Dodaj do ulubionych

TP płaci... abonament... klientowi. Za nic

11.03.09, 21:19
Nie zapomnij Pan zapłacić Vatu, podatku i tuskowego od tej kwoty, bo
komornik Pana najdzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: stefan Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: 62.69.220.* 11.03.09, 22:09
      poj.bany kraj
      • Gość: ssdsf Wow ale odkryli aferę- takich ludzi są tysiące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 13:31
        Nawet dziesiątki tysięcy, mojemu znajomemu płacą 500 zł, bo ma pensjonat.
        • Gość: Ja To już wiem czemu w Tp jest tak drogo IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.09, 15:07
          To już wiem czemu w Tp jest tak drogo
      • Gość: toto Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 13:35
        Gość portalu: stefan napisał(a):

> poj.bany krajTo

człowieku,to są przepisy unijne- tak jest właśnie w cywilizowanych krajach...
        nie wiem czego tu zazdrościć- przeprowadź się do lasu, to też będziesz w takiej
        sytuacji.
        • Gość: Ja Abonenci nie Tp IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.09, 15:11
          Abonenci TP płaca temu panu 50zł.

> człowieku,to są przepisy unijne
          Jak dobrze zauważyłeś to co an wyżej nazywa poj.banym to właśnie przepisy
          unijne, które są poj.bane.
          Jasnym jest ze ludzie nie zakładają telefonu w TP jeśli nie muszą bo abonament
          jest strasznie drogi. A drogi jest bo TP musi realizować nieopłacalne
          inwestycje. No i jak P ma budować infrastrukturę, jak zamiast infrastruktury
          płaci odszkodowania?
          • Gość: gari Re: Abonenci nie Tp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 16:15
            > Abonenci TP płaca temu panu 50zł.
            >
            > > człowieku,to są przepisy unijne
            > Jak dobrze zauważyłeś to co an wyżej nazywa poj.banym to właśnie przepisy
            > unijne, które są poj.bane.
            > Jasnym jest ze ludzie nie zakładają telefonu w TP jeśli nie muszą bo abonament
            > jest strasznie drogi.

Co wy piep-zycie. Jakie przepisy unijne. Te przepisy są odkąd ja pamiętam, czyli
            ponad 20 lat
          • asmok6 Re: Abonenci nie Tp 12.03.09, 20:56
            Gość portalu: Ja napisał(a):

> Abonenci TP płaca temu panu 50zł.
            >
            > > człowieku,to są przepisy unijne
            > Jak dobrze zauważyłeś to co an wyżej nazywa poj.banym to właśnie przepisy
            > unijne, które są poj.bane.

Nie unijne, tylko nasze rodzime polskie Prawo Telekomunikacyjne.
            No i przepisy są bardzo sensowne. Ma umowę na świadczenie usług? Ma i ma pełne
            prawo oczekiwać tego że będzie mógł się komunikować. Ma usługę? Nie ma. No to
            odszkodowanie się należy. TP się nie wywiązała z umowy.
            To że akurat TP jest zmuszona do podpisania umowy nawet jeśli nie chce abonenta
            to inna sprawa. Mają status operatora usługi powszechnej więc mają związane z
            tym pewne przywileje ale również obowiązki, m.in. brak możliwości odmowy
            świadczenia usługi.

> Jasnym jest ze ludzie nie zakładają telefonu w TP jeśli nie muszą bo abonament
            > jest strasznie drogi. A drogi jest bo TP musi realizować nieopłacalne
            > inwestycje. No i jak P ma budować infrastrukturę, jak zamiast infrastruktury
            > płaci odszkodowania?

Z racji tego że są zmuszani do podpisywania nieopłacalnych umów na świadczenie
            usług powszechnych dostają dofinansowanie. Tak naprawdę wychodzi im na plus,
            dlatego nie próbują się wykręcić od statusu operatora świadczącego usługi
            powszechne.
            Z drugiej strony, o ile w tym przypadku nie są specjalnie stratni to w wyniku
            paru innych urzędowych decyzji faktycznie nie opłaca im się budować.

• Gość: edek Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 23:17
      VAT ma płacić? A tuskowe to co to jest?
      • xes_szcz Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 07:54
        Wyznawcy kaczyzmu określają w ten sposób podatek Kaczorowy. To to samo.
        Generalnie wszelkie frycowe.
    • Gość: Mike Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.teleton.pl 11.03.09, 23:22
      OPMG kolejny nawalony gó...arz z pisowskiej młodziezówki bredzi cos od rzeczy...
    • Gość: WW TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.chello.pl 12.03.09, 02:27
      Skąd?! Z jakich "Szczecin-Zdrojów"? Czy nie można normalnie tego napisać - ze
      Zdrojów? Po co ten Szczecin w nazwie, skoro każdy wie, co są Zdroje.
      • Gość: Jasiek Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: 212.14.54.* 12.03.09, 05:23
        może nie każdy...:-)
      • Gość: par Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 09:33
        Albo po prostu "ze Szczecina-Zdrojów". No ale autor artykułu mieszka pewnie w
        "Szczecin-Dąbiu" :)))
      • asmok6 Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 20:58
        Gość portalu: WW napisał(a):

> Skąd?! Z jakich "Szczecin-Zdrojów"? Czy nie można normalnie tego napisać - ze
        > Zdrojów? Po co ten Szczecin w nazwie, skoro każdy wie, co są Zdroje.

Ja nie wiem. Pierwsze słyszę. Jakby mi nie napisali to bym nie wiedział że to
        gdzieś koło Szczecina
    • switonemsi Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 08:49
      Płacić TP - źle!

TP płaci - źle!

O co chodzi?
      • Gość: () Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.09, 13:08
        > O co chodzi?

O to, że wreszcie płaci, a to jest sensacyjna wiadomość. Kilka lat temu byłem w
        podobnej sytuacji, musiałem się odwoływać do UKE i procesować ze złodziejami z
        tepsy. Dopiero zapłacili. Widać dowalanie draniom kar przez UKE jakiś skutek
        przynosi.

• nroht Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 14:23
          głupoty gadasz
        • ereta Re:TP płaci abonament... klientowi.# To my płacimy 12.03.09, 16:09
          Gość portalu: () napisał(a):

> > O co chodzi?
          >
          > O to, że wreszcie płaci, a to jest sensacyjna wiadomość. Kilka lat
          temu byłem w
          > podobnej sytuacji, musiałem się odwoływać do UKE i procesować ze
          złodziejami z
          > tepsy. Dopiero zapłacili. Widać dowalanie draniom kar przez UKE
          jakiś skutek
          > przynosi.
          >
          ############## Przynosi taki skutek, że dalej drogo płacimy za
          usługi TP. Bo chyba nie wierzysz, że to Prezesi TP z własnej
          kieszeni placą karę? Kara została nałożona przez UKKE nie na zarząd
          lecz TP, czyli zostanie wliczona w koszty. Nawet gdy im tego nie
          wolno to kto to sprawdza? Ważne że kara została zaplacona.
    • e.robson34 TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 09:33
      No pewnie jak tam będzie więcej abonentów to założą mu tę stacjonarkę. Ale w
      sumie spoko tak dostawać co miesiąc 5 dych, przynajmniej go nie zostawili na
      lodzie.
    • Gość: jh TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.gdynia.mm.pl 12.03.09, 11:23
      Niech ten Pan złoży podanie o zwiększenie abonamentu do 100, czy 150zł :] odszkodowanie będzie większe... hehe
    • Gość: tez tak mam tez tak mam w domu IP: *.novartis.com 12.03.09, 12:02
      Internet radiowo, telefon komorka a TP placi grzecznei co msiesiac
      na konto i ubilewaja ze sie nei da podlaczyc. Szkoda
      • Gość: Egghead Re: tez tak mam w domu IP: 212.127.95.* 12.03.09, 12:49
        Oczywiście, że tak należy. Fajne było wielkie zdziwienie w TPSA, gdy
        powiedziałem, że rozwiązuję umowę. Olewania klienta przez tyle miesięcy nagle
        nikt nie pamiętał...
    • mleyk TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 12:15
      TPSA płaci wielu klientom abonament wykonując ustawę.
      Mój przypadek jest podobny. Przenosiłem telefon prawie 2 lata do
      miejsca gdzie wszyscy ludzie w koło mają linie TPSA. Wg TPSA
      brakuje "wolnej pary" i 60 m kabla do domu (wyliczyli, że będzie to
      ich kostzować około 30 tys pln). Po upływie terminu wynikającego z
      tzw. umowy 10-cio miesięcznej zgłosiłem reklamację i już od 6
      miesięcy dostaję ~50 PLN przelewem na konto.
      TPSA powinna zainwestować w Wimax - na obszarach podmiejskich o
      małej gęstości zaludnienia to najlepsze rozwiązanie na szybkie i
      tanie dostarczanie telefonu i Internetu. Ja byłem zmuszony
      skorzystać z usług konkurencji - obecnie mam po Wimaxie 2MB
      Internetu i telefon analogowy. To oczywiście nie to samo co drut,
      ale jest, działa - mogę pracować z domu.
      • Gość: Wiking Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: 193.108.42.* 12.03.09, 13:21
        No dobra masz i dziala jesli placisz za te usluge lacznie dajmy na to
        150pln a tpsa placi tobie 50 to niejako troche tobie to rekompensuje
        twoje problemy. moim zdaniem dosc przyzwoite rozwiazanie.
    • kornel-1 Mariusz Rabenda - czy to dziennikarz? 12.03.09, 12:37
      Nie.
      Od dziennikarza wymaga się rzetelności i profesjonalizmu.

Telekomunikacja Polska, wbrew tytułowi artykułu, nie płaci "abonamentu", lecz
      odszkodowanie za niepodłączenie linii telefonicznej.

Kornel
      • Gość: joanna Re: Mariusz Rabenda - czy to dziennikarz? IP: *.globalconnect.pl 12.03.09, 14:06
        Święta racja.
        I nie "za nic", tylko za niewywiązywanie się z ustawy.
    • rmiechowicz TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 12:38
      Durne TP. Nie słyszeli o voip i połączeniach bezprzewodowych?
      • gandalf38 Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 12:46
        rmiechowicz napisał:

> Durne TP. Nie słyszeli o voip i połączeniach bezprzewodowych?

Skoro mają u siebie opcję połączeń voip, to chyba słyszeli, nie wiem czy wiesz
        że jest coś takeigo jak neofon...

• mobydickzolsztyna Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 12:53
        rmiechowicz napisał:
        > Durne TP. Nie słyszeli o voip i połączeniach bezprzewodowych?

Też te ok 50zł miesięcznie dostaję od paru lat, ale z pocałowaniem ręki zamienię
        je na kabel i MOJE płacenie za niego.

Łącze bezprzewodowe tepsa nachalnie oferuje, ale bez gwarancji internetu przez nie.

A mnie o internet "po kablu" chodzi.
        Wy możecie sobie na Neostradę pluć, a ja o niej marzę.
        Kilometr od szosy, sklepu, PKS-u, wsi.
        Jestem stary mieszczuch, ale zdrowie Wnusia - powietrze, prawdziwe mleko -
        najważniejsze!

Muszę, muszę, muszę - pisać w tej chwili przez iPlus.
        Z YouTube, jak już się uprę, to przez GODZINĘ zbiorek ściągam.

Więc o jakim tu voip, czy skype można gadać?
        • Gość: Marcin Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.ip.netia.com.pl 12.03.09, 15:46
          Sprawdź czy jesteś w zasięgu Netia Wimax.
      • Gość: Ricky Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: 217.97.128.* 12.03.09, 13:37
        Człowieku - dowiedz się najpierw co to jest usługa podstawowa i jakie są różnice
        dla VoIP...
        • Gość: george Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 15:06
          Zauważ też że podłączenie tego kolesia (nowa centralka czy coś) może kosztować
          na przykład 50 000 PLN. To już lepiej mu płacić 50 PLN miesięcznie i spokój.
          • skullder Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 16:16
            Gość portalu: george napisał(a):

> Zauważ też że podłączenie tego kolesia (nowa centralka czy coś) może kosztować
            > na przykład 50 000 PLN.

Jeżeli to ma być obiekt, z którego mogą być świadczone usługi aDSL to dodaj do
            tej kwoty jeszcze jedno zero (nie po przecinku).
      • Gość: ryc Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: 217.96.70.* 12.03.09, 15:58
        ty za to taki madry to badz operatorem. TP slyszalo o wielu rzeczach o ktorych Ty nie masz pojecia, ale taka jest gadka z 15-latkiem, albo totalnym ignorantem.
    • 3cik <--------------=--- 12.03.09, 12:45
      A Kaczowe zapłacił ?
    • Gość: erty TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.rzgw.gov.pl 12.03.09, 13:01
      Panie uważaj Pan. Bo przez pobieranie tego odszkodowania jest pan uwiązany do
      TPSA. Jeżeli załużmy po 10 latach połozom wreszcie ten kabel to będzie się Pan
      musiał do niego podłączyć a jak Pan nie zechce to będzie Pan musiał zwrócić całą
      kwotę odszkodowania. Ja tak miałem w jednej z pokrakowskich wsi.
      • Gość: mirek Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 11:19
        Ale o co Ci w ogóle chodzi, no chyba nikt go nie zmuszał do składania tego
        podania? Skoro złożył i pobiera odszkodowaniwe tzn że chciał (i chyba nadal
        chce) miec telefon w tp?
    • Gość: bzyk TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 13:07
      No cóż, problem by był gdyby nie chcieli płacić. A tak wykonują przepisy ustawy.
      I płacą
      Oczywiście nie poprawi to sytuacji tego człowieka, który nadal (cały czas) chce
      mieć telefon, ale widocznie się nie da tego zrobić.
    • watashi79 ma w sam raz na abonament za komórkę :) 12.03.09, 13:39
    • Gość: gdynia TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.171.186.11.static.crowley.pl 12.03.09, 14:40
      ja jestem w podobnej sytuacji tzn przeprowadziłam się w lutym i chciałam w nowym
      domu założyć telefon (mieszkam w Gdyni)i co...
      ano to,że podpisałam umowę 02 lutego i najpierw wyglądało na to,że TP
      błyskawicznie założy mi numer, niestety miłe telefony były do chwili, kiedy
      pracownicy zorientowali się, że muszą podciągnąć kabel a nie tylko podłączyć
      numer, po około 2 tygodniach dostałam SMSem (a poprzednio dzwoniono do mnie)
      info,że "obecnie z przyczyn technicznych" nie jest możliwa realizacja mojego
      zamówienia. Oglądając reklamy TP zastanawiam się jaką poprawę "możliwości
      technicznych" można by uzyskać za pieniądze przeznaczone na nie i dodatkowo
      szlag mnie trafia na ewidentne wprowadzanie w maliny, bo wszak Gdynia małym
      miastem nie jest, a jak widać telefonia nasza narodowa szumnie się reklamuje za
      to nędznie realizuje
      • Gość: krzychu Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 15:07
        Po prostu nie zawsze się da i tyle. A jak się nie da (także z czysto
        ekonomicznego punktu widzenia). A jak się nie da to wtedy płacą, tak jak to
        opisali w artykule...
    • leew1 telefon drogą radiową 12.03.09, 14:44
      można zalożyć w takiej sytuacji. mam znajomych, którzy maja taki na działce w
      lesie. Ta sytuacja to jakiś przekręt i tyle.
      • mobydickzolsztyna Re: telefon drogą radiową 12.03.09, 15:57
        leew1 napisał:
        > można zalożyć w takiej sytuacji. mam znajomych, którzy maja taki na działce w
        > lesie. Ta sytuacja to jakiś przekręt i tyle.

Mam w dowodzie osobistym zameldowanie w postulowanym przeze mnie adresie
        zainstalowania telefonu stacjonarnego.
        Jeszcze jakieś pytania?
    • james.00 TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 15:12
      Panie Mirku cierpliwości! Mi też upłynął aneks 18-miesięczny, przez kolejne
      kilkanaście miesięcy tepsa płaciła mi czterdzieści parę złotych miesięcznie i
      zaledwie po trzech latach od pierwszego wniosku o przeniesienie mam już telefon.
      Czy to nie szybko? I po co tak narzekać :)

P.S. a telefon mam, bo jest kryzys i z mojej wsi inni abonenci tepsy
      porezygnowali z telefonu...
    • kminex TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 15:26
      Szkoda że jak mi telekomunikacja odmówiła podłączeia linii analogowej bo
      według nich drogo kosztują 2 słupy i kilkadziesiąt metrów kabla nie płacili w
      ramach odszkodowania 50zł miesięcznie bo ja musiałem przez to zrezygnować z
      telefonu radiowego który nie dość że źle działał to jeszcze poblokowali mi
      możliwość dzwonienia na telefony komórkowe a wmawiali że u nich na linii jest
      wszystko ok. I gdzie tu sprawiedliwość nam nikt nie płacił a kable można było
      puścić studzienkami zamiast na słupach i płaciliśmy 50 zł tak samo jak
      użytkownicy linii analogowej tylko że my na radiówce neostrady nie mogliśmy
      podłączyć i to jest potrójna niesprawiedliwość! Domagam się odszkodowania od TP...
    • Gość: numb TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 15:43
      Jak zwykle jak jest temat o TP to pojawia się wielu frustratów, wylewających swe
      żale.
      Ile jeszcze?
      • mobydickzolsztyna Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 16:05
        Gość portalu: numb napisał(a):
        > Jak zwykle jak jest temat o TP to pojawia się wielu frustratów,
        > wylewających swe żale.
        > Ile jeszcze?

Podobno malarię ostatecznie wyeliminowano.
        Coś jakby i narzekań na malarię w ostatnich latach - mniej?

Jak na Tepsę MNIEJ wylewać żale, pytasz Kochaniutki?

Więc, konstruktywnie:
        - co by tu wreszcie z tą Tepsą?

Przecież nawet komuna wydawało się "problemem nie do rozwiązania".
        Jakby więc, PRZEZ ANALOGIĘ, coś zrobić z Tepsą?
        • skullder Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 16:25
          mobydickzolsztyna napisał:

> Gość portalu: numb napisał(a):
          > > Jak zwykle jak jest temat o TP to pojawia się wielu frustratów,
          > > wylewających swe żale.
          > > Ile jeszcze?
          >
          >
          > Podobno malarię ostatecznie wyeliminowano.
          > Coś jakby i narzekań na malarię w ostatnich latach - mniej?
          >
          >
          > Jak na Tepsę MNIEJ wylewać żale, pytasz Kochaniutki?
          >
          > Więc, konstruktywnie:
          > - co by tu wreszcie z tą Tepsą?
          >
          > Przecież nawet komuna wydawało się "problemem nie do rozwiązania".
          > Jakby więc, PRZEZ ANALOGIĘ, coś zrobić z Tepsą?
          >
          >

Pierdoły straszne. Tepsa jest (wymyślonym) problemem nie do rozwiązania tylko
          dla frustratów i słabo rozgarniętych ludzi.

>Jakby więc, PRZEZ ANALOGIĘ, coś zrobić z Tepsą?

Na przykład?
          • mobydickzolsztyna Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 17:34
            skullder napisał:
            > Pierdoły straszne. Tepsa jest (wymyślonym) problemem nie do rozwiązania tylko
            > dla frustratów i słabo rozgarniętych ludzi.

DLACZEGO Tepsa coś płaci?
            Pewnie dlatego, że jest słabo rozgarnięta?

Jest jakimś umownym podwykonawcą obowiązków Państwa?
            H..ów to ja także potrafię Ci nawrzucać - więc się szanuj z tymi "frustratami".

Ja mam sytuację prostą:
            - jestem na terytorium Polski i w XXI wieku potrzebuję łącza o rozsądnej szybkości. TV w czasie rzeczywistym olewam, bo mam satelitę i wystarczy mi mieć COKOLWIEK w danej dziedzinie.
            W dziedzinie internetu zaś żówno mam!

Czy to paranoja?
            Czy też paranoikami są przeczący temu?

Czy mam więc mieć "mordę w kuble", bo jest jak jest i powinienem się na 20 lat hibernować?
            Niedoczekanie, taka wasza was wszystkich mać!!!!!!
    • Gość: brak TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.anonymouse.org 12.03.09, 16:15
      jesli ma zasieg ery to moze zalozyc stacjonarny z ery umowe np.na rok i czekac
      az tp bedzie w stanie zlozyc mu linie a z odszkowania z tp bedzie placil
      rachunek za numer z ery i po problemie
      • ereta Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 16:23
        Gość portalu: brak napisał(a):

> jesli ma zasieg ery to moze zalozyc stacjonarny z ery umowe np.na
        rok i czekac
        > az tp bedzie w stanie zlozyc mu linie a z odszkowania z tp bedzie
        placil
        > rachunek za numer z ery i po problemie
        ###################################################################
        A na jakiej linii ten telefon założą, skoro TP nie wybudowało i nie
        można skorzystać z linii TP jak to powszechnie jest robione?
        • Gość: Zlomex Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: 212.160.172.* 12.03.09, 16:30
          NA żadnej linii. Powietrzno-komorkowym patentem.
        • Gość: brak Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.anonymouse.org 12.03.09, 16:40
          z ery masz karte sim jak do komorki ale masz stacjonarny okreslasz lokalizacje i
          ten nr ma tez 1 zalete bo jak np.jedziesz na dzialke to mozesz zmienic
          lokalizacje i odbierac na dzialce polaczenia na numer "domowy"
    • ereta TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 16:20
      Inni operatorzy odmawiają nie dlatego że nie muszą świadczyć
      usługi, tylko dlatego, że nie mogą żerować na linii Tp bo tej nie
      ma! Tylko nieliczni operatoży stacjonarni mają swje sieci
      telefoniczne, większości musi je wydzierżawiać TP, czyli pomagać
      konkurencji w zwalczaniu samej TP!!!! Paradoksy to u nas normalka.
      DZIAŁAĆ PRZECIWKO SOBIE!!!
      • ready4freddy Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 16:27
        to raczej dosc logiczne, ze jeden operator ma kable, a inni dzierzawia. jak
        sobie to wybrazasz w przypadku np. czterech operatorow? cztery wiazki kabli do
        kazdego punktu, zeby bylo w czym wybierac? to ci powiem wiecej: sa kraje, gdzie
        mozna wybrac dostawcow pradu czy gazu. tez po kilka rur beda ciagnac? :)
    • mniejsze.zlo TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 16:34
      To jest jeden użytkownik, no i spójrzmy na ekonomiczność tej operacji. TP musi
      też patrzeć na to, czy się jej opłaca instalowac nową centralę, ciągnąc kable
      itp.
      Każdy z nas patrzy na to, żeby było tanio, ekonomicznie. Kiedy z kolei firma
      dba o soje finanse to już nie jest ok.
      Rozumiem problem pana Margol, ale za te pieniądze z TP plus oczywiście własna
      dopłata, może mieć nie najgorszy mobilny internet
    • xplict TP płaci... abonament... klientowi. Za nic 12.03.09, 19:13
      Panie Rabenda: Nie: "ze Szczecin - Zdrojów" a: "Szczecina Zdrojów" tak jak nie
      piszemy "z Warszawa - Mokotowa" czy "z Płock - Starego Miasta".
      Co też Panu przyszło do głowy Panie Dziennikarzu?
      • Gość: Barnaba Re: TP płaci... abonament... klientowi. Za nic IP: *.nitka.net.pl 13.03.09, 23:50
        W tej okolicy, nawet na tej ulicy, jest więcej osób dostających kasiorkę z tpsa.
        Ten Pan rodzynkiem z pewnością nie jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka