Dodaj do ulubionych

firmy w Szczecinie

12.05.08, 14:12
Witam,
mam pytanko czy w naszym kochanym miescie nie ma juz zadnej duzej firmy o
stabilnej pozycji na rynku oprocz PZM i Stoczni Szczecinskiej(ta moze nie jest
tak ustabilizowana)?
Czy mi sie wydaje czy tu mozna zrobic tylko kariere przedstawiciela handlowego?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mike Re: firmy w Szczecinie IP: 83.19.187.* 12.05.08, 15:02
      Hej,

A czego konkretnie szukasz? Jest spora ilość dużych firm, szczególnie w branży
      nowych technologii, produkcji, nie tylko w samym mieście.

Byłem na 4 rozmowach ostatnio i 4 wyszły pozytywnie, teraz muszę myśleć, którą
      wybrać.

Wszystko od tego zależy co chcesz robić.

Nie załamuj mnie proszę wypisywaniem tekstów o braku firm w stabilnej pozycji na
      rynku w Szczecinie. Wystarczy się rozejrzeć i jest tego dość sporo.
    • h-moll Re: firmy w Szczecinie 12.05.08, 15:24
      Zależy, co uważasz za karierę. Jeśli jesteś (bez urazy) lub chciałbyś udawać kompletnego durnia, krętacza, asertywnego chama, kreatywnego prostaka, nowounijnego prymitywa, grubianina, ale z kasą i koneksjami, lizusa, co każdemu w d.. wejdzie bez wazeliny, cwaniaka, co po trupach ..., to dodatkowo (chociaż to nie jest absolutnie konieczne) podczepiając się pod jakąś partyjkę pseudopolityczną, masz karierę gwarantowaną wcześniej niż później. Natomiast jeśli jesteś (tu udawać trudniej) mózgowcem, wszechstronnie wykształconym, rzetelnym, pracowitym, kulturalnym i ambitnym człowiekiem, to nie masz czego szukać na dodze tzw. "kariery". Ale wyżyć tu można, jak wszędzie, tyle, że mniej spektakularnie (bez nowego BMW czy merca, bez posiadłości z kortem i basenem itp.). Coś za coś.
      • Gość: Oko sokole Re: firmy w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 16:15
        mam nadzieje h-moll ze w sexie lepiej sobie radzisz niz w zyciu, bo
        inaczej krzywdzisz tez partnera. dobre studia specjalistyczne w
        szczecinie daja naprawde niezle zarobki. a drogie auto nie jest
        wyznacznikiem wielkiej kasy uwierz mi;) chyba ze masz murzynskie
        podejscie do zycia
      • Gość: Mike Re: firmy w Szczecinie IP: 83.19.187.* 12.05.08, 16:20
        No wiesz...takie typowe pisanie, ze ktos wszechstronny, pracowity itp nie ma co
        tu szukac, oznacza, ze pewnie tu nie mieszkasz, bo sam sie tak charakteryzujesz.

Akurat taki jestem i mam co tu szukac:) A kariere na pewno sie uda zrobic na
        swoj sposob.

Haha, najsmieszniejsze jest to co mowisz o przynelezeniu do partii, itp, zaden z
        moich znajomych w Sz-nie (28 lat mam) nie przynalezy do zadnej partii, maja
        fajne stanowiska w skandynawskich firmach w Sz-nie (firmy to nie giganty) ale
        zarabiaja calkiem sporo jak na Sz-n (4-6k brutto).

pozdro
        • h-moll Re: firmy w Szczecinie 12.05.08, 17:42
          Szanowny Kolego.
          Bardzo Cię proszę, przeczytaj mój tekst jeszcze raz, tym razem bardziej uważnie.
          Pytałem, co uważasz za karierę, bo kariera i "kariera" to często dwie różne sprawy, albo przynajmniej różnie rozumiane.
          Jeśli Ty to rozróżniasz, to nie wiem, czemu nie chwyciłeś ironii w wątku o tzw. "karierze".
          Poza tym, przecież napisałem wyraźnie, że nie jest tak źle, o ile nie chodzi człowiekowi wyłącznie o kasę i blichtr.
          Tak, czy owak, życzę udanej kariery, byle nie w trybie wyścigu szczurów, bo wtedy nadejdzie taki moment, że nie będziesz mógł się przejrzeć w lustrze, a prawdziwych przyjaciół będziesz szukał w internecie.
          PS. Czemu nie szukasz szczęścia np. w tych skandynawskich firmach?
          • Gość: Mike Re: firmy w Szczecinie IP: 83.19.187.* 12.05.08, 23:24
            Oj...ironie to ciezko przez net wychwycic. Ale jesli chciales ja przekazac, to
            zwracam honor.

Daje rade. A pracuje akurat w polsko-szwedzkiej firmie, wiec to jest quasi
            skandynawska:) Szczescie "zawodowe" tutaj poki co znajduje.

pozdro
    • switonemsi Re: firmy w Szczecinie 13.05.08, 08:32
      Po czym wnosisz taki wniosek? Jest mnóstwo takich firm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka