodow ciezarowych. d. > Przepisy o kolorowych plakietkach obowiązują przejściowo. W 2010 r. > ma pozostać tylko plakietka zielona. Co do tej kwestii, to dla roznych miast sa rozne plany. Wjazd do stref bedzie ograniczany dla samochodow z roznymi plakietkami (niekoniecznie od razu dla czerwonych i zoltych), a ma tak byc w miastach, ktore sie na to zdecyduja. Dla mnie wyglada to na artykul oparty na stronie z oferta jednej z firm. Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. W uzupelnieniu IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.08, 16:43 Nalepke moga otrzymac rowniez starsze pojazdy o ile ich posiadacz na wlasny koszt doprowadzi je do klasy emisji wymaganej przez regulacje umweltzone - daty podaje sie ze wzgledu na wymog EU na produkowane pojazdy ktore mialy obowiazek spelniac w moemencie wejscia na rynek okreslone normy emisji. Pojazdy historyczne zwolnione sa z obowiazku uzyskania plakietki (i moga wjechac do umweltzone) o ile sa zarejestrowane i odpowiednio oznaczone (kolor tablicy i wpis jako pojazd historyczny) Odpowiedz Link Zgłoś
pjq Re: W uzupelnieniu 26.03.08, 16:59 Zgadzam sie z tymi informacjami. Moja opinia wynikala z punktu widzenia autora artykulu, ktory opisywal procedure zamowienia Plakietki przez Internet. Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
pjq Oferta specjalna 26.03.08, 15:41 Zachecam do skorzystania ze specjalnej oferty - proponuje 7 plakietek z 20% znizki i wysylka gratis: allegro.pl/item336070635_plakietka_umweltzone_berlin_niemcy_promocja_fv.html Wystarczy tylko znalezc haslo na stronie "O mnie" ;) Pozdrawiam, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
marcus.wolf Mogą i starsze.... 26.03.08, 15:49 Ja mam auto z 1990 r i mam zielona plakietkę, Jeżeli ktoś ma niemiecki brief to na podstawie tzw. numeru klucza może dostać naklekje do starszego auta (można to sprawdzić w necie jaką się dostanie). Pechowcy bez brifu - niestety rocznikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Mogą i starsze.... IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.08, 16:46 lub po badaniach emisji i spelnieniu normy czystosci (Niemcy doplacali do konwersji starszych samochodow tak by spelnialy one normy na czystosc spalin) Odpowiedz Link Zgłoś
pjq Wjazd do Umweltzone można kupić w necie 27.03.08, 11:05 Promocja nadal aktualna - 20% znizki i wysylka gratis: allegro.pl/item336070635_plakietka_umweltzone_berlin_niemcy_promocja_fv.html Wystarczy tylko znalezc haslo na stronie "O mnie" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pjq Re: Wjazd do Umweltzone można kupić w necie 27.03.08, 11:07 Prawidlowy link to: allegro.pl/item336070635_plakietka_umweltzone_berlin_niemcy_promocja_fv.html Odpowiedz Link Zgłoś
pjq Re: Wjazd do Umweltzone można kupić w necie 29.03.08, 19:10 4 osoby juz skorzystaly z promocji, czekaja jeszcze 3 sztuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
umweltzone Wjazd do Umweltzone można kupić w necie 27.12.08, 10:34 Plakietke UmweltZone można również kupić u mnie tzn wyrabiana jest w autoryzowanym serwisie warsztacie samochodowym w niemczech,jest to najtaniej i najszubciej w Polsce wiecej informacji pod tel 669 333 086. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Japis Poprostu jedz do Berlina i kup w najbliższej Dekrz IP: *.szczecin.mm.pl 27.12.08, 21:26 Narodzie - jedz normalnie do Berlina , spawdz w necie adresy punktów Dekry wydających plakietki , wybierz tą którą masz po drodze . Kup plakietke płacąc 5 Euro i pokazując Polski dowód rejestracyjny (bez głupot o briefie itp.) Nie ma mozliwosc kupna legalnych plakietek na Allegro to napewno wydrukowane przez cwaniak podróbki, mimo wszystko niemcy ewidencjonują wszystkie wpisy , jeżeli dupną Cię z taką głupią podróbka beda klpoty, Po co chcecie wcześniej kupowć te nalepki - strefa to tylko scisłe centrum Berlina - jakby wnętrze sieci kolejki U-bahn . Po co ta panika i bzdety ?? Wjechałem do miasta, kupiłem, pojechałem dalej - polecam to samo.... Odpowiedz Link Zgłoś
weronikaa28 Re: Poprostu jedz do Berlina i kup w najbliższej 04.06.09, 11:30 Nalepki ekologiczne dostępne są już w Polsce. Można je nabyć w stacjach kontroli pojazdów SKP Partenr DEKRA, w Partnerskich Biurach Rzeczoznawczych DEKRA oraz w centrali DEKRA Polska w Warszawie. Spis wszystkich placówek na stronie www.dekra.pl Istnieje możliwość złożenia zamówienia online na stronie DEKRA Polska oraz otrzymania plakietki pocztą lub kurierem. Kontakt mailowy: nalepka@nalepka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.BerlinZone.pl www.BerlinZone.pl IP: *.globalconnect.pl 24.01.09, 15:47 Plakietki dostępne na www.BerlinZone.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaspis Re: www.BerlinZone.pl IP: *.szczecin.mm.pl 24.01.09, 21:53 Ciekawi mnie jedna sprawa- nawet dwie- niespecjalne podobieństwo plakietek na fotkach z oryginałem , wpis maszynowy(drukowany) wszyskie plakietki eydawane w Dekra w Berlinie mają wpisany numer auta czrnym pisakim , wypisywali mi 3 takie palietki na auta rodzinie, ani nie widziałem u niemcóe plakietki z drukowanym numerem rejestradcyjnym pojazdu- chyba pomysłowość rodaków nie zna granic . - powtarzam 5 Euro nawet po 4.50 = 22,50 PLN i można dojechać w Berlinie bez problemu do jednej z wskazanych stacji i ją kupić na miejscu . Odpowiedz Link Zgłoś
weronikaa28 Wjazd do Umweltzone można kupić w necie 04.06.09, 11:32 Nalepki ekologiczne dostępne są już w Polsce. Można je nabyć w stacjach kontroli pojazdów SKP Partenr DEKRA, w Partnerskich Biurach Rzeczoznawczych DEKRA oraz w centrali DEKRA Polska w Warszawie. Spis wszystkich placówek na stronie www.dekra.pl Istnieje możliwość złożenia zamówienia online na stronie DEKRA Polska oraz otrzymania plakietki pocztą lub kurierem. Kontakt mailowy: nalepka@dekra.pl Odpowiedz Link Zgłoś