Dodaj do ulubionych

Colleoni znów uzbrojony

16.11.08, 19:22
Albo błąd popełnił pan Kotla (w co wątpię), albo redaktor GW (w co jestem
bardziej skłonny uwierzyć) - kościół na Wzgórzu Hetmańskim mieści się w
przedwojennej wieży ciśnień. Gazownia od chwili powstania znajdowała się tam,
gdzie jest teraz - na rogu Kolumba i Tamy Pomorzańskiej.
Obserwuj wątek
    • pink_stink Re: Colleoni znów uzbrojony 16.11.08, 19:40
      Ta dziewczynka, podobnie jak inni wybitnie
      wykwalifikowani "dziennikarze" lokalnej gazetki wyborczej, w każdym
      tekście dają popis niekompetencji. Niemniej Miłka S. bije wszelkie
      rekordy. Proszę się przyzwyczaić albo przestać czytać.
      • Gość: uma Re: Colleoni znów uzbrojony IP: *.chello.pl 16.11.08, 19:44
        tu zdjęcie ze skrzydłami:))

husariaszczecin.pl/gfx/pomnik.jpg
        • Gość: lord fater Re: Colleoni znów uzbrojony IP: *.chello.pl 16.11.08, 19:51
          Ked Olszewski powinien jaja domalować fosforem tej kobyle, tylko dlaczego za
          moje podatki, wsadź sobie ten miecz świetlny w d..
          • Gość: edek Re: Colleoni znów uzbrojony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 20:55
            Nie za twoje tylko za moje, więc turlaj dropsa.
          • Gość: uma Re: Colleoni znów uzbrojony IP: *.chello.pl 16.11.08, 21:08
            Moim zdaniem fajny pomysł. Dzięki akcjom KEDa można powiedzieć że
            miasto oddycha.
            • Gość: lord fater Re: Colleoni znów uzbrojony IP: *.chello.pl 17.11.08, 10:16
              Miasto nie uddycha tylko ma wyziewy, kedowe , To z moich podatków jest
              utrzymywany pedalski klub XIIImuz gdzie ked, doi kase jak i reszta 17 pracowników.
              • Gość: gay Re: Colleoni znów uzbrojony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 09:28
                buziaczek dla lorda, tam gdzie lubisz, kocie ;)
          • Gość: gosciu Ked- znafffco historii sztuki i Gwiezdnych Wojen IP: *.chello.pl 17.11.08, 10:50
            byś się nie błaźnił

Colleoni - magistrze sztuki czy czego tam jesteś - był kondotierem czyli
            najemnikiem, kudy mu tam do Mistrzów Jedi, blizej mu bardziej do Boby Fetta.
            Wasze tłuczenie prywaty i kasy /albo
            na odwyrtke/ za pieniądze podatników zaczyna kłuć w oczy bardziej niż byłe już
            fuchy nawiedzonego innego artysty, nazywanego przez kolegów po fachu "łajzowskim"
            • Gość: Zenek Miejska kasa IP: *.globalconnect.pl 19.11.08, 11:06
              A kto to jest łajzowski? Jakiś dyrektor artystyczny z 13 Muz?

I zapytam, bo intryguje mnie ten temat: Jaki związek mają happeningi z miejską kasą i 13 Muzami? Nie wierzę, aby miasto dotowało takie zabawy w artystów. Chłopaki działają na własną rękę. Płytkie i głupawe, ale mam nadzieję, że na własny rachunek.
              • eryk2 Re: Miejska kasa 19.11.08, 11:40
                > I zapytam, bo intryguje mnie ten temat: Jaki związek mają
                happeningi z miejską
                > kasą i 13 Muzami? Nie wierzę, aby miasto dotowało takie zabawy w
                artystów. Chło
                > paki działają na własną rękę. Płytkie i głupawe, ale mam nadzieję,
                że na własny
                > rachunek.

KED Olszewski jest wicedyrektorem Klubu 13 Muz, dotowanego przez
                miasto. Akcje artystyczne podejmuje w ramach wypełniania swoich
                obowiązków służbowych.
                QED
                • Gość: gosciu Re: Miejska kasa IP: *.chello.pl 19.11.08, 14:46
                  >>>KED Olszewski jest wicedyrektorem Klubu 13 Muz, dotowanego przez
                  miasto. Akcje artystyczne podejmuje w ramach wypełniania swoich
                  obowiązków służbowych<<<

w chwilach wolnych rzecz jasna, kiedy korzystając ze sprzętu i lokalu służbowego
                  nie tłucze fuch jak całe to towarzystwo wzajemnej adorancji?

pan pieszczotliwie nazywany "łajzowskim" to były nadworny fotograf prezydenta
                  wioski z tramwajami
                  • Gość: Zenek Re: Miejska kasa IP: *.globalconnect.pl 20.11.08, 12:45
                    Każdy orze, jak może... ;) ARTYSTA też człowiek ;)
                    Może nie mają lekko a żyć i kupować zabawki też za coś trzeba ;)
                    • Gość: gosciu kiedy panofie artyści zdejmą ten kicz IP: *.chello.pl 03.12.08, 21:33
                      ...z pomnika? Tzn znów za nasza kasę wynajmą podnośnik i zdejmą zabaweczkęz rąk
                      kondotiera? A co straż mniejska na bezczeszczenie pomnika?
    • Gość: re123 Re: Colleoni znów uzbrojony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 22:12

Byłem na wyżej wspomnianej wycieczce. Oczywiście, że pani Miłka się
      machnęła. Kościół - jak opowiadał na miejscu architekt, który
      zaprojektował adaptację z wieży ciśnień na świątynię, profesor
      Jarzynka - był w zasadzie nie tyle wieżą co olbrzymim zbiornikiem
      wodnym. Na miejscu był też pierwszy oraz obecny proboszcz parafii.
      Pan Kotla nawet we śnie by takich głupot nie mówił o swoim ukochanym
      mieście.

Co do wodociągów w Pilichowie , to oprowadzał nas kierownik
      tamtejszej stacji p. Henryk Kowaliński. On to mówił i pokazywał
      stare pompy i agregat z 1923 roku.
      Pewnie bardziej dokładna relacja pojawi się w poniedziałek w radiu
      szczecin , w programie środek miasta. <W każdym razie dziennikarka
      radiowa była aktywna na wycieczce>.
      • orecky Re: Colleoni znów uzbrojony 17.11.08, 10:08
        Pani Miłka się machnęła z wyborem zawodu. Najgorszy stażysta w wybiórczej od
        niepamiętnych czasów. Bije na głowę słynnego Sambora Kwasa co to pisał relację z
        meczów, na których nie był. Jest niepomiernie lepsza. Była, a i tak nie klei
        podstawowych faktów. Ważne jednak, że wypełnia misję debilizmu szczecińskiego
        dodatku GW. Dni Agory są już policzone. Z takimi osłami gdzie im do Dziennika.
    • w_jach Re: Colleoni znów uzbrojony 17.11.08, 10:13
      Też byłem na wycieczce. Rewelacja. Ta pani, natomiast, to rasowa idiotka.
      • Gość: rob Re: Colleoni znów uzbrojony IP: *.bibl.univ.szczecin.pl 17.11.08, 10:24
        Kompromitacja.Czy w GW nie ma korektora lub kogos kto by sprawdzal co pisza
        dziennikarze.Moze Pani Mlka da sobie spokoj z pisaniem
        • Gość: kom dziennikarska kompromitacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 19:45
          Oj Ci dziennikarze, jak im nie dasz gotowego tekstu, to nic z tego nie będzie. A
          i tak coś ci przekręcą, pomieszją.
          KOMPROMITACJA
        • Gość: re123 Re: Colleoni znów uzbrojony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 21:48
          NOIe, no jak sprawia jej przyjemność pisanie , to niech pisze tylko niech się
          przyłoży do swojej pracy.
    • Gość: czyt Re: Colleoni znów uzbrojony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 20:07
      przeciez to jasne
    • black_elk Colleoni znów uzbrojony 17.11.08, 20:29
      Jak dla mnie spoko, Colleoni fajnie wygląda z zielonym mieczem ze straganu na Dni Morza. Jak trzeba to szkapę na różowo i róg do czoła przytwierdzić... byle się działo :-) Fajna inicjatywa i zabawna i nie wiem po co zrzędzicie. Szkoda, że taka mała mobilizacja wśród narodu...

Ja osobiście też wolę trochę inną formę "reklamowania" miasta. Np. za pomocą wyszukanej fotografii takiej jak tu: www.niezwykly.szczecin.pl . Po miesiącach niebytności odświeżyłem sobie te cudowne obrazy w pamięci i... odpłynąłem w marzeniach o pięknym mieście ;-)
      • Gość: . Re: Colleoni znów uzbrojony IP: *.chello.pl 17.11.08, 21:02
        > Ja osobiście też wolę trochę inną formę "reklamowania" miasta.

No wiesz - jacy reklamiarze, taka i reklama... Po ostatniej wpadce
        naszej przewodniej siły narodu, naćpanej jak koty, tylko czekać, aż
        się dowiemy, czym się dopala na akcje artystyczne "żenialne"
        towarzystwo z "Maki Faki", które dostało od cpunów Klub 13 Muz, a
        teraz sięga po całą przestrzeń publiczną... Już widzę te foldery we
        wszystkich językach UE, przygotowane przez niezawodnych plastyków
        poniżej 20-tki z "Maki Faki": "Fefin - miasto jarusów. Pływające
        ogrody konopi indyjskich i maku - przybywajcie!".
    • Gość: Kuba Re: Colleoni znów uzbrojony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 21:21
      Ale jaja
    • switonemsi Colleoni znów uzbrojony 18.11.08, 09:56
      Fajnie to wygląda!
      • Gość: Zenek Re: Colleoni znów uzbrojony IP: *.globalconnect.pl 18.11.08, 12:17
        Co fajnie wyglada? Sztuczne spędy, wygłupy i wkładanie plastikowych zabawek w pomniki?

"A wyjaśnienie, czemu właśnie Jedi, jest proste: kochamy "Gwiezdne wojny"...

Gratuluję pomysłów a GW tematu. Trudno o większe głupoty pod szyldem sztuki.

Dziecinada i żenada... Czy to jest obraz lokalnych artystów fotografików?
        • Gość: tade Re: Colleoni znów uzbrojony IP: *.globalconnect.pl 18.11.08, 15:22
          przed Colleonim z mieczem proponuję postawic znak: punkt zwrotny
          • Gość: Eeee... Re: Colleoni znów uzbrojony IP: *.globalconnect.pl 18.11.08, 22:01
            > Akcja "Twierdza Szczecin" zakończyła się na pl. Lotników. Tam swój
            happening przygotowali Ked Olszewski i Arek Piętak. Dzięki nim
            szczecinianie byli świadkami przemiany Bartolomeo Colleoniego w
            rycerza Jedi z filmu "Gwiezdne wojny" <

Nie wiem kim są Ci panowie z happeningu, ale nie jestem zaskoczona,
            że tego typu imprezy nie cieszą się zainteresowaniem… Jeżeli tak ma
            wyglądać sztuka lub happening w Szczecinie ;)

A gdybym rozwiesiła bieliznę na Pomniku Braterstwa Broni (Cmentarz
            Centralny) to GW napisała by o tym? Bo ja też tak chcę a pomysł mam
            bardziej oryginalny!
            • Gość: tade Re: Colleoni znów uzbrojony IP: *.globalconnect.pl 19.11.08, 01:18
              bedziesz oryginalna, jesli staniesz na pomniku braterstwa broni na
              placu Zolnierza - moze wyrosna Ci skrzydla
              • Gość: zenonK Re: Colleoni znów uzbrojony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 11:07
                jest taki młody kowal pod szczecinem, co go chłopaki z komendy za
                handlowanie średniowiecznymi mieczami na allegro chcieli zamknąć (
                wielki sukces!!!) a później sie okazało ,że on rękę ćwiczył( i sobie
                miecze klepie w kuźni). Trudno śledczym było uwierzyć, że rękę można
                ćwiczyć inaczej...
                może w wolnym czasie poćwiczyłby trochę na takim mieczu dla naszego
                najemnika ( tylko policje trzeba z dala od kuźni trzymać- bo chłopak
                dostanie dożywocie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka