Gość: ferd IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 19:18 BRAVOOOOOOOOOO!!!!!! Nareszcieeeeeeeee!!!!Zoofile precz z trawników!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dunker Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: *.proxy.aol.com 03.11.03, 22:18 Zgadzam sie!!! Chcesz miec pieska - sprzataj po nim kupki. Albo niech robi na dywan wlasciciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masala dosa Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: *.teleton.pl 03.11.03, 22:18 Wybiegi znajdują się przy ul. Chopina i przy Pomniku Czynu Polaków. czy to jest prawda? laczka przy pomniku czynu polakow stala sie oficjalnie wybiegiem? czy cos sie redaktorom pomylilo? o ile ja wiem to tzw psia polana jest wybiegiem niejako incognito:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdegustowany Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 22:34 Wreszcie Pan Prezydent może pochwalić się pełnym sukcesem !!! Co tam inwestycje, bezrobocie... Nareszcie nie będzie psich kup. Jaki prezydent taki sukces, "g...ny". Oczywiście problem potrzebował rozwiązania, ale chyba są ważniejsze rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziuwa Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: *.iscnet.pl 03.11.03, 22:46 Fajnie tylko gdzie ta straż poucza tylko okolice widoczne z okien UM ,niech przejdą Śląśką,Wyzwolenia,Piłsudskiego .Tylko sprawność straży miejskiej do innych niż babcie z pietruszką jest zerowa ,a wręcz unikają kłopotów-wystarczy popatrzeć co się dzieje za wierzowcami na przeciwko GALAXY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tkondziola Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 22:53 Witam! Nie rozumien, dlaczego jeszcze poucza ... Przeciez kazdy wlasciciel psa powinien wiedziec od dawna jakie sa jego obowiazki wobec pupila (a raczej tego co zostawia po sobie, w trakcie spacerku). Nie podoba mi sie rowniez to, ze kary sa do 500 zlotych. Powinno byc raczej powiedziane wprost: nie sprzatasz po psie, placisz 500 PLN, bez zadnych targow. A tak nie posprzata i dostanie co najwyzej 50 PLN, ktore nie zrobi na nim najmnieszego wrazenia. Pozdrawiam, Tomasz Kondziola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p-s Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: 62.233.219.* 03.11.03, 23:25 Nareszcie stało się! Brawo panie Prezydencie Trzciński. Żeby tylko nie popuścić,aby to niebył jednorazowy zryw. Mieszkam na Gumieńcach,tutaj właściciele psów są tak beszczelni,że prowadzą swoje psy na smyczy,gdyż przeważnie są to grożne bestie,ale zatrzymują się przy posesji sąsiada i tam psy się załatwiają. Gdy się idzie chodnikiem,to większość posesji jest obrobiona psimi kupami.Kiedy,raz upilnowałem takiego delikwenta z psem pod poseją sąsiada,to na zwróconą mu uwagę poszczuł mnie psem. Nie wierzę, że Straż Miejska dotrze na Gumieńce, ale może chociaż w centrum zrobią z tym porządek. Gratulacje i za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: *.net.pl 03.11.03, 23:35 Gość portalu: p-s napisał(a): > Nie wierzę, że Straż Miejska dotrze na Gumieńce, ale może > chociaż w centrum zrobią z tym porządek. Gratulacje i za to. A sa jeszcze dzielnice takie jak: Pogodno,Ksiazat Pomoroskich, Pomorzany,Kaliny,Gen.Zawadzkiego oraz wiele wiele innych.Juz widze jak pan prezydent Trzcinski zasuwa z wywieszonym jezorem za wlascicielami psow! Prosciej byloby zakupic taki "odkurzacz na motocyklu" zatrudnic kilku bezrobotnych i czysciutenko mamy na cacy!!! Kto szuka usprawiedliwien, gdy widzi czyny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: 62.233.159.* 04.11.03, 12:24 Tak powinno byc! Rodzice maja psa i gdy go wyprowadzaja - sprzataja po nim. Ja mieszkam na Pogodnie i wiem, ze jesli ktos nie ma domku z ogrodem to trzymanie psa jest nieco klopotliwe wlasnie ze wzgledu na to ze nie ma go gdzie wyprowadzac ... Dlatego sama zdecydowalam sie na kota. Kocham zwierzeta, ale wydaje mi sie ze niektorzy ludzie bardzo bezmyslnie podejmuja decyzje o posiadaniu psow. Jesli wiesz ze dookola ciebie sa same bloki, zero miejsc gdzie pies moglby sie wybiegac to nie decyduj sie na psa. A jesli mimo to chcesz miec psa, to sprzataj po nim. To co sie dzieje w centrum, to prawda, na chodniku trzeba robic istny slalom miedzy psimi odchodami - tam nikt jakos nie chodzi i nie zwraca uwagi wlascicielom niesprzatajacym po swoich psach ... Inna sprawa jest to ze wybiegow dla psow jak na lekarstwo, z tego slysze 2 na cale miasto?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Lepiej niech pijakow z bram przeganiaja!! IP: *.zywiec.plusnet.pl 04.11.03, 07:46 Wiecej tam smierdzi ich odchodami niz na trawniku a poza tym strach przejsc przez brame !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 08:56 Popieram i proponuję jeszcze karanie ludzi(mężczyzn) załatwiających swoje potrzeby fizjologiczne gdzie popadnie, nie baczac nawet to czy widzą to ludzie (w tym dzieci).W niektórych miejscach miasta jest z tego powodu straszny fetor - wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 nie martwcie sie 04.11.03, 09:12 za tydzien akcja sie skonczy za dwa nikt nawet nie bedzi pamietal, ze byla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernardyn Kaganiec dla P-.M.J!!!! IP: *.fredolsen.no 04.11.03, 10:11 Ech p.P. KAGANIEC I SMYCZ to ja panu bym zalozym ,a nie zwierzakom. W demokratycznych krajach tygrysa bez kaganca moge prowadzac na ulicy i nikt nic nie powie. Ale pan sie uczyl demokracji ze wschodu wiec czego mozna wymagac, jaki P.takie decyzje. I NIE SIKAC NA DESKE W TOALETACH ,WIEC PROPONUJE WYBIEG NA JASNYCH BLONIACH MOZE SIE PRZEWIETRZY POD KOPULA:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Kaganiec dla P-.M.J!!!! IP: *.fish.ar.szczecin.pl 04.11.03, 10:16 Czy jak chcę wyprowadzić psa na smyczy ale bez kagańca to muszę mieć pozwolenie na broń ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YORK Re: Kaganiec dla P-.M.J!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 10:21 Ja tylko tyl PIES im morde lizał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZAS Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: 217.150.175.* 04.11.03, 10:42 CZAS ABYSMY SIE TEZ NAUCZYLI, SPRZATANIE PO PUPILKACH OBIWIAZYJE W WIELU KRAJACH EUROPY - ZADEN PROBLEM SPRZATNAC DO PLASTIKOWEJ TOREBKI. TO TRZEBA CZASU ALE NAPEWNIE SIE NAUCZYMY. NIE POWINNO BYC PROBLEMU Z ZALATWIENIEM SIE NA TRAWNIKU JAK WLASCICIEL SPRZATNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: *.ip-pluggen.com 05.11.03, 01:16 Mieszkam od wielu lat w Szwecji i tam obowiazek sprzatania po psach jest dla wszystkich oczywisty! Nie ma zadnych kar, a ludzie sprzataja. Pies nie czeka az dojdzie do wybiegu, ale nawet jak zalatwi sie gdzies na boku chodnika, to wlasciciel natychmiast sprzatnie, wiec problemu nie ma. Rekawiczek nikt nie uzywa, sztuka zbierania tylko za pomoca woreczka jest doprowadzona do perfekcji, potrafi to juz zrobic 5-letnie dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSIA ZE SZCZECINA Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: 213.155.172.* 06.11.03, 12:48 ZGADZAM SIE W SZWECJI TO BYŁAM ZE 20 LAT TEMU TAM JEST TO OPANOWANE DO PERFEKCJI JA ODDAWNA SPRZATAM PO SWOIM PIESKU TYLKO SPOTYKAM SIE Z DZIWNYMI SPOJRZENIAMI LUDZI ALE W POLSCE PANI MAGDO TO WSZYSTKO OD DUPY STRONY SIE ZACZYNA POJEMNIKÓW NA ODCHODY NIEZORGANIZOWALI A PRZEPISY WPROWADZAJA W SZWECJI KOSZE SA CO METR I IDAC PRZEZ MALMO CZY YSTAD NIEZAUWAZYŁAM ANI PÓŁ PAPIERKA GDZIE POLACY SIE PCHAJA DO EUROPY PRZECIEZ W POLSCE JAK TYLKO KTOŚ SIE DORWIE DO WŁADZY TO LICZY ILE KASY WYRWAC A NIE PATRZY NA BIEDE LUDZI TYLKO MYSLA JAKBY UDUPIC RECISTÓW I EMERYTÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: 217.153.7.* 04.11.03, 12:28 Nowe przepisy różnią się od poprzednich tylko dwoma punktami: czipem i kagańcem! Do niedawna kaganiec był wyznacznikiem psa groźnego (agresywnego). Z niewiadomych przyczyn, zamiast egzekwować dotychczasowe przepisy został wprowadzony nowy - wszystkie psy w kagańcu. I ciekawe, czy straż miejska będzie karać właścicieli jamników, yorków, mopsów, pekińczyków za brak kagańca? Czy może ustali własną interpretację przepisu o kagańcu (np. obowiązuje psy od 50cm, a może 30kg)? Pomijam już fakt, że dla wielu psów niemożliwym jest kupno odpowiedniego kagańca (np. mops, pekińczyk, buldog czy niektóre boksery). Drugi punkt - chip - ciekawe w jaki sposób straż sprawdzi, czy pies jest zachipowany (lub ma tatuaż)? Wygląda na to, że akcja jest tymczasowa, dotyczy okolic urzędu miejskiego i dość szybko strażnikom się znudzi. A chciałbym się mylić, byle tylko było to zgodnie z rozsądkiem! Dbanie o czystość - jest świadectwem kultury. Natomiast faktem jest, że w mieście brakuje miejsc dla psów (jedyny prawdziwy wybieg na Chopina), przepisy utrudniają życie właścicieli psów jak tylko mogą - właściwie wyłacznie zakazy! Niestety przemawia tutaj mentalność "chłopa ze wsi" - pies jest dobry na łańcuchu przy budzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxix Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: *.members.com.pl 04.11.03, 13:50 SWITNIE DWA WYBIEGY DLA CALEGO MIASTA!!!!!!!!! BRAWO ZA WSPANIALY POMYSL!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REX Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: *.fish.ar.szczecin.pl 04.11.03, 13:54 Spoko - i tak go dorwę i wygryzę dupsko ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czip kaganiec dla trzcinskiego i łopatka dla skurczyka IP: *.zchpolice.com 04.11.03, 14:47 za meneli niech się zabiorą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sg Precz z psiarzami-chamami IP: *.pl / 192.168.7.* 04.11.03, 14:53 każdy pies powinien byćw kagańcu, a właściciel powinien po nim sprzątać. I koniec. Psiarzy-chamów trzeba tępić. Najlepiej mandatami. Pozdrawiam psiarzy kulturalnych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Re: Precz z psiarzami-chamami IP: *.fish.ar.szczecin.pl 04.11.03, 16:32 Jak ubierzesz wszystkich meneli w kagańce to ja też mojemu psu założę,wystarczy ze jest na smyczy. a jak jakiś bezpański go zaatakuje to co - ja mam się w jego imieniu z nim gryźć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferd Re: Precz z psiarzami-chamami IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 16:37 no. a jak myślałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YORK -MAXI Re: Precz z psiarzami-chamami IP: 213.155.172.* 06.11.03, 10:39 TAKICH DEBILI CO SIE ZWIERZAT CZEPIAJA TO PROPONUJE ZAGAZOWC BEDZIE W POLSCE CZYSCIEJ TO PRZECIEZ BEZMÓZGIE ĆWOKI NIKOMU NIEPOTRZEBNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenol Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: *.devs.futuro.pl 04.11.03, 16:40 A ja mieszkam na prawobrzerzu i są tylko dwa wybiegi dla psów w mieście .Na prawobrzeżu stan zero.Więc chyba jako prawożądny obywatel będę jeżdził na Chopina lub pod pomnik czynu Polaków.To jakieś 20 kilometrów w jedną stronę i spotka się tam w weekend 10.000 psów i właścicieli.Zgodnie z prawem wszyscy powinnii być praworządni.Albo ja zwariowałem albo kolejny urzędnik w UM jest bardzo mądry i bardzo inteligentny.A ja proponuje żeby proporcjonalnie do tego pomysłu ustalić powierzchnię życiową dla urzędników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simon Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: *.astro.net.pl 04.11.03, 18:50 najgorzej jak pieski atakuja biegajacych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indorek Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: Pantera:* / 192.168.112.* 04.11.03, 20:13 No, gratulacje za dwa wybiegi dla mnie - jak na tak "małe" miasto Szczecin - to o jeden za dużo! Najpierw to trzeba stworzyć warunki, a później prawnie dochodzić respektowania przepisów. W normalnym mieście - nie w Polsce - wybiegi dla piesków występują w odstępie 1 km, łatwo więc sobie wyliczyć jak ta statystka wygląda w Szczecinie. Ale, jak to w Polsce bywa lepiej karać niż tworzyć normalne warunki do życia dla obywateli i ich pupilów. A swoją drogą to chyba jest to temat zastępczy, który ma odciągnąć uwagę publiczną od innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simon Straż miejska się nudzi IP: *.anax.pl 04.11.03, 20:39 Co za bzdura! Dwa wybiegi? I każdy miałby 3 razy dziennie jeżdzić w te miejsca? To by trzeba dodatkowe linie autobusowe zrobić... A poza tym na co idą pieniądze z podatku za psy?? Czy posiadanie psa jest takim luksusem, że trzeba to opodatkować? W Niemczech kasa z podatków pokrywa koszty sprzątania miasta i nikt nie ma obowiązku sprzatać. Można zrobić odwrotnie, sprzątajmy, ale na co idą pieniądze? Skoro mam płacić podatek, niech misto zagwarantuje mi bezpłatne leczenie psa (ma alergię na wszystko i w ogóle jest chorowity- koszt miesięczny zazwyczaj powyżej 200-300 złotych + specjalne jedzenie). Poza tym niektóre razy nie mogą nosić kagańca (krutka kufa - buldogi, mopsy, pekińczyki, boksery...), czy powinny chodzić z zaświadczeniem od weterynarza?? Widać, że uchwalanie takiego prawa związane jest z brakiem lepszych pomysłów, czyli po prostu z głupotą ludzików prawo stanowiących. Owszem, zasrane chodniki trzeba zwalczyć, ale bez popadania w paranoję! Ale już się przyzwyczaiłem, że tym miastem... tą wsią rządzą debile! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YORK -MAXI Re: Straż miejska się nudzi IP: 213.155.172.* 06.11.03, 10:48 ZGADZAM SIE W CAŁEJ ROZCIĄGŁOSCI SZCZECIN TO TAKA WIOCHA Z TRAMWAJAMI A WŁADZA TO SZKODA KLIKAC MAM YORKE ZAWSZE PONIEJ SPRZATAM ALE PYTAM GDZIE MAM WYRZUCAC ? NO MOZE PRZYNIOSE POD WATPLIWY URZAD PANA TRZCINSKIEGO A MOZE JESZCZE ZAŁOZE JEJ KAGANIEC BUUUAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielka_siostra5 Re: Straż miejska na razie poucza właścicieli psó IP: 213.155.172.* 06.11.03, 10:34 ZARAZ SZLAK MNIE TRAFI KUPKE PO MOIM PIESKU ZBIERAM ODDAWNA ALE OCZYWISCIE WSZTSTKO W NASZY KRAJU ROBI SIE OD DUPY STRONY PAN TRZCINSKI POWINIEN ZADBAC O POJEMNIKI CO JAKIS METR A POTEM EGZEKWOWAC KARY A WYBIEGI DLA PIESKÓW TEZ POWINNY BYC BLISKO BO TAKI PIESEK ZANIM PRZEJEDZIE PÓŁ MIASTA TO SIE SFAJDA JAK NIC A TAK POWAZNIE TO PANIE TRZCINSKI MOZE BY TAK ZAJAC SIE CHULIGANAMI W NASZYM MIESCIE A OD ZWIERZAT SIE ........PAN WIE CO MIAŁAM NA MYSLI Odpowiedz Link Zgłoś