inka117 04.03.09, 00:01 Jutro imieniny Kazimierza i jak mówi przysłowie: "na Kazimierza dzień z nocą się zmierza" co by oznaczało,że przybędzie nam dnia. Pewnie i na spacery można więcej czasu przeznaczyć,wszak wiosna tuż, tuż...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
violka30 Re: Imieniny ,imieniny.....czy obchodzimy? 04.03.09, 07:46 z tymi spacerami to u mnie słabo-w mieście park chrobrego wodą z roztopionego śniegu zalany, a na wsi grząsko... czekam na słońce, które wysuszy to błocko; Odpowiedz Link Zgłoś
inka117 Re: Imieniny ,imieniny.....czy obchodzimy? 01.05.09, 23:41 W maju jest wiele okazji do świętowania popularnych imienin.Myślę,że warto pamiętać o solenizantach - bo jest miło i świątecznie oraz okazja do spotkania z przyjaciółmi lub znajomymi.Podyskutujmy na ten sympatyczny temacik.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
inka117 Re: Imieniny ,imieniny.....czy obchodzimy? 10.05.09, 00:04 Imieniny to nie tylko spotkanie z solenizantem,ale i oprawa uroczystości oraz miejsce i oczywiście prezent.Dziwne,że nie ma chętnych do dyskusji.Może to nie ciekawy temat? Odpowiedz Link Zgłoś
bisuneh Re: Imieniny ,imieniny.....czy obchodzimy? 12.05.09, 17:39 ja mam zawsze kłopot z pamięcią do dat a szkoda, bo miło jest otrzymać niespodziewanie życzenia... gorzej, jak je komuś składam a on nie celebruje tego święta albo ma w innej dacie :P jednakże w mojej rodzinie obchodzimy święto swojego patrona-imiennika hucznie... w rodzinie mojego małżonka z kolei, tylko urodziny zupełnie jak za granicą Odpowiedz Link Zgłoś
inka117 Re: Imieniny ,imieniny! 27.10.09, 22:53 Z uporem "maniaka" przypominam o imieninach Tadeusza-piękne imię.Znany o tym imieniu to: Tadeusz Kościuszko. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Imieniny ,imieniny! 29.10.09, 11:18 Nie obchodzę w pracy, nie lubię ciętych kwiatów, a i bratanie z wszystkimi nie jest w moim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Imieniny ,imieniny! 29.10.09, 23:57 Urodzin nigdy nie obchodzilam ... Imieniny bardzo dawno temu. Odpowiedz Link Zgłoś
inka117 Re: Imieniny ,imieniny! 31.10.09, 01:16 Obchodzę i urodziny i imieniny bo lubię spotkanie w gronie rodziny.Jest przyjemnie.Obydwie uroczystości zawsze na gruncie prywatnym; zimą-urodziny,latem -imieniny.Oczywiście bez trunków,ale z pysznym ciastem i smacznym jedzonkiem.Tak też można. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Imieniny ,imieniny! 31.10.09, 11:06 Od jakiegoś czasu jestem mało rodzinny. Odpowiedz Link Zgłoś
inka117 Re: Imieniny ,imieniny! 03.11.09, 11:34 Ja pochodzę z rodziny z tradycjami.Jest nas 6-rodzeństwa + nasze + wnuki.Przypomnę,że wspominałam iż nastolatką nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś