anamar 11.08.08, 12:50 czytam dzisiaj,że radzio znów publicznie pije w wawie i po kilku kieliszkach zachowuje się tak,jakby szukał zaczepki...jeśli to prawda,to radku na zdrowie!nie żałuj sobie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hiehie Re: niewinny IP: *.insol.be 11.08.08, 13:04 O ile dobrze pamiętam to on startował w wyborach z list PO, taka jak: Nitras - obrażający Andorrę Jabłoński - obrażający inteligencję ludzi, wypowiedziami typu: "przecież muszą czymś jeździć" Głosuj dalej, anamarku. POpieraj ich. Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: niewinny 11.08.08, 13:13 jeśli czytasz forum,to chyba widzisz,że nitrasa czy majdana jakoś niespecjalnie popieram.nigdy też na nich nie głosowałam,więc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiehie Re: niewinny IP: *.blutmagie.de 11.08.08, 13:31 anamar napisała: > jeśli czytasz forum,to chyba widzisz,że nitrasa czy majdana jakoś niespecjalnie > popieram.nigdy też na nich nie głosowałam,więc... To mi przypomina takie coś: "nikt się nie przyznawał że głosował na Hitlera, a jednak ktoś go wybrał", oczywiście Nitras czy Majdan to nie Hitlerowie, ale zasada jest ta sama: skoro partia ma takich reprezentantów, to nie warta jest aby na nią głosować. Jeden porządny Litwiński nie równoważy dziesięciu Nitrasów. I tak osiągnęliśmy Prawo Godwina, co oznacza że czas zakończyć dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek Re: niewinny IP: 195.72.91.* 11.08.08, 13:32 Czy to prawo mówi, że w ogóle nie warto głosować, bo w każdej partii parę kmiotów się znajdzie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hieehie Re: niewinny IP: *.blutmagie.de 11.08.08, 13:40 Gość portalu: Plazzek napisał(a): > Czy to prawo mówi, że w ogóle nie warto głosować, bo w każdej partii > parę kmiotów się znajdzie? :) Prawo Godwina nie mówi o głosowaniu, tylko o: pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina A co do kmiotów: trzeba wybierać tak aby było ich jak najmniej, skoro już trzeba wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek Re: niewinny IP: 195.72.91.* 11.08.08, 13:50 Dobre :) A popatrz, u nas odwrotnie, ci którzy zarzucali Kaczorom (krypto)faszyzm - wygrali... Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: niewinny 11.08.08, 13:55 Gość portalu: Plazzek napisał(a): ci którzy zarzucali Kaczorom (krypto)faszyzm - wygrali... bo mieli rację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiehie Re: niewinny IP: *.com 11.08.08, 13:59 anamar napisała: > Gość portalu: Plazzek napisał(a): > ci którzy zarzucali Kaczorom > (krypto)faszyzm - wygrali... > > bo mieli rację... Kaczyńscy faszystami? Ty to naprawdę masz schizofrenię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: państwowiec kto go wyznaczył by kandydował na radnego PO IP: *.devs.futuro.pl 11.08.08, 13:07 i kto go wybrał.Jedni i drudzy dali ciała Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: kto go wyznaczył by kandydował na radnego PO 11.08.08, 13:14 Gość portalu: państwowiec napisał(a): > i kto go wybrał.Jedni i drudzy dali ciała wszyscy winni,że radzio pije i bije ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: państwowiec Re: kto go wyznaczył by kandydował na radnego PO IP: *.devs.futuro.pl 11.08.08, 13:48 za dużo obciachowych ludzi w PO zostało desygnowanych do władzy nitras marcinkiewicz ,olech. Pozostali nic nie znaczą bo nie mają prawa się odezwać. Właściwie jedyni pozytywni to litwiński i zaremba tak to realnie wygląda . Wyglada że PO ma krótką ławeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: kto go wyznaczył by kandydował na radnego PO 11.08.08, 13:53 Gość portalu: państwowiec napisał(a): Wyglada że PO ma krótką ławeczkę. a ja raczej ciebie podejrzewam,szamanie o krótki sprzęt... ale mówiąc poważnie-jednomandatowe okręgi wyborcze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: państwowiec Re: kto go wyznaczył by kandydował na radnego PO IP: *.devs.futuro.pl 11.08.08, 14:00 JOW-y sejm pełen aktorów , sportowców , dzienikarzy . Którz by nie chciał dr lubicza czy dr zosi w sejmie albo smoktunowicz czy smolarka, czy klonów nazwiskowych np marcinkiewicza.Zero odpowiedzialności bo pojedyńcze zamierzenia się nie liczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiehie Re: kto go wyznaczył by kandydował na radnego PO IP: *.com 11.08.08, 14:06 Gość portalu: państwowiec napisał(a): > JOW-y sejm pełen aktorów , sportowców , dzienikarzy . Którz by nie > chciał dr lubicza czy dr zosi w sejmie albo smoktunowicz czy > smolarka, czy klonów nazwiskowych np marcinkiewicza.Zero > odpowiedzialności bo pojedyńcze zamierzenia się nie liczą. Racja, w Polsce to się nie sprawdzi. Jesteśmy w takim geopolitycznym położeniu, że zbyt wiele nieprzychylnych Polsce państw mogłoby wpłynąć na wyniki wyborów przy tym systemie. Wystarczy wpompować odpowiednią ilość kasy i można sobie powsadzać swoje marionetki do rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek Re: kto go wyznaczył by kandydował na radnego PO IP: 195.72.91.* 11.08.08, 14:15 >Jesteśmy w takim geopolitycznym położeniu, że zbyt wiele >nieprzychylnych Polsce państw mogłoby wpłynąć na wyniki wyborów >przy tym systemie. Wystarczy wpompować odpowiednią ilość kasy i >można sobie powsadzać swoje marionetki do rządu. A w obecnym systemie niby nie? :))))) Przecież ten jazgot za Kaczorów to właśnie z powodu zmarnowanej kasy, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek Re: kto go wyznaczył by kandydował na radnego PO IP: 195.72.91.* 11.08.08, 14:13 Ale kto miałby te JOWy wprowadzić, skoro ludzie głosują na partie, które JOWom są przeciwne (nawet jeśli niektóre obiecują, kłamczuszki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Zwątpiłam w JOW-y IP: *.xdsl.centertel.pl 11.08.08, 16:15 anamar napisała: > ale mówiąc poważnie-jednomandatowe okręgi wyborcze! Właśnie sprawa Majdana kazała mi zwątpić w dobre skuki wprowadzenia JOW-ów. No bo czemu PO wystawiła Majdana? - bo ma nazwisko, jest popularny, ludzie to kupią! A wiadomo, że jesli o popularność idzie, to od szukania popularności blisko do populizmu. Obawiam się, że wprowadzenie JOW sprawiłoby, że partie zaczną wstawiać na listy raczej ulubieńców tłumów niż przedstawicieli elit... Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Zwątpiłam w JOW-y 11.08.08, 16:23 czy ja wiem?liczyłam raczej na to,że przy jednomandatowej ordynacji ludzie głosować będą na kogoś z sąsiedztwa,kogoś kogo znają,o kim wiedzą więcej...może z czasem mniej istotne stałoby się z jakiej kto partii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: państwowiec Re: Zwątpiłam w JOW-y IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 20:12 to jesteś naiwna pana zenka z sąsiedztwa zna np niebuszewo i to nie całe a głosuje kilka dzielnic. Przykro sie wypowiadać nt gustów wyborczych ale wybór majdana to potwierdza. Ostatnio najlepszą wokalistką w kraju jest bezapelacyjnie doda a ja np znam wiele lepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Jedynym remedium na bolączki tego miasta ... 12.08.08, 18:14 nie są nauki JP2, ale zarząd komisaryczny .. Odpowiedz Link Zgłoś