Dodaj do ulubionych

Nagrzany Wałek

10.09.08, 12:51
wiadomosci.onet.pl/1822486,11,item.html

Lubicie ten styl waszego idola, tę subtelną ironię, drogie panie...

"Tego się nie da czytać" - powiada bohater o książce na swój temat.
No i ma rację, bo to nie jest beletrystyka, tylko opis dostępnych
dokumentów. Niestety, wódz nie jest w stanie zaprzeczyć ich wymowie,
to się stylu czepia.
Obserwuj wątek
    • swantevit Re: Nagrzany Wałek 10.09.08, 12:54
      Przecie Bolek juz 10 lat temu powiedzial ze z Dankom do warstatu juz
      nie chodzi, wiec co mu siem grzeje?
      • Gość: as Cały czas udowadnia że jest prostakiem IP: *.devs.futuro.pl 10.09.08, 13:08
        i to mu najlepiej wychodzi.Sądzę że jeszcze nie jedno chlapnie.A
        oddał już te teczki co je wziął w latach 90.
        • anamar Re: Cały czas udowadnia że jest prostakiem 10.09.08, 13:50
          cóż,wałęsa nigdy specjalnie elegancki nie był,to w końcu tylko prosty
          robotnik.jego atutem była skuteczność.jednak,choćbyś się asie pociął przed
          komputerem-odegrał tak dużą rolę w historii polski,o jakiej kurduple mogą tylko
          pomarzyć...trzeba przyznać,że wałęsa szybciutko odkrył ich prawdziwą wartość i
          wskazał im ich miejsce w szeregu; to jest chyba prawdziwy powód nienawiści do
          wałęsy.czy ja wiem zresztą? w końcu oni nienawidzą wszystkich...
          • Gość: dziadek Re: Cały czas udowadnia że jest prostakiem IP: *.chello.pl 10.09.08, 14:02
            To twój styl anamar, funkcyjno-klawiszowy
            • Gość: floating.president Re: Cały czas udowadnia że jest prostakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 14:17
              Mi trudno jest nawet mówić o róznicy moich poglądów z anamar gdyż
              błędem byłoby przyjęcie założenia iż ktoś czytający komiksy, tytuły
              w GW wydrukowane "grubą i tłustą czcionką" i Tinę może mieć wiedzę,
              która pozwala mieć poglądy.
              W powyższej wypowiedzi anamar w swoim zaślepieniu w nienawiści
              wzmocnionym niewiedzą, doceniła intuicję czy wnikliwośc Wałęsy,
              który wykrył "dwóch kurdupli" ale nie wie biedaczka, że Lech Wałęsa
              również : odebrał znaczek Solidarności Gazecie Wyborczej, pogonił na
              lata Adama Michnika, kazał poczciwemu Henrykowi Wujcowi czuć się
              odwołanym, profesorów pokroju Turowicza nawyzywał od nieuków itd itd
              • anamar Re: Cały czas udowadnia że jest prostakiem 10.09.08, 14:36
                Gość portalu: floating.president napisał(a):

> Mi trudno jest nawet mówić o róznicy moich poglądów z anamar gdyż
                > błędem byłoby przyjęcie założenia iż ktoś czytający komiksy, tytuły
                > w GW wydrukowane "grubą i tłustą czcionką" i Tinę może mieć wiedzę,
                > która pozwala mieć poglądy.

pojęcia nie masz,pisuarku o tym jakie są moje lektury.jako klasyczny pisdzielec
                potrafisz tylko opluć każdego,kto ma poglądy inne niż twoje...póki nie uwolnisz
                się od kaczo-rydzykowej retoryki będziesz tylko małym,śmiesznym
                pisiaczkiem.myślenie nie boli!odwagi!
                • Gość: floating.president Re: Cały czas udowadnia że jest prostakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 14:52
                  Moja wypowiedż dotyczyła żółci wylanej przez Ciebie na tym forum.
                  Gdybyś tego nie zrobiła to mojej wypowiedzi by nie było. Nadążasz?
                  Teraz zacytuję Ci coś czego też zapewne nie czytałaś i nie widziałaś
                  oglądając w tym czasie kreskówki lub będąc na kuracji
                  przyspasabiającej (nieskutecznej jak widać) do życia w
                  społeczeństwie bez agresji i nienawiści.
                  Tak oto Lech Wałęsa wypowiedział się w prezydenckiej kampanii
                  wyborczej w 1995 roku o swoim konkurencie Kwaśniewskim:
                  "plastikowy fircyk, który nie ma argumentów, a moralnie stoi
                  nieporównanie niżej".
                  Masz podobny sposób formułowania "myśli" i debaty jak Wałęsa a
                  przede wszystkim nigdy nie ustosunkowujesz się do argumentów ale tu
                  trzeba ....już pisałem o tym.
                  • anamar Re: Cały czas udowadnia że jest prostakiem 10.09.08, 15:51
                    Gość portalu: floating.president napisał(a):
                    Nadążasz?
                    > Teraz zacytuję Ci coś czego też zapewne nie czytałaś i nie widziałaś
                    > oglądając w tym czasie kreskówki lub będąc na kuracji

ponownie ci pisuarku powtarzam:nie masz zielonego pojęcia o tym co czytam i co
                    oglądam...doceniam jednak ciężką pracę,którą wkładasz w wykuwanie swoich
                    postów.pamiętaj jednak-nawet najcięższa praca nie zastąpi talentu. co z wami
                    jest nie tak,że musicie opluwać i obrzygiwać wszystkich i wszystko naokoło?
                • Gość: Plazzek Anamar, uwolnij się od kaczo-rydzykowej retoryki IP: 195.72.91.* 10.09.08, 15:19
                  bo zawsze będziesz robić wrażenie małego, śmiesznego psiaczka,
                  któremu największą przyjemnością jest ujadać i opluwać każdego, kto
                  ma poglądy inne niż twoje.
                  • anamar wiara was wyzwoli! 10.09.08, 15:56
                    placuś,w odróżnieniu od większości forumowiczów spod znaku pisuaru,chociaż
                    usiłuję rozmawiać...fakt,że akurat z wami jest to niezwykle trudne...nieczęsto
                    spotyka się tak zamknięte,gnuśne i otumanione umysły.jednak tak jak napisałam
                    wcześniej-wierzę w waszą resocjalizację...
                    • Gość: Plazzek Re: wiara was wyzwoli! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 21:21
                      Usiłujesz? Chyba raczej rzadko... albo inaczej rozumiemy pojęcie
                      rozmowy.
                    • Gość: kiki Re: wiara was wyzwoli! IP: *.chello.pl 10.09.08, 23:15
                      i oczywiście jestem najmądrzejsza i najładniejsza,............. spadaj bufonie!
                • Gość: ktośtam Re: Cały czas udowadnia że jest prostakiem IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 10.09.08, 22:47
                  I o co tak wyjesz, wyjcu!
          • Gość: as Re: Cały czas udowadnia że jest prostakiem IP: *.devs.futuro.pl 10.09.08, 14:18
            Kaczyńscy odeszli podczas prezydentury lesia który skończył z
            poparciem 1%.Kaczyńcy byli w konflikcie z wachowskim co tylko dobrze
            o nich świadczy.lesiu wybrał wachowskiego i skończył politycznie zle.
          • Gość: gość Re: Cały czas udowadnia że jest prostakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 17:55
            Absztyf :Odpowiedź w stylu "a u was biją murzynów"
          • Gość: Plazzek Re: Cały czas udowadnia że jest prostakiem IP: 195.72.91.* 11.09.08, 11:41
            Tak się składa, że odegrać dużą rolę mogą tylko nieliczni. Nie mogło
            być pięciu przywódców strajku (zabawne z perspektywy czasu, że
            miejscowym KORowcom potrzebna była ikona robociarza, i akurat Wałęsa
            im się napatoczył), nie mogło być trzech durniów jednocześnie
            prezydentem. Jedynie prostakiem można być w tłumie innych prostaków.
            Tak że nie sądzę, żeby ktokolwiek się gryzł, że nie odegrał takiej
            roli jak Wałęsa. Jeśli się gryzie, to dlatego że ten cham i prostak
            razem z kolesiami koncentruje na własnej osobie.

Porównując z innymi wyjątkowymi osobami... Agentów tajnej policji
            były setki tysięcy. Agentów, którzy pełnili ważne funkcje społeczne
            były setki. Agentów, którzy objęli władzę w państwie, jest mi
            znanych trzech: Lenin, Piłsudski i Wałęsa (fakt, że jest tu aż dwóch
            Polaków, pozwala sądzić, że w innych krajach też się to zdarzało).
            Bierut był agentem, ale narzuconym przemocą, więc go nie liczę.
            Wałęsę od pozostałych dwóch różni to, że tamci byli agentami policji
            zagranicznych, a Wałęsa - polskich służb (a więc patriota!). Druga
            różnica - tamci zmarli sprawując realną władzę, a Wałęsa - mimo że
            władzę umacniał naginając prawo, to w końcu ją oddał (a więc
            demokrata!). Z pewnością jedyna w swoim rodzaju postać w historii XX
            wieku.
    • Gość: floating.president Re: Nagrzany Wałek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.08, 14:00
      zwykłe chamidło
      • Gość: as Przestrzegałem POkraki że lechu jeszcze żyje IP: *.devs.futuro.pl 10.09.08, 15:00
        i jeszcze nie jedno palnie głupstwo.Właściwie skoro dyzmie dali
        honorowego to czemu nie niesiołowskiemu to ten sam styl a wstyd
        podobny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka