exman 10.08.08, 07:19 ... no i o tym to akurat możemy pomarzyć. A tyle się facet napinał, że to jego specjalna strefa wpływów. Będzie wysyłał innych. Zakład ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ala naczelny trollu exman, juz od rana dręczysz ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 07:25 swoimi nic nie wartymi wpisami, troche honoru i wiedzy, lecz ta zalezność od kompa. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: naczelny trollu exman, juz od rana dręczysz l 10.08.08, 07:30 No tak z tą różnicą że ja tu wpadam a ty ślęczysz, bo ci za to płacą. pozdrawiam, miłej niedzieli :) Ex. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: naczelny trollu exman, juz od rana dręczysz l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 07:45 jest dokładnie odwrotnie trollu exman ------------------------------------------ wptv.wp.pl/wid,10218372,news.html?ticaid=16667 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorza Prawicy Tylko o. Rydzyk nas wyzwoli ! IP: *.chello.pl 10.08.08, 08:05 Dzis tylko Radia Maryja mogę słuchać i oglądam tylko telewizję Trwam. Bo tylko ojcu Rydzykowi mogę ufać, po Janie Pawle tylko on pozostał nam. Radio Maryja póki my żyjemy nie zginie nigdy, choć ma złego wroga. Z ojcem Rydzykiem, rodziną staniemy, za jego dziełem stoi Matka Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cew. nie na temat, taki gamoń jestes że czytać nie umie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 08:31 ach ta hołota antypisowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holota Re: nie na temat, taki gamoń jestes że czytać nie IP: *.globalconnect.pl 10.08.08, 09:15 ciekawe, holota wyzywa innych od holoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsd Re: nie na temat, taki gamoń jestes że czytać nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 09:49 zdziwiło cie ze zawsze na zwolennikow PiS mówili hołota ? tylko hołota przeciwników politycznych wyzywa, wiec jasne ..... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as killar to też hołota kluska też ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.08, 10:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: killar to też hołota kluska też ? IP: *.chello.pl 10.08.08, 10:34 A gdzie głos Legendarnego Noblisty Elektryka z Gdańska, nie ma dnia ,żeby nie zabrał głosu w jakiejkolwiek sprawie nawet go nie dotyczącej. A teraz milczy . Oficer kierowca mietek skazał czto nie nada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Christal jak moz*na spokojnie spac* IP: *.hsi3.kabel-badenwuerttemberg.de 10.08.08, 10:57 jak w Georgien ludzie moga, Peking mnie nie interesuje czy P.Kaczyn*ski cos+ pomorze Gruzji nawet Bush nie ma wplywu, chyba ,z*e nowa wojna wybuchnie przy okazji pokazywali morze czarne i jak pelno ludzi na plaz*y Georgia jest nad Kaspijskim Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Prezydent Kaczyński leci do Gruzjii 10.08.08, 10:59 Kaczyński zaczeka, jak będzie pewien, że nie dostanie w pier..ol to poleci. Jako ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. naczelny trollu exman, juz od rana dręczysz ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 11:02 napisz cos o sukcesach Tuska,bo nie można przesłuchać jak ludzie klną Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: naczelny trollu exman, juz od rana dręczysz l 10.08.08, 11:04 Ewakuacja Polaków trwa, Rosjanie chyba zaatakują stolicę Gruzji. Kaczorku, czas na Ciebie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W. Re: naczelny trollu exman, juz od rana dręczysz l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 11:12 O nie, tylko nie na obiad u wytrzeszcza a sukcesy, oddtajnisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Kaczor mocny tylko w pysku 10.08.08, 11:35 wojne widział tylko na filmach, te jego nastroszone piórka są powalające, he,he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Christal ordery dawac* /teraz pan K, ma okazje IP: 78.42.22.* 10.08.08, 11:38 w historie wejs*c* Pan Kaczyn*ski zatrzyma wojne w Gruzji po roku stawiamy pomniki tym bochaterom Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: ordery dawac* /teraz pan K, ma okazje 10.08.08, 11:47 Szygło poleci na rozpoznanie sytuacji, he,he siedzi cichutko ten dzielny kieszonkowy żołnierzyk Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: ordery dawac* /teraz pan K, ma okazje 10.08.08, 11:54 Akcja kryptonim "kartoflanka", tajne przez poufne, uwaga, uwaga ... historia zmienia bieg ! Do akcji wchodzi tajemniczy agent PoTEJTO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Christal halo co tak krzyczycie IP: 78.42.22.* 10.08.08, 14:29 ja opowiem co do tej pory bylo 13.00 Pizzeria kelberer pizza sole mi jo deser lody truskawkowe maly spazerek i znowu tu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: halo co tak krzyczycie IP: *.chello.pl 10.08.08, 14:38 I miejmy nadzieję ,że tam zostanie. Tylko niech zabierze ze sobą Jarosława i jego switę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbn Re: halo co tak krzyczycie komuszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 14:42 Bolka i "chorobe filipińską" niech zostawi byscie byli w swoim towarzystwie Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: halo co tak krzyczycie komuszki 10.08.08, 17:23 Sytuacja robi się nieciekawa. Rosjanie twierdzą, że zginęło 2 tys. ludzi, Gruzini, że setka ledwie...może tak nasz super agent POtejto przeliczy ...wchodzimy do akcji kryptonim "Frytki". Akcję sponsoruje MacDonald Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Prezydent Kaczyński leci do Gruzjii 10.08.08, 19:12 wiadomosci.onet.pl/1804534,11,item.html wiedziałem, że ten człowiek nie żartuje...ale walnął, stroną internetową, brawo panie prezydencie !!!! Może teraz czas na zrzuty papieru toaletowego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heja Pij gruzińskie wina - nie bój sie Putina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.08, 19:14 co wy na to komuszki ? Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Pij gruzińskie wina - nie bój sie Putina 10.08.08, 19:33 powiem tak, chylę czoła przed tym heroicznym gestem naszego, ...., prezydenta...ja też udostępnię swoja stronę www. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Kaczyński mocny tylko w gębie 10.08.08, 21:25 napina się , naburmusza, a potem stroi focha i trzęsie kuprem Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: Prezydent Kaczyński leci do Gruzjii 10.08.08, 23:54 Exman zawsze mozesz wycalowac d.upe Putina, wirtualnie jak przypuszczam.Nie wiem czy po pijaku czy na trzezwo, bo zdaje sie u ciebie to bardzo krucha granica miedzy tymi stanami... Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Prezydent Kaczyński leci do Gruzjii 11.08.08, 06:57 Widzisz mamoń, mam teraz okazję do odegrania i mógłbym rzucić tu tekstem o np. permanentnym stanie napięcia przedmiesiączkowego ale się powstrzymam. Potrafię, w przeciwieństwie do Ciebie. Udanego tygodnia życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
ziege77 Re: Prezydent Kaczyński leci do Gruzjii 11.08.08, 07:43 widzisz Ex- konflikt Gruzińsko - Rosyjski ma sie nijak do Twojej niecheci i twych szyderstw wobec głowy panstwa. najwyrazniej nie stac ciebie na obiektywizm i zrozumienie dzialan dyplomacji oraz jakie zadania i za co jest odpowiedzialny prezyent kraju . tak sie składa ze widzialam w tvp wywiad z naszym prezydentem mowił z sensem, z dystansem - jak to zazwyczaj bywa w pierwszych godzinach tej tragedii - jak kto woli konfliktu , wojny czasmi lepiej jest sie zamknąc w tematach o ktorych mało sie wie ... Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Prezydent Kaczyński leci do Gruzjii 11.08.08, 07:56 Jakkolwiek ten konflikt się nie skończy, biuro naszego prezydenta uzna to za swój sukces a jak będzie mogło, dokopie chętnie Radkowi. I tylko o to mi chodzi. Bo nigdy nie poznamy prawdy, wszak to święty przywilej dyplomacji :) Pozdrawiam ziege77. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Prezydent Kaczyński leci do Gruzjii 12.08.08, 07:11 Dwa dni się zastanawiał. A tam codziennie setki ludzi ginie. Jednak w sumie dobrze się dzieje, że wogóle poleci. Będzie miał szansę na poprawę swego wizerunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poloneZ Re: Prezydent Kaczyński leci do Gruzjii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 07:36 Tylko po co on tam leci. Gruzini wycofali wojska, proszą Putina o rozmowy, błagają o litość, alarmują, że giną ludzie. W odwecie ruscy opanowali już pół Gruzji a jutro lub pojutrze będzie juz po ptakach i po niepodległej Gruzji. No chyba, że darowane wina gruzińskie trza ewakuować, ale po cholere do tego mu świta pribałtycka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sem Re: Prezydent Kaczyński leci do Gruzjii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 08:23 tiny.pl/22n7 Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: Prezydent Kaczyński leci do Gruzjii 12.08.08, 08:44 Bo to kozak jest. Nie jak ten kwach uległa szmata. Niemcy siedzą cicho, bo jak putin zakręci kurek, to niemiaszki giną. Sobiepan ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem... Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: Prezydent Kaczyński leci do Gruzjii 12.08.08, 09:45 W razie czego zamknie się w kiblu. Żeby tylko papieru nie zbrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Czy jest sens lecieć ? 12.08.08, 11:34 Kaczyński jednak twierdzi, że poleci...zdumiewa mnie ten człowiek coraz bardziej. O co chodzi kochani, o co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Czy jest sens lecieć ? 12.08.08, 11:42 He he he Kaczory znienawidzą Sarkozjego:) Prezydent Swojego Brata brylował, a tu taki ups!:)) Cóż Kaczorek lubi wino, a w Gruzji wina pyszne:) Tyle jego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Czy jest sens lecieć ? IP: *.server4you.de 12.08.08, 11:44 exman napisał: > Kaczyński jednak twierdzi, że poleci...zdumiewa mnie ten człowiek > coraz bardziej. O co chodzi kochani, o co chodzi ? leci - źle, bo poleci jako ostatni jednak leci jako pierwszy - źle, bo po co on tam leci? exman, twoja pokrętna logika jest bardziej skomplikowana niż kobieca(a może ty baba jesteś?) tobie przeszkadza Kaczyński samym swoim istnieniem, tak jak ty przeszkadzasz swoim istnieniem np. mi Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Czy jest sens lecieć ? 12.08.08, 11:59 Poważny polityk poleciał do Moskwy. Pajace zaś robili szopkę głównie. Pytanie do zatroskanych o interes Polski: Komu Rosjanie sprzedadzą taniej ropę. Z kim zawrzą korzystniejsze umowy? Z Francją, czy z Polską? Może do PiSdzielców dotrze, że Polska będzie długo płaciła rachunki za głupotę Kaczyńskiego. I nie o agresja rosyjską idzie. Ciewaki mnie, jak kłapanie kaczego dzioba oceniają biznesmeni robiący interesy w Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Czy jest sens lecieć ? IP: *.chello.pl 12.08.08, 14:17 To że leci to wiemy, ale najważniejsze jest czy " wraca'? Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Czy jest sens lecieć ? 12.08.08, 14:41 Jeśli gruzińskie wina są tak pyszne, jak je opisują, to kto wie? Może zostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trollica Re: Czy jest sens lecieć ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 14:46 predzej ciebie trollu do wariatowa zabiorą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: Czy jest sens lecieć ? IP: *.chello.pl 12.08.08, 17:06 Taki pewny bo na kaczki sezon dopiero od 15 sierpnia!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Christal podziwiam p.Kaczyn*skiego bo..wojna jest IP: *.hsi3.kabel-badenwuerttemberg.de 12.08.08, 17:09 troche cicho ale trupy sa, i mys*le, z*e bardzo niebezpiecznie tam napewno rodzina martwi sie, Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Czy jest sens lecieć ? 12.08.08, 17:39 Taaa. Wzorem bolszewików macie zamiar psychuszki otwierać? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Czy jest sens lecieć ? 12.08.08, 21:38 exman napisał: > Kaczyński jednak twierdzi, że poleci...zdumiewa mnie ten człowiek > coraz bardziej. O co chodzi kochani, o co chodzi ? ........ o autoreklamę Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 gest jest piekny - taki pokojowy, ale 12.08.08, 17:40 gest jest piekny, taki pokojowy, solidarnosciowy, ale zgadzam sie z opinia BOR - TO GŁUPOTA, bo jak by nie daj Bóg samolot stracono, albo jakis zamach byl, to co KOLEJNA WOJNA NAS BY CZEKALA? Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: gest jest piekny - taki pokojowy, ale 12.08.08, 19:41 andreas.007 napisał: > gest jest piekny, taki pokojowy, solidarnosciowy, > ale zgadzam sie z opinia BOR - TO GŁUPOTA, > bo jak by nie daj Bóg samolot stracono, albo jakis zamach byl, > to co KOLEJNA WOJNA NAS BY CZEKALA? > > Wojna o "malucha" ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: gest jest piekny - taki pokojowy, ale IP: *.mudkipz.nl 12.08.08, 19:48 lech.niedzielski napisał: > Wojna o "malucha" ?!!! Czy ci się to podoba czy nie ten "maluch" jest twoim prezydentem i choćbyś pękł to tego przez następne dwa lata nie zmienisz, kmiotku. Chyba że twoim jest Pu... o przepraszam! Miedwiediew! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania pełny ignor dla utrwalacza wladzy ludowej niedziel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 20:04 niedzielskiego, wszedzie go pędzą, nachała, Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: pełny ignor dla utrwalacza wladzy ludowej nie 12.08.08, 21:17 Kartofel, jak przegra temat ropy i gaz to polegnie...macie jakieś wątpliwo0ści ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Christal U nas wogo*le nic o Republic of Poland/ samolot IP: *.hsi.kabelbw.de 12.08.08, 21:27 o tym jak P.Kaczyn*ski polecial do Gruzji kiedy ma tam przyleciec* wogule w niemieckich dzieniku nic na ten temat czy to tak nie waz*ne, nasza A.Kancler na Urlopie imtez* cicho gdzies* jest ale za to Francuski Sarkozi tam w Moskwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: pełny ignor dla utrwalacza wladzy ludowej nie IP: *.anonymizer.ccc.de 12.08.08, 21:29 Godzina 21.15 - na forum pojawia się beatrix13 godzina 21.17 na forum pojawia się exman przypadek? nie sądzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy Re: pełny ignor dla utrwalacza wladzy ludowej nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 22:16 Wrócili z jednej,partyjniackiej odprawy Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: pajac 12.08.08, 22:40 kartofel jak dla mnie to pajacuje i nic wiecej ,popieram gruzinów (żeby nie było watpliwosci) ale pajacowanie kartofla i taka ostentacyjna wrogość do rosji przyniesie nam wiecej kłopotów i strat niz korzysci ,gruzinom zresztą też bo jezeli już to trzeba za nimi lobowac w uni w nato na europejskich politycznych salonach a nie na propagandowych wiecach które tylko wzbudzją agresje i jeszcze wiekszą przemoc u ruskich .być stanowczym i skutecznym to nie to samo co nieodpowiedzialne pajacowanie pod publiczke za które mozemy wszyscy słono zapłacić, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Christal spotkaja, oni Sarkozy czy nie IP: *.hsi.kabelbw.de 12.08.08, 22:43 gruzja tez* cos* nie winna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Christal p.Kaczynski-solidarnosc z Gruzja, a Sarkozy? IP: *.hsi.kabelbw.de 12.08.08, 22:48 www.tagesschau.de/ausland/georgien376.html Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: p.Kaczynski-solidarnosc z Gruzja, a Sarkozy? 12.08.08, 23:09 problem w tym że liczące sie panstwa europy myslą jak tu dysksretnie acz skutecznie i na miare obecnych realiów gruzji pomóc a nie bezsensownie za gruzje(razem z nia zresztą) umierać jak chce nasz nieodpwiedzialny kartofel .tak naprawde my czy litwa itd. oprócz rozdzierania szat nic nie jestesmy im sami w stanie realnie pomóc czy nawet zagwarantowac ,wszystko to zalezy właśnie natomiast od takich przywódców jak sarkozy czy krajów jak niemcy ,my mozemy byc co najwyzej posrednikiem ale kartofel z bratem juz tak nawywijali że ruskie juz nawet za posrednika nas nie strawią.Nieodpowiedzialna nadgorliwośc jest gorsza od faszyzmu, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: p.Kaczynski-solidarnosc z Gruzja, a Sarkozy? IP: *.chello.pl 13.08.08, 00:55 Sikorski dostał załamania nerwowego podczas lotu do Tibilisi, podróż spędził w toaletce samolotowej. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: p.Kaczynski-solidarnosc z Gruzja, a Sarkozy? 13.08.08, 02:03 od sikorskiego to akurat mogliby wszyscy uczyc sie odwagi,jak sikorski biegła po afganistanie ze stingerami na plecach to ty pod szafe wchodziłeś, he he . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: p.Kaczynski-solidarnosc z Gruzja, a Sarkozy? IP: *.chello.pl 13.08.08, 09:37 Czy Sikorski został zwerbowany już tam w Afganistanie, czy jeszcze przed wyjazdem z Polski, czy już pod koniec lat 80 tych przez Mosad? Bo chyba nie wątpisz , że czysty nie jest ten przyjaciel Dukaczewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poloneZ Re: Prezydent Kaczyński leci do Gruzjii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.08, 07:29 Słyszeliście co ten Bonze Kurduple Dorectore powiedział w Tbilisi: " ...przyjechaliśmy tu po to by podjąc walkę ". Qrwa pogieło go! Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Prezydent Kaczyński leci do Gruzjii 13.08.08, 07:36 Prezydent jest samodzielnym dorosłym politykiem; sam wie, co ma mówić, zwłaszcza że ma ze sobą świetnych doradców od PR, ministra Michała Kamińskiego, posła Adama Bielana. Są z nim w Gruzji i zajmują się całą sferą propagandową prezydenta hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 czy Kaczyński nie przypomina Maliniaka z 40-latka? IP: *.chello.pl 13.08.08, 08:08 bo moim zdaniem tak. Mały kurdupel robi sobie kosztem Polaków kampanię prezydencką wśród kaczystów i normalnych inaczej. Ktoś mu tego dziuba w końcu powinien zamknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: czy Kaczyński nie przypomina Maliniaka z 40-l 13.08.08, 08:26 Kamiński, właśnie leci w Trójce, co ten człowiek wygaduje...według jego słów, Kaczyński jest główną postacią, która rozdaje dzisiaj karty w Gruzji. Kamiński to jednak nie Richelieu, ładuje z otwartymi oczami takie bzdury, że na wiorstę czuć tu bezradność i brak koncepcji, jak tu się teraz ustawić, by po tyłku nie zarobić...no bo wiadomo już, że dzięki Kaczorowi, za gaz zapłacimy wkrótce o parę złotych więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: czy Kaczyński nie przypomina Maliniaka z 40-l 13.08.08, 08:53 Maliniak coś potrafił i coś umiał ... . Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 czy Kaczyński nie przypomina Maliniaka z 40-latka 13.08.08, 09:01 Kaczor przecież jest profesorem prawa, ponoć Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: No i przegrałbyś Exmanku 13.08.08, 09:13 ... no i o tym to akurat możemy pomarzyć. A tyle się facet napinał, że to jego specjalna strefa wpływów. Będzie wysyłał innych. Zakład ? Kaczor to ma jaja. Nie wiedziałeś? Sobiepan ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem... Odpowiedz Link Zgłoś
exman Wygrałem Sobiepanku1 :) 13.08.08, 09:29 Zważ, że Duckie poleciał już po zawieszeniu działań wojennych, w zasadzie to po zupie było, Francuz go kiwnął aż miło. Liczyłem, że jak taki chojrak z naszego prezydenta, to wsiądzie w pierwszy samolot jeszcze w sobotę...no tak, ale pewnie biletów nie było. Pozdrawiam serdecznie, pogoda się klaruje na kolejny polski weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: Wygrałem Sobiepanku1 :) 13.08.08, 13:10 Co do francuza masz racje, co do kaczora w połowie. Decyzja o jego wylocie,aby powarczeć na ruskich zapadla przed decyzją zawieszenia kary na gruzinow. Pogoda w sam raz na jakiś wypad. Ja wypie..m po za zapyziałe miasto. Miłego i sympatycznego spędzenia weekendu. Sobiepan ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: czy Kaczyński nie przypomina Maliniaka z 40-l 13.08.08, 18:16 henio56 napisał: > Kaczor przecież jest profesorem prawa, ponoć i widzisz jaka jest róznica miedzy postkomunistcznym profesorem który nie zna nawet żadnego jezyka (łączie z polskim he he) a absolwentem oxfordu sikorskim ,że o wyglądzie kulturze prezencji i pochodzeniu nawet nie wspomne, porównanie jest takie "pajac -pan", he he. Odpowiedz Link Zgłoś
korfi Oj, dostaniemy po dupie 13.08.08, 09:52 Niezależnie od tego kto w tym konflikcie ma rację, Polska odczuje na własnym tyłku skutki postawienia się Moskwie. Oczywiście można doszukiwać się jakiś dalekowzrocznie pozytywnych skutków zdecydowanej postawy Kaczyńskiego, ale to dość karkołomne przewidywania. Uważam, że Rosjanie nie wdając się w zbytnią dyplomację wykorzystają to jako pretekst i przypieprzą nam kilka razy dla przykładu. I może boleć. ------------------------------------------------------- Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: Oj, dostaniemy po dupie 13.08.08, 13:17 Zawsze Polska dostaje po dupie. Dostawała jako posłuszny kundel,dostanie jako odszczekujący się rasowy pies. Wolę to drugie. Sobiepan ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anzelm ale tym razem znowu nie bedziemy wiedzieć za co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 13:22 Zamiłowanie do Rosji dzięki której mogli przejąć w Polsce władzę dokonując ludobójstwa na polskich patriotach jest w pełni zrozumiałe. Ten gatunek ludzi zawrze nawet pakt z diabłem jeżeli będzie dla nich korzystny, a wszystkie swoje zbrodnie, zdrady i szwindle zakrzyczy w mnożących się jak bakterie mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Christal ten film 40-lat minelo byl i jest dla duszy IP: *.hsi.kabelbw.de 13.08.08, 14:18 bo dusza musi sie. pos*miac* inne polskie filmy s*mieszne czy powaz*ne mnie jakos* nie interesuja, ale jak widze te stare ja te 40-lat..... to czasy moich rodzicow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das niecha tam nie bierze Sikorskiego bo nawali w gaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 18:21 politbiuro.pl/politbiuro/1,90039,5585900,Sikorski_bal_sie_w_Tbilisi__Karski__Trzymal_sie_blisko.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XiazeLuka Co się działo w samolocie :-) IP: 195.72.91.* 18.08.08, 16:17 Rządowy samolot specjalny w locie do Tbilisi. Na pokładzie pięciu szefów państw plus przyzwoitka delegowana przez jednego premiera. PREZYDENT POLSKI – Witam, drodzy przyjaciele. Lecimy walczyć, więc zastanówmy się wspólnie, jaką taktykę obrać. PREZYDENCI LITWY, ŁOTWY, ESTONII i UKRAINY [unisono] – Co tam mamroczesz? PREZYDENT POLSKI [wskakuje na fotel] – Powiedziałem, że musimy się naradzić, jak prowadzić naszą wspólną walkę o wolność Gruzji i naszego oddanego druha, Grigorija Saakaszwilego. PREZYDENT ŁOTWY – Grigorija? PRZYZWOITKA – Pan prezydent miał na myśli zapewne Michała Saakaszwilego. PREZYDENT ŁOTWY – To dlaczego od razu tak nie powiedział? PRZYZWOITKA – To długa historia. Zaczęła się 1 września 1939 roku na Westerplatte, skąd na Syberię trafił Janek Kos, by po pokonaniu kolejnych 5000 kilometrów spotkać się nad Oką z pewnym gruzińskim twardzielem… PREZYDENT LITWY – Kolega z Polski spotkał się w 1939 roku nad Oką ze Stalinem? No, ładnie, a to nas posądza się o kolaborację z nazistami w 1941, a tu proszę, sami żeście nie lepsi. PRZYZWOITKA – Nie, nie, to nie tak. Mówiłem, że to długa historia, proszę nie wyciągać pochopnych, krzywdzących wniosków. PREZYDENT ESTONII – To jak wyjaśni pan konszachty ze Stalinem? PRZYZWOITKA – Nie było żadnych konszachtów! Spotkał się nie pan prezydent, lecz Janek Kos, i nie ze Stalinem, lecz Saakaszwilim! PREZYDENT ESTONII – Wasz agent Kos pertraktował potajemnie z Saakaszwilim? Ponadregionalna polityka za naszymi plecami – i to się nazywa solidarność? Czego jeszcze nie wiemy? PREZYDENT POLSKI – Zaszło nieporozumienie. Pan minister nawiązał do pewnego dzieła literackiego, zresztą niezbyt wartościowego. Nie ma o czym mówić. Zajmijmy się zasadniczym tematem… PREZYDENT LITWY – Tak, tak, „nie ma o czym mówić”. A potem okazuje się, że człowiek nie ma dokąd wracać, bo w jego gabinecie urzęduje generał Żeligowski. PREZYDENT POLSKI – Dramatyzuje kolega. Przypominam, że jesteśmy razem w Unii, takie rozwiązania nie są już możliwe – przynajmniej bez decyzji Komisji Europejskiej. PREZYDENT UKRAINY – Decyzje decyzjami, wszyscy wiemy, że to może trwać miesiącami. A tymczasem fakty dokonane nabierają mocy i trzeba walczyć o wolność Lwowa, by wyzwolić go spod polskiego okupanta. PREZYDENT POLSKI – Przypominam szanownemu koledze, że to wy do dzisiaj nie przeprosiliście za czystki etniczne na Wołyniu i inne zbrodnie OUN-UPA. PREZYDENT UKRAINY – A ja przypominam, co sanacja wyprawiała na Ukrainie w latach trzydziestych, jeszcze zanim lud zachodniej Ukrainy stanął do walki o godność, honor i wolność. PREZYDENT POLSKI – W ramach dywizji SS Galizien? PREZYDENT UKRAINY – A Petlurę kto oszukał? I to ramię w ramię z KIM? Taki z tego Piłsudskiego był antybolszewik, jak rusofob z naszej przyjaciółki, kanclerki Niemiec. PREZYDENT LITWY – Pana Pilsudskasa proszę łaskawie zostawić w spokoju. To jedna z najwybitniejszych postaci w historii Litwy, zaraz obok Adamusa Mickievicziusa. PREZYDENT POLSKI – Kogo? PRZYZWOITKA [na stronie] – Adama Mickiewicza. PREZYDENT POLSKI – O, no proszę, a mówią, że to ja ciągle przekręcam nazwiska. PREZYDENT ESTONII – Te, sieroty po federacji polsko-litewskiej, mieliście kilka wieków, aby się dogadać – i bez rezultatu. Teraz macie 45 minut do lądowania, więc na pewno się nie porozumiecie, może więc zostawcie te głupoty, co? PREZYDENT POLSKI – Myślę, że cierpi kolega na przerosty ego. Poza tym nie słyszałem, byście się zawstydzili za kolaborację z Hitlerem. PREZYDENT ESTONII – Zwariowałeś? PREZYDENT POLSKI – A Orła to kto internował, za czyim podpuszczeniem? PREZYDENT ESTONII – Wypraszam sobie! U nas nie było zdrajców w rodzaju szaulisów, esesmanów z Galizien, żydożerców z Rygi czy takich jednych, co to razem z III Rzeszą dokonali rozbioru Czechosłowacji. PREZYDENT POLSKI – I kto to mówi? Konsul niemiecki powie słowo – i aresztujecie okręt Rzeczpospolitej. Ambasador Rosji nic nie powie, tylko groźnie chrząknie – i natychmiast przechodzi wam ochota usunięcia pomnika ruskich zbrodniarzy. Tchórze i oczajdusze. PREZYDENT ŁOTWY – Kto z Rygi? Popatrz lepiej na swoje szwedzko- fińsko-krzyżacko-ruskie geny, kundelku. PREZYDENT UKRAINY – I to są głowy państw? Ci ignoranci, co to dzieje mojego dumnego narodu sprowadzają jedynie do ubocznego detalu historycznego? Wieki bohaterskiej walki o tożsamość narodową i terytorialną z agresją polską i litewską? PRZYZWOITKA – Panowie! To są demony przeszłości, tematem dnia jest rosyjska agresja na suwerenną Gruzję! PREZYDENT POLSKI – A pan dlaczego się wtrąca? Kohabitacja uwiera? Pragnie poczuć się pan ważniejszym niż realnie jest? PREZYDENT LITWY – Słusznie kolega go objechał, tym bardziej, że kwestia agenturalnych kontaktów Kosa z Saakaszwilim nie została dostatecznie jasno wyjaśniona. PREZYDENT POLSKI – Jak kolega śmie dręczyć mojego ministra? Nie masz własnych? PRZYZWOITKA – Za pozwoleniem, ja nie jestem czyjś… PREZYDENT POLSKI – Jeszcze raz pan się odezwie bez mojej zgody, a każę panu wyjść stąd na zewnątrz. PREZYDENT UKRAINY [szyderczo] – Kryzys polityczny? PREZYDENT ŁOTWY [jadowicie] – Nie potrzebujecie pomocy, misji rozjemczej? Wiecie, tu chodzi o wschodnioeuropejską solidarność, pomożemy gratis. Komu spadochronik, komu nóż? PREZYDENT ESTONII – Nie, oni wszyscy są niespełna rozumu. Zadzwonię do Wołodii i powiem mu to, co zawsze: „Zmusili mnie”. PREZYDENT POLSKI – Co kolega powiedział? PREZYDENT ESTONII – Że Rosjanie bardzo mnie zasmucili swoją agresją. Musimy być teraz solidarni, prawda? [ogląda swój telefon komórkowy] Co jest, tu nie ma zasięgu? PREZYDENT UKRAINY – Tak jest, solidarność nade wszystko. [do Estończyka] Nie ma, już próbowałem się połączyć. PREZYDENT ŁOTWY – A wiecie, że śnił mi się dzisiaj Bush we fraku, z parasolem i jakimś papierem w ręku? PREZYDENT POLSKI – To lewitujące nad palmą wyobrażenie solidarności, takie, co to natycha do działania. PREZYDENT ŁOTWY [z ulgą] – Uff. A co to jest niedźwiedź w pikielhaubie tańcujący kazaczoka? PREZYDENT UKRAINY – Ropociąg pod Morzem Bałtyckim. PREZYDENT POLSKI – Dość tych zabobonów. Pamiętajcie, koledzy, że jesteśmy poważnymi osobistościami zmieniającymi bieg historii. Nasz wspólny czyn zmusi ociężała kobyłę Unii do działania, a Busha do zajęcia jasnego stanowiska. I tym sposobem ocalimy świat przed zagładą. PREZYDENT LITWY – Skoro to mamy już w zasadzie za sobą, pomówmy może o tym cholernym Żeligowskim i polskim wiarołomstwie… Odpowiedz Link Zgłoś