Dodaj do ulubionych

dla chlopca

25.01.12, 15:07
w drugiej polowie sierpnia czekamy na malucha, bardzo licze na corke i wtedy na 99% bedzie to Aniela Joanna (maz nie naciskany nawet nagle zmienil zdanie i stwierdzil, ze moze byc Anielasmile)
a jesli chlopiec? mam już Piotra i Jędrzeja, podoba mi się mnóstwo imion chłopięcych (Jonasz, Jeremiasz, Maksym, Marceli, Kornel, Maurycy, Ksawery, Ignacy, Dominik, Daniel, Wojciech, Witold), ale nie czuję, żeby to miałyby byc te....jeszcze duzo czasu, wiec moze razem z hormonami cos sie odmieni...
a co Wy zaproponujecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: przyszłamama Re: dla chlopca IP: *.ghnet.pl 25.01.12, 15:14
      Leon, Ksawery
      • wyczyny Re: dla chlopca 25.01.12, 15:57
        Leon to bardziej u kogos mi sie podoba, Ksawery ładne, ale no własnie, jakos nie czuje teraz tego imienia, jakby nie bylo dla mojego syna...
    • dalenia Re: dla chlopca 25.01.12, 15:45
      Kolejny raz gratuluję smile Z tych imion, które podałaś w nawiasie popieram w zasadzie wszystkie oprócz Daniela (którego nie lubię) i Wojciecha (który jest wg mnie zbyt popularny ostatnio).

Moje propozycje:
      Aleksy, Anatol, Antoni, Błażej, Bruno(n), Bernard, Cyprian, Cyryl, Cezary, Dawid, Ernest, Eryk, Edgar, Feliks, Fryderyk, Gustaw, Hubert, Henryk, Igor, Joachim, Juliusz, Julian, Józef, Konstanty, Krzesimir, Krzysztof, Leon, Leopold, Ludwik, Miron, Olgierd, Remigiusz, Rafał, Ryszard, Stefan, Sebastian, Seweryn, Teodor, Tobiasz, Tymon, Tymoteusz, Wincenty,
      • wyczyny Re: dla chlopca 25.01.12, 15:55
        dzięki za gratulacje, to bardzo milesmile, Błażej to byłoby to (jakos fajnie pasuje do imion moich chlopaków), ale siostra jest w posiadaniu syna o tym właśnie imieniuwink....najbardziej to Aleksy do mnie przemawia (zdrobnienie Alek tez mi pasuje), to juz cos mamy, moze jednak znajdzie się troche tych imion...
        • Gość: marta Re: dla chlopca IP: *.gl.digi.pl 25.01.12, 20:35
          a może Aleksander
        • dalenia Re: dla chlopca 25.01.12, 23:24
          Muszę Ci powiedzieć, że za każdym razem, jak stałe forumki spodziewają się dzieci, to ja cieszę się jak głupia wink Tak i tym razem jest.

A wracając do imion - Aleksy mi się baaaardzo podoba i popieram go oczywiście smile
    • tadea Re: dla chlopca 25.01.12, 20:44
      Przede wszystkim gratuluję! Aniela bardzo mi się podoba. Z imion dla chłopca, biorąc pod uwagę dopasowanie do braci, najbardziej pasuje mi Wojciech. Osobiście wybierałabym wśród Marcelego, Kornela i Ksawerego.
      • wyczyny Re: dla chlopca 26.01.12, 09:46
        gdyby nie Wojtek u bliskich znajomych....to kto wiesmile, Marceli i Kornel nie przejdą u męża, a Ksawery...tez go teraz nie czuję...
    • gaudencja Re: dla chlopca 25.01.12, 20:47
      Ja też miałam w czasie ciąży imię tylko dla chłopca, a z dziewczęcych nic mi do końca do mojego dziecka nie pasowało. Urodził się chłopiec.
      • wyczyny Re: dla chlopca 26.01.12, 09:41
        oooooooooo, to może będzie jednak dziewczynka! byloby to najlepsze rozwiązaniewink
    • panna.w.drodze Re: dla chlopca 25.01.12, 20:49
      jeśli Aniela(super) to może trafi w Twój gust Jerzy?

jeszcze Henryk i Ryszard mi sie podobają wink
      • wyczyny Re: dla chlopca 26.01.12, 09:48
        no nie, nie czuję tych imion, moj tata Ryszard bylby pewnie zawiedzionywink
    • Gość: Madzia Re: dla chlopca IP: *.dynamic.chello.pl 25.01.12, 23:44
      Zdecydowanie WOJCIECH wink))) Wojtek, Wojtuś wink))
    • Gość: Niwius Re: dla chlopca IP: *.radom.dialup.inetia.pl 26.01.12, 00:13
      Witold to świetne imię, Aleksy też bardzo ładne wink

moje trzy grosze:
      Jerzy, Urban, Makary, Zbigniew, Amadeusz, Leonard, Bazyli, Cezary, Edmund, Feliks, Ferdynand, Krzysztof, Ireneusz, Onufry, Rudolf, Szczepan
    • florianne Re: dla chlopca 26.01.12, 09:47
      Popieram Aleksego.
      Do głowy przyszły mi jeszcze : Tadeusz ,Rudolf,Wincenty,Fryderyk .
    • Gość: flo Re: dla chlopca IP: 80.50.142.* 26.01.12, 11:23
      Augustyn, Cyryl, Cyprian, Florian, Ireneusz, Iwo, Klemens, Leopold, Leonad, Lucjan, Maksym, Remigiusz.
    • dasza_dm Re: dla chlopca 26.01.12, 11:57
      Jeśli podoba WAm się Aleksy to nie szukałabym dalej. smile
      • shilla01 Re: dla chlopca 27.01.12, 15:50
        Maksym jest świetny - pod warunkiem ,że nie będzie zdrabniany do Maksa - pełno ich teraz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.