Dodaj do ulubionych

AUCHAN KOŁBASKOWO

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.11.03, 20:47
czy wiecie już coś o przygotowaniach do budowy największego w
Polsce "American Mall'a"(150.000m2)na przedmieściach molocha Szczecina?
dlaczego to wszystko wlecze się jak krew z nosa,czyżby ta kresowa staruszka
z polem zablokowała tą ogromną(350 milionów EYRO)inwestycję?
Obserwuj wątek
    • sprawiedliwosc_ludowa Re: AUCHAN KOŁBASKOWO 25.11.03, 21:15
      Gość portalu: el matador napisał(a):

czyżby ta kresowa staruszka z polem zablokowała tą ogromną(350 milionów EYRO)
      inwestycję?
      ''''''''''''''''''''''
      To z pewnoscia wrog ludu, wydziedziczona hrabina z ziem slusznie nalezacych
      sie biedakom z bezkresnej Ukrainy, starajaca sie powstrzymac masy ludowe przed
      spedzaniem wolnego czasu od pracy w przybytkach boga mamona.
      Ostrzegamy wredna staruche przed naszym gniewem.
      W przeciwnym razie...
      • Gość: Żyleta Co ty opowiadasz IP: 217.153.159.* 25.11.03, 21:36
        Co za inwestycja co ci tak do tego śpieszno mało to mamy hipermarketów w
        szczecinie.Gdyby mieli wybudować jakiś kompleks rekreacyjny to tak ale
        kolejnemu hipermarketowi mówimy NIE!!!!
        • Gość: SHP Marzyć każdy może... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.03, 02:37
          > Gdyby mieli wybudować jakiś kompleks rekreacyjny to tak ale
          > kolejnemu hipermarketowi mówimy NIE!!!!

Przydałby się jakiś kryty basen na wzór gryfińskiej Laguny, albo coś w tym
          stylu.
          W wakacje zaliczyłem Chorzów i najbardziej spodobał mi się tam wyciąg
          krzesełkowy. Po prostu cudne widoki. Przejazd obok stadionów, nad kolorowymi,
          kwiecistymi terenami, wśród koron drzew, obok toru saneczkowego, nad bagnami,
          obok chorzowskiego parku rozrywki, nad zoo, obok dinozaurów...Ehh, wrażenia
          niezapomniane. Aż mnie zazdrość bierze, że czegoś takiego nie ma w Szczecinie.
          A takie coś możnaby przecież stworzyć... Jak nie w okolicach Puszczy Bukowej,
          to np. koło Głębokiego... Tak sobie pomyśleć, wyciąg nad jeziorem Szmaragdowym
          albo np. wyciąg łączący Głębokie z laskiem arkońskim, Teatrem Letnim... Tyle,
          że prócz drzew dobrze byłoby jakość sensownie zagospodarować zwiedzany teren...
          Ehh, rozmażyłem się :)
          Wracając na ziemię: mamy w Szczecinie jakiś obiekt, który przyciągałby całe
          rzesze turystów, również tych zagranicznych?

POzdro
          Tomek
          • Gość: koko Re: Marzyć każdy może... IP: 217.153.6.* 26.11.03, 07:45
            park rozrywki w chorzowie /także wyciąg/ został wybudowany w odleglych bardzo
            dobrych czasach PRL-u.To se je nie wrati!
        • rrado Re: Co ty opowiadasz 26.11.03, 19:00
          Gość portalu: Żyleta napisał(a):

> Co za inwestycja co ci tak do tego śpieszno mało to mamy hipermarketów w
          > szczecinie.

a no malo. chetnie pojde do ikea i do achaun a ty idz na rynek skupuj spirytus.

> kolejnemu hipermarketowi mówimy NIE!!!!

a my to kto? ludzie ze szczek? pozdrawiam rado
          • Gość: Żyleta Re: Co ty opowiadasz IP: 217.153.159.* 26.11.03, 22:06
            Jesteś śmieszny widać że nigdy nie wyjeżdżałeś z naszego jkże nowoczesnego i
            szalenie atrakcyjnego miasta buhahahaha.Jeśli ciebie podnieca mega malll to
            twój poziom nie jest najwyższy podszywanie się pod rado też ci za bardzo nie
            wychodzi.
            A tak P.S to wcale nie wiadomo czy powstanie tam IKEA wiem to z pewnych
            zrudeł ;-)))
            • Gość: Żyleta Re: Co ty opowiadasz IP: 217.153.159.* 26.11.03, 22:07
              żródeł ;-))))
            • rrado Re: Co ty opowiadasz 26.11.03, 22:13

> Jesteś śmieszny widać że nigdy nie wyjeżdżałeś z naszego jkże nowoczesnego i
              > szalenie atrakcyjnego miasta buhahahaha.Jeśli ciebie podnieca mega malll to
              > twój poziom nie jest najwyższy podszywanie się pod rado też ci za bardzo nie
              > wychodzi.

rzecz w tym ze to ja rado. loguje sie od jakiegos czasu po aferze z laptopem i
              wysypem klonow. mnie mol nie podnieca ale wole go niz syfiaste targowiska. a
              hipermarketow jest moim zdaniem za malo.
              pozdrawiam rado
              • Gość: Żyleta Re: Co ty opowiadasz IP: 217.153.159.* 26.11.03, 22:33
                Coż każdy ma prawo do swojego zdania ale ja myśle że kolejny market który nie
                pomaga szczecinowi np. po przez sponsorowanie sportu jest nam zbyteczny myśle
                że jeszcze jeden market na prawobżeżu by się przydał ale 5 marketów na
                lewobrzeżu starczy no chyba że tak jak pisałem całemu centrum rekreacyjne
                mówimy TAK
                • rrado Re: Co ty opowiadasz 27.11.03, 10:23

> Coż każdy ma prawo do swojego zdania ale ja myśle że kolejny market który nie
                  > pomaga szczecinowi np. po przez sponsorowanie sportu jest nam zbyteczny myśle
                  > że jeszcze jeden market na prawobżeżu by się przydał ale 5 marketów na
                  > lewobrzeżu starczy no chyba że tak jak pisałem całemu centrum rekreacyjne
                  > mówimy TAK

czemu ty zawsze mowisz w liczbie mnogiej? wiec auchan przebudowuje wiadukt nad
                  poludniowa i czesc poznanskiej to malo. 2 tys ludzi ma prace a wszystko to nie
                  w szczecinie a kolbaskowie bo nie chca miec nic do czynienia z emerytem
                  ksenofobem. bedzie to bardzo blisko prawobrzeza wiec jest jak najbardzie
                  potrzebne ba jak dotad jest tu real i selgros jedynie. pozdrawiam rado
          • Gość: barnim Re: Co ty opowiadasz IP: *.arian.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.03, 03:02
            rrado napisał:

> Gość portalu: Żyleta napisał(a):
            >
            > > Co za inwestycja co ci tak do tego śpieszno mało to mamy hipermarketów w
            > > szczecinie.
            >
            > a no malo. (...)

bi.gazeta.pl/im/1795/m1795383.jpgPZDR
    • Gość: el matador Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.11.03, 07:54
      przecież wiadomo,że program tego centrum będzie wielokulturalny i poliwalentny-
      (polyvalent)kabarety,teatry variete,restauracje,skałki wspinaczkowe dla
      pseudoalpinistów,mini-Disneylandy dla małych dzieci,salony multimediów i gier
      w wirtualnej rzeczywistości i stacje młodych kosmonautów lecących w daleką
      przestrzeń kosmiczna,bary,ksiegarnie,dyskoteka wielopiętrowa z poziomami dla
      różnych typów muzyki no i ten ogromny francuski MEGAHANDEL z hypermarketem
      AUCHAN na 18.000 m2,do tego dobudowaną kolosalną szwedzką IKEĄ
      ze szwedzkimi i duńskimi barami i sklepami spożywczymi.Jednym słowem
      szczeciński "MAISON DU NORD".wybuchowy komercyjny koktajl Mołotowa polsko-
      francusko-skandynawsko-niemiecko-rosyjski.
      • Gość: Ekspans Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: *.espol.com.pl 26.11.03, 22:31
        Rado ma rację że marketów w Szczecinie jest mało Ci co piszą że jest za wiele
        to pewnie nigdy za Szczecin nosa nie wychylili, niech pojadą do Wrocławia tam
        tylko w jednym miejscu na jednym placu na dz bielany mieści się 8 i wszystkie
        większe podobnej wielkosci jak nasz Geant
        • Gość: Żyleta Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: 217.153.159.* 26.11.03, 22:34
          a przepraszam ile ludzi mieszka we Wrocławiu i Warszawie i jaka jest tam
          sytuacja materialna.Nie wydaje mi się aby można było porównywać Szczecin do
          tych miast.
          • Gość: Ekspans Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: *.espol.com.pl 26.11.03, 22:44
            Odpowiadam z danych statystycznych gazety Detal W Szczecinie na jeden metr
            kwadratowy przypada 14,3 osoby a we Wrocławiu 8,8 osoby to jest odpowiedż że i
            w tej sferze Szczecin odstaje od innych miast a we wrocławiu ruszyła budowa na
            ul Legnickiej centrum handlowo - rozrywkowego z ogrodem botanicznym i małą
            palmiarnią dwa razy wieksze od naszego Galaksy i będa następne tylko u nas
            nasi kupcy wmuwili że jest juz za wiele marketow. Ceny na art sp mamy
            najwyższe w kraju dla przykładu w Krakowie pączki są od 67 gr do 95gr gdy w
            Szczecinie od 1,50 zł To jest odpowiedż na wszystko Pozdrawiam
            • Gość: Ekspans Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: *.espol.com.pl 26.11.03, 22:46
              dla sprostowania w Szczecinie paczki od 1 zł do 1,50zł
              • Gość: Żyleta Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: 217.153.159.* 26.11.03, 22:52
                Znowu nieścisłości żeby nie powiedzieć bzdury.Nie chce mi się wyjaśniać
                wszsytkiego ale kilka przykładów szczecin ma takie ceny bo przyjezdzaja tu
                niemcy,sam napisałeś ze w wrocławiu buduje się centrum z palmiarnią...a w
                kołbaskowie nie bedzie ani palmiarni ani cyrku ani nawet burdelu ;-)))Jestem
                przeciw hipermarketą typu tesco a na to się zanosi.
                Pozdrawiam
                • Gość: Ekspans Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: *.espol.com.pl 26.11.03, 22:59
                  To nie jest argument jaki podałeś u nas też miały być podobne obiekty ale
                  dupni władcy tegomiasta przegonili wszystkich z tąd na lotnisku w Dąbiu auchan
                  miał budowac podobne takie centrum to Jurczyk przegonił Pozdrowionka
    • rrado Re: AUCHAN KOŁBASKOWO 27.11.03, 10:46
      za GS 22.10

Przy ul. Ustowskiej, na obrzeżach Szczecina, firma Auchan zbuduje hipermarket o
      powierzchni użytkowej przekraczającej 30 tysięcy metrów kw. Obok sklepu będzie
      parking na 1832 samochody.

Pozwolenie na budowę firma Auchan otrzymała już rok temu, ale miała kłopoty z
      uzyskaniem pozwolenia na budowę wiaduktu nad Autostradą Poznańską i dróg
      dojazdowych, ponieważ jeden z właścicieli działek złożył protest do wojewody.
      Wojewoda zachodniopomorski podjął decyzję, że firma Auchan będzie mogła jednak
      zbudować wiadukt nad Autostradą Poznańską – wiaduktem tym będzie można dojechać
      do centrum handlowego. Dla szczecinian oznacza to również częściowy remont
      autostrady, od ul. Ustowskiej do ronda Hakena.

Budowa hipermarketu ma trwać około 9 miesięcy. W miejscu tym Auchan planuje
      jednak znacznie większą inwestycję. Prowadzone są w tej chwili rozmowy z innymi
      sieciami zainteresowanymi postawieniem tu swoich sklepów - głównie z
      właścicielem francuskich hipermarketów, oferujących artykuły wykańczania
      wnętrz. Docelowo ma powstać duże centrum handlowe, zatrudniające ok. 2 tysięcy
      ludzi.

pozdrawiam rado
      • Gość: Ekspans Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: *.espol.com.pl 27.11.03, 11:28
        To jest argument za !!! Rado masz rację i wiem dokładnie o tym wszystkim co
        piszesz. Ta inwestycja powstanie nie dzięki naszym mądralińskim co tak walczą
        o interes Szczecina, a podatki będą wypływać do Polic. Do Goleniowa napływa
        więcej kapitału i jest już tam mniejsze bezrobocie jak w Szczecinie ale tam
        nie mają Magazyniera i takich pokićkanych radnych.
        • rrado Re: AUCHAN KOŁBASKOWO 27.11.03, 13:15
          Gość portalu: Ekspans napisał(a):

. Do Goleniowa napływa
          > więcej kapitału i jest już tam mniejsze bezrobocie jak w Szczecinie ale tam
          > nie mają Magazyniera i takich pokićkanych radnych.

zdaje sie ze to wczoraj w tvn bylo info o znalezieniu sie szczecina w grupie
          miast kategorii c. to jest skala naszego damatu pod rzadami dzialkowca.
          pozdrawiam rado
          • Gość: Śledzisko Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: 217.153.159.* 27.11.03, 13:40
            Hmm to raczej chodziło o całe województwo a nie konkretnie o Szczecin.
          • Gość: brzytwa Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: 62.233.253.* 27.11.03, 13:51
            Wiesz rado, nie lubię cię, a twoja argumentacja zawsze jest przepojona agresją.
            Żyleta trzymaj się też jestem przeciw tym odurniającym hipermarketom, tym
            spożywczym pegeerom. Coraz więcej ludzi przekonuje się, że taniej nie znaczy
            lepiej , a już zdrowiej... Odżywiamy się coraz gorzej, mamy zatuczone dieci,
            pełno chrych z przekarmienia, nasyconych różnymi wynalazkami potraw. Miastu
            potrzebna jest rekreacja, na której też można zarobić. Już widzę tysiące
            samochodów dostawczych, które zatruwają Kołbaskowo. Dlaczego Niemcy nie budują
            u siebie tych potworów przy granicy? pomyslałeś! wiesz, dlatego, że szanują
            swój teren, który jest i będzie coraz droższy. Oj jak mnie wkurzyłeś!
            • rrado Re: AUCHAN KOŁBASKOWO 27.11.03, 14:14
              Gość portalu: brzytwa napisał(a):

> Wiesz rado, nie lubię cię,

dzieki. a ja cie nie znam wiec sie nie wypowiem.

a twoja argumentacja zawsze jest przepojona agresją.

bez przesady po prostu mam wyraziste poglady w niektorych sprawach.

>
              > Żyleta trzymaj się też jestem przeciw tym odurniającym hipermarketom, tym
              > spożywczym pegeerom.

z tym jest sprawa prosta. nie chcesz nie chodzisz.

Coraz więcej ludzi przekonuje się, że taniej nie znaczy
              > lepiej , a już zdrowiej...

widac to bylo na otwarciu galaksy a teraz przekonasz sie jaki bedzie tlok na
              swieta. dlatego walsnie uwazam ze jest ich za malo bo nie luubie kupowac w
              tloku. moze gdyby szczecinianie czescie sie myli i nie przejezdzali mnie
              koszykami byloby lepiej.

Odżywiamy się coraz gorzej, mamy zatuczone dieci,
              > pełno chrych z przekarmienia, nasyconych różnymi wynalazkami potraw.

slusznie ale hipermarket nie ma tu nic do rzeczy. te same rzeczy sprzedaja w
              brudnym osiedlowym sklepiku z chamska obsluga.

Miastu
              > potrzebna jest rekreacja, na której też można zarobić.

potrzebna jest nie przecze. ale jurczyk jej nam nie przyciagnie. poza tym to
              inwestycja w kolbaskowie. oczywiscie rekreacja kolbaskowiczanom tez jest
              potrzebna.

Już widzę tysiące
              > samochodów dostawczych, które zatruwają Kołbaskowo. Dlaczego Niemcy nie
              budują
              > u siebie tych potworów przy granicy?

w schwed masz. poza tym nie buduja ich niemcy tylko te sieci ktore maja na to
              ochote wybrali szczecin i tylko sie cieszyc. kolbaskowo znaczy.

pomyslałeś! wiesz, dlatego, że szanują
              > swój teren, który jest i będzie coraz droższy. Oj jak mnie wkurzyłeś!

spokojnie. nie denerwuj sie. szanuja teren? a co malo maja terenu? teraz
              wyburzaja blokowiska bo ludzie stamtad uciekaja terenu im nie zabraknie.
              pozdrawiam rado
              • Gość: brzytwa Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: 62.233.253.* 27.11.03, 15:05
                Oj rado, rado nieźle mnie rozebrałeś na czynniki pierwsze,(lubisz rozbierać
                co?) ale i tak cię nie chcemy do naszej bandy nawet na" tępe ostrze". Ludzi
                dużo w hipermarketach?, bo myślą, że za darmochę coś dostaną, oszczędzają na
                jedzeniu-dobrym jedzeniu, ale na lekarza ich potem nie będzie stać.Jeżeli
                dojdzie do potężnego zatrucia społeczeństwa tym żarciem to wytrują pół miasta
                za jednym zamachem, bo mają żywność od jednego wielkiego dostawcy -np. Małe
                jest piękne oddaję głos na osiedlowe sklepy. Precz z hipermarketami! precz z
                preczami.
                • rrado Re: AUCHAN KOŁBASKOWO 27.11.03, 15:14

> Oj rado, rado nieźle mnie rozebrałeś na czynniki pierwsze,(lubisz rozbierać
                  > co?) ale i tak cię nie chcemy do naszej bandy nawet na" tępe ostrze".

wies zja z natury nie lubie band. jak chcesz to zapisz sie do tej pod moim
                  blokiem.

Ludzi
                  > dużo w hipermarketach?, bo myślą, że za darmochę coś dostaną,

chyba sa idioci. mysla ze dostana cos taniej i tak wlasnie jest.

oszczędzają na
                  > jedzeniu-dobrym jedzeniu, ale na lekarza ich potem nie będzie stać.

w zwiazku z duzym obrotem jedzenie w hiper jest zazyczaj swierze. nie licze tu
                  dan z grila i roznych lederprice. auchan ma najwiekzy wybor towarow
                  zywnosciowych z hipermarketow. i to wlasnie ludzi przyciaga wybor i cena.

Jeżeli
                  > dojdzie do potężnego zatrucia społeczeństwa tym żarciem to wytrują pół miasta
                  > za jednym zamachem, bo mają żywność od jednego wielkiego dostawcy -np. Małe
                  > jest piękne oddaję głos na osiedlowe sklepy.

nie ma problemu. kazdy ma rozny gust. ale ja nie krzycze precz ze sklepami
                  osiedlowymi. ludzie glosuja nogami. pozdrawiam rado
                  • Gość: Żyleta Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: 217.153.159.* 27.11.03, 22:27
                    Zgadzam się z twoją argumentacją brzytwa;-)A co do ciebie rado to to że
                    piszesz że ludzi w marketach jest za dużo to według ciebie jest argumen aby
                    budować kolejne???Pewnie walnijmy sobie 15 marketów nażremy się napijemy
                    utyjemy.I gdzie puzniej pojdziemy spalać kalorie do marketu??/Nie sądze pewnie
                    każdy wolał by pojsc na basen.A co z rozrywkami pojdziemy sobie pooglądać
                    filmy na dużej ścianie telewizorów w markecie.Też nie sądze.Więc nie pisz mi
                    tu że auchan to "wspaniała" inwestycja!!!
                    Pozdrawiam rafał
                    • Gość: Ekspans Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: *.espol.com.pl 28.11.03, 01:24
                      Rafał Ty masz typowe myślenie z ery socjalizmu. Irlandia nie przeszkadzała
                      inwestorom kim kolwiek by nie byli i skąd by nie przychodzili. Chcieli
                      budować markety to budowali, chcieli kupować ziemię to kupowali, i efekt! mają
                      płace powyżej średniej unijnej. Grecja robiła podobne posunięcia co u nas i
                      efekt! płace najniższe w Unii i zdecydowanie poniżej średniej unijnej.Za
                      Balcerowicza Mazowieckiego czy Suchockiej byliśmy liderem z 10 kandydujących
                      krajów do Unii a dzisiaj mamy ostatnie nawet Litwa nas zaczyna wyprzedzać mamy
                      najnizszy dochód narodowy brutto w przeliczeniu na głowę mieszkańca.Wszystko
                      na ten temat im więcej socjalizmu tym więcej biedy a Szczecin jest tego
                      przykładem. Jeszcze 5 lat temu Szczecin zajmował pod względem wysokosci płac 3
                      miejsce po Warszawie i Katowicach ale chcieli w tym miescie socjalizmu i
                      komuny to mają Pozdrowionka
                    • rrado Re: AUCHAN KOŁBASKOWO 28.11.03, 10:00

> Zgadzam się z twoją argumentacją brzytwa;-)A co do ciebie rado to to że
                      > piszesz że ludzi w marketach jest za dużo to według ciebie jest argumen aby
                      > budować kolejne???

oczywiscie. skoro jest ludzi za duzo to znaczy ze:
                      1. za malo jest hipermarketow
                      2. jest na nie zapotrzebowanie.

Pewnie walnijmy sobie 15 marketów nażremy się napijemy
                      > utyjemy.I gdzie puzniej pojdziemy spalać kalorie do marketu??

przepraszam bardzo, ale to juz moja sprawa jak ja mam ochote sie nazrec i
                      napic. ty nie chcesz hipermarketu bo dbasz o moja diete?

/Nie sądze pewnie
                      > każdy wolał by pojsc na basen.

to niech idzie. co ma hipermrket do basenu?

A co z rozrywkami pojdziemy sobie pooglądać
                      > filmy na dużej ścianie telewizorów w markecie.Też nie sądze.

moze pojsc do kina-hipermarketu pod nazwa multikino.

Więc nie pisz mi
                      > tu że auchan to "wspaniała" inwestycja!!!
                      wspaniala moze nie. malo jest rzeczy wspanialych. wspanialy jest grand canyon
                      carmina burana moja zona. sklep to tylko sklep. pozdrawiam rado
                      • Gość: brzytwa Re: ekspans und rado IP: 62.233.253.* 28.11.03, 12:13
                        Cześć polisz-bojfrendzi.Jak wam smakuje kochani mój popkorn? oje! je!
                        • rrado Re: ekspans und rado 28.11.03, 12:16

> Cześć polisz-bojfrendzi.Jak wam smakuje kochani mój popkorn? oje! je!

a popkorn zapijales spirytusem?
                          pozdrawiam rado
                          • Gość: brzytwa Re:rado IP: 62.233.253.* 28.11.03, 12:49
                            jestem nietrunkowy dbam o zdrowie inaczej bym się stępił. Ale ty jak słychać
                            masz za dużo glutaminianu sodu we krwi widac po- supermarketowym jedzonku.
                            Wiesz, popkorn bojfrendzie jest teraz na topie, zwłaszcza w wielkich kinach
                            takich samych pegeerach jak twoje ukochane supermarkety. Spadam, muszę się
                            naostrzyć bo twoja krótkowzroczność tępi moje ostrze.
                            • rrado Re:rado 28.11.03, 14:56

> jestem nietrunkowy dbam o zdrowie inaczej bym się stępił. Ale ty jak słychać
                              > masz za dużo glutaminianu sodu we krwi widac po- supermarketowym jedzonku.
                              > Wiesz, popkorn bojfrendzie jest teraz na topie, zwłaszcza w wielkich kinach
                              > takich samych pegeerach jak twoje ukochane supermarkety. Spadam, muszę się
                              > naostrzyć bo twoja krótkowzroczność tępi moje ostrze.

i co to byloby tyle z twojej strony na temat hipermarketow? szkoda.
                              pozdrawiam rado
                • kalesony Re: AUCHAN KOŁBASKOWO 30.11.03, 10:59

Ludzi
                  > dużo w hipermarketach?, bo myślą, że za darmochę coś dostaną, oszczędzają na
                  > jedzeniu-dobrym jedzeniu, ale na lekarza ich potem nie będzie stać.Jeżeli
                  > dojdzie do potężnego zatrucia społeczeństwa tym żarciem to wytrują pół miasta
                  > za jednym zamachem, bo mają żywność od jednego wielkiego dostawcy -np. Małe
                  > jest piękne oddaję głos na osiedlowe sklepy.

Patrz, jakoś na moim osiedlu w małych sklepach asortyment jest identyczny jak w
                  hipermarketach. Twierdzisz, że jeżeli kupię chrupki w małym sklepie to nic mi
                  się nie stanie, a jeżeli w hipermarkecie to będę umierać w mękach?
                  • Gość: brzytwa Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: 62.233.253.* 01.12.03, 13:18
                    Sklepy wielkopowierzchniowe współpracują z równie wielkimi producentami,
                    możliwość zatrucia społeczeństwa jest proporcjonalna do wielkości sprzedazy.
                    Wyobraź sobie sytuację, gdzie producent np. mięsa karmi swoje zwierzęta paszą z
                    przepracowanym olejem (co już ci przerabialiśmy)posiada ogromną bazę i
                    sprzedaje do supermarketu skażoną żywność. Sprzedaje w dużym sklepie , bo do
                    małego nie opłaca mu się wozić, tu więcej zarobi itd. Jak myślisz czy 1000 osób
                    może kupić takie mięso? ja myślę, że nawet i więcej ludzi je kupi, a jak
                    jeszcze obniży cenę , to co się stanie? cierpisz kalesonowy, wybacz, ale proszę
                    przemyśl to. W małym sklepiku też to jest możliwe, ale skala strat będzie
                    duuuuużo mniejsza. Poza tym właściciel małego sklepu nie wpuści do siebie byle
                    kogo, ponieważ nie jest bezimienny to jego życie, jego klienci, na których mu
                    bardzo zależy. Tak to sobie wyobrażam. Wolę komplex sportowo rekreacyjny, ba
                    nawet zwykłą łąkę, gdzie mam relaks,świeże powietrze i śpiew ptaków.
                    • kalesony Re: AUCHAN KOŁBASKOWO 01.12.03, 22:28
                      1. Myślałem, że odżywiasz się zdrowo, a nie mięsem ;)
                      2. Nikt Ci nie każe kupować mięsa w hipermarkecie. Nie chcesz - nie kupuj. Ale
                      też nie zabraniaj innym.
                      3. Jeżeli dostawca ma skażoną żywność, to może ją dostarczyć zarówno do
                      hipermarketu, jak i do sieci małych sklepów. Nie jest regułą, że małe sklepy
                      współpracują jedynie z małymi dostawcami.
                      4. Ludzie po to mają mózg, aby wybrać między tanim a niedobrym mięsem, a
                      droższym ale za to pewnym. Lecz jak widać nie wszyscy myślą.
              • Gość: el matador Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.11.03, 00:04
                SZCZECIN MUSI BYĆ LEADEREM ROZWOJU DO TEGO POTRZEBNY JEST NAJWIĘKSZY NA
                BAŁTYKU TERMINAL KONTENEROWY 500.000 TEU,AMERICAN MALL W KOŁBASKOWIE
                ZBUDOWANY NA WZÓR KOLOSA W chassy-marne-la-vallee KOŁO DISNEYLANDU
                EUROPEJSKIEGO,MA ON KILKASET RÓŻNYCH FUNKCJI OPRÓCZ GŁÓWNEJ HANDLU
                WIELKOPOWIERZCHNIOWEGO(WŁAŚNIE FUNKCJA MEGADYSKOTEKI TYPU KOMBINAT 20 RODZAJÓW
                MUZYKI N.P RUMBA/SALSA A PIĘTRO NIŻEJ HIP/HOP+DANCE.DO TEGO WSZYSTKIEGO TRZEBA
                ZMUSIĆ RADĘ MIEJSKĄ I JURCZYKA BY POSZUKAŁ AMERYKAŃSKIEGO INWESTORA
                DO BUDOWY SPIRALNEGO ROLLERCOASTER'A- SKYCRAPERA(34O-M WYSOKOŚCI)JAK0
                ODPOWIEDŻ MOLOCHA SZCZECINA NA WROCŁAWSKI"BALLODROM".SZCZECIN ZE WZGLĘDU NA
                SWOJE POŁOŻENIE MUSI POWTÓRZYĆ ROLĘ LAS VEGAS-5 MILIONÓW BERLIŃCZYKÓW NA
                KLĘCZKACH I NA CZWORAKACH PRZYJEDZIE GRAĆ W KASYNACH ROLLERCOASTER"A, A POTEM
                SZALEŃCZO ZJEZDŻAC SPIRALNĄ KOLEJKĄ GÓRSKA MADE IN USA Z ZAWROTNEJ WYSOKOŚCI
                NA ZŁAMANIE KARKU.BEDĄ MIELI PONADTO WIDOK NA DĄBIE MOŻE NAWET NA MIEDWIE I NA
                WZGORZA NA ZACHÓD OD SZCZECINA.PRZECIEŻ KAŻDY POLAK WIE ZE ROLĄ SZCZECINA JEST
                BYĆ ŚRODKOWOEUROPEJSKIM SZANGHAJEM T.J. BYĆ NAJDYNAMICZNIEJSZYM Z WSZYSTKICH
                OKOLICZNYCH MIAST.NIE MOŻE BYĆ TAK BY TRÓJMIASTO Z SOPOTEM WYGRYWAŁO W KAŻDEJ
                KATEGORII ZE SZCZECINEM(SOPOT JEST LEADEREM ROZWOJU NA CAŁĄ POLSKĘ),GDYNIA TEŻ
                WYŻEJ STOI NIŻ SZCZECIN.CO JESZCZE-TUNEL POD ŚWINĄ I MOST W ŚWIĘTEJ WISZĄCY O
                ROZPIĘTOŚCI PRZĘSŁĄ PYLONOWEGO 1200 M I WYSOKOŚCI PYLONÓW 180 M
                KAŻDY.KAPITALISTYCZNY NIEUBŁAGANIE CZAS PŁYNIE A MIASTO NIE WYKORZYSTUJE
                SWOJEJ RENTY GRUNTOWEJ I KAPITAŁU ŚWIETNIE WYKSZTAŁCONEJ SZCZECIŃSKIEJ
                DYNAMICZNEJ MŁODZIEŻY TWORZĄC JAKIEŚ HYBRYDU W RODZJAU BANKU SPÓŁDZIELCZEGO
                JURCZYKA.TIME IS MONEY,JESZCZE KILKA MIESIĘCY TEGO TYPU ZASTOJU I STRATY PÓJDĄ
                W DZIESIĄTKI MILIARDÓW USD BO ROLĘ INICJATYWNĄ PRZEJMIE ROSTOCK, BREMA I
                HAMBURG,ALE O TYM TĘPY JURCZYK ZDAJE SIĘ NIE MYŚLEĆ.CZĘŚĆ BUDÓW MUSI BYĆ
                PRZEPROWADZONA W OPARCIU O"PPP"(PRIVATE PUBLIC PROJECTS TAK JAK BUDOWA METRA
                (skm)Z SIEMENSEM CZY ALSTOMEM DO DĄBIA).PONADTO WROCEK ŚCIĄGNĄŁ JUŻ 3 MILARDY
                EURO INWESTYCJĄ HYUNDAIA- A WIĘC MOŻNA.HASTA LUEGO JUVENTUD EXPLOSIVA
                STETTINERA.
                • Gość: el matador Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.11.03, 06:05
                  jeśliby wrocek wygrałby batalię za 3 miliardy (T)EURO(niem.:"drogaków"{}to
                  piszę się pierwszy do jazdy na wrotkach po bezkresnych halach przemyslowych
                  w Kobierzycach,ponadto włożyłbym koszulke z"che"(cze)guevarą na siebie,ale
                  bolałoby mnie ,że te miliardy nie spływaja do szczecina,jak w przypadku
                  HYUNDAI,a,gigantycznego mającego obroty 120 miliardó dolarów
                  południowokoreańskiego czebola.
                • Gość: el matador Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.11.03, 06:05
                  jeśliby wrocek wygrałby batalię za 3 miliardy (T)EURO(niem.:"drogaków"{}to
                  piszę się pierwszy do jazdy na wrotkach po bezkresnych halach przemyslowych
                  w Kobierzycach,ponadto włożyłbym koszulke z"che"(cze)guevarą na siebie,ale
                  bolałoby mnie ,że te miliardy nie spływaja do szczecina,jak w przypadku
                  HYUNDAI,a,gigantycznego mającego obroty 120 miliardów dolarów
                  południowokoreańskiego czebola.
                • kalesony Re: AUCHAN KOŁBASKOWO 30.11.03, 11:02
                  Gość portalu: el matador napisał(a):

> SZCZECIN MUSI BYĆ LEADEREM ROZWOJU DO TEGO POTRZEBNY JEST NAJWIĘKSZY NA
                  > BAŁTYKU TERMINAL KONTENEROWY...

Czytanie tekstu pisanego dużymi literami męczy. Przeczytaj sobie swój własny post...
            • kalesony Re: AUCHAN KOŁBASKOWO 30.11.03, 10:56

> Coraz więcej ludzi przekonuje się, że taniej nie znaczy
              > lepiej , a już zdrowiej...

Bardzo dobrze, że się przekonują. Czyż nie byłoby dobrze otworzyć więcej
              hipermarketów, aby wyedukować społeczeństwo?

> Odżywiamy się coraz gorzej, mamy zatuczone dieci,
              > pełno chrych z przekarmienia, nasyconych różnymi wynalazkami potraw.

No racja. A co to ma do hipermarketów?
              • Gość: Żyleta Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: 217.153.159.* 30.11.03, 21:17
                /Nie sądze pewnie
                > każdy wolał by pojsc na basen.

to niech idzie. co ma hipermrket do basenu?

Rado chodzi mi poprostu o to aby nie budować hipermarketow takich jak tesco
                chciał bym wybrać sie do centrum handlowego gdzie będzie kompleks basenów kino
                i... hipermarket a nie do zwykłego malla ktory nie jest w stanie mnie nieczym
                zaskoczyć.Poprostu czekam na centrum gdzie moż na przyjśc rano a wyjśc
                wieczorem i prz tym się nie nudzić ;-)
                Pozdrawiam
                • Gość: :) Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 21:36
                  nie widze problemu - takie centrum wczesniej czy pozniej powstanie - wszytkie
                  inwestycje maja na celu zarabianie pieniedzy a bazuja przy tym na spelnianiu
                  potrzeb konsumentow
                  ilosc sklepow oferujacych tylko i wylacznie mozliwosc zakupow jest ograniczona
                  liczba i zasobnoscia portfeli tychze konsumentow - skoro Auchan widzi mozliwosc
                  powstania jeszcze jednego hipermarketu w naszym miescie - to prosze bardzo -
                  nie mam nic przeciwko - tym bardziej ze nie powstanie w centrum tylko poza nim

a stare zyczeniowe myslenie niektorych - JA CHCE BASEN ;) - odeszlo cale
                  szczescie w niepamiec - jesli jeszcze go u nas nie ma tzn. ze albo mamy wladze
                  do niczego (bo nie potrafi zaproponowac inwestorom odpowiednich
                  terenow/warunkow) albo jest niewystarczjaca liczba osob ktore by korzystaly z
                  takiego przybytku

• Gość: Żyleta Re: AUCHAN KOŁBASKOWO IP: 217.153.159.* 30.11.03, 21:47
                    Moje sformułowania o basenie to tylko przykład,rownie dobrze mogłem podać inny
                    zgadzam się z tobą w jednej sprawie ammy nieudole władze ale z tym że nie było
                    by tu chetnych na aqapark to abssolutnie się nie zgadzam wielu moich znajomych
                    mówi że gdyby coś takiego było napewno by się wybrali nie każdy ma czas
                    jezdzić do laguny i naprawde nie rozumiem waszego zafascynowania
                    hipermarketami ja byłem w wielu centrach zarówno w polsce jak i w europi i
                    przyznam się szczerze że takiego o którym pisze nie widziałem ale dlaczego
                    szczecin nie mógł by być pierwszy???
                    Pozdro
                • rrado Re: AUCHAN KOŁBASKOWO 01.12.03, 08:05

> /Nie sądze pewnie
                  > > każdy wolał by pojsc na basen.
                  >
                  > to niech idzie. co ma hipermrket do basenu?
                  >
                  > Rado chodzi mi poprostu o to aby nie budować hipermarketow takich jak tesco
                  > chciał bym wybrać sie do centrum handlowego gdzie będzie kompleks basenów
                  kino
                  > i... hipermarket a nie do zwykłego malla ktory nie jest w stanie mnie nieczym
                  > zaskoczyć.

mamy pomieszanie z poplataniem tesco to zaden mall. mall to takie cenrum jak ci
                  sie marzy. i jak najbardziej niech powstaje tylko sie cieszyc. ale moim
                  zdaniemjest tez i muiejsce dla tesco mase jest terenow dookola szczecina chca
                  stawaic niechc stawiaja. to juz ich sprawa jak beda sobie radzic z konkurencja.
                  my bedzimey mieli podatki a szczecinianie prace.

Poprostu czekam na centrum gdzie moż na przyjśc rano a wyjśc
                  > wieczorem i prz tym się nie nudzić ;-)

niezupelnie pochwalam takie spedzanie czasu ale gebneralnie ja tez na take
                  czekam. chociaz chyba galaxy spelnia te kryteria. pozdrawiam rado
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka