Dodaj do ulubionych

Nowa wita :)

25.11.08, 14:09
Zanim zacznę pisać na tym forum, chciałam się przywitać ze wszystkim
stałymi forumkami :)
Mam nadzieję, że dzięki Waszym pomocnym radom uda mi się na tym
forum rozwiewać swoje wątpliwości :)
A przy pierwszej ciąży zawsze jest ich wiele. Prawdę mówiąc jestem
kompletną "świeżyną" w temacie :(
Aktualnie jestem w 13 tygodniu ciąży - dla zainteresowanych.
Mimo, że mieszkamy z mężem w Szczecinie chciałabym rodzić w szpitalu
w Pyrzycach, mój gin tam przyjmuje porody. Pracuje także w Policach
ale one mają być niedługo zamknięte :/ Czy może któraś z Was ma
jakieś informacje o tym szpitalu?
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Witamy,witamy i do pisania zachęcamy:) 25.11.08, 23:09
      Oczywiscie pisz,zadawaj pytania.
      Porady dostaniesz,więc się nie martw o to:)
      Co prawda ruch mamy niewielki,ale zawsze ktoś cuś skrobnie.
      • zielony_groszek79 Re: Witamy,witamy i do pisania zachęcamy:) 26.11.08, 14:25
        Bardzo się cieszę i raz jeszcze dziękuję :)
        • slonko1335 Re: Witamy,witamy i do pisania zachęcamy:) 26.11.08, 16:38
          Witaj:) Ja już co prawda rozpakowana ale chyba mamy tego samego doktorka:) Ja
          się nie skusiłam ani na Police ani na Pyrzyce, choć gorąco namawiał. Powód był
          banalny ale dla mnie był to mega problem...nie chciałam żeby moje dziecko całe
          życie musiało we wszelkich dokumentach wpisywać miejsce urodzenia: Police czy
          tez Pyrzyce...tak więc urodziłam z Zdrojach no i mamy w akcie urodzenia
          Szczecin. Jeszce jedno, wiesz tak naprawdę w czasie porodu to nie lekarz
          najważniejszy tylko położna a doktorek ma tylko kilka dyżurów w miesiącu z tego
          co wiem w tych szpitalach więc z rodzeniem ciężko się wstrzelić we właściwy termin.
          • zielony_groszek79 Re: Witamy,witamy i do pisania zachęcamy:) 26.11.08, 19:59
            Acha, chyba faktycznie lekarz ten sam. Ja jeszcze nie zdecydowałam i
            mam jeszcze trochę czasu czy chciałabym rodzić siłami natury czy cc.
            Ale wiem, że w razie czego w Pyrzycach na cc mogłabym umówić się na
            termin z lekarzem prowadzącym.
            Słonko, a od kiedy zacząć szukać szkoły rodzenia? I kiedy się do
            takiej zapisać? W którym tygodniu?
            Mówiłam, że świeżyna jestem ;P
            • slonko1335 Re: Witamy,witamy i do pisania zachęcamy:) 26.11.08, 20:55
              Ja miałam dwa razy cc więc szkoła rodzenia nie była specjalnie potrzebna. Zwykle
              po 20 tygodniu do szkoły się zapisują. W szpitalu Wojskowym była dwa lata temu
              darmowa. Spotkania były co dwa tygodnie, tam warto było się jak najwcześniej
              zapisać bo długo to trwało zanim wszystko się przerobiło. My tylko na jakichś 3
              byliśmy zanim urodziłam. Ze szkołami rodzenia nie mam więc wielkiego
              doświadczenia.....
              A masz wybór cc czy sn? Do doktorka chodzisz prywatnie czy na NFZ do
              przychodni? To najlepszy lekarz pod słońcem:)
              • dziubeq23.pl Re: Witamy,witamy i do pisania zachęcamy:) 27.11.08, 08:59
                dziewczyny powiedzcie ktory to doktor?
                • slonko1335 Re: Witamy,witamy i do pisania zachęcamy:) 27.11.08, 09:42
                  Chyba się nie obrazi jak podam nazwisko, bo w końcu reklamę mu robimy:) dr.
                  Sroczyński - polecam.
                  • dziubeq23.pl Re: Witamy,witamy i do pisania zachęcamy:) 27.11.08, 11:05
                    hmmm jestem z pyrzyc i powiem szczerze ze nie spotkalam sie ze tu
                    pracuje
                    • slonko1335 Re: Witamy,witamy i do pisania zachęcamy:) 27.11.08, 13:32
                      Ma tylko kilka dyżurów w miesiącu.
                      • zielony_groszek79 Re: Witamy,witamy i do pisania zachęcamy:) 27.11.08, 14:18
                        Racja, a poza tym jest od niedawna. Czyli od czasu gdy SZpital
                        Miejski zlikwidowali :( A specjalistą jest świetnym :)
                        Chodzę do niego prywatnie. Teraz. Wcześniej miał w tygodniu dyżur w
                        ambulatorium UM i tam miałam na nfz, jako pracownik.
                        Wybór... został delikatnie zasugerowany. W końcu w bólach porodowych
                        dojechać do Pyrzyc to nie lada wyzwanie by było.
                        We wtorek idziemy na usg z mężem - on pierwszy raz na żywo zobaczy
                        nasze maleństwo :)
                        Mogłabyś mi jeszcze powiedzieć, czy robił Tobie badania na
                        przezierność karku dziecka? Z własnej inicjatywy czy musiałaś go
                        poprosić o to? W sumie to na tym wtorkowym usg wypadałoby, że termin
                        jest najlepszy do tego badania, a ja nie jestem pewna czy on je
                        zrobi bo nie wspominał o tym wczoraj.
                        • slonko1335 Re: Witamy,witamy i do pisania zachęcamy:) 27.11.08, 17:30
                          Groszku sam z własnej inicjatywy sprawdzi to co powinien, nie musisz się
                          martwić. Jeśli chodzi o usg to mam do niego stu procentowe zaufanie. Na
                          koszmarnym sprzęcie w szpitalu wypatrzył to czego na swoich świetnych aparatach
                          nie zauważyli ani Czajkowski ani Węgrzynowski.
    • zazuc Re: Nowa wita :) 27.11.08, 14:27
      Witam.
      Ja jestem w 14 tc. :) A jeśli chodzi o porodówki to chyba Zdroje wybiorę,
      chociaż mój lekarz pracuje w szpitalu poza Szczecinem. To moja druga ciąża i
      chyba tak bardzo się nie przejmuję i denerwuję jak w pierwszej. Zdrówka
      przyszłej mamusi i dzidzi życzę. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka